Записвам за вчера, че не успях. Прилагам и снимчица от първата ни разходка! ?
14/10
49кг. - остават 3кг за сваляне, корема почти изчезна.
Сън - не помня колко беше, но се наспахме хубаво
Витамини - Омега 3, вит. Д, Желязо, Лецитин
Храна:
- Кафе с мляко без лактоза 1,5 %
- 200гр кисело мляко + овесено барче, 3 фурми, 1/2 банан, шепа каши
- Безглут. филийки с малко фъстъчен тахан, резенчета банан и канела
*Чай лайка
- Купичка леща; Морков и червена чушка с лъжица хумус
*Чай от липа с лъжичка мед
Размисли:
Пиша си чая така да го виждам по-лесно, уж чета преди да пия за да не действа кофти на малкия ама пак не знам. Тези прочетох, че успокоявали и са Ок за кърмещи. Имам такъв за кърмачки, но той ми увеличава и без това многото кърма.
Иначе храненето ми не е по-различно от всеки ден.. смятам да променя това разбира се, но в момента и тези неша едва ги ям. Помага ми само факта, че са ми любими и вкусни.. апетита ми е на абсолютна нула и направо ми се плаче защото знам, че трябва да се храня разнообразно и качествено за кърмата.
Звънях на двама педиатри да питам за моето хранене и коликите при бебчо, консултирах се с няколко кърмещи познати, четох материали от лекари. Педиатрите и лекарите казват, че диета при майката се налага само когато има доказана непоносимост към дадена храна и съответно майката трябва да я изключи напълно. Но при положение, че все още се възстановявам и кърмя постоянно можело да се отрази по-зле това да съм на някаква ограничена диета. Не знам дали са прави, само споделям даденото мнение. ??
Иначе от познатите ми кърмачки тотално отрекоха да е помогнала диетата при тях. Все пак ми дадоха насоки и примери кои храни са изключвали. Вижда ми се супер обрано меню и ако мина на нещо такова най-вероятно няма да си докарвам и 1000 калории за деня. От друга страна съм съгласна и с мнението на Марги и знам, че го казва с причина.
Та заключението е, че съм доста объркана какво да правя и дори не мога да преценя какво да хапвам за да му помогна. Прекъсват и спират като цяло, горе долу през ден, а аз ям едно и също откакто сме се прибрали. Не мога да си обясня как 2 дни е супер и спи по 6 часа и после идва ден в който цяло денонощие е с колики. ??♀️ Нямам търпение да мине първото посещение при лекарката му и да се успокоя, че детето е добре. Ужасно е, че трябва да чакаме 15 дни акта за раждане за да отидем.. за нови родители тези дни ми се виждат много преди да могат да зададат въпросите си и да се уверят, че гледат детето правилно. Нищо, остават още само 3 дни и му идва реда на това в Понеделник.
Сега докато спи ще търся периоди от дневници на кърмещи мами тук и се надявам да имам някакви идеи за меню скоро.
Мнението беше редактирано от Теди на 15.10.20 18:09.
15.10.20
18:50
Много яка количка! Фен съм на марката, и моята е на тях, но друг модел.
За храната и аз бях леко объркана, защото се разкъсвах между три мнения - моето, на педиатъра и на консултанта по кърмене.
Аз не смятах да променям нищо, с изключение на кафето, което спрях умишлено.
Педиатърката беше категорична да се изключат доста храни, че уж причинявали колики.
Консултантката по кърмене ми даде мнение, което хармонизираше с моето усещане. Каза, че е индивидуално. Ако например по време на бременността съм пила кафе, по време на кърмене мога да си позволя 1 сутрин след първото кърмене. И за храните, че всичко е до количествата.
Накрая си направих мой личен експеримент, спрямо мен и моето бебе и установих за нас, че храненето ми по никакъв начин не влияе на коликите й. Еднакви са си с и без да правя някакви неща.
Например: пробвах без кафе, пробвах и с кафе. Никаква промяна.
Казаха ми, че моите количества сурови зенчуци определено биха се отразили на по-силни колики. Беше ми трудно, но ги спрях за няколко дни. Никаква промяна в коликите й ?.
Имах и още разни лични опити и си взех решение да си се храня както обичайно. В момента тя има колики, но значително по-леки и по-малко спрямо преди 2 седмици например, пък се храня по един и същи начин.
Моят съвет, ако ще ти е полезно, е да наблюдаваш себе си и бебето си на първо място.
Че 10 човека да питаме, 10 различни неща ще кажат.
Само за едно сме единодушни - хубава храна. ?
А за лекаря - защо е нужно да се чака акт на раждане, за да видят бебето?
