07.11.19
00:47
Дневникът на old_man
Темата беше редактирана от Дидо на 18.01.25 00:13.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим07.11.19
07:31
Айде де.
😊
Така.Вчера само загатнах поредното ми започване на някакво по-сериозно раздвижване и здравословност,да видим какво ще се получи.
Още не съм доизбистрил в главата си как да действам,тия дни все това мисля.Със сигурност трябва да се почне от някъде,защото инак перспективите пред мен са в доста тъмни краски…
Най-вероятно за начало ще отделя 2-3 седмици в домашни условия с малкото ми тежести,колкото да разцъкам леко за вработване,после евентуално в тукашната зала.Нямам идея обаче в какво състояние е в момента,единственото сигурно е,че е кучи студ зимата 😄
Докато позволява времето,ще си правя и любимите разходки из гората.
Ще ми се да поизчистя храната откъм боклуци и да включа най-после зеленчуците в менюто си.
Общо взето,нахвърлял съм си в главата разни нещица,остава да проявя малко воля да ги изпълня 😄
Да отчета малко раздвижване вчера и днес-за два дни 22к крачки,което е към 16км. ходене,от които половината с добро темпо.
И накрая нещо, за което често си мисля напоследък.Често не ценим красотите около нас,така сме свикнали с тях,че ги приемаме за даденост,а не бива.Аз имам щастието всяка сутрин да се събуждам с най-прекрасната гледка от прозореца и то през всички сезони… 🙂 Невероятно е,желая го и на всички вас 🙂
Мнението беше редактирано от Дидо на 07.11.19 20:24.
11.11.2019
Тежък ден,напрегнат а и не ми беше добре.След работа все пак се поразходих.Тук в гората в късния следобед само за половин час температурата пада с 6-7 градуса.
Общо движение за деня-10к крачки и около 7км.,половинага в бързо темпо.
Храна-около 1500калории.
Добавки-3,5 гр.магнезиев бисглицинат на NOW,за пръв път пия такъв и вкусът не ми хареса много,но поне дано е полезен.
11.11.19
21:30
3.5гр магнезий не е ли малко множко ?!?
казано от Alexander Krastev на 11.11.19, 21:30:
В 2,5 грама пудра има 250 мг магнезий:
https://www.nowfoods.com/supplements/magnesium-bisglycinate-powder
🙂 Трябва да гребе с черпак, за да предозира. Не бих си купил такова нещо.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.11.19 21:42.
казано от Boby_ на 11.11.19, 21:41:
https://www.nowfoods.com/supplements/magnesium-bisglycinate-powder🙂 Трябва да гребе с черпак, за да предозира. Не бих си купил такова нещо.
Относно дозировката е така.А ти,Боби,защо не би си купил,предполагам имаш предвид марката,защото инак ти употребяваш именно такава форма.
казано от old_man на 11.11.19, 21:48:
казано от Boby_ на 11.11.19, 21:41:
https://www.nowfoods.com/supplements/magnesium-bisglycinate-powder🙂 Трябва да гребе с черпак, за да предозира. Не бих си купил такова нещо.
Относно дозировката е така.А ти,Боби,защо не би си купил,предполагам имаш предвид марката,защото инак ти употребяваш именно такава форма.
Марката си е екстра - една от най-добрите. 🙂
Заради пълнежа не бих си купил - трябва да пиеш с килограми, за да има полза. 350 мг магнезий са нищожно количество.
казано от Boby_ на 12.11.19, 18:00:
Марката си е екстра - една от най-добрите. 🙂
Заради пълнежа не бих си купил - трябва да пиеш с килограми, за да има полза. 350 мг магнезий са нищожно количество.
Аз започнах с 350мг за проба,да видя как ще ми се отрази,инак 2х350 за деня мисля,че ще е нормално,поне за мен.Всъщност,малко странния вкус,за който писах,не е проблем.
Не знам дали е някакво съвпадение или ефект от препарата,но след снощната доза за пръв път от доста време се събудих чак от алармата сутринта 🙂
13.11.2019
Първа тренировка,с много леки гирички,колкото да си припомня какво е да си усещаш мускулите 🙂
1.Гребане с дъмбели от водоравен наклон в суперсерия с Повдигане на раменете с дъмбели-4х12
2.Сгъване с дъмбели от стоеж в суперсерия с Разтваряне на ръцете встрани с дъмбели-4х12
3.Раменна преса с дъмбели от седеж-4х12
За около 30 мин. без никакво напрягане,тежестите са символични.
Движението за деня-10к. крачки за 7км.,от които 3,5км. бърз ход в гората.
Храната:
Планирал съм да хапвам по около 2000кал. разпределени като
Б- 170 М-87 В-121 като по разни ориентировъчни сметки,би трябвало да съм в някакъв дефицит от рода на 200-300,но бъдещето ще покаже. Нямам особени планове за сваляне или качване,по-скоро и да задържа това тегло с намалени мазнини ще е добре.Ако ли пък взема да кача някое кило,пак не е зле,стига да съм станал по-здрав 🙂
За днес се получи така: 1900кал. Б130 М86 В145
Добавки:
600мг. магнезий бисглицинат
1 таблетка Adam men`s vitamins
Омега 3 - 4гр.
14.11.2019
Тренировка:
1.Клек СТ-5х15
2.Вдигане на дъмбели от полулег-5х15
3.”Тяга” с дъмбели-5х12
Всичко за 35-40мин.Мислех на клека да направя 5х20,но се отказах след първата серия,щеше да е много трудно.И в момента,след два дни имам мускулна на бедрата.Другите две упражнения бяха с пренебрежима тежест,и въпреки това бях много изморен накрая.Извод-формата ми е много зле към момента.
Храна-Б94 М83 В160 1772ккал.
Добавки:
Омега 3 - 4гр.
15.11.2019
Тренировка-няма
Движение за деня-14к крачки-10км.Наложи се да обикалям Ловеч и Плевен за gsm сервиз,та пораздвижих доволно 😄
Храна-около 1700ккал.
Добавки:
Омега3 2гр.
Мнението беше редактирано от Дидо на 16.11.19 12:15.
Вчера и днес по 3км. бързо ходене,но внимавам,защото пътя из гората е заледен и да не се метна по гръб 😄 Калорийните ми планове за ББ22020 явно не са осъществими на този етап,нямам апетит и не мога да докарам до 2600ккал.
Спрях се на 2200,което е по-реалистично, разпределени горе-долу така :
Протеин-134 Мазнини- 96 Въглехидрати-187
Ще опитам седмица да се храня стриктно по план да видя как ще се отрази на теглото,пък после ще реша за по-нататък.
05.01.2019
Тегло-80,5кг.
Станах към 9 и след час тръгнах на разходка,че да изпреваря снега из гората.Получи се добре, за 45 мин. 4,3км. на 3°,които се усещаха като отрицателни,прехвърчаше леко.
Домързя ме да сложа едно клинче под анцуга и ми помръзнаха краката,но общо взето добре.Трябва да погледна в Декатлона за някакви зимни обувки за преходи,че с летните маратонки не става.
На 1200кал. съм до момента и не виждам как ще станат поне 2000 за деня,нямам апетит ама хич.
Това обаче може да е и от ваканцията,ядене и пиене две седмици и малко движение.
Утре почват емоциите,само предполагам моите питомци как ще се завърнