мн. схванат-към какво б. изкуство да се насоча

Темата е заключена.
BR

29.07.05
18:47

искам да се захвана мн сериозно с някакво боино изкуство. така 4е с времето при старание от моя страна да напредна.харесвам доста от тях.проблемът ми е че съм мн дървен. т.е. не съм пластичен,трудно ми е дори да си пипам пръстите на краката за шпагати да не говорим.пишете каква алтернатива имам и дали тя е само бокс(които също мн харесвам,но предпочитам повече източните б.изкуства)

30.07.05
17:20

кид бокс :wink:

SP

30.07.05
17:41

[quote author=“westsa”]кид бокс :wink:

Абе я подобре Кик бокс, че ше ги убиеш децата:-)

30.07.05
17:44

е сгрешил съм кво :roll:

SP

30.07.05
17:46

[quote author=“westsa”]е сгрешил съм кво :roll:

Нищо лошо бате просто го отбелязах. А иначе кик бокса е наистина подходящ.

30.07.05
17:47

аз преди съм тренирал известно време и доста добър спорт!!! :wink:

BR

30.07.05
20:08

минавало ми е като идея ,но знам че има мн удари с крака и разтягания с които мисля че няма да се справвя.ще дам 1 пример(не го знам как се казва удара):ако стоя в профил срещу противника и целта ми е да го ударя с крак(дано ме разбирате) няма да мога да  вдигна крака си по-високо от кръста му.което ми напомня че в казармата имаше един кик боксйор -изрод ,които правеше  страничен шпагат и пипаше  горната част от касата на вратата. :roll:

01.08.05
01:17

[quote author=“Billy Rubin”]минавало ми е като идея ,но знам че има мн удари с крака и разтягания с които мисля че няма да се справвя.ще дам 1 пример(не го знам как се казва удара):ако стоя в профил срещу противника и целта ми е да го ударя с крак(дано ме разбирате) няма да мога да  вдигна крака си по-високо от кръста му.което ми напомня че в казармата имаше един кик боксйор -изрод ,които правеше  страничен шпагат и пипаше  горната част от касата на вратата. :roll:

Братле,
мислиш ли, че ги е правил тея шпагати преди да почне с кик бокс? колко хора, които не тренират мислиш, че правят шпагати, без да са правили нищо по въпроса?
същото е като с щангите - за да сложиш над 100 на лежанката, без да си вдигал никога, най-вероятно ще трябва да почнеш от 50 ... (т.е. да можеш да си вдигаш крака до кръста) ...

поздрави

01.08.05
01:26

Billy Rubin, на колко години си?
Моя съвет е ако си над 16-17 и искаш да се занимаваш умерено с бойно изкуство, просто от интерес и като хоби, да не захващаш кик-бокс, нито, тай, нито киокушин, за таекуондо да не говорим. Капоейра ако си чувал също мисля, че не е добре.

Може да опиташ Кендо, ако има в товя град, бойно изкуства с уръжия. /Не си прави заключения преди да си го опитал/
Също помисли и пробвай Айкидо

Това е най-подходящо според мен, като имвай в предвид, че е от изключителна важност инструктора ти и неговите похвати и мераци.

/Да, “невъзможно неща няма” и “ако човек е достатъчно упорит висичко може да постигне”, но въпреки това, твърдо държа на горенаписаното/

Вече ако си под 17 примерно, просто пробвай-киокушинкай, шотокан и други каквото ти харесва и смяташ за добре. Но бъди по умерен и предпазлив докато навлизаш не се хвърляй на някакви екстремности, че може и да съжеляваш цял живот.

Поздрави

01.08.05
15:05

аз лично съм тренирал айкидо, вярно 2 месеца, но добих поне минимална представа за този спорт, няма да те трескат като говедо  :lol: както е при другите спортове. Там те учат как да се отбраняваш при атака много е готино как те учат да използваш силата на противника срещу него, за мен лично айкидото е номер едно, защото ако го тренираш поне 2 години ще можеш да се защитаваш когато те нападнат и то с лекота

ако се чудиш какво беше това айкидо виж някой филм на стивън сегал и ще ти стане ясно  :P

01.08.05
16:57

tpd,
я кажи ти тук на хората, колко време си тренирал ударно БИ и съответно по колко време си тренирал всяко от изброените, че да даваш такова мнение?
понеже виждам мнение над човек занимавал се над 10 години с различни БИ ... а дали това е така? май май, а  :wink: ... ние си знаем :D

жив и здрав да си :wink:

FI

05.08.05
01:45

[quote author=“westsa”]кид бокс :wink:

глупости! :) там ако си схванат с краката пък..по добре въобще да не се захващаш след като главно ударите са с крака..говоря така ,защото знам за какво става въпрос..тренирала съм близо година и половина..и то трениране не просто ходене по залите..

