Съвет за сваляне на килограми

15.07.19
16:58

Здравейте. Приятел ми показа сайта и форума и от няколко седмици чета и научавам нови неща за тренировките и храненето. Обаче искам съвет за това как да сваля килограми. Мисля че имам голям процент мазнини, които определено са излишни. Но не ми остава много време за тренировки и мисля че трябва да променя и храненето.
На 26 години съм, 170см и 84 кг - допреди година бях около 74кг, но поради това че си намерих работа и голямото застояване на бюрото и ги качих.
Старая се да ходя на фитнес поне 3 пъти в седмицата, но предимно тренирам за сила, като за последните няколко месеца успях да я подобря много. За храненето, гледам да е умерено и предимно наблягам на салати, плодове и месо. Примерен ден ми е закуска с 400гр пълномаслено кисело мляко, обядът е свинска/пилешка пържола 200г и една шепа сурови орехи/ядки и за вечеря около 200 грама зеленчуци с още една пържола около 200г. И в промеждутъците когато се чуствам гладен, мога да хапна ябълка или друг плод. Избягвам всякакви чипсове и сладки неща.

Как да си устроя режима за да отслабна 5-8 кг? Чувал съм за фастинг методологиите, но много ме боли главата ако гладувам и не съм закусил до 3 часа след като стана от сън. Дали дефицит на калориите е дибра идея? Също, да наблегна ли повече на кардио групови тренировки?

Благодаря ви предварително за помощта!

15.07.19
23:40

Не гладувай, а прави някоя тренировка в повече. Вземи си фет бърнар и л-карнитин и прави много сериозни тренировки и веднага след тренировката 20-30 минути интензивно кардио на патеката. За 2 месеца си готов. А храненето тледай да ти е предимно белтъчини.

15.07.19
23:51

Сметни си BMR и извади ~700 калории. Свали си програма като кронометър или май фитнес пал. Въведи си калориите които са ти излезли след смятането и ги следи. В смисъл в тея програми добавяш ко ядеш и ти изписва колко калории протеин мазнини и въглехидрат приемаш. Ако искаш потърси във форума НВД но там бая ти пада силата щот са малко въглехидратите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1