Докато си объркана и се чудиш какво да не ядеш, ще минат още два месеца, и коликите ще свършат. ?
Значи, моите наблюдения са, че ако е с колики, каквото и да ядеш, те няма да спрат, но ако ядеш дразнещи храни, става в пъти по-зле. При нас имаше нощи, когато нищо не помагаше - гушкаш, люшкаш, кърмиш, а той си реве сякаш с часове. Като стана на два месеца, за пръв път спа непробудно 11 часа, като се събудихме в 7 и малкия си спеше, се чудехме какво става... Тази магия продължи месец, и после пак започна събуждането...и така до сега. ?
Не се шашкай и не тичай при педиатъра за щяло и нещяло. Не е ок нито за теб психически, нито ще създадете добри отношения с докито. В повечето случаи проблемът е само в главата на мама. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 15.10.20 20:09.
Даа, забелязах, че и вие сте с тази марка. Даже сме взели еднакви шаршафи за количка.. онези на облачетата и капчиците. ???
Рони, напълно споделям твоето мнение. Аз също бях решила да действам точно както казваш, че ти правиш в момента. Изключвам най-силните дразнители като боб, чесън, люта храна, цитруси.. с тях не мислех да рискувам докато кърмя така или иначе. За кафето - едно на ден (аз дори не го довършвам) и то веднага след сутрешното кърмене не мисля, че е проблем. Ако се водя обаче по тези строгите ограничения за кърмачки знам, че аз няма да се чувствам оптимално и не знам това как ще се отрази на бебчо също. Бих го правила наистина ако има доказана непоносимост, не просто така на сляпо да си спра половината храна.
Аз също се разпокъсвам между многото мнения.. Да не говорим, че ям едно и също от 10 дена, а малкия е имал общо 3 дни с колики измежду тях. Количествата от въпросните храни (кафето с безлкатозно мляко и фъстъчения тахан на филия) са пренебрежително малки и часове преди следващото кърмене. Като все пак се съобразявам със ситуацията. Днес например той се събуди неочаквано точно докато си пиех кафето и му стоплих кърма от запасите в хладилника, не го накърмих. Снощи коликите бяха най-зле и единствената нова храна от изписването насам бяха червените чушки и хумуса в който имаше червен пипер, днес няма да го ям това да видя дали ще е по-добре. Пием пробиотик и капки за колики иначе, слагам също топла възглавничка с черешови костилки.
Това е което мисля на теория, обаче когато го видя да плаче и да го боли коремчето толкова се обвинявам, че няма как да му помогна. ? За това ми се иска поне малко да пробвам промени в храненето. Ще наблюдавам кое как ни влияе конкретно на нас и така. Определено съм много съгласна с твоето мнение и то се покрива с моето. Успокои ме. ?
А за педиатъра - не правели вече домашни посещения на 3тия ден от изписването заради Ковид. Пробвах над 5 педиатъра в нашата околност и всички ми отказаха това посещение. В крайна сметка се записах при най-добрата измежду тях според мнения на други майки. Опитвах се да се наместя при нея от 7ми месец насам, буквално ми е на 500 метра и е много препоръчвана.
Тя също каза, че няма да посети вкъщи и да ѝ се обадя за час когато вземем акта за раждане. Иначе от болницата в която раждах имам 2 безплатни посещения при техния педиатър, които ще използвам и точно там ще сме в Понеделник. То обаче също казват да е на 10ти ден от изписването.. няшия се падаше в Събота когато не правят прегледи и го изместиха на 12тия ден.
казано от Margi на 15.10.20, 20:08:
Докато си объркана и се чудиш какво да не ядеш, ще минат още два месеца, и коликите ще свършат. ?
Значи, моите наблюдения са, че ако е с колики, каквото и да ядеш, те няма да спрат, но ако ядеш дразнещи храни, става в пъти по-зле. При нас имаше нощи, когато нищо не помагаше - гушкаш, люшкаш, кърмиш, а той си реве сякаш с часове. Като стана на два месеца, за пръв път спа непробудно 11 часа, като се събудихме в 7 и малкия си спеше, се чудехме какво става... Тази магия продължи месец, и после пак започна събуждането...и така до сега. ?
Не се шашкай и не тичай при педиатъра за щяло и нещяло. Не е ок нито за теб психически, нито ще създадете добри отношения с докито. В повечето случаи проблемът е само в главата на мама. ?
Точно тази мисъл с която започна поста ми мина през главата днес! Наистина ще дойде време да спрат докато аз се чудя как да му помогна.
