Кръгова тренировка или трениране на отделните мускули??

IS

18.07.19
21:47

Здравейте от няколко месеца,тренирам три пъти седмично с упражнения,включващи всички групи мускули.На 17 съм,188см 68кг.Мисълта ми е,трябва ли да променя програмата и по-добре ли е да се тренират отделните мускули,например четири пъти седмично.Искам да покача маса,но освен с ядене се чудя дали тренировъчната ми програма е достатъчно добра.Тренирам в домашни условия,разполагам с два дъмбела,две щанги,лежанка и уред за крака,който е към лежанката за предно и задно бедро,както и лост.Може ли да ми препоръчате някаква тренировъчна програма или смятате,че 3 пъти седмично с упражнения за всеки мускул е достъчно.Правя 3 упражнения за бицепс по 3,серии,2 упреажнения за трицепсХ3серии,лежанкаХ3серии,гребане с гириХ3серии,набирания зад гръбХ3серии и предно и задно бедроХ3серии,плюс клек.Дали тази тренировка е подходяща за покачването на мускулна маса и прекалено много ли са упражненията?Може ли да ми препоръчате оптимална програма,дори и да включва лостове.

19.07.19
21:09

казано от Ivan Spasov на 18.07.19, 21:47:

Правя 3 упражнения за бицепс по 3,серии,2 упражнения за трицепсХ3серии,лежанкаХ3серии,гребане с гириХ3серии,набирания зад гръбХ3серии и предно и задно бедроХ3серии,плюс клек.Дали тази тренировка е подходяща за покачването на мускулна маса и прекалено много ли са упражненията?Може ли да ми препоръчате оптимална програма,дори и да включва лостове.

Много е важно и как си подреждаш упражненията. Първо трябва да правиш базовите за големите мускулни групи, като клек, набирания и лежанката. Сетне другите за бицепс,трицепс, предно, задно бедро. Имаш ли упражнения за рамото и корема?

IS

19.07.19
21:28

За рамо,правя с дъмбел,за преса също имам дъска на която може да правя коремни под наклон.

19.07.19
22:50

казано от Ivan Spasov на 18.07.19, 21:47:

Дали тази тренировка е подходяща за покачването на мускулна маса и прекалено много ли са упражненията?

Зависи и какъв е броят повторения във всяка серия (за маса обикновено по 8-10) и дали имаш достатъчно тежести за да увеличаваш непрекъснато използваната тежест. А дали са прекалено много упражненията. Ако свършваш тренировката за около 1 час, не са много. Ако продължава повече от час-час и половина, явно са много.

IS

20.07.19
08:00

Тренировката ми свършва,след 1:15мин,да имам много тежести,и когато усетя,че съм готов,покачвам килограмите.Гирата ми е 12кг и си я усещам добре,когато правя работна серия ръце ми е напълно достатъчно,не мисля,че има смисъл да натоварвам с повече.

IS

20.07.19
08:03

Почивката между сериите ми е,около 1 минута.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1