17.10.19
10:00
Здравейте! Не знам кой е най-подходящият раздел за въпроса ми, но желанието ми е много конкретно: да нямам бричове. Изчетох много, но навсякъде се набляга на вида на кожата, на “стягане” и т. н. Искам най-вече да изчезнат бричовете, другото не ми е такава фикс идея. Също така, не целя прекалено мускулесто тяло, нито кльощава фигура, искам само да нямам бричове и (много) мазнини на краката. Всички неща за здравословно хранене, движение и т. н. ги правя от доста време, ходя на фитнес, отслабването ми се получава (от 55-56кг сега съм 50, ръст - 164см), но не където най има нужда. Появиха ми се плочки, като си стегна ръцете и краката си проличава, че мускулите ми са увеличили обема си, обаче бричовете и целулита си стоят. Обиколката е по-малка (не знам с колко, не съм я мерила), но формата на целулита и бричовете е същата, само в малко по-умален вариант. Може би са се разграждали само нормални мазнини на краката. На места по тялото ми се появиха “трапчета” - например под гръдната кост, около ключиците, ребрата, гръбнака, но организма ми отказва да пипа целулита, дълбае си там. Как ли не се опитвах да подобря кръвообращението на целулита (прием на гинко билоба, горещи вани, мазане с антицелулитни серуми, ръчни масажи, упражненията и спорта също го подобряват, но не - седят си тия топки мазнини по бедрата ми и това е. Така и не намерих отговор - как когато човек е “хванал цаката” как се разграждат мазнини - как да стане там, където трябва.
П.С.: Не знам има ли значение това, че костната ми структура е много едра/широка, забелязала съм, че жени точно с такава структура натрупват мазнини по краката (макар че чак такава несъразмерност като моята не съм виждала)... Също и по съвсем друг повод ми бяха казали (лекар), че съединителната ми тъкан не е много наред (не помня каква точно я каза).
Не искам единствено да ходя на антицелулитни процедури, защото лесно ми се пукат капиляри и ме е страх да не ми се увредят кръвоносните съдове.
Хормонални проблеми нямам. Но това чудо е и хормонално обусловено, не знам вече, не ми се иска да пия дори билки, които влияят на хормоните, но искам да махна бричовете, нищо друго не ми трябва, за да се харесам...
Благодаря за помощта предварително 🙂
Темата беше редактирана от E. C. на 17.10.19 11:15.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНакратко, трябва да продължиш да сваляш. Няма как да избереш откъде първо ще падне мазното, това тялото си го решава. Главно е въпрос на гени.
Единственото което можеш да направиш е да не се отказваш, да се храниш добре и да тренираш. Борбата е дълга.
Не знам как тренираш, де, ако си направиш дневник и там споделиш режима си, ще могат да ти се дадат още по-конкретни съвети и насоки.
Много благодаря за отговора, Petya!
Има ли значение как се тренира? Не колко, а как? Доколкото знам, наблягането на крака не означава горене на мазнини точно там, а просто уголемяване на мускулатурата, което даже създава илюзия за по-голям целулит. Ако помагат с нещо упражненията за крака, то е подобряване на кръвообращението.
Всичко това така ли е, или може все пак по някакъв начин да се накара организма да обърне повече внимание на краката 😄
Мнението беше редактирано от E. C. на 21.10.19 21:06.
Ами сега съм с около 1,5кг надолу, същата несъразмерност си остава... Организмът ми просто си държи на депата на бедрата и си стопява предимно всичко друго възможно по тялото (даже вече ми убиват тия кости...). Всъщност тренирам с малко натоварване (затова и не пиша как и колко), и въпреки това на ръцете ми се отличават мускули, на корема - плочки. Чета, че било много трудно да изпъкне коремната преса (и навсякъде съвети за “плосък корем”). При мен изобщо не е било трудно - даже стана без да го имам за цел - 6 броя плочки се виждат (с отпуснати ръце и корем). При мен е трудно (невъзможно) да махна тея чудесии от бедрата...
Мнението беше редактирано от E. C. на 26.11.19 20:02.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече