29.07.05
15:27
Здравейте :)
Искам да се изчистя от мазнините,но съм вегетарианка по рождение и имам непоносимост към месото.Затова то не може да участва в моя хранителен режим.
Нямам много за сваляне :
ръст 167,тегло 52 кг
Искам да се изчистя около талията и бедрата.
Ето моя хранителен режим :
1 ден:
Закуска: 1 чаена чаша кафе без захар
Обяд: 2 твърдо сварени яйца
Вечеря: салата с лимон по избор
2 ден:
Закуска: 1 чаена чаша кафе без захар, сухар
Обяд: 2 твърдо сварени яйца
Вечеря: салата, 1 ч.чаша кисело мляко без подсладители
3 ден:
Обяд: зеленчуци, плод
Вечеря:2 твърдо сварени яйца, салата
4 ден:
Обяд: 2 твърдо сварени яйца, сок от моркови
Вечеря: салата с лимон по избор
5 ден:
Закуска: настърган морков с лимон
Обяд: домати
Вечеря: не се яде
6 ден:
Обяд: салата
Вечеря: 2 твърдо сварени яйца и настърган морков
7 ден:
Обяд: кисел плод
Вечеря: може да се яде всичко
Това е така наречената диета Японско чудо.
За вечеря винаги е включено месото,ама аз като не мога да го ям съм го изключила.
Тренирам кардио всеки ден по два пъти - сутрин 6 км и вечер - 4 км
Целта ми е да сваля най-много 3-4 кг.
Какво мислите ?
Първо, това не е хранителен режим, а гладуване. 2 яйца дневно не ти осигуряват минимума от хранителни вещества, от които се нуждаеш, да не говорим, че някои дни и тях ги няма! Ясно е, че салатите и чайовете не съм ги броил към храните, просто защото не са такива. Освен това трябва да ядеш по - често от веднъж на ден.
Второ - при това гегло и ръст едва ли имаш 3 - 4 излишни кила, които да свалиш. Теглото ти е повече от идеално, и според мен просто се вманиячаваш.
Дори и за имаш някое кило мазнини за сваляне, не е това начина да ги свалиш. Най - много да си ги върнеш, когато минеш на по - нормално хранене.
И защо трябва да обясняваме едно и също по хиляда пъти, просто прочети раздела и форума, и сама ще разбереш. Тези неща са писани и обяснявани многократно, защо всеки новодошъл първо пита, а после чете?
29.07.05
15:49
Позволявам си да спазвам този спартански режим,защото съм малко човек на крайностите.
Ако реша да ям - ям,ако реша гладувам - го правя.
Знам,че е грешно,но просто ми е трудно да си намеря мярата.
Не страдам от йо-йо ефекта,което е хубаво.
Може би освен мазнина ще сваля и мускулна маса,но всяко нещо си има цена...
По-добре пробвай да се тренираш да ядеш както трябва, т.е. равномерно, а не в един период ще гладувам и ще свалям, после ще ям нормално, докато се наложи пак, тъпо е. Иначе е гадно да чакаш резултатите с месеци, знам:)) Ама е далеч по-добре и с времето се оценява.
29.07.05
18:04
Вкарай извара и соеви продукти които биха ти дали някакъв протеин.
31.07.05
11:51
Прилагам част от описателната статия за различните хранителни режими за сваляне на мазнини:
Рестриктивен хранителен режим (гладуване)
Това е ограничителен режим, който е свързан с прием на богати на течности храни с ниско съдържание на мазнини, белтъци и въглехидрати. Това е неприложим за спортисти хранителен режим. Силно ограниченият прием на храна за дълги периоди от време води до рязко и обратнопропорционално понижаване на теглото. Загубата на мазнини е почти равна на загубата на мускулна тъкан и тъкани, изграждащи вътрешните органи. Често неправилното провеждане на този режим води до редица усложнения, дори развиване на някои заболявания. Това, което може да изглежда като невинна диета в изключително популярно списание, може да е предпоставка за сериозни бъдещи негативни последици за здравето. Тук е мястото да бъде отбелязан моментът с бързото възвръщане на старото тегло, след прекратяване на режима. Често месец след възобновяване на “нормалното” си хранене хората напълняват повече, отколкото преди да се захванат с диетата. Диетолозите са нарекли свръхвъзстановяването на теглото със звучното и невинно име “йо-йо ефект”. Този режим задължително трябва да бъде консултиран, съставен и следен от медик - специалист по диетeтика.
С 2 думи - това не става! Идете ТУК и си изберете по-смислен хранителен режим!
04.08.05
23:29
Виж мацка,ако тва са ти ръста и теглото май наистина се вманиачаваш...но тялото си е твое...аз лично идея си нямам как издържаш на 10 км тичане общо с това което ядеш,защото като гледам то нищо си не е,настрана от това...така не предразполагаш организма към чистене а по скоро задеистваш нещо като механизъм на самосъхранение-тялото се стреми да изразходва за всичко колкото може по малко енергия и привиква към малкото храна,с многото тичане просто дисбалансираш това уравнение,резултантната е (предполагам поне) по-малко енергия,по бързо уморяване във всичко...недей толкова ектремно,само ще си навредиш особено ако имаш намерение да спазваш тоя начин на самоизмъчване по дълго,по скоро си състави хранителен режим и гледаи да се храниш около или СЪВСЕМ малко под енергииния минимум което връща на организма първоначалната предразположеност към чистене,а с толкова тичане и подходящ режим,3 те килца си ги опухала за нула време ;)
Това е самоубийство просто някоя булемия ще си докараш
Закуска- кафе :?: :?: :?: немислимо е просто с измъчване а недай си боже да се разболееш не ми се приказва
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Това е самоубийство просто някоя булемия ще си докараш
Закуска- кафе :?: :?: :?: немислимо е просто с измъчване а недай си боже да се разболееш не ми се приказва
по-добре го послушай защото не знам ама тва си е точно бавно и сигурно самоубийство :!:
Сума народ /в средна възраст най-вече/ са свикнали на закуска да приемат само кафе. Супер тъпо е и нездравословно, но ви е бедна фантазията колко масово е. И като им кажеш; яж на закуска, отговорът е: Не мога, така съм свикнал/а/.
Закуската е най-важното хранене през деня, отделно, че при нея може да си позволите най-голяма свобода, поради засиленото горене на мазнини сутрин.
Ама всичко е до навик и желание.