Прекалявам ли с тренировките

08.03.19
07:35

Здравейте,
Моля, да ми кажете прекалявам ли с тренировките?
Жена, 58кг, 160см., 27 г.целта ми е да сваля до около 50кг. -с това тегло се чувствам най-добре.
3 дена в седмицата правя упражнения вкъщи
8 упражнения по 3 серии
Примерни упражнения:
Jump squats 15
Squats 15
Walking lunges 24
Knee ups 24
X jumps 16
Burpees 10
Step ups 24
Squats 15
Или
Push ups 15
Squats 15
Lay down push ups 15
Triceps dips 15
Mountain climbers 40
Ab bikes 40
Sit ups with twist 30
Leg sit ups 15

Това са примерни програми. Повтарям по 3 пъти всяко упражнение и след това 30 мин. на велоаргометъра. В останалите дни правя 60 мин. вело.
На велото въртя на най-ниската степен с 30км/ч. Минавам около 30км. Следя пулса да не минава максимума от 75%.
Моля, да ми кажете необходима ли е промяна на тренировъчната програма.
Храня се ниско въглехидратно.

Предварително благодаря!

09.03.19
11:19

А какво те кара да мислиш че прекаляваш с тренировките? Уморена и отпаднала ли се чувстваш?

Само ти можеш да знаеш в какво състояние си и как се чувстваш, но това което правиш е приятна аеробика за физически здрава жена и не би трябвало да ти е прекалено.

09.03.19
12:34

Като обем може би е прилично, на мен това ми е за загрявка по 1 серия - клекове, бърпита и тн. около 8-10 мин. Най-важния показател си ТИ и как се чувстваш 🙂

Според мен ако си постоянна подобна програма със собствено тегло ще ти олекне и няма да ти е достатъчна до 2-3 месеца. Ако си решила вкъщи - потърси видеа с ластици за съпротивление.
Велото е прилично. Има теории какво се случва, ако имаш монотонно кардио, но според мен е полезно, ако не е всеки ден.

Каквото и да ти пишем, бъди постоянна и имай търпение!!

11.03.19
08:41

Благодаря за отговорите!
Затрудняват ме тренировките, но надявам се с времето да станат по-леки. Ще продължавам-резултат рано или късно ще има.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1