11.04.19
16:21
Здравейте ! Търся помощ защото съм почти отчаян.Цял живот съм бил слаб, но в последните години проблемът се задълбочава.Мъж на 20 години съм, висок 175 и тежа едва 40кг. Имам проблеми с храненето, просто не ми се яде а като огладнея се засищам с малко количество храна.Пия доста вода и имам изключително бърз метаболизъм...3 пъти дневно.Наскоро си изтеглих приложението MyFitnessPal и започнах да си следя калориите.За да започна да качвам са ми нужни над 2600..непосилна задача за мен.В обикновен ден правя около 1500 а понякога се случва дори да не стигна 1000.Чудя се дали може да ми предложите накакви храни каквито и да са от които да се пълнее с малки количества.Готов съм да ям всякакви боклуци само и само да заприличам на човек.Идва поредното лято и ми омръзна да ходя със зимни дрехи.Моля за помощ.Благодаря ви предварително !
11.04.19
16:25
Не е наложително да се храниш с боклуци за да постигнеш целта.
Повече мазнини в менюто ще ти позволи да приемаш повече енергия без да увеличаваш драстично количеството на храната. Все пак - опиши си храненето в момента, за да видим къде и какво може да се пипне.
P.S. Спортуваш ли?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.04.19 16:27.
11.04.19
16:33
Не спортувам, но вървя много...според телефонът ми правя около 6-7 км на ден.
Започвам деня си със сандвичи 2 с маргарин и колбас и кафе 3в1. Обикновено съм сит до късния следобед когато хапвам нещо малко като вафла например или отново 2 сандвича. Вечерята ми е по-обилна и е разнообразна.Картофи,манджи,меса и подобни домашни вкусотии. Просто нямам апетит за повече от 3 хранения на ден.През деня напълно изключвам за храна, просто не огладнявам.
13.04.19
15:50
Здравей! Суровите ядки са здравословна и калорична храна, черния шоколад с висок процент какао е също добър избор. Друго за което се сещам е фъстъченото масло, кравето масло (замени маргарина с краве масло, по-добрия вариант е). Оризовките също са калорични и лесно влизат, сирене, кашкавал. Но според мен е добре да почнеш да спортуваш, като за начало може лицеви опори и техните разновидности, набирания и техните разновидности или ако не можеш, негативни набирания, планкове, напади със собствено тегло и т.н., като за начало. За примерно меню, бих предложил нещо от сорта на 50 гр сурови ядки, 50 гр черен шоколад, 50 гр кашкавал, не е много като количество и е около 770-780 калории. В късния следобед може да си изядеш остатъка от шоколада да речем (при условие че е черен и е минимум 70% какао), остатъка от ядките 50 гр и да речем още едно малко парче 50 гр кашкавал, отново 780 калории. За вечеря може да включиш някоя по-мазна пържола (свински врат да речем) и за десерт филийка намазана с повечко (тахан, фъстъчено масло) и пчелен мед). Още по-добре, ако са две, така долу горе се събират 2600 калории около 80-85 гр протеин, което е добре за теб, плюс упражненията със собствено тегло, като за начало би имало ефект според мен, успех! 🙂
13.04.19
22:36
Благодаря за съветите !
Ивайло, знам как се чувстваш, защото синът ми е точно като теб с липсата апетит(140 см на вечните 29 кг). Какво ли не сме му давали да прояде, никакъв апетит! Все пак може да пробваш бирена мая за прояждане, но на него не действа. Ако намериш метод как да имаш апетит, ще се радвам са споделиш 🙂