04.04.19
12:38
Здравейте на всички. От известно време следя форума и реших, че е време да се покажа. Ще започна с това, че до преди няколко години спортувах Водна Топка доста активно и бях горе-долу във форма. Тук и там някоя контузия, мързел и приятелка надделяха и спрях да тренирам. Така 4-5 години вече без никаква активност, а храненето дори няма да го коментирам. Fast Forward до 7-ми Март и твърдото решение да се взема в ръце и да променя нещата. Вече 3 седмици тренирам всеки ден ( 5 зала и 2 плуване ), и засега храненето ми липсва като опит. Висок съм ~ 193см и тежа около 120кг. С доста приятели и познати се посъветвах и всеки един казва нещо различно за храненето. Ще дам 2 примерни режима, изготвени за мен ( уж ) и виждам сравнителна разлика. Засега целта ми е да вляза във форма и да сваля малко ненужни сантиметри от бедрата и задника. Кардио във фитнеса не правя, защото сутрин като стана скачам по 20-30 мин на въже.
Пример 1 - Около 9ч.: Закуска около 100 гр овес ( +- 1 грам на всеки килограм ) с кофичка кисело мляко, малко замразени плодове и канела и доза протеин
- Към 11ч: Около 150гр бяло месо и 100гр ориз
- Към 13ч: Същото
- Към 15ч: Същото
- Към 16:30 - 17ч: 60-70гр сурови ядки и малко фъстъчено масло или флапджак ( овесен бар ) и банан
- Тренировка от 18 до 19:30 / 20ч( гледам да спазвам един и същи час до колкото ми е възможно )
- След тренировка риба с картофи или салата с риба тон
- Ако много окъснея преди лягане към 12:30 - 1 пия половин кофичка извара на айран
——————————-
Пример 2 - Закуска: 50гр Овесени ядки с 8 белтъка
Месо със зелена салата 3 пъти ( 11ч, 13ч, 15ч )
Фъстъчено масло и ядки около час преди тренировка
Веднага след като приключа 80гр Ориз и риба / месо
Салати и извара ако ми прималява от глад преди лягане.
——————————-
Добавките, които имам са Протеин, БЦА, Бърнър и Л Карнитин. Бърнъра и карнитина ги пия преди тренировка а БЦА-то докато тренирам. Като цяло гледам да пия мин 3л вода на ден.
Работя изцяло от вкъщи и разполагам с време за приготвяне на храна. Сладки неща не консумирам, освен протеинови барчета от време на време, ако нямам готова храна.
И така нямам реална представа колко и какво точно трябва да приемам на ден като протеин / въглехидрат / мазнини и т.н. Като килограми преди да започна да тренирам бях 123.4 и общо взето се върти около 120 в момента.
Ако някой има какво да добави или може да даде съвет кое е правилно и кое не, ще се радвам и ще почерпя по бира ( или протеин, по Ваш избор 🙂 )
Поздрави и благодаря!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes