Как стои въпросът с възстановяването?

19.04.19
15:27

Здравейте, колеги. Имам един въпрос, за който никога не съм бил наясно и имам някаква идея, но не знам дали е точно така, както си мисля.
Да кажем, че в понеделник правя гърди - 6-8 повторения, т.е. доста тежка тренировка. След тази тренировка хапвал съм както трябва, но при някакви обстоятелства съм спал 4 часа да речем, а всичко по-малко от 7 часа и половина за мен не стига изобщо за възстановяването.
Как постъпвам в такъв случай? Ако почина на следващия ден и следващата вечер пак спя, понеже гърдите са ми последният трениран мускул, със следващия сън пак ли ще се възстановяват (все още)? Как да постъпвам в ситуации, когато не успявам да се наспя? Защото според моя (горе-долу дълъг) опит без сън не става нищо, както и да тренираме, колкото и да ядем. Благодаря за обърнатото внимание!

Здрасти!

Ако е епизодично това с 4-те часа сън и през останалото време спиш добре, и ако налице са и други фактори за възстановяването, не би трябвало да имаш проблем.

Ако обаче редовно (през ден) спиш по 4 часа, то рано или късно ще усетиш негативите от това.

Ако е второто - или работи да си набавиш нужното количество сън, или ако си в конкретен период в живота, в който е невъзможно (но знаеш, че ще отмине), адаптирай тренировките... да са с по-ниска интензивност например

21.04.19
22:56

А какво означава за теб да се “възстановят” мускулите и какво означава “не става нищо”, ти какво очакваш да стане?

Мнението беше редактирано от Димо на 21.04.19 22:59.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1