27.02.19
21:44
Всичко идва от клека, до 25г кляках 5х5 доста здраво и на другия ден бях свеж. Сега съм на 30г след клек на другия ден ми е супер зле... При Мървата тяга е обратното правя 5х5 до болка и се чувствам супер свеж.
Ако напъвам тежка тяга и лег, се чувствам много добре, ще имам ли стимулиране на бедрата от тягата?
27.02.19
23:24
Не е от възрастта, ако това ще те успокои. Клякай редовно докато се адаптираш към натоварването и ще спре да ти е супер зле, каквото и да означава това.
28.02.19
11:09
казано от Brown Bomber на 27.02.19, 23:24:
Не е от възрастта, ако това ще те успокои. Клякай редовно докато се адаптираш към натоварването и ще спре да ти е супер зле, каквото и да означава това.
Не съм спирал от 10г до сега винаги правя клек лег кофи, другото коети мисля е да сменя деня, аз винаги понеделнин и четвъртък тренирам, обаче винаги понеделник ми е най тежкия работен ден и не се пилучава никаква тренировка
28.02.19
11:27
Абе ти как не се умори да си правиш различни акаунти и да питаш все едни и същи неща 😄
28.02.19
16:25
Странен ефект от тесто сте тоналност
28.02.19
17:17
Ко речи? 😄
28.02.19
17:27
Ма, той умрял, ма....!!!!!
26.03.19
13:01
ей влюбих се и полудях.
Ами аз на 32 г с 2 деца и куп ангажименти се чувствам като на 18-20г, когато беше доста лудо и енергично време.
Според мен много идва и от качествената храна, без да агитирам някого да е месояд. За мен 4-5 години във вегетерианство и без яйца, рибя бяха много много безенергично време. И хран.добавки не компенсират за съжаление.
26.03.19
14:00
Тогава е много вероятно да си писала същите неща, но в полза на вегетарианството. Не е хубаво да се агитират хората да дъвчат месо или да не преживят трева. А да си супер уморен на 30+ е пародийно.
26.03.19
14:17
Аз за вегетариаството, даже веганството също мога да взема отношение, тъй като 8 г. постих на Великденските и Коледните пости-с изключение на алкохолеца, но от към храна, какъвто основно обет си бях дал съм спазвал напълно стриктно, т.е. без никакво месо, млечни и яйца, а риба само в позволените дни. То на Великденските май идва само един път да може да се яде риба, а на Коледните е много по-често, но аз не го и знаех, та карах и без риба. Демек около 90 дни в годината ми се събираше общо взето постене. Енергия си имах както и преди, но си се хранех обилно до преяждане с боб, леща, бял хляб, картофи-основно пържени и на фурна, зеленчуци, разни лютеници, кисели краставички и каквото се сетите, което може да се яде сурово, печено, пържено и рядко варено. Както казваше една колежка: постът не е само лишаване от определени храни, а целта е да страдаш. А не да измааш един фритюрник картофи, заляти с кетчуп, съчетано с бял ръчен хляб и няколко бирки.......както всъщност правех аз. Но пък за месарите и това си е трудно толкоз време да се издържи. Нямах проблем, стига да имаше какво да ям. Трудното ми бе, докато бях на работа, че все омазани манджи се предлагат масово.
26.03.19
16:17
Не съм издържал повече от 2 мес без месо, но като спра да тренирам, тоест на поне 70год възраст живот и здраве, сигурно ще го намаля драстично.
казано от Деян на 26.03.19, 14:17:
Аз за вегетариаството, даже веганството също мога да взема отношение, тъй като 8 г. постих на Великденските и Коледните пости-с изключение на алкохолеца, но от към храна, какъвто основно обет си бях дал съм спазвал напълно стриктно, т.е. без никакво месо, млечни и яйца, а риба само в позволените дни. То на Великденските май идва само един път да може да се яде риба, а на Коледните е много по-често, но аз не го и знаех, та карах и без риба. Демек около 90 дни в годината ми се събираше общо взето постене. Енергия си имах както и преди, но си се хранех обилно до преяждане с боб, леща, бял хляб, картофи-основно пържени и на фурна, зеленчуци, разни лютеници, кисели краставички и каквото се сетите, което може да се яде сурово, печено, пържено и рядко варено. Както казваше една колежка: постът не е само лишаване от определени храни, а целта е да страдаш. А не да измааш един фритюрник картофи, заляти с кетчуп, съчетано с бял ръчен хляб и няколко бирки.......както всъщност правех аз. Но пък за месарите и това си е трудно толкоз време да се издържи. Нямах проблем, стига да имаше какво да ям. Трудното ми бе, докато бях на работа, че все омазани манджи се предлагат масово.
Практически и алкохолецът си е веган продукт 🙂 Иначе два са дните с риба на Великденските пости. На Благовещение(Вчера) и на Цветница, която практически се пада последната неделя преди Великден. То ако се спазва строго канонно поста - има определени дни в които се ядат определени храни, дори има дни в които се не се яде нищо и е много труден за спазване по този начин.Без да претендирам, че съм много запознат, но мисля, че някъде бях чел, че при католицизма следва да се откажеш нещо от което обичаш (определена храна, дейност и ли нещо подобно)по време на поста.
Принципно при всяка радикална смяна на хранителен режим има една-две седмици на нагаждане и след това нещата се нормализират. Като спрях животинските и първата седмица определено бях с липса на енергие, но на втората седмица си бях както преди това.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.03.19 17:48.