25.04.19
09:59
Здравейте наскоро посетих сайта и разгледай форума. Момиче на 18 години съм и искам да сваля или поне да се стегна. Препоръчаха ми калориен дефицит,но ми се струва много сложно и не мисля,че мога за всяко хранене да си броя калориите. Опитвам се да се ограничавам от вредните храни и да спортувам,но явно не е достатъчно не ми се получава все на едно място стоя :(. Ще се радвам ако някой може да ми даде съвет.
25.04.19
10:33
При теб, не е нужно кардинално променяне на ежедневието, а просто лека корекция! Как се прави? Продължаваш си постоянното ежедневие, каквото си правиш винаги (хранене, работа, дреги неща..), но ограничаваш леко храната, например. Може да промениш леко и режима на хранене, например, след 18:00 да не се храниш, последното ти хранене да е до 18:00… Можеш, също така, да вкараш в ежедневието си, физическо натоварване. Това е! Не е сложно и не е необходимо да броиш и теглиш)))
28.04.19
15:35
Даа така е,но проблема е, че имам чувството,че каквото и да правяя и да си тренираам, и да се ограничавам от вредните хрании не свалямм изобщо :(
Явно трябва време ли или имам някакъв проблем не знам вече. Отказала съм се и с всеки ден с това тъпчене не се чувствам никак добре.
казано от Meri Hristova на 28.04.19, 15:35:
Отказала съм се и с всеки ден с това тъпчене не се чувствам никак добре.
Еми ето защо не ти се получава. Спри да се тъпчеш. А колко има да сваляш? 2-3кг или 20-30кг?
28.04.19
16:01
Амии поне 5,но ще се радвам и 2 ако сваляя.
казано от Meri Hristova на 28.04.19, 15:35:
Даа така е,но проблема е, че имам чувството,че каквото и да правяя и да си тренираам, и да се ограничавам от вредните хрании не свалямм изобщо :(
Явно трябва време ли или имам някакъв проблем не знам вече. Отказала съм се и с всеки ден с това тъпчене не се чувствам никак добре.
Ако правиш нещо си там - потренирваш и ограничаваш вредните храни, резултата ще е общо взето никакъв.
Отслабването се случва по един начин - като изразходваш повече енергия, отколкото поемаш. Т.е. да си в калориен дефицит. Можеш да нагъваш само авокадо и годжи бери цял живот и да си дебела и с объркани хормони пак цял живот.
Трябва да си купиш домакинска везна, да почнеш да теглиш и смяташ ВСЯКА храна, която ядеш за да видиш колко реално поемаш и да почнеш да се ограничаваш за да си в калориен дефицит. Прочети тук на сайта как се смятат калории, или ако не ти се занимава, по-лесно е да си свалиш на телефона един апликейшън, който ще ти прави сметките и ще ти казва по колко можеш да ядеш. Казва се MyFitnessPal.
Тренирането си е хубаво да правиш нещо, но то е отделно. Можеш и без него, стига да си в калориен дефицит.