По - големи тежести или повече повторения?

07.03.19
22:40

Здравейте,

Днес коментирахме с една приятелка кой с колко кг прави бедрено разгъване ( и не само).
И двете имаме да сваляме по около 5 кг и не гоним кой знае какви постижения в залата.
Аз и казах, че правя по малко повторения с по - голяма тежест, на което тя отговори че залагала на повече повторения с малки тежести, за да чисти? Повечето повторения чистели мазнините, защото мускула работел по - дълго.. Вярно ли е?

Деян

07.03.19
23:59

Не е вярно :-)
Човек отслабва/гори мазнини, когато е в дефицит на калории, независимо как тренира и дали тренира. Общоприетият принцип е, че когато отслабваш/гориш мазнини и тренираш следва е по-тежко и с по-малко повторения, и да не скачаш на големи обеми. Не знам за какви повторения говориш, но 5-6 на базови многоставни движения е по-добре от 12-15. Някои и така свалят, но с по-тежко ще е по-ефективно, поне според статистиката при трениращи на аматьорско ниво, за форма, визия и здраве.

Мнението беше редактирано от Деян на 08.03.19 06:58.

08.03.19
01:54

Део, май се обърка: “Човек отслабва/гори мазнини, когато е в излишък на калории, независимо как тренира и дали тренира.” - тоест обратното

Темата е доста спорна, но от доста неща, които съм чела и гледала от специалисти в крайна сметка най-важен е обемът(тоест да е подобен едното с другото) и за мен лично най-най-важното нещо е прогресът. Нещо, което масово трениращите с квартални треньори изобщо не следят. Ок, нека си правя по 600-800 повтрения на треноровка, но не може с месеци да кибичат на един обем, тежест и повторения.

Деян

08.03.19
06:59

Пффф......оправих го 😃
Дефицит разбира се!

Мнението беше редактирано от Деян на 08.03.19 07:05.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1