PRP (плазмотерапия) на коляно

11.04.19
22:57

Здравейте,
не намерих тема, в която да се засяга терапията, която съм посочил в заглавието. В интернет пише, че помага за доста проблеми свързани с коляното, като говориш с докторите някои твърдят същото, а други отричат, та се чудех в действителност какво е мнението на хора, които са пробвали терапията - как се е повлиял техниоя проблем.

Имам стара травма като веднъж се оперирах от минискус, който бе много малко изрязан и втори път, при който по мои наблюдения нищо не са ми правили при операцията.
Предполага се, че проблемът идва от “ПЛИКА”, също се предполага, че има вероятност проблемът да се повлияе от PRP терапията.
Започнах въпросната терапия, като досега имам поставена само 1 инжекция в коляното като не усетих някакво подобрение. По приказки на доктора би трябвало след втората да се усети действието.
Когато пия хондропротектори, но при определени, които съм пробвал има временен положителен ефект. Разбирам, че тази терапия не е панацея, но ми се струва логично положителния ефект да е по-голям отколкото при употреба на хондропротектори.

Някой пробвал ли е тази терапия, при какъв проблем и как се е повлиял проблемът му след нея ?

12.04.19
07:25

Аз не съм го пробвал ама ми изглежда малко пунта мара.


Плазмотерапия е революционен, алтернативен метод в медицината, който се прилага от 2009г. Методът се базира на наблюденията за ролята на тромбоцитите в процеса на възстановяване на увредени части от тялото, като от съществено значение са естествените растежни фактори при отделяне на тромбоцитите в увредената част. Инжектирането на повишена концентрация на тромбоцити в увредената част на става, сухожилие, кост или кожа стимулира инициране на естествен оздравителен процес, което представлява и самия метод.

Накратко методът  предствалява вземане на кръв от пациента, след което тя се обработва по специален начин, със специален апарат, с цел отстраняване на еритроцитите. Получената суспензия, която е силно обогатена основно на тромбоцити и плазма, с минимално съдържание на левкоцити, се инжектира в увредената таргетна зона. Така се отключват естествени процеси на възстановяване в зоната на увредата.

12.04.19
07:25

.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.04.19 07:25.

12.04.19
11:03

Чел съм материалите относно терапията и на думи звучи чудодейно, но на практика ? - не съм срещнал някъде, някой да се хвали, то като цяло не съм срещал да се пише кой знае колко за PRP на коляно.

Аз имам опериран вътрешен менискус преди 2 год сега имаше съмнения, че трябва да се отстрани целия външен, но в хода на операцията ми предложиха да го зашият вместо да го отстраняват. По този повод ме посъветваха приятели да потърся плазмотерапия занапред да поддържам коляното и да отложа максимално дегенеративните процеси. Ще ми е интересно да прочета мнение, резултат от процедурата, също така и колко струва.

09.08.19
13:11

Лари Уилс скоро направи плазмотерапия, веднага след като скъса бицепс и се възстанови много бързо. Важно е инжекцията да се постави на точното място, но повечето резултати са положителни.

26.08.19
15:51

Здравей, можеш ли да споделиш дали има някакъв ефект от плазмотерапията за коленете ?

07.09.19
15:12

Не мога да разчитам резултатите от ЯМР, но ако се доверя на написаното като заключение, проблема при мен уж е плика.
След 4-тата инжекция определено имаше подобрение, но не ми реши проблема. Според мен това не трябва да означава, че при други проблеми проблеми няма да има положителен ефект.

500 лв струват 5 инжекции.

Мнението беше редактирано от straight_shooter на 07.09.19 15:13.

Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1