Коремни плочки вкъщи.

Здравейте. Вкъщи тренирам, защото имам бебе, но пък имам дъмбели. От по 2, 3, 3,5 кг.
Преди правех предимно силови тренировки, има плочки но не се показват 😂
Затова взех да рисувам с кардио и повече упражнения за корем...откъм храната, наблягам на месо и зеленчуци, като съм ограничила сладко, тестено и газирано,ма файда...
Някакви съвети ще може ли да ми дадете да подобря състоянието на коремните мускули.
Тренировките ми са по 30 мин, но пък са 5 дни седмично.

Колко време е минало от раждането?
Кърмиш ли?

Не кърмя, детето е на 1 и 2 месеца.

Bart Simpson

06.05.19
20:39

Кай честно, Exploited??????
Знаеш ли, че са свирили  в Бг, непълен състав, но все пак беше яко?

казано от Bart Simpson на 06.05.19, 20:39:

Кай честно, Exploited??????
Знаеш ли, че са свирили  в Бг, непълен състав, но все пак беше яко?

Не съм била, но от приятели знам, че наистина са много енергични на сцената.
Макар, че съм поспряла да слушам пънк, да не кажа хич. Но Експлойтед си ги въртя все още.

07.05.19
11:05

Табата протокол, според мен ще ти свърши идеална работа за целта, която си си поставила. Това е 20 секунди правиш дадено упражнение, 10 секунди почиваш, като един сет са 8 врътки. За 20 минути ще направиш 4-5 такива сета и ще се накажеш много сериозно. В началото може да почиваш по една или дори две минути между сетовете (т.е. на всяка 8-ца почивка по минута). С времето намалявай почивките между сетовете.

Редувай разнообразни упражнения в сетовете:

Например:

Врътка 1 -  20 сек. клекове
Врътка 2 - 20 сек. лицеви
Врътка 3 - 20 сек. планк
Врътка 4 -  20 сек. раменна преса с гири
Врътка 5- 20 сек напъди
Врътка 6 - сначове на 1 ръка с гира (3,5 кила може да са ти малко леки, но пак ще е от полза)
Врътка 7 - 20 сек. коремни преси
Врътка 8 - 20 сек пуш преси с гири

В youtube си има музика, която ти отброява 20-те секунди работа и 10-те секунди почивка, за да не се тормозиш с хронометри.

И естествено си следи калорийния прием.

Мнението беше редактирано от ND1452 на 07.05.19 11:10.

Снощи голямо ядене падна. Голям зор трябва да си дам.
Добре ли е така както съм си го наумила? Редуване: ден силова с дъмбели ръце и крака и ден темата, кардио, коремни преси?
Тоест…
Пон: табата
Вт: силови (крака и ръце)
Ср: почивка
Четв: табата
Петък: силови
Съб: силови или темата (още не съм решила)
Нед:почивка

07.05.19
14:18

Аз да кажа че плочките ще се появят след като си стояла доста време в калориен дефицит. И това най-лесно се постига с намаляване на яденето. Иначе пак си тренирай и с дъмбелчетата, и кардио, и табати и коремни, но докато не слезеш под определен процент подкожни мазнини, плочките няма да са видими.

казано от Димо на 07.05.19, 14:18:

Аз да кажа че плочките ще се появят след като си стояла доста време в калориен дефицит. И това най-лесно се постига с намаляване на яденето. Иначе пак си тренирай и с дъмбелчетата, и кардио, и табати и коремни, но докато не слезеш под определен процент подкожни мазнини, плочките няма да са видими.

Да, осъзнавам, че това е едно от най важните неща. Лошото е, че вкъщи постоянно ми се повтаря колко съм слаба и за да не отслабна много ми трябва везна, но..не искам да съм от хората, които си следят калориите и са вманиачени на тема хранене. Ще пробвам да си намалям на око яденето...

07.05.19
15:56

Димо е абсолютно прав, че без калориен дефицит няма как да изкараш плочки. Въпроса е трябват ли ти?
Гледайки по снимката, според мен на този етап няма особен смисъл да седиш в калориен дефицит и да чистиш. Ще свалиш килограми и може би наистина ще стане малко прекалено.

Ако питаш мен, направи си един режим на калориен баланс, като не забравяш вътре да включиш достатъчно протеини и си цъкай тренировки за тонус и кондиция. 

При такова положение 2 тренировки табата на 3 силови тренировки ще е по - добре. Като наближи лятото ще постоиш в калориен дефицит и ще размениш - 2 силови срещу 3 кардио тренировки и така.

Има калкулатори за калориите, които са необходими според личното тегло и интензитета на трениране.

Чак от везни не виждам смисъл- виж в сайта на BB Team има размера калории в основните видове храни. Преценявай ги на око и не се бой 🙂

Bart Simpson

07.05.19
15:59

Вечния въпрос-трябват ли ти плочките.
Ми явно и трябват щом пита.

07.05.19
16:03

“Искам видими плочки” (а не са ми заложени генетично) и “не искам да си следя калориите/да се вманиачавам по храненето” са 2 изречения, които не работят заедно.

Съветвам те да си модифицираш или целите, или усилията, които си склонна да вложиш, за да не се разочароваш.

07.05.19
16:12

казано от Bart Simpson на 07.05.19, 15:59:

Мда 🙂... Първо мислиш, че ти трябват, после си щастлив, че си ги направил, после се ядосваш колко бързо се развалят и накрая разбираш, че ако нямаш метаболизма цената на поддръжка става по - голяма от това да поддържаш френска кола 🙂 Май и двамата минахме по тоя път.

Мнението беше редактирано от ND1452 на 07.05.19 16:14.

07.05.19
16:17

Между “искам” и “трябва” има огромна разлика. И аз искам, ама реално не виждам за какво  ми трябват 😄
А на жените плочки не им трябват, даже е вредно.

07.05.19
16:22

казано от Петко К на 07.05.19, 16:17:

E ...чак вредно?

Добре.

Съдейки по снимката, която е малко кофти, но все пак се вижда нещо - коремът ти ми изглежда добре.

Според мен, за да ти стане по-ясно изразена пресата, трябва да:
1. Тренираш по-предизвикателно; дори и в домашни условия е възможно, но увеличи съпротивлението. Дори повече активно тегло ще дойде добре.
2. Намалиш процента подкожни мазнини. Тук вече трябва да си играеш с храната. Казали са ти го.

Не знам какво ти се върти в главата и каква визия искаш да постигнеш. Сложи примерна снимка. “Релеф” за мен може да е коренно различно от “релеф” според твоите виждания.
Защото цената за някои неща е пракалено висока и с малко бебе не виждам как ще се съвместяват.

Ами като се гледам, долната част на корема около пъпа най много ме дразни.  Искам това да коригирам. И пример на това което искам е..

Мнението беше редактирано от Роксана Петрова на 07.05.19 21:22.

казано от Петко К на 07.05.19, 16:17:

Между “искам” и “трябва” има огромна разлика. И аз искам, ама реално не виждам за какво  ми трябват 😄

Защо е вредно?😲

07.05.19
21:26

Това е много хубаво тонизирано коремче и не е трудно постижимо с малко хранителен режим и повече тренировки с тежести за корема. Ти наистина си доста слаба, така че имаш добра основа- няма какво да сваляш- оформяй мускулите под кожата и нещата ще си дойдат на място.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1