Нашия поне не плаче с глас и силно, само го виждаш как свива крачета, не заспива с часове и се мъчи. А той като не спи, дори да не плаче и аз не мога да спя разбира се. Ако плаче с глас започвам и аз, защото ми е жал. Това слава богу е само като ще го къпем, иначе щях да се дехидратирам. ? Наистина не е толкова зле за сега при нас, през повечето време си спи детето. Просто има и “лоши” дни от време на време в които ми е доста тъжно, че го боли и че не спинка часове.
За нашата педиатърка гледам да се сдържам и до сега съм звъняла само вендъж да ми препоръча капките и пробиотика. Тези двамата на които звънях за храненето няма да се записвам при тях така че и да ме намразят не ми пука. ??
П.С. Мисля, че когато започнат регулярните посещения при лекаря и видя, че всичко с малкия е наред ще се чувствам доста по-добре. Така бях и в болницата докато не ни посетиха от детска стая да ми кажат, че кърмата ми му стига напълно. Просто това са първите ни дни и никога не сме имали новородено вкъщи, каквото и да правя ще се чудя дали е правилно. Кажат ли ми, че е добре ще съм далеч по-спокойна. ❤️
Мнението беше редактирано от Теди на 15.10.20 21:00.
15/10
Сън - 8 часа с три събуждания
Витамини - Омега 3, вит. Д, Желязо, Лецитин
Храна:
Кафе с мляко без лактоза 1,5 %
- 200гр кисело мляко + овесено барче, 3 фурми, 1/2 банан, шепа кашу
- Безглут. сандвич с фъстъчен тахан и сладко , 1/2 банан
Чай липа с мед
- Купичка леща; 4 оризовки със сирене
Чай липа с мед
Мнението беше редактирано от Теди на 15.10.20 22:35.
16.10.20
00:02
Привет!
Да се изкажа и аз ?
Колики ще има и тва е. С диета или без същата работа.
Обаче ти наистина ядеш мега дразнещи храни. В смисъл майната им на коликите, те ще минат, но може да развие алергия към нещо си.
Фъстъци, банани, кашу, леща ???
А за стомахчето съм доволна и виждах облекчение единствено от био гая.
При нас педиатърката дойде в деня на изписването. Прегледа го и го картотекира.
Не сме чакали 15 дни
Но може да е новост това
16.10.20
00:45
Теди, да, и аз внимавам с подправки, но по начало не ям люто и пикантно, обичайно в режима ми ги няма. Само сол и кимион ползвам.
Ядки и цитруси също супер рядко ям, съответно и сега почти липсват. :D
За коликите при Дария най-много помага масаж и носене в слинг. Това със слинга ми е в топ 3. ?
Абе с тоя Ковид, имам чувството, че на различните места има различни правила или са въвели нещо ново.
При мен нямаше никакви такива ограничения. Педиатърът дойде у дома в деня след изписването (трябваше в същия, но аз закъснях с обаждането) и само епикризата поиска тогава.
Дени, има много храни които могат да доведат до алергия..направо са си цели хранителни групи. Без реални причини смятам за ненужно изключването на всичко, което евентуално може да причини алергия. Ако видя реакция при малкия след дадена храна или ако му се открие някаква непоносимост - тогава да. Млечните продукти, суровите ядки, плодовете и други полезни храни са също така и хранителни, за мен и за бебето. Просто не виждам смисъл от лишения базирани на нищо в конкретния случай. Да не говорим, че алергия може да се появи и на по-късен етап именно защото не съм яла нещо и той никога не се е сблъсквал с него. Така че ще следя за реакции и ще обсъждам с педиатърката му и така ще се напаснем. ? А коликите все ще ги преживеем щом при всяко бебе ги има. Ние поне имаме късмета, че за сега минават леко. ? Био Гая давам от няколко дни и чайче от копър му правя. ❤️
—————————————————
16/10
Сън - 7 часа с 3 събуждания
Витамини - Омега 3, вит.Д, Желязо, Лецитин
Движение - кратка разходка, трети ден вече излизаме с малкия на обиколка. Аз обаче се изморявам бързо и все още ходя сравнително бавно.
Храна:
Кафе с мляко без лактоза 1,5%
- 200гр. Кисело мляко + овесено барче, 1/2 банан, малко кашу и 3 фурми
- Безглут. сандвич с тахан и сладко,1/2 банан
- Пиле с картофи; Таратор, 1/2 домат
* Вечерята нещо ми дойде в повече.. може би защото откакто съм родила се храня с доста малки количества и не бях яла трудносмилаема храна. Корема ми се поду двойно и цяла вечер ми е дискомфортно.
Мнението беше редактирано от Теди на 17.10.20 01:03.
17/10
Сън - 12 часа с 3 събуждания.. направо се оляхме с малкия. ? След вечерното къпане и хапване се събуди чак на 6тия час, после през 3часа.
Движение - днес нямаше разходка, защото беше ветровито и имахме гости
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесено барче, 1/2 банан, малко кашу и 3 фурми
- Безглут. сандвич с тахан и сладко,1/2 ябълка
Чай от липа
- 4 оризовки със сладко и сирене, малко кашу и няколко резенчета ябълка
———————————————
Днес пак цял ден съм с температура 37,5. Имах в началото дни с по 37 като получавах буци в гърдите от кърмата, но сега го нямам този проблем и не бях вдигала от няколко дни. Не съм болна със сигурност, чувствам само отпадналост. Ще я следя в следващите дни, че никак не ми е окей така да продължава.
Нищо не ми се яде пак, ще се опитам да вечерям. Ако не мога да хапвам манджата, то поне нещо малко.
Готови сме за коледа! ?
Мнението беше редактирано от Теди на 17.10.20 23:49.
18/10
Сън - 7 часа с две събуждания
Движение - кратка разходка и се престраших да изкача повечко стълби.. не беше страшно както ме бяха наплашили в болницата?
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, натрошено овесено барче, 1/2 банан, малко кашу и 3 фурми
- Пиле с картофи, Салата настъргани моркови
- Пуканки, Солети от лимец
Чай лайка с мед
————————————————
Снощи пак беше кошмар с кърмата.. тази сутрин трябваше да стана рано за да си взема горещ душ и да мога да си отпуша каналите и да цедя. Използвах съня на малкия за тези процедури и не си доспах както обикновено.
После пак цял ден с 37,5 температура, направо ме втрисаше и прекарах деня в леглото общо взето.
Следобед майка ми дойде за малко и реших да се възползвам и да отида с мъжо да пазаруваме. Толкова добре ми се отрази да съм само с него и навън, че се оправих на момента. ? После като се върнахме дори имах апетит да вечерям и след банята на малкия имахме време да гледаме филм. И за пуканки и солети с филма имах апетит.. абе нов човек се почувствах.
Не исках да ни помагат ама май ще вземе да ми харесва. ?
19/10
Сън - Събират се около 4-5 часа.
Движение - Разходка
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, натрошено овесено барче, 1/2 банан, малко кашу и 3 фурми
- Лимецови бисквитки с фурми и маково семе
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грила, авокадо
- Чай лайка и вода с лимон + мед, няколко солети от лимец
—————————————————-
Днес бяхме на педиатър - Матей освен, че още преди изписването си възвърна теглото от раждането е качил 500гр. за две седмици. Вече е 3400кг. и всичко му е наред! ❤️ В Четвъртък става на 20 дни и му изписаха да започва вит. Д.
Снощи беше много раздразнен и почти не сме спали.. не бяха колики май, просто не заспиваше с часове и беше неспокоен. Педиатъра предупреди, че този период наближава около 20тия ден, явно вече навлизаме в него и някои вечери съня ще е мит. ?
Аз пък за капак започнах леко да се разболявам към настинка с хрема, кихане и отпадналост. Пих нурофен, вит. Ц и вода с лимон и мед. Педиатъра ми каза, че мога да ги пия тези неща докато кърмя и се надявам да блокирам настинката бързо за да не ми трябват лекарства. За сега до вечерта вече се чувствах много по-добре, ако и малкия е спокоен тази вечер да поспя до утре ще съм се оправила.
Кантара днес показва 48,5кг.
Чувствам се все по-добре с всеки изминал ден и всичките ми дрехи ми стават освен, че не мога да си закопчея дънките на корема. Имам колан за прибиране ама не ми се носят такива неща честно казано.. по-готино ми е цял ден да съм си по пижама и да мога да дишам. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 20.10.20 00:56.
20/10
Движение - Разходка
Храна:
- Безглут. сандвич с тахан и сладко, шепа малини
- Солети от лимец
- Сладки картофи с мащерка на фурна, хумус, салата настъргани моркови
21/10
Сън - 12 часа ? с три събуждания
Движение - Разходка
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, натрошено овесено барче, кашу, 1/2 банан и малини
- Фреш ябълка, морков и цвекло; Две малки овесени барчета със семена
- Свинско контра филе, сладки картофи с мащерка и салата настъргани моркови
- Ябълка, шепа кашу; Чай от липа с мед
22/10
Сън - 7 часа с две събуждания, сутринта малкия заспа в мен и аз съм заспала с него гушната за още 1-2 часа. ❤️
Движение - Разходка
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, натрошено овесено барче, кашу, 1/2 банан и 2 фурми
- Безглут. сандвич с тахан и сладко, 1/2 банан
- Оризовки
- Сладък картоф на фурна, хумус, салата настъргани моркови
* От няколко дни имам по-нормален апетит вече, обаче днеска просто цял ден съм мега гладна. Каквото и да ям, колкото и да е.. гладна съм и това е. Ама гледам да се сдържам, все пак на почти никаква активност и постоянно подут корем едва ли ще ми се отрази добре да се натъпча. Корема се подува от най-малкото, особено пък като хапна месо направо ме боли стомаха.
