Какво да правя сега?

09.08.19
01:02

Здравейте! От доста време отслабвам по самостоятелен начин и успях да сваля ~50кг за около 15 месеца, но забелязвам че става все по бавно с всяка седмица и се чудя какво да правя. Не знам дали е време за фитнес, или просто трябва да намаля калориите отново. В момента живея на средно 1500-1700 на ден като се разхождам, скачам на въже, карам колело и не поглеждам никои от лошите храни.

Проблемът ми с фитнеса е че се притеснявам дали ще стават гафове с машини и/или персонал, а също така и че изобщо не знам какво да правя дори ако случайно стигна до някоя зала. Веднъж опитах да се запиша като бях по дебел и още на рецепцията ми отказаха защото повечето им машини имали някакъв лимит а инструкторите им не се занимавали с такива случаи. След това повече не помислих за фитнес и започнах да отслабвам сам. Имате ли някакви съвети?

Възраст: 23
Тегло: 110
Ръст: 207

Темата беше редактирана от Вито на 09.08.19 01:03.

09.08.19
07:55

Първо поздравления за това, което си постигнал, а то е много.

Е, вече не си 160 кг, не мисля че ще имат проблем с членството ти. Отделно, ако не са проектирани уредите за теб, ми не ги ползвай. Ползвай щанги, дъмбели и т.н. свободни тежести. Разбира се че ще има треньори, които ще искат да ти вземат парите, но и сам ще можеш да се ориентираш след 1-2-3 месеца като гледаш какво правят другите и като гледаш клипчета в нета, ще си намериш твоята програма, ще си намериш твоите килограми на тежестите и ще действаш.

09.08.19
08:00

Даже, освен казаното от Димо, мисля че на този етап много повече от инструкторите, ще искат да те прилапат за пр, отколкото да те върнат. Ама те са тъпаци, така или иначе. Харесай си зала, почети статии тук и другаде за базови движения, ако искаш да ходиш и се мяткай смело. А можеш дори да си избереш и друг вид спорт, има и друго, освен фитнес. Важното е да си активен и да се чувстваш добре.

09.08.19
10:50

Здравей и поздравления за постигнатото! Както каза Димо не ти трябва даже и инструктор. Виж в интернет програми за цяло тяла и как се изпълняват упражненията, даже може в началото да си ги гледаш по вреве на тренировка кое, кога и как. Тези килограми на твоя ръст ми се струва, че не са чак толкова много и ако третираш редовно ще постигнеш чудесни резултати.

Carbohydrate

09.08.19
20:51

Поздравления за волята ти!
Това е нормално, да се забави процеса, а и ти си вече в рамките на нормалните пропорции. Не бързай! Просто си живей, спазвайки, както до сега това, което правиш. Не променяй кардинално ежедневието си, а просто леко го корерирай, като или леко увелече движението, какво то и да е то, или леко намали храната (може да корегираш и режима - тдвижение/хранене/спане)....

Здравей и поздравления за постигнатото дотук!

Да намаляваш калориите още не е удачно - ако все намаляваш и намаляваш, докъде ще стигнеш? И без това сега не приемаш особено много.

Фитнес, тоест тренировки със съпротивление, ще ти бъде от полза определено и моят съвет е да не бавиш това начинание.
Както ти казаха и горе, можеш и сам (или заедно, тук във форума) да се справиш. Абсолютно начинаещ ли си в тази сфера, за да знаем какво да препоръчаме?

Къде живееш? Може и на лично да ми отговориш, ако решиш, че е прекалено лично. Имам нещо предвид.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1