26.05.19
21:36
Здравейте, от доста време не съм влизал във форума, и се извинявам ако темата ми не е в правилния раздел.
Проблема е следния. След бягане навън, средна интензивност, бягане на стадиона/ поляната започвам да кашлям, да ме боли гърлото и да отделям храчки. Това е в продължение на около половин час, след което всичко утихва.
По принцип ходя на фитнес почти редовно. Имал съм и силни, и слаби периоди. Но като цяло съм в добра физическа форма и не съм пушач. Имал съм периоди в които съм правил почти всеки ден кардио- бягане по 15-20мин, но на пътека във фитнес залата. Имал съм периоди в които съм скачал на въже, но отново в зала, а не на вън. По време на тренировки на закрито нямам никакви проблеми с гърлото, независимо колко са интензивни. Обикновенно тренирам цялото тяло или горна/долна част със свободни тежести и кратки почивки. От този тип тренировки не кашлям, не отделям храчки и нямам болки в гърлото. Проблема идва когато съм на открито.
По принцип съм с леко уголемени сливици целогодишно, независимо дали съм болен или не. Дали проблема не идва от там? Имам този проблем откакто се помня. Например в ученическите години когато сме бягали за норматив, направо съм си изкашлял дробовете. Правили са ми изследвания на дробовете и тн. но всичко е било наред. Лекарите ясно виждат, че съм с малко по- големи сливици, но щом не са ми махнати досега, явно не са чак такъв проблем.
Свали интензивноста до почти ходом и дишай през носа само. Също така след бягане пий чай с мед. Гледай да си намериш домашен мед. Да нямаш някаква лека форма на синузит ? Сега е и сезона на алергиите от цъфтящи растения.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.05.19 06:20.