05.08.05
05:37

[quote author=“Billy Rubin”]искам да се захвана мн сериозно с някакво боино изкуство. така 4е с времето при старание от моя страна да напредна.харесвам доста от тях.проблемът ми е че съм мн дървен. т.е. не съм пластичен,трудно ми е дори да си пипам пръстите на краката за шпагати да не говорим.пишете каква алтернатива имам и дали тя е само бокс(които също мн харесвам,но предпочитам повече източните б.изкуства)

Пробвай Ай Ки До - тренирал съм 5 г и си заслужава, но бодибилдинга ми е по голямата страст май! Иначе ТПД - от какъв зор да почва Кендо, като трябва да даде сумати пари за екипировка, а после ако не му хареса 2000$ на вятъра отишли!

05.08.05
09:20

Yoda,
доколкото съм запознат, екипировката ти я осигуряват от залата, стига да имаш желание да тренираш ... а и тя е нужна основно при “спаринг” (рандори?) ... т.е.  до тогава и само бокен върши работа (ако бъркам някъде, някой да ме поправи)
а относно този момък tpd,
аз продължавам да се надявам да сподели с нас, колко време е тренирал и какво, че си позволява да се изказва по такъв начин за една камара стилове (нему понятни и непонятни)

поздрави

RA

13.09.05
13:20

Кендо екипи вече не дават, защото японците спряха да даряват. Има няколко дето се въртят на тренировки, ама са вече доста стари и окъсани, че и доста вмирисани. Не се тренира с бокен, а с шинай - лек бамбуков меч. Екип няма да ти трябва първите месеци, докато заучаваш стойки, придвижвания и удари. Красиво бойно изкуство е. Тренирал съм го няколко години и благодарение на тези тренировки развих големи прасци и предмишници и силни рамена.
Аз също съм доста схванат, а и конструкцията ми е със нисък център на тежестта, затова логичния избор за мен беше джу-джуцото, но съм тренирал и карате. Да ви кажа трудно е да се даде пропоръка и обобщение кой спорт би бил по-подходящ за бодибилдър. Много от познатите ми в залата тренират бокс и са доволни. Пробвай, само това мога да кажа.

21.09.05
14:40

[quote author=“Thai”]Yoda,
доколкото съм запознат, екипировката ти я осигуряват от залата, стига да имаш желание да тренираш ... а и тя е нужна основно при “спаринг” (рандори?) ... т.е.  до тогава и само бокен върши работа (ако бъркам някъде, някой да ме поправи)
а относно този момък tpd,
аз продължавам да се надявам да сподели с нас, колко време е тренирал и какво, че си позволява да се изказва по такъв начин за една камара стилове (нему понятни и непонятни)

поздрави

Занимавал съм се с БИ близо 2 години.

Занимазам се с физи4еска подготовка пове4е от 8.
Но за добро или зло времето не е в пряка зависимост с умствения багаж и познанията.
Форума не е за друго, а за да дава всеки мнението си.

Успехец! :)

/Извинавам се за празописа, но пи6а на френска клавиатура/

25.09.05
02:39

[quote author=“tpd”]Занимавал съм се с БИ близо 2 години.

Но за добро или зло времето не е в пряка зависимост с умствения багаж и познанията.

значи си почнал към 10 годишен? евлата ти правим :lol: ... с книжките с тренерите, разцъквал си библиотечките, понеже тогава нета беше доста оскъден .. евала, евала :wink:

и 2 години викаш .. да не бъркаш нещо? не числото е думата ... не “години”, а едно друго .. такова .. с “м” започваше .. “месе .. ” - как му се викаше ве :D

пиши поне с какво се занимава и колко?

това за времето и умствения багаж няма да го коментирам, понеже принципно си прав, но не виждам подходящ пример наоколо (насреща?) нещо :wink:

и форумът наистинае за това всеки да си дава мнението, НО може да не го пише в правилата, но е пропоръчително мнението да почива на практически опит, иначе става като децата 1ви клас дето се събрали и се плашат едно друго:
Гошко: “Ще те набия! Тренирам от 4 години каратИ!”
Пешко: “Аз пък тренирам от 5 години Жиу Жицу ... “
сещате се :wink:

поздрави!

26.09.05
16:20

[quote author=“Thai”][quote author=“tpd”]Занимавал съм се с БИ близо 2 години.

