Застой?

Здравейте! Казвам се Виктория и съм на 26 години. От малка имам проблем с килограмите и винаги съм била с наднормено тегло. Преди година и половина стигнах заветните 92 килограма при височина 170 см. Изглеждах ужасно и се чувствах ужасно. Реших че е време да направя нещо, ако искам да се чувствам добре. В рамките на година и половина с много тренировки и хранителен режим днес съм 76 килограма. Имам още какво да постигна и не мисля да се отказвам, но имам проблем ( поне аз си мисля че е проблем). От ноември 2018 до сега на съм мръднала на килограми, но видимо се променям . Тренирам  4-5 пъти седмично и се храня балансирано. Приемам между 1800 и 2000 калории на ден. По принцип главната ми цел е чистене на мазнини и запазване на мускулна маса. Ако някой може да ми даде съвет ще съм много благодарна.

Общото тегло е само една метрика за следене на прогреса, но за съжаление недостатъчно информативна по отношение на телесната ти композиция (мускули и телесни мазнини най-вече).

Например, ако качиш 2 кг мускули и същевременно свалиш 2 кг мазнини, теглото ти няма да мръдне, но пък ще изглеждаш по-добре.

Та, гледай и общото тегло, но не само. Използвай шивашки метър, огледало, снимки. Щом виждаш визуална промяна, ако смяташ, че е положителна, значи все пак имаш прогрес.

Когато нито визуално се променяш, нито теглото мърда, нито обиколките на тялото, тогава вече вероятно има застой.

11.04.19
08:47

Моя познатаимаше такъв проблем и се оказа хормонален - намалено производство на хормони от щитовидната жлеза, зищото с диетата не си набавяше нужните минерали, за нормалната и функция. Тя си взе Now Thyroid Energy и нещата тръгнаха пак. Ако искаш горазгледай. Жените доста често имат проблеми точно там.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1