Истинска храна или добавки

31.07.19
15:05

Здравейте, в период съм на сваляне на килограми и търся оптимален начин за набавяне на протеини. Днес попаднах на видео на Рич Пиана, в което говори, че протеините на прах са по-лош избор спрямо истинската храна. Целта ми е да набавям приблизително 250 грама протеин на ден. Набавям го чрез
- 500 грама пилешко,печено филе 150 грама протеин
- 3 дози суроватъчен протеин San 60 грама протеин
- 300 грама извара Мероне 60 грама протеин
Въпроса ми е дали е по-добър вариант да заменя поне две от дозите на протеина, с 200 грама извара или аминокиселини (BCAA, Глутамин, Орнитин. Аргинин)?

Темата беше редактирана от Александър Ш. на 31.07.19 15:06.

ДЕ

31.07.19
15:25

Е много ясно, че ако можеш да си го набавяш с истинска храна е най-добре. Тук въобще нямаме казус “или”. Ако има такъв, въпросът би бил: “да пием ли протеинова пудра, ако не можем да си набавяме нужното/желаното количество протеин само чрез храна”.

31.07.19
15:28

По-важния въпрос е - за какво са ти 250 грама протеин?

31.07.19
16:51

Доста хора споделят, че суроватъчния протеин е по-лош вариант от месото и белтъците, но е по-добър вариант от храни като изварата с по-неподходящ аминокиселини профил в период за сваляне.

31.07.19
18:48

казано от Александър Ш. на 31.07.19, 16:51:

Доста хора споделят, че суроватъчния протеин е по-лош вариант от месото и белтъците, но е по-добър вариант от храни като изварата с по-неподходящ аминокиселини профил в период за сваляне.

Даже бих казал незаменим в период на сваляне! Как ще набавиш по друг начин 30 грама  белтъчини в 120 калорий? Забрави! Колко вече е полезно е друг въпрос, но на фона на боклуцити, които ядем не ми се струва и вредно. И още нещо едни витамини при високо бертъчна диета винаги са в +. Айде сега отново можете да почнете да ме хейтите..

31.07.19
19:05

казано от Unrivaled на 31.07.19, 18:48:

Как ще набавиш по друг начин 30 грама  белтъчини в 120 калорий?

Пилешки гърди, извара, яйца, риба тон, филе Елена и т.н.

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.07.19 19:14.

31.07.19
19:27

Накратко въпроса ми беше, дали изварата е по-добър източник на протеин от суроватъчния протеин.

13.08.24
06:44

Аз лично си взимам добавките от https://www.bav.bg/ и съм много доволен. Силно препоръчвам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1