значи си почнал към 10 годишен? евлата ти правим :lol: ... с книжките с тренерите, разцъквал си библиотечките, понеже тогава нета беше доста оскъден .. евала, евала :wink:

и 2 години викаш .. да не бъркаш нещо? не числото е думата ... не “години”, а едно друго .. такова .. с “м” започваше .. “месе .. ” - как му се викаше ве :D

пиши поне с какво се занимава и колко?

това за времето и умствения багаж няма да го коментирам, понеже принципно си прав, но не виждам подходящ пример наоколо (насреща?) нещо :wink:

и форумът наистинае за това всеки да си дава мнението, НО може да не го пише в правилата, но е пропоръчително мнението да почива на практически опит, иначе става като децата 1ви клас дето се събрали и се плашат едно друго:
Гошко: “Ще те набия! Тренирам от 4 години каратИ!”
Пешко: “Аз пък тренирам от 5 години Жиу Жицу ... “
сещате се :wink:

поздрави!

? без коментар...

OH

06.11.05
13:46

Ако си схванат и искаш да бъдеш по-пластичен защо не пробваш с йога. Освен че ставаш много по-подвижен има доста интересни неща. Материята е огромна и ако ти хареса, ще си по-доволен от всякога. А ако искаш пластичност и БИ ти препоръчвам у-шу. Пробвай няколко тренировки (безплатно ще те пуснат) и ще видиш за какво става въпрос.

06.11.05
14:24

Запиши се на всичко, което ти харесва! Ще станеш пластичен - нямаш проблеми. Препоръчвам ти джудо.

06.11.05
17:25

Аве какви му ги наговорихте?
Какво като е схванат, всеки е бил схванат като е почвал (с малки изклячения)
С времето и постоянни тренировки ще се разтегне
А за Бойното изкуство
Бягай на кикбокс.

OH

06.11.05
20:46

Не можеш да сравняваш разтяжката при различните БИ. В у-шуто е най-желязна и принципа е много различен от възприетия по принцип. Затова няма кик-боксьор на 70 години, а има старци които са тренирали у-шу и подобни и не се спират пред нищо ;)

06.11.05
21:03

Аз не сравнявам разтяшката при различните БИ.Или забележката не е към мен?
Просто давам съвет на какво да се запише.
Пък и той няма веднага да започне с кикбокс, първо ще се научи да работи добре с ръце и след това ще почнат да го учат и на работа с крака (или поне едно време така се подхождаше).
Колкото до УШУ
Че са разтегнати и имат дълголетни практикуващи така е.
Но пък в реална ситуация незнам колко ще ти помогне.
Както и да е
Живейте в мир :)

06.11.05
21:07

що не вземеш да тренираш кеч?по-добре е от КИД БОКС :lol:  :lol: на колко си години?

26.02.06
15:12

[quote author=“fight”][quote author=“westsa”]кид бокс :wink:

глупости! :) там ако си схванат с краката пък..по добре въобще да не се захващаш след като главно ударите са с крака..говоря така ,защото знам за какво става въпрос..тренирала съм близо година и половина..и то трениране не просто ходене по залите..

Много си права..за кик бокс трябва повече пъргавина! Аз съм на 14 год. и  тренирам борба, и от време на време бокс. Освен сила се изисква и умение, да си пъргав...А на момчето му предлагам да се захване със ШАХ МАТ :lol:

PR

01.03.06
00:45

Бате Самбото Джудото  и Борбата са за тебе... Не ти трябва много гъвкавост на краката по скоро сила и издражливост... ше се научиш да се мачкаш по улицие няма удари в главата но за сметка на това има Душене, Клиучове, Хватки... яко е може и почти е задалжително да го комбинираш с фитнес с две думи правиш си мусколи и се научавяаш да водиш битка мани ги тия дето ти разправят за кик бокса... те даже и по улиците не са се били само са слушали истории... На последните свободни боеве дето бяха в България дето ги организираха в зала универсяда на финал се биха Самбист с Кик боксиор нема да ти казвам как кик боксиора си падна на врата счупиха му носа и му прецакаха раката.... Самбиста дето спечели се казва Благои Иванов ( викат му Багата ) лично го познавам тренира в ск. Илинден на Константин Величков и Булевард Сливница... и аз тренирах там но се скарах с трениора и сега се състезавам за друг клуб на 11.03.06 има състезание по джудо мисля че ще е в Зала Универсияда или Христо Ботев ако съм  те заинтересовал може да доидеш да погледаш безплатно е ако ти хареса Успех ако не ходи да боксираш по човалите...  не че не е хубаво но не е толко ефективно! ( тренирал съм го и тфа )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1