Болки в рамото и ...

29.06.19
20:34

Здравейте. Четох няколко стари статии по темата след което реших да се регистрирам да питам конкретно за моя случай (понеже в прочетените теми имаше разлика с мойте симптоми).

1ви проблем - Болки в рамото - ходих на ревматолог направиха ми снимка на рамото и ми казаха че има някакви леки разтягания. Пих някакви хапчета казаха че са леки (бяха 5лв кутията така че вярвам че са били) - ефект имаШЕ след като ги спрях защото трябваше болката се възвърна.
Самата болка - нищо страшно, боли при разтваряне на ръце в страни и на горе, лека болка но е признак че нещо не е на ред ...

2ри проблем - болки в коленете - също леки но ги има ...

3ти проблем (от седмица)- болки в пръстите - болка при хващане на по тежки предмети, също така и при свиване на пръстите само че по лека.

Малко инфо от мен - първите 2 проблема съм сигурен че са от вдигане на тежко с неправилна техника ( лежанка и клекове) но това вече е коригирано и постепенно, бавно и леко покачвам тежестите като спазвам техниката. Проблема с пръстите е нов болката я има само когато вдигам нещо каквото и да е над 4/5кг. 

Някой ако знае нещо по темата много ще се радвам да я сподели каквото и да е. Било то лекарства, витамини, инжекции, дори някъде четох че може да си правя на блендера брокол + портокал и да го пия (било мн полезно за костите). Няма значение какво е, проблема е сериозен, искам да продължа да тренирам.
Парите не са от значение !

30.06.19
10:14

Колената ок, да кажем, че е неправилния клек. Рамената ги товариш най-много като цяло и времето за възстановяване, което си им дал според мен е прекалено малко. Пръстите може да се окаже нещо сериозно, щом парити не са проблем насочи се към по квалифициран специалист в тази област.

30.06.19
12:48

Какъв лекар да търся ? Чувал съм за лекари за спортисти които са в час с такива травми. Ако някой знае такъв също може да сподели.

30.06.19
12:50

Ами тези неща идват от възпалени сухожилия. При мен лявата ръка се получаваше от рамото та чак до пръстите. Това се оправя с грамотно трениране и коригиране на движенията, съответно с повече познания. Колкото и хапчета да изпиеш, няма да ти се оправи проблема. Иди на добър кинезитерапевт или рехабилитатор на спортисти, да те погледне и ще ти каже какво да правиш, за да се възтановиш.

П.С лекар няма да ти помогне. Ще ти каже да почиваш и нищо да не правиш. Те помагат при тежки случаи, ама там не то трябва да стигаш.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.06.19 12:52.

30.06.19
17:05

Каквото е необходимо ще го направя стига някой с познания в областта да каже. Днеска мисля че открих проблема с пръстите - работата ми, постоянно хващам някакви кутийки и ги хващам от горе вместо с две ръце от долу. Да речем този проблем е разрешен все още остава проблема с рамото и коляното. Моля някой ако знае нещо по проблема да сподели а аз ще продължавам да чета из форума.

30.06.19
19:42

Пробвай малко да попиеш магнезий, комплексни б витамини и колаген. Now магнециев цитрат е много добър, а б витамините милгама от аптеката, но все пак както ти каза колегата потърси спортен специалист. Тези добавки ще ти поотпуснат мускулите и сухожилията, но и трябва да се храниш доста балансирано, за да се възстановяваш добре. Ако са възпалени сухожилия ще ти трябва и противовъзпалителни, но там вече се включва специалист.

01.07.19
06:40

Благодаря много за съветите вече търся специалист в областта !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1