29.06.19
20:34
Здравейте. Четох няколко стари статии по темата след което реших да се регистрирам да питам конкретно за моя случай (понеже в прочетените теми имаше разлика с мойте симптоми).
1ви проблем - Болки в рамото - ходих на ревматолог направиха ми снимка на рамото и ми казаха че има някакви леки разтягания. Пих някакви хапчета казаха че са леки (бяха 5лв кутията така че вярвам че са били) - ефект имаШЕ след като ги спрях защото трябваше болката се възвърна.
Самата болка - нищо страшно, боли при разтваряне на ръце в страни и на горе, лека болка но е признак че нещо не е на ред ...
2ри проблем - болки в коленете - също леки но ги има ...
3ти проблем (от седмица)- болки в пръстите - болка при хващане на по тежки предмети, също така и при свиване на пръстите само че по лека.
Малко инфо от мен - първите 2 проблема съм сигурен че са от вдигане на тежко с неправилна техника ( лежанка и клекове) но това вече е коригирано и постепенно, бавно и леко покачвам тежестите като спазвам техниката. Проблема с пръстите е нов болката я има само когато вдигам нещо каквото и да е над 4/5кг.
Някой ако знае нещо по темата много ще се радвам да я сподели каквото и да е. Било то лекарства, витамини, инжекции, дори някъде четох че може да си правя на блендера брокол + портокал и да го пия (било мн полезно за костите). Няма значение какво е, проблема е сериозен, искам да продължа да тренирам.
Парите не са от значение !
Колената ок, да кажем, че е неправилния клек. Рамената ги товариш най-много като цяло и времето за възстановяване, което си им дал според мен е прекалено малко. Пръстите може да се окаже нещо сериозно, щом парити не са проблем насочи се към по квалифициран специалист в тази област.
30.06.19
12:48
Какъв лекар да търся ? Чувал съм за лекари за спортисти които са в час с такива травми. Ако някой знае такъв също може да сподели.
Ами тези неща идват от възпалени сухожилия. При мен лявата ръка се получаваше от рамото та чак до пръстите. Това се оправя с грамотно трениране и коригиране на движенията, съответно с повече познания. Колкото и хапчета да изпиеш, няма да ти се оправи проблема. Иди на добър кинезитерапевт или рехабилитатор на спортисти, да те погледне и ще ти каже какво да правиш, за да се възтановиш.
П.С лекар няма да ти помогне. Ще ти каже да почиваш и нищо да не правиш. Те помагат при тежки случаи, ама там не то трябва да стигаш.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.06.19 12:52.
30.06.19
17:05
Каквото е необходимо ще го направя стига някой с познания в областта да каже. Днеска мисля че открих проблема с пръстите - работата ми, постоянно хващам някакви кутийки и ги хващам от горе вместо с две ръце от долу. Да речем този проблем е разрешен все още остава проблема с рамото и коляното. Моля някой ако знае нещо по проблема да сподели а аз ще продължавам да чета из форума.
Пробвай малко да попиеш магнезий, комплексни б витамини и колаген. Now магнециев цитрат е много добър, а б витамините милгама от аптеката, но все пак както ти каза колегата потърси спортен специалист. Тези добавки ще ти поотпуснат мускулите и сухожилията, но и трябва да се храниш доста балансирано, за да се възстановяваш добре. Ако са възпалени сухожилия ще ти трябва и противовъзпалителни, но там вече се включва специалист.
01.07.19
06:40
Благодаря много за съветите вече търся специалист в областта !