29.08.19
23:25
Здравейте, отскоро съм се спряла на “диетата” при която трябва да се приемат 1200 калории на ден. Не съм много на -ти- в кухнята и се чудех откъде набиране своите идеи за здравословно готвене?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
30.08.19
09:08
Сигурна ли си, че 1200 kcal са ОК за теб?
казано от Klementina Petrova на 29.08.19, 23:25:
Здравейте, отскоро съм се спряла на “диетата” при която трябва да се приемат 1200 калории на ден. Не съм много на -ти- в кухнята и се чудех откъде набиране своите идеи за здравословно готвене?
Според мен идеята с фиксиран прием на калории и то толкова нисък не е добра. Колко калории ще приемаш следва да определиш най- вече на база лично тегло и нивото ти на физическа активност . При всички случай 1200 кк. на ден са нездравословно малко в дългосрочен план за човек, а сигурно и за по- едра котка.
Конкретно за храната - лично аз набирам идеите за здравословно хранене( което не винаги се припокрива с хранене за понижаване на тегло) от интернет .
Мнението беше редактирано от I`M на 30.08.19 10:10.
казано от Иван Марков на 30.08.19, 10:09:
Конкретно за храната - лично аз набирам идеите за здравословно хранене( което не винаги се припокрива с хранене за понижаване на тегло) от интернет .
Любопитно ми е, как би дефинирал - “здравословно хранене”. Според мен, самото понятие си е маркитингов булшит, еле пък масовото “прилагане” в интернет.
Мнението беше редактирано от Splash на 30.08.19 10:27.
казано от Splash на 30.08.19, 10:22:
казано от Иван Марков на 30.08.19, 10:09:
Любопитно ми е, как би дефинирал - “здравословно хранене”. Според мен, самото понятие си е маркитингов булшит, еле пък масовото “прилагане” в интернет.
Донякъде съм съгласен с теб. Като понятие “здравословно хранене ” за мен означава подбиране на източници на храни , които биха дали възможно най- много от нужните витамини, минерали и прочие на тялото. Въглехидратите да идват от по -качествени източници( примерно ориз, вместо от вафли) мазнините от ядки, маслини, меса вместо от купени майонези, пържени със съмнително олио храни и прочие. Да се избягва употребата на преработени продукти и полуфабрикати със съмнително дълги срокове на годност. Освен вида на хранителните продукти следва да се обърне внимание и на приема на калории - да не е много завишен/ занижен и да не води до липсата на някой от основните макроелементи, примерно популярната в миналото теза да се избягва приема на мазнини и т.н.
П.п. иначе идеята на отговора беше - в интернет всичко има само трябва да си поиграеш с Гугъл.
Мнението беше редактирано от I`M на 30.08.19 10:51.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече