Лостове или Фитнес

11.07.19
06:44

Здравейте на всички искам да ви попитам един въпрос понеже ме грозе. Кое да избера лостове или фитнес. Ходих на фитнес около 6 месеца и имам доста добри резултати но се появи проблем с кръста (не е от неправилно изпълнение)  и затова си мисля да се изместя към лостове. Въпросът ми е ако ползвам допълнителни тежести на лостовете и тренирам добре, дали ще мога да постигам хипертрофия и като цяло прогрес?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

11.07.19
08:49

Лостовете ще свършат повече от прекрасна работа за човек с 6 месеца опит в залата за горна част. Хипертрофия и то много добра ще постигнеш и без тежести. От опита, който имах с лостовете докато бях с дискова херния:

1) гони стриктни движения, макар и без тежест - стриктни кофи, стриктни набирания, toes to bar с контролирано вдигане и пускане.
2) задължително изпълнявай пълния обем на движението - набирането до гърдите (ако не можеш минимум над брадичката) и пускане до долу (аз си пускам до заключване в лакътната става). Кофите също до долу - по - добре направи 3 качествени кофи, отколкото да напомпиш 16 половинки.
3) Вкарвай изометрия - седене от L-Position на успоредка или халки, бавно набиране и задържане в горна позиция на L-Position. Много бавно стриктно набиране и още по - бавно пускане.

Ако не можеш да правиш хубави стриктни движения - вкарай “мръсни” кип движения за обем, предшествани от бавни негативни движения - бавно негативно набиране, бавна стриктна негативна кофа и пр.

Огромния минус  на лостовете е, че не можеш да работиш адекватно крака със собствена тежест, но ти така или иначе трябва да ги почиваш известно време.

11.07.19
09:12

Когато си бил с дискова херния... То и сега си с нея,че докрая.
За приблвмите с кръста и лостовете-в горния пост има доста невярни и опасни неща.
Първо кипинга изобщо го забрави!!!
Крака към лоста,също
Всякакво движение инициирано от краката е напълно противопоказно и опасно.
Лсид позициите ги изключи.
Само изолирани,плавни и сигурни движения на лоста и успоредката без движение от краката.

Мнението беше редактирано от nervak на 11.07.19 09:13.

11.07.19
09:20

Комбинираи ги и прави само тези упражнения, които не ти товарят кръста. Според мен първо виж какъв е проблема с кръста и може ли да го оправиш.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1