Фитнес на 14 (добавки)

05.04.19
00:04

Здравейте,
от доста време чета вашият форум и виждам, че не сте просто интернет разбирачи, а давате компетентни съвети (поне някои). Та така, да премина и към въпроса си. Мисля лятото да започна да ходя на фитнес. В момента ходя чат-пат и понякога тренирам вкъщи. Досега не съм пил добавки, защото не съм се занимавал сериозно, или по-точно не съм имал време. Ще ям много (въглехидрати, плодове, зеленчуци) и ще пия много течности. Откъм добавките съм се ориентирал към: Суроватъчен протеин (качествен), нощен протеин (евтин), аминокиселини, Л-карнитин (таблетки) и Л-карнитин (течен), нещо добро за маса и обем, нещо добро за сила, нещо добро за издръжливост, нещо добро за енергия и нещо за въстановяване. Знам, че няма как да качваш и сваляш едновременно (нямам кой знае каква нужда от сваляне), но съм чувал, че при прием на добавки за въстановяване се омазняваш и целта ми е да избегна това. Не разбирам все още от тези неща и незнам дали могат да се комбинират всички, за това ако нещо не е нужно, или може да се замени с нещо по-добро, моля дискутирайте го. Бюджетът ми е до към 500-600 лева, като искам добавките да са качествени и да ми стигнат за цялото лято- около 75 дни. Моля да ми дадете съвет за добри такива продукти (марки) и ако може да се вместим в бюджета, като пак казвам всичко да ми стигне за целия период.
Благодаря Ви предварително!

05.04.19
22:33

Не че ще ме послушаш, ама нищо от това не ти е необходимо...

Здрасти!

Категорични нямаш нужда от нищо от изброените неща.
По-добре, ако имаш такива излишни средства - инвестирай ги в нещо друго, полезно за теб, интересите ти, за училище, ако щеш.

В такава възраст си, че стига да спортуваш редовно и да се храниш адекватно, нещата ще се случат.

Протеин на прах има смисъл единствено, ако не можеш да набавяш нуждите си от храната, но съм сигурна, че при теб няма да има такъв казус. Стига да хапваш месо, риба, яйца, млечни, бобови.

Нощен протеин - ако визираш през нощта да ставаш и да пиеш доза (казеин например) - не, не и не. Не ти трябва. 🙂

Не чакай чак лятото. Ако имаш време за редовно спортуване - 3 пъти седмично например - направи го сега.

08.04.19
00:23

Щом нямаш нужда да сваляш не ти трябва л карнитина. Ако държиш на добавките бих ти препоръчал суроватъчен протеин gold standard,  мултивитаминем коплекс, примерно now adam и не виждам какво друго би ти трябвало. Хапвай по на често, по-чисти храни и всичко ще е ок.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1