11.09.19
13:24
Здравейте колеги и приятели,
След 2 месеца лутане по брокери и сайтове за имоти, реших да отворя тази тема във форума, където се надявам хора от района на Варна или по-запознати с тази област, да успеят да ми помогнат... Искам да си купя къща, но се оказва, че повечето, които гледам са в райони с много тъмнозелени.
Брокерите се правят на ни лук яли - ни лук мирисали и като видиш за какво иде реч в селото, се кръстиш от глава до пети и се чудиш защо изобщо си ги бил тези километри и ” няма много цигани” явно означава - ‘Те са само на центъра” или “Те излизат само нощно време.”
Както и да е, разводних темата. Това, което търся е:
от 120кв, двор минимум 800кв ( ако е над това ще е супер, по възможност озеленен и поддържан), 3 и повече спални - цялостно или частично обзаведена, масивна ограда, ако има допълнителни постройки или летни градини, сайвани ( много хубава българска дума...) ще е супер, ако има и вече обработваема почва, за да започна напролет да си седя доматито - пак супер.
Цената варира.. по принцип е до 70К ЕUR, но в крайна сметка може и да стигнем до 100 ...
Ако имате и познат брокер, който прави разлика между малко тъмнозелени и 1/3 от населението на Бангладеш, моля пратете ми координати, ще черпя бира или ракия.
А да - търся да я купя за целогодишно живеене. Осъзнах, че градът не ми понася, искам да си отида на село.
Темата беше редактирана от Блажка на 11.09.19 14:06.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим11.09.19
15:07
Здравей,
мога да ти препоръчам селото на баща ми / баба ми - село Рудник. Намира се на 35км от Варна точно на пътя свързващ Варна-Бургас
Цените на имотите според няколко сайта за имоти са до 70к Е за нови и около 30к Е за стари ( поне според мен цените не са реални и след преговори цената би трябвало да падне поне с 10-15к Е ).
(+) : няма много патладжани ( тъмно зелени )
редовен автобус сутрин и вечер ;
най-близкото село с големи магазини, аптеки е на 10км
морето е на има-няма 10мин с кола
зелоно, чисто , с доста гори около него
казани за варене на ракия + 1-2 кръчми 😄
бензиностанция на края на селото
(-) : няма лекар, аптека ( 10км до такива )
два магазина с ограничен избор .. ( 10км до най-близките по-големи )
няма училице , за детска градина не зная ( училището беше превърнато в такава, но не зная дали още работи).
Слагам няколко линка към сайтове с обяви:
http://rudnik-varna.holmes.bg/pcgi/home.cgi?act=5&f1=0&f2=1&f3=0&f4=?????? ?????&f5=?. ??????
https://www.alo.bg/obiavi/imoti-prodajbi/kashti-vili/?region_id=3&location_ids=659
Ако имаш въпроси пиши
Мнението беше редактирано от Тодор Пенев на 11.09.19 15:17.
11.09.19
15:52
Зависи дали искаш на село или местност малко извън града, ако е второто ти препоръчвам в района на Банова Чешма или Ален Мак до Свободния, мангали няма, но под 100к EUR трудно ще намериш това, което търсиш. В обратната посока, хубаво е на местност Ракитника. Иначе, ако искаш на село до града, с. Приселци не е лошо и е близко, май няма мангал или почти няма, колега си купи и живее там. Като цяло, толкоз мангали, като в района на София нямаме 🙂.
Да, благодаря и на двамата, сега харесах един имот в Приселци, два в Бяла и още два в това Близнаци... явно доста са паднали цените, защото преди 2 месеца същите тези къщи бяха 100 или над 100 сега са паднали между 85 и 95.. което означава, че и със свалянето на цената и договаряне, стига всичко да е наред с имота... виждам вече светлина в тунела.
Харесах и една в село Орешак... просто е уникална, някой нещо за това село?
@Bomber хем искам на село, хем не искам чак да няма аптека или магазина да работи вторник и четвъртък до 11… като в моето село до Монтана.
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.09.19 16:00.
11.09.19
16:22
Приселци е голямо село и до града е магистрала, след 50 год може да е квартал, преди беше известно с автоморгите, но бизнеса им потъна. Може да видиш и в Долен и Горен Близнак, те са след него. Иначе, ако толкоз те е страх от мангали, само за с. Чернево се сещам, че са концентрирани, иначе там е хубаво и има нови къщи.
казано от Brown Bomber на 11.09.19, 16:22:
Иначе, ако толкоз те е страх от мангали, само за с. Чернево се сещам, че са концентрирани, иначе там е хубаво и има нови къщи.
И питаш... просто има голяма вероятност често да оставам сама, мен в Стрелбище ме беше страх, докато свикна, че не живея в една стая в студентски град 😄
Блажка е страхливка, признавам си!
А и не мога да стрелям, пък един прЕател ми каза, че стрелбата по тъмнозелени, които са влезли в двора ти, е незаконна и ще го отнеса аз...
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.09.19 16:53.
Ааами близо до Варна е град Аксаково, който преди беше селце. Зад канала на юг (тоест от долната страна на езерото) са Звездица и Константиново. Галата минава за квартал,но преди беше селце и е малко отдалечено от Варна. За Галата, Звездица и Константиново се минава през Аспаруховия мост. Много близо до Варна са на запад Тополите и Казашко. На север Кичево и Орешак. Кичево беше хубаво селце навремето (от години не съм ходил там).
12.09.19
17:48
Приселци- близо е до Варна и има млади семейства.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 12.09.19 17:50.
19.05.20
15:56
Значи от личен опит за къща/вила в село, първото нещо ,което се гледа е :
- дали има цигани в селото
- ако няма, но има в съседното село
13.09.22
17:53
Здравейте! Бих ви препоръчал да търсите къща в селата: Рогачево, Оброчище, Църква, Кантарджиево.
казано от Блажка на 11.09.19, 15:59:
Харесах и една в село Орешак... просто е уникална, някой нещо за това село?
Хубаво е селото. Около 15 минути с кола до Варна. Има и автобус. Проблемът със селата, които са на платото е, че ако е тежка зимата там се усеща. Не е като във Варна или на юг от Варна. Иначе Орешак си е много добре.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече