Хранителен режим за отслабване

22.07.19
21:22

Здравейте , мили хора!
Искам да попитам дали някой има идея за режим , с който се свалят килограми без много ограничения и скъпи продукти!
Момиче съм на 17 години 65кг 1.55 см височина! Искам да сваля 10 кг!
Килограмите много ме притесняват понижават ми самочувствието и желанието за живот!
Благодаря предварително!🙂🤗😘

Темата беше редактирана от Aya Tarz на 22.07.19 21:24.

22.07.19
23:38

Просто сведи до минимум наситените мазнити и въглехидратите. Яж сурови зеленчуци, чисто месо и не прекалявай с плодовете. Захочни да тренираш ако вече не го правиш и ще се получи. Прави тренировки с тежести ако можеш и след това 20-30 минути интензивно на патеката и всичко ще си доиде на мястото.

23.07.19
09:31

За да отслабнеш, трябва да си в калориен дефицит. Тоест калориите, които изяждаш да са по-малко от тези, които изразходваш. Можеш да ходиш и да тренираш нещо разбира се. Дали ще ядеш по-малко, дали ще изразходваш повече калории от движение и тренировки, или пък най-добре - и двете - това си е твой избор.

За да си в дефицит, трябва да знаеш колко калории на ден приемаш и колко изразходваш за да направиш математиката. Колко приемаш се установява като си теглиш храната и записваш калориите и смяташ. Изразходването се смята по формула, а ако правиш и някакви тренировки или движения, това се добавя допълнително.

Всички тези сметки можеш да се научиш и да си ги правиш на ръка, но много по-лесно е да се регистрираш на безплатния сайт myfitnesspal.com или да си свалиш апликейшъна (поне за мен през браузър е по-удобен интерфейса) и да попълниш всички данни и всекидневно и честно да си пишеш храната и той ще ти казва всеки ден колко още имаш да ядеш за да си в дефицит. Като си изчерпаш калориите за деня, просто спираш да ядеш, за да си в калориен дефицит. И това е. Правиш това същото всеки ден в продължение на 1-2 години и ако си писала честно и редовно и си си стояла в дефицит, ще трябва да си смениш целия гардероб. И навиците и знанията за храната ще ти останат за цял живот, не е като едисиколкоседмичен режим за сваляне на едисиколко килограма за морето/абитуриентската или друго, което е важно. Ще се научиш коя храна какво ти дава и ще си правиш сама сметката.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1