Оценка на четиридневен сплит от старата школа

21.10.19
18:27

Колеги, какво смятате за четиридневния сплит от старата школа за натурално трениращи - горна / долна част, изпълнен с повторения за сила (в началото на седмицата) и повторения за хипертрофия (в края на седмицата). Например:

Пон. - горна част - тук се правят базови упражнения (2 за гърди, 2 за гръб и изолиращо за друга мускулна група по желание). Повторенията тук ще бъдат около 4-6.
Вто. - долна част - повторенията тук ще бъдат около 4-6.
Четв. - горна част - повторенията от 8 до 12.
Пет. - долна част - повторения от 12-20.

Според вас, има ли смисъл от повторения за сила и повторения за хипертрофия и какво смятате за варианта, във всяка от тренировките да се правят по 8 (за горна част) или 10-15 (за долна), вместо описаното по-горе от мен?

Ще се радвам да дискутираме темата.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1