16.03.19
15:06
Здравейте! Аз съм момиче на 22г., 165см., 60кг. и искам да изчистя мазнините от талията и ханша. Тренирам 6 пъти седмично, като в понеделник, сряда, петък и събота съм с фитнес инструктор и правя упражнения със собствено тегло и малко кардио, а във вторник и четвъртък съм самичка и правя изцяло и само кардио. Храня се предимно с риба, зеленчуци /на салата или на пара/, сурови ядки в малки количества и някой път хапвам плод преди обяд /ябълка или фреш от грейпфрут/. Единствените въглехидрати, които консумирам са плодовете, домашният ми хляб от семена или овесени ядки /20-30гр./ в омлет. Мисля, че грешката ми е в това, че почти не приемам въглехидрати и затова реших да прочета за въглехидратната ротация и да си съставя схема според тренировките ми, но не съм сигурна дали съм на прав път и бих искала някой по- компетентен от мен да ми даде мнението си. Избрала съм си схемата на въртене 1-2-1-2-1-2-3, но не съм сигурна дали се напасва добре в тренировъчния ми план. Плюс това не съм сигурна в ден 2 и ден 3 какви храни трябва да включа. Ще се опитам да изготвя едно примерно меню и ако може някой да ми каже дали е подходящо.
Ден 1 (ниско):
Закуска: Варено яйце/ Омлет + зеленчук (краставица, целина или др.) + маслини;
Обяд: Филе скумрия/ Сьомга + зелена салата с краставици и авокадо/ зеленчуци на пара;
Междинно хранене: 10-20гр. сурови ядки (кашу, бадем, орехи или др.);
Вечеря: Салата с малко протеин (риба тон);
Ден 2 (По принцип се пада ден, в който правя кардио на гладно сутрин, затова ако мога да пропусна закуската и да се задоволя с нещо мъничко, и направо да премина към първото ми междинно хранене, което се пада 30-40мин. след тренировка или към обедното)
Закуска: Лъжичка мед с топла вода, чай или кафе;
Междинно хранене 1: плод (ябълка или фреш);
Обяд: Филе скумрия/ Сьомга + зелена салата/ зеленчуци на пара;
Междинно хранене 2: сурови ядки (10-20гр.);
Вечеря: Салата с малко протеин;
Ден 3 (високо):
Закуска: 2 филийки домашен хляб + пушена сьомга + маслини или авокадо (P.S. знам, че не трябва да се смесват мазнини и въглехидрати, но това е една от любимите ми закуски, които съм готова да модифицирам, за да постигна резултати);
Междинно хранене 1: плод (не съм сигурна, че е задължително);
Обяд: Филе риба + Кафяв ориз басмати 40-50гр./ Варени картофи (50-100гр) ;
Междинно хранене 2: сурови ядки (10-20гр.)
Вечеря: Салата/ Зеленчуци на пара;
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми окажете съдействие в съставянето на въглехидратната ротация! Очаквам вашите критики и съвети!