24.05.04
17:58
Майка не ми дава да си купя протеин :lol: :cry: С татко казват че съм малак и най вече, че ще ми навреди (на 14 съм ) Тренирам от около 3 месеца , висок сам около 180 и тежа около 65 . Моля напишете колкото се може повече мнения, за да видят че съм по запознат от тях. Пишете на кирилица , за да си го прочетат сами без да кажат, че ги лъжа :lol: Искам да си взема обикновен протеин, а не стероиди.
Засега си яж стабилно , тренирай си и ще имаш резултати 100%. Ти си на 14 още... растеш !!! Аз като бях колкото тебе порастнах 12 см за една година на ръст. Организма ти сега функционира като машинка. Хапвай здраво , протеин можеш да си набавяш и от храната. Тренировките ако са добре подбрани не виждам защо ти е протеин. Пък и ти тренираш отскоро... резултати имаш... Кво искаш повече ?
24.05.04
18:38
Преди да се отрече дадено нещо, задължително трябва човек да е достатъчно запознат, какво всъщност представлява нещото. Мнозинството от родителите приемат хранителните добавки и в частност протеина като някакво нискокачествено сухо мляко и правят аналог с помощите от чернобилско време (това са конкретни случаи). Уважаеми родители, живеем във време, в което медицината се развива все повече и повече. Хранителните добавки вървят ръка за ръка със съвременния спорт. Не приемайте протеиновите шейкове като нещо вредно, напротив - качествените продукти спомагат много за възстановяването на вашия син. Когато ви мине мисълта, че протеинът е нещо вредно, помислете при каква хигиена е подготвено месото, което купувате или дали хлябът, който ядете е правен при нужните за хигиена условия. За алкохол и цигари няма да говоря. Приемете, че вашият син е решил да се посвети на даден спорт и хранителните добавки ще са му в помош - САМО в помощ.
Всичко това не го казвам от позицията на производител, а на представител на най-голямата фитнес организация в интернет и това само по себе си, доказва, че няма да рискувам да говоря лъжи, само и само да върви търговията на някой производител.
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави!
Абсолютно съм съгласен.. повечето хора, които не се занимават с този спорт (и изобщо другите спортове в които има големи натоварвания) не са запознати с използваните добавки, препарати и медикаменти и много често са предубедени!
Протеините и аминокиселините са изключително важни за да може организмът да се възтанови не само физически, но и психически (например Л-Глутамин). Те са разрешени за използвани и помагат на организмът да се възтанови за по-малко от 48 часа.
Ако се практикува тежък спорт без добро хранене (възтановяване) то той е повече вреден отколкото полезен. Освен това хранителните добавки се доближават по качество повече до санитарните нормни и изисквания за производство на лекарства отколкото на обикновенните храни (хляб, мляко, сирене и т.н.). Да не говорим за ефективността и биологичната им стойност! Когато се готвим да използваме какъвто и да е препарат или хранителна добавка е просто задължително да се вземе в предвид положителните и отрицателните им страни.. Специално от протеина (белтъците) може да се извлечат само полза, но винаги трябва да се подхожда отговорно! Но се замислете първо храната с която храните синът си колко е полезна, колко е здравословна.. и дали не му вредите повече с нея.. без дори да подозирате!