Забелязвам, че съм намалила приема на вода и може да е от това. Първата седмица след болницата се наливах постоянно и не изпитвах глад, а сега нещо не ми се пие толкова.
Мнението беше редактирано от Теди на 22.10.20 23:01.
23/10
Сън - 10 часа с две събуждания, сутринта пак си доспивахме гушнати с бебо. ❤️
Витамини - Омега 3, вит.Д, Лецитин
Движение - Разходка
Храна:
- Банан
- Капучино; Домашен сладолед с пистачио
- 1/2 ябълка; 2 овесени барчета
- Оризовки
Вечерята предстои:
- Телешки стек на тиган; Сладки и обикновени картофки с мащерка на фурна, 1/2 авокадо
Чай липа с мед
——————————————————
Днес беше първият ден на таткото обратно на работа. Той си работи от вкъщи, но все пак друго си е да става в 7ч. сутринта и да е ангажиран.
Добре се справих с малкия, даже успях да пия кафе с приятелка и нейното бебче. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 24.10.20 00:33.
24/10
Сън - 10 часа с три събуждания
Движение - Разходка
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, натрошено овесено барче, кашу, 1/2 банан и 2 фурми
- Фреш ябълка, морков и цвекло
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грила, сладки картофки на фурна и 1/2 авокадо
* После ще пия от липа с мед
—————————————————
Матей днес направо ни разказа играта. ? Снощи спа сравнително добре въпреки, че все още сутрините е раздразнен и спасението е да спи върху мен и аз поспя така с него. За което нямам против и работи прекрасно за сега. ❤️Обачее откакто се събудихме до сега (22ч.) не е спирал да плаче освен, ако не го гушкам АЗ и кърмя често. Буквално иска само мен и да суче на всеки 1-2 часа, иначе е в истерия. Баща му го държи, на разходка бяхме.. няма заспиване и успокоение. ??♀️ Цял ден едва успях да хапна, закуската я преглъщах мега бързо за да го взема да се успокои и то беше чак на обяд, фреша го пих на разходката като се унесе малко по едно време ии чак сега успях да седна на вечерям като най-после успешно го пренесох в гнездото без да се събуди след 5 минути. Предполагам освен коликите също го изнервя и липсата на сън от тях.
Мисля, че това е първият ден в който усещам трудноста на това да имаш бебе. ?
И като ми кажат да не го уча на ръце направо ми кипва отвсякъде.. не знам кой нормален човек ще гледа новороденото си детенце как се мъчи и пищи с часове и няма да го гушне и успокои да не би да се научи да го гушкат. Аман от съвети.
Мнението беше редактирано от Теди на 24.10.20 22:03.
казано от nervak на 24.10.20, 23:20:
Съпругата като пиеше фрешове...Виктория имаше колики.
И аз съм го чувала това за фрешовете, но мислех, че се отнася за цитрусови и плодови такива. За това пия с моркови и цвекло сега, иначе винаги ми се иска такъв от цитруси.. Ама не смея заради коликите. ? Та и за тези ли важи? Ще пробвам..
Мнението беше редактирано от Теди на 24.10.20 23:28.
* Вчера беше лежерна и дъждовна Неделя, цял ден си бяхме вкъщи и ядохме палачинки от елда. ❤️
** Коликите пак ги има от време на време, но никак не е чаак толкова зле както онзи ден след моето пиене на фреш. Спирам фреша докато отминат напълно. ?
26/10
47,7кг - остава 1,7 кг до целта и после ще чакам възможността за тренировки да се оформям. Но това няма да е в близките месеци явно, трябвало поне 3 месеца да минат от операцията.
Движение - Разходка
Храна:
- Безглут. сандвич с тахан и сладко; 1/2 банан
Вечерята предстои по-късно:
- Телешки стек на тиган, Салата настъргани моркови, хумус
Мнението беше редактирано от Теди на 26.10.20 17:40.
27/10
47,5 кг
Сън - 9 часа с едно събуждане на 6тия час за кърмене и на следващото направо станахме.
