Проблем със свалянето на килограми.

Здравейте!Знам,че темата сигурно е доста често срещана тук,но мисля,че всеки се нуждае да чуе индивидуално мнение според неговата ситуация и за това реших да публикувам.Съжалявам ако досадя на някой! Вече 1 месец съм на режим,но за жалост не съм свалила нито грамче. Нямам да свалям много по принцип,висока съм 165 и съм 58 кг.,за някой може да се сторят нормални,но аз не се чувствам добре в тях и искам ако е възможно да стигна поне до 53.Знам,че като са по-малко кг. е по-бавен процеса и не очаквам чудеса за един месец,но доста се демотивирам когато се кача на кантара и видя,че дори 100гр. няма надолу.Не спортувам редовно,което също знам,че е от голямо значение,но всеки ден извървявам около 5-6км. Ясно ми е,че само това не е достатъчно и работя в тази насока,надявам се от другата седмица да започна да ходя на групови тренировки(зумба,пилатес)поне 3 пъти в седмицата.Старая се всеки ден да пия по 2 литра вода(мисля,че това е най-големият ми успех,преди не знам дали изпивах и 200мл. на ден).Имам приложението myfitnesspal,което изчисли,че трябва да приемам по 1320кал. на ден и се опитвам да се вписвам в тях .Сега ще напиша храните,които консумирам(няма да е под формата на меню защото е доста различно всеки ден)

меса-пилешко,свинско,риба(за жалост рядко защото не ми е сред любимите)и риба тон за салата
зеленчуци-айсберг,домати,краставици,маслини,репички,гъби,зеле,моркови и доста често на салатата добавям  и малко консервирана царевица.За овкусяване ползвам зехтин(1 супена лъжица) и хималайска сол.
плодове обичам много,но гледам да ги огранича.За закуска добавям банан най-често.
ядки-само бадеми,но в малки количества (обикновено макс. 10 бадемчета на ден)
млечни-всяка сутрин закусвам с кисело мляко 2%,овесени ядки и банан.Кашкавал и сирене много обичам,но се опитвам да огранича и тях,като заместих сиренето с cottage.
Яйца също ям(до 3),твърдо сварени,не всеки ден.
Ям също така супи,много рядко картофи и ориз.Когато не издържам вече за сладко ям обикновено Корни или Белвита(което знам,че изобщо не е добре,но гледам да се случва рядко да прибягвам до тях).Хляба който е другият ми любимец,замених с Вита(синята) като доста рядко го консумирам(2 пъти макс. седмично)

Та това е гору-долу.Наистина се старая, защото дните преди да започна с ограниченията бях се отвратила от себе си и бях попрекалила адски много с вредните храни.Но и знам,че сега нещо куца и се надявам вие да ми помогнете да стигна до оптимално решение на проблема. 🙂

Темата беше редактирана от Пламена Димова на 13.03.19 23:12.

Carbohydrate

14.03.19
12:15

Твоето е трудно нещо, ако нямаш голям % мазнини. Трябва да ограничиш въглехидратите от 2 гр/кг л.т. до 0,5 гр/кг и това става постепенно: 2гр...1 гр,...0,5 кг...до плажа ще успееш))

14.03.19
13:34

Много вероятно е просто да не си в дефицит, както си мислиш. Според мен с твоето тегло и активност енергоразхода ти е 1700-1900 кал/ден. Със зумба или пилатес още 200-300.
Последните мазнинки са най-трудни 🙂
Пробвай да се тракваш и да намалиш въгл, ако можеш и не се чувстваш кофти.

14.03.19
15:33

Здравей Пламена.
Имаме подобни мерки.Аз съм висока 162 см. и тежа 57 - 58 кг.
От информацията която си дала нестава ясно от колко време се храниш така ? Би ли споделила как и кога се теглиш : по едно и също време през деня , веднъж седмично или всеки ден.?За периода през който си “на режим” освен кантара няма ли други индикации , че теглото намаля ?Примерно твоето усещане какво е според дрехи , бельо , огледало?
И при мен има периоди на застой.Теглото ми не се променя всяка седмица.Но някои части на тялото се позачистват.
Въоръжи се с търпение и постоянство.Успех 😉

Благодаря на всички за коментарите и отделеното време! Наистина мисля,че явно въглехидратите са ми в повечко и ще се постарая да ги намаля ,макар че ще е трудно. От 1 месец съм с това хранене,което и аз мисля,че не приемам като режим защото така се чувствам по-добре от колкото да се тъпча с боклуци (надявам се и така да си остане хаха) .Виждам разлика в корема ми който се поприбра ,но най-вече искам да видя разлика в бедрата,че те винаги са ми дразнели очите...😃

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1