PRP (плазмотерапия) на коляно

11.04.19
22:57

Здравейте,
не намерих тема, в която да се засяга терапията, която съм посочил в заглавието. В интернет пише, че помага за доста проблеми свързани с коляното, като говориш с докторите някои твърдят същото, а други отричат, та се чудех в действителност какво е мнението на хора, които са пробвали терапията - как се е повлиял техниоя проблем.

Имам стара травма като веднъж се оперирах от минискус, който бе много малко изрязан и втори път, при който по мои наблюдения нищо не са ми правили при операцията.
Предполага се, че проблемът идва от “ПЛИКА”, също се предполага, че има вероятност проблемът да се повлияе от PRP терапията.
Започнах въпросната терапия, като досега имам поставена само 1 инжекция в коляното като не усетих някакво подобрение. По приказки на доктора би трябвало след втората да се усети действието.
Когато пия хондропротектори, но при определени, които съм пробвал има временен положителен ефект. Разбирам, че тази терапия не е панацея, но ми се струва логично положителния ефект да е по-голям отколкото при употреба на хондропротектори.

Някой пробвал ли е тази терапия, при какъв проблем и как се е повлиял проблемът му след нея ?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

12.04.19
07:25

Аз не съм го пробвал ама ми изглежда малко пунта мара.


Плазмотерапия е революционен, алтернативен метод в медицината, който се прилага от 2009г. Методът се базира на наблюденията за ролята на тромбоцитите в процеса на възстановяване на увредени части от тялото, като от съществено значение са естествените растежни фактори при отделяне на тромбоцитите в увредената част. Инжектирането на повишена концентрация на тромбоцити в увредената част на става, сухожилие, кост или кожа стимулира инициране на естествен оздравителен процес, което представлява и самия метод.

Накратко методът  предствалява вземане на кръв от пациента, след което тя се обработва по специален начин, със специален апарат, с цел отстраняване на еритроцитите. Получената суспензия, която е силно обогатена основно на тромбоцити и плазма, с минимално съдържание на левкоцити, се инжектира в увредената таргетна зона. Така се отключват естествени процеси на възстановяване в зоната на увредата.

12.04.19
07:25

.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.04.19 07:25.

12.04.19
11:03

Чел съм материалите относно терапията и на думи звучи чудодейно, но на практика ? - не съм срещнал някъде, някой да се хвали, то като цяло не съм срещал да се пише кой знае колко за PRP на коляно.

Аз имам опериран вътрешен менискус преди 2 год сега имаше съмнения, че трябва да се отстрани целия външен, но в хода на операцията ми предложиха да го зашият вместо да го отстраняват. По този повод ме посъветваха приятели да потърся плазмотерапия занапред да поддържам коляното и да отложа максимално дегенеративните процеси. Ще ми е интересно да прочета мнение, резултат от процедурата, също така и колко струва.

09.08.19
13:11

Лари Уилс скоро направи плазмотерапия, веднага след като скъса бицепс и се възстанови много бързо. Важно е инжекцията да се постави на точното място, но повечето резултати са положителни.

26.08.19
15:51

Здравей, можеш ли да споделиш дали има някакъв ефект от плазмотерапията за коленете ?

07.09.19
15:12

Не мога да разчитам резултатите от ЯМР, но ако се доверя на написаното като заключение, проблема при мен уж е плика.
След 4-тата инжекция определено имаше подобрение, но не ми реши проблема. Според мен това не трябва да означава, че при други проблеми проблеми няма да има положителен ефект.

500 лв струват 5 инжекции.

Мнението беше редактирано от straight_shooter на 07.09.19 15:13.

Здравей би ли споделил къде си правил процедурите с инжекции

07.10.19
21:21

Процедурата я правих в София в клиниката на д-р Хубенов. За координати потърси в гугъл - има интернет страница на клиниката.

В началото на годината се интересувах за Пловдив, но доколкото разбрах все още не се прави такава процедура в града.

Мнението беше редактирано от straight_shooter на 07.10.19 21:24.

Странна работа на мен ми искат 1400 за 3 инжекции,но те са prf.Ще пробвам и при Хубенов .Благодаря за отговора 🙂

Мнението беше редактирано от Теодор Демерджиев на 02.11.19 12:47.

02.11.19
13:39

Аз платих 360лв за 3 инжекции.

02.11.19
20:41

Не бях чувал за PRF, но направих справка в гугъл иии до колкото разбрах се смята, че тази терапия е по-добра от PRP

PRP е част от регенеративната медицина, както и следващото поколение автоложна терапия – най-новата процедура (PRF) – „плазма, богата на фибрин
Подобно на PRP, при PRF се изтегля кръв от пациента, центрофугира се, за да се концентрират в плазмения разтвор фибринови мембрани, обогатени с тромбоцити, растежни фактори и бели кръвни клетки
Благодарение на PRF се освобождават растежни фактори с течение на времето, което означава, че процедурата има по-дългосрочни ползи от PRP. Факторите на растежа стимулират стволовите клетки, които подобряват колагена и еластина в кожата. Тромбоцитите в PRF се смятат за оцелели по-добре от тези в PRP и по този начин съдействат за по-бързото възстановяване и образуване на нова тъкан.

Най-вероятно заради това цената е толкова висока.

02.11.19
23:20

Доколкото разбрах има различни техники на плазмотерапия.
При мен взимаха по 20 мл кръв общо в два контейнера. След центрофугиране при 2000 об/мин се отделя плазмата и с помощта на спринцовка се извлича и инжектира в болното място под ехограф.
На Лари Уилс взеха общо 50 мл кръв в 5 контейнера и извлякоха само плазмата богата на растежни фактори, като го правиха на око и на база опит, а не цялото количество, както в моя случай. Според оборотите на центрофугиране се променя активността на самите тромбоцити, но целия процес не е напълно ясен. След инжектирането понякога се получава възпаление и слабо подуване за няколко дни, за което се твърди, че е търсен ефект. При мен, след втората процедура, не можах да спя от болки първата вечер, но не трябва да се приемат НСПВС и обезболяващи няколко седмици преди и след процедурите, защото отслабват ефекта на PRP.
Пускам два линка по темата.

https://www.howardluksmd.com/sports-medicine/prp-injection-procedure-and-recovery-time
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4396669/#!po=43.4211

п.с. добавям и тази:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5582534/#!po=74.3902

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 07.11.19 15:06.

03.11.19
09:28

казано от Теодор Демерджиев на 02.11.19, 12:35:

Странна работа на мен ми искат 1400 за 3 инжекции,но те са prf.Ще пробвам и при Хубенов .Благодаря за отговора 🙂

Къде правят PRF терапия ?

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1