Движение - Две разходки
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, мед, канела, 1/2 банан и 2 фурми
- Банан, бадемов тахан
Билков чай
- 4 оризовки със сладко и сирене , още няколко оризовки без нищо
- 2 препечени филийки с авокадо, салата настъргани моркови, шепа сурови ядки
—————————————————
Само дето си поръчах стягащо бельо и вчера се ядосвах, че са го нямали в наличност и ми доставиха пратката без него. ? Днес (24ти ден след раждането) си влязох без проблем в дънките от преди бременността. Не само, че не ми стискаха ами имаше и пръстче разстояние да ми е комфортно.. точно както си стояха преди да забременея. Поне спестих пари от това бельо, всяко зло за добро. И стягащия колан така и не сложих нито веднъж, стои си в гардероба.
От кеф днеска се разхождахме два пъти! ?
Мнението беше редактирано от Теди на 27.10.20 21:36.
28/10
Сън - 9 часа; Едно събуждане на 6тия час за кърмене при което будувахме час и половина.. след това си доспахме заедно в леглото до обяд. ❤️
Движение - Без разходка днес.
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, мед, канела, 1/2 банан и 2 фурми
- 4 оризовки със сладко и сирене, Чай лайка
- Лимецови солети
-..?
* Щях да дописвам вечеря, но нямах време за такава, защото малкия отказваше да заспи преди полунощ.. Хапнах един банан и лъжица бадемов тахан колкото да се заредя за предстоящата нощ. ?
———————————————
Котката вече успешно стои с нас в стаите, където е и бебето. Издържахме близо месец, но направо ме болеше сърцето като го слушам как мяука пред вратите. За сега се държи прилично и даже го е страх като заплаче малкия. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 29.10.20 00:09.
29/10
Сън - 9 часа, три събуждания
Движение - Разходка
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, натрошено овесено барче, мед, канела и 1/2 банан
- Безглутенови бисквитки, банан
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грила; Салата моркови, 1/2 авокадо
- Шепа сурови бадеми, няколко лимецови солети
Чай мента
Мнението беше редактирано от Теди на 30.10.20 00:03.
Е, не е баш като на картинката...най-много един-два сходни случая съм имала. ?
29.10.20
21:56
Даже и на момиченцата им се случва да изплакнат стената :)))
Хахах ами при мен е така почти всеки път.. само дето не в лицето, а право по дрехите. ?
Всяка сутрин пък като го мия в банята и го взема в хавлията и тя е опишкана докато стигнем спалнята. Абе общо взето се въртят по 3 перални на ден вкъщи. ?
30/10
Сън - Не знам колко, но се будихме на всеки 2 часа и накрая станах по-рано от обичайното.
Движение - Без разходка днес
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, натрошено овесено барче, мед, канела, 1/2 банан и 2 фурми
- Ябълка, Бадемов тахан
- Оризовки
- Пилешко със сос от мед и соев сос на тиган, Салата моркови, лъжица хумус
Чай мента
—————————————————
Труден ден, но мина. Малкия направо и мен разплака.? Снощи беше много спокоен и тих, но се будеше доста по-често да суче. Това продължи и целият ден днес, само че от два часа стана на един час.. и на всеки няма и един час буквално пищеше за храна. Видимо не бяха колики.. не си свиваше крачетата, а си смучеше юмруците постоянно. В момента в който суче се успокояваше и заспиваше и така макс 30 минути до час и пак се повтаря. Абсолютно цял ден бях на дивана готова да кърмя. ? В един момент вече си помислих, че кърмата ми не е достатъчно и какво ли още не. Направо се бях депресирала по едно време.. ни да излезеш, ни да го изкъпеш, нищо. Може да е от тези скокове в разтежа, не знам. ??♀️
Добре, че беше мъжо да ми приготви закуската и после вкусна вечеря. ❤️ Иначе сигурно нямаше и да ям.
Мнението беше редактирано от Теди на 30.10.20 22:59.
31/10
Сън - 6 часа, три събуждания
Движение - Без разходка днес
Храна:
- 200гр. Кисело мляко + овесени ядки, натрошено овесено барче, мед, канела, 1/2 банан и 2 фурми
- Банан + Бадемов тахан , овесено барче
- Пилешко със сос от мед и соев сос на тиган, Салата моркови, лъжица хумус
Чай мента
————————————————
Втори ден с лош сън, постоянно нервно бебе и кърмене през час и половина. ?
Четох по темата и се оказа, че наистина има скок в растежа между 3та и 6та седмица.. нашият тъкмо ще прави 1 месец след три дни. Вечерта вече уж се успокоиха малко нещата, дано е минало. Коликите са песен в сравнение с това чудо. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 31.10.20 22:56.
01/11
Сън - Малко, но не заради бебето. Той спа на 4 часа интервали цяла вечер, но аз легнах много късно и не заспивах лесно.
Движение - Разходка
Храна:
- 200гр. Кисело мляко смес, натрошено овесено барче, 1/2 банан и шепа малини
- Флапджак от овес, микс ядки и сушени плодове
- Парче безглутеново брауни
- 4 оризовки с авокадо и сирене; Още оризовки без нищо и салата моркови
Чай мента
—————————————————
Днес наваксахме с разходките за предните два дни и се разхождахме половин ден. ? Видяхме се и с приятели.. много добре ми се отрази. Предните два дни наистина бяха доста трудни и липсата на комуникация ме убиваше. Радвам се, че времето се оправи и успяхме да се заредим позитивно. ❤️
Малкият е по-добре определено и се оправи от тази криза на растеж. Ама наистина започна да прави повече неща изведнъж, заглежда се вече като му говорим. ?
Мнението беше редактирано от Теди на 01.11.20 22:32.
02/11
Сън - 7 часа с едно събуждане
Витамини - Омега 3, вит.Д, Лецитин, Цетебе
Движение - Разходка
Храна:
- Топла овесена каша с 1/2 ябълка, 1/2 банан, 2 фурми и канела
- Лимецови бисквитки, Чай мента
- Омлет със сирене и кашкавал, филийка домашен хляб с 1/2 авокадо, салата настъргано цвекло
- Топла вода с мед и лимон; Лимецови бисквитки и шепа малини
Мнението беше редактирано от Теди на 02.11.20 23:46.
03/11
46,5кг. ?
Сън - Не знам колко, но малко. Имахме неспокойна нощ и двамата с малчо.
Движение - Без разходка
Храна:
- 200гр Кисело мляко с овес, мед, канела, банан и 2 фурми
- 4 оризовки с малиново сладко и сирене, още няколко без нищо
Чай мента
Вечерята предстои:
- Купичка леща, 1/2 авокадо, салата моркови и цвекло
—————————————————
Днес Матей става на 1 месец. ? Кога отлетя това време..
Бяхме на педиатър - изписаха го 2900кг. , сега е 4100кг. и с 2см. повече на дължина. Кърменето му се отразява добре за което много се радвам, защото полагам неистови усилия да издържа. Така като чуя, че наддава и като го видя как си хапва сладко всички усилия си струват.
Аз вече си стигнах желаното тегло, като гледам как върви ще падна и под него. Операцията е супер, не мога да се оплача от нищо.
За този един месец мога да кажа само, че надминах очакванията си многократно. За възстановяването, за връщането на килограмите и дори за грижите за бебето. Нищо не е е било толкова страшно, колкото ми изглеждаше. ☺️
Мнението беше редактирано от Теди на 03.11.20 19:37.
04/11
Сън - 9 часа; три събуждания
Движение - Разходка
Храна:
- Топла овесена каша с мед, канела, банан и 3 фурми
- 100гр нуга амарето барче с бадеми , 1 фурма с бял шоколад
Чай мента
- Купичка леща, 1/2 авокадо, салата моркови и цвекло
——————————————————
* Забелязах, че когато закусвам овеса с кисело мляко малкия има колики след това. За сега ще си го правя на котлона с млякото без лактоза. Лошото е само, че това отнема повечко време за приготвяне, а аз и без това ставам в 10ч. и правя опити за закуска до 13ч. ? Но ще измисля нещо за бърза и хубава закуска ако не ми се получава да имам време за това всеки път. Най-вероятно ще пробвам още един път с киселото мляко да установя дали наистина е от това или просто съм оцелила такъв ден. Иначе лещата никак не му влияе, спи си прекрасно по цяла нощ. Телешкото обаче го скъса от колики... ?
05/11
Сън - 9 часа; две събуждания
Движение - Разходка
Храна:
- Топла овесена каша с мед, канела, банан и 2 фурми
- Флапджак със сушени боровинки и бял шоколад
Йоги чай Женска енергия
- Два безглут. сандвича с кашкавал на грила; Салата моркови и цвекло
- 2 фурми с бял шоколад и 2 с млечен; Още чай от същия
Мнението беше редактирано от Теди на 05.11.20 22:30.
06/11
Точно 46кг. - общо взето смъквам по половин кило на всеки два-три дни.?
Сън - 9 часа с две събуждания
* Бебчо напоследък си е изградил режим да спи плътно от 00ч. до 6ч. , хапва доволно и заспива до около 9ч. , пак хапва малко за успокоение само и го взимам при мен в леглото за още час.
Движение - Разходка
Храна:
- Топла овесена каша с мед, канела, 1/2 ябълка и 2 фурми
- Овесено барче
Йоги чай Женска енергия
- 4 оризовки със сладко и сирене
- Омлет със сирене и кашкавал, Салата цвекло и моркови
- Банан, овесено барче, чай
Мнението беше редактирано от Теди на 07.11.20 00:57.
07/11
Сън - 8 часа с две събуждания
Движение - Разходка, днес на хубавото време беше по-дълга от обичайното ❤️
Храна:
- Топла овесена каша с мед, канела, банан и 2 фурми
- Овесено барче, банан
Йоги чай Женска енергия
- Оризовки
- Пиле със соев сос и мед на тиган; Салата моркови и цвекло, лъжица хумус
—————————————————
Утре свекито ще са ни на гости и приготвям браунита, а другата Неделя ще е погачата на малкия за която уредих да има безглутенови мъфини и сладки. Очертава се доста захарна седмица като се има в предвид, че всичкото сладко ще остава вкъщи след гостите. ??
Мнението беше редактирано от Теди на 07.11.20 20:55.
08/11
Сън - Малко.. легнахме към 3ч сутринта и станахме в 10:30ч. като малкия се будеше два или три пъти за това време.
Движение - Разходка и веднага след нея спретнах едно основно чистене вкъщи, докато таткото беше навън с бебето
Храна:
- 200гр. кисело мляко с 1/2 банан, овесено барче, мед и канела
- 2 парченца безглутеново брауни
- Сушени плодове, шепа бадеми и кашу
- 2 сандвича с кашкавал на грила, Салата моркови и цвекло
Йоги чай Женска енергия
—————————————————
Обожавам този чай не само заради наситения вкус ами и защото има такива готини мисли във всяко пакетче!?
Иначе ето така се гледат тримата ми мъже вкъщи. ❤️
*Отбелязвам си днес болка в областта където ми биха спиналната упойка. ? До сега цял месец не се беше обаждало това място, но съм чувала, че може да боли от време на време.
Мнението беше редактирано от Теди на 09.11.20 01:03.
09/11
Сън - 8 часа, две събуждания
Движение - Разходка по слънчице ❤️ Взех си кафето и браунита в кутия и обикалях паркчета с количката.
Храна:
- 3-4 парченца безглутеново брауни
- 200гр. Кисело мляко с овесено барче, мед, канела, орехи и тиква
Чай от липа
- Омлет със сирене и кашкавал, две препечени филийки с масло, авокадо
- Тиква, още чай
——————————————————
Матей много харесва висулката за количка която Марги ми даде от нейното момченце и напоследък не излизаме без нея.?
Откакто се заглежда в обекти е опасен.. по цял ден иска да го държа така че да гледа из стаята или да му показвам играчките. Май ще взимаме люлка, колкото и да бях против това ръцете ми скоро ще окапят.
Мнението беше редактирано от Теди на 09.11.20 23:21.
10/11
Сън - 8 часа, три събуждания
Движение - Без разходка
Храна:
- 3 парченца безглутеново брауни, малко печена тиква
- 200гр. Кисело мляко с трици, овесено барче, мед, канела, орехи и тиква
Чай Женска енергия
- Омлет със сирене и кашкавал, авокадо
- Овесено барче, банан; Чай от липа
Мнението беше редактирано от Теди на 11.11.20 01:33.
11/11
Сън - 6 часа, едно събуждане
Витамини - Омега 3, вит.Д, Лецитин x 3 , Нурофен х 2 ( пак запушвания на канали и болки ?)
Движение - Разходка
Храна:
Кафе от капсула
- Кисело мляко с овес, мед, канела, орехи, банан и 2 фурми
- 4 оризовки със сладко и сирене, Чай от липа
- Още оризовки без нищо
- Омлет със сирене и кашкавал, 1/2 авокадо, салата моркови и цвекло
—————————————————
Днес Матей стана на 40 дни, бяхме на чиста молитва сутринта. Погачата с приятелки ще е в Неделя. ❤️
Иначе аз се чувствам нещо зле тези дни, все едно ще ми идва МЦ.. много странно. Нервна съм, боли ме все едно съм в ПМС, подута съм и задържам вода (+1кг). Не би трябвало да ми идва толкова рано при положение, че кърмя.. но ще видим. ?
12.11.20
05:07
Възможно е и по-рано, нищо, че кърмиш.
На мен ми дойде на 50-ти ден.
Гинекологът ми каза, че не е необичайно след 42-ри ден да се възстанови МЦ. Просто е по-рядко. ?