12.06.19
01:34
Здравейте, имам проблем с бедрата си и се надявам да ми помогнете да го разреша. Футболист съм, преди 3 месеца получих гадна контузия по време на мач, разтежение на бедрото. Знаете, че дори професиоалните футблисти се нуждаят от поне 2 седмици възстановяване при такива разтежения. Аз направих грешката да се опитам да играя невъзстановен само 7 дена по-късно и на 30 тата минута пак го разтегнах по доста гаден начин. От тогава до вчера пълна почивка на бедрото, а това са около 3 месеца, изобщо не бях тичал. Никакво кардио и никакво подобно движение. През цялото това време си ходя на фитнес и тренирах само силово. Разтежението ми мина и вчера започнах да тичам отново с леко темпо с цел да си върна формата, но странното е, че усещам мускулите на бедрата си изключително вдървени. Чувствам ги някък атрофирали, стегнати и доста зле. Не ме болят, но усещам, че направя ли някакво рязко движение отново ще разтегна. Странното е, че си разтегнах дясното бедро, а това го чувстввам и в двете бедра. Лявото не съм го контузвал, не знам каква е причината и него да го чувствам така. Тичам в бавно темпо и не ми е проблем не ме боли като тичам бавно,но шпагат или српинт не си позволявам да правя засега,а и чувствам, че при подобни резки движения мога да прецакам бедрото пак. Тревожа се каква е причината да се чувствам така. Дали са вдървени от липсата на движение през тези три месеца. Може финтесът да ме е вдървил и с липсата на кардио да се е получило така. Надявам се сега като почнах да тичам леко с времето да се оправи това. Тревожа се дали може да е нещо сериозно....ако някой е минал през това моля да сподели. Ако не мине до 2 седмици ще трябва да ходя на лекар, въпреки че нямам никакво доверие на лекарите. Иска ми се някой с опит и преминал през това или просто с мнение да помогне. Дали може да е футболна болест, но тя доколкото знам е свързана с адукторите и няма нищо общо с бедрата. Благодаря предварително за отзивите.
Темата беше редактирана от Силви Георгиев на 12.06.19 01:38.
Аз късах влакна на бедродо и беше горе долу същото положение. Просто разтягай много стабилно и загрявай много сериозно преди да почнеш да го товариш сериозно. При мен отмина за 1-2 месеца след като се възстанових, но може и проблема да не е същия. Даже за най-сигурно мини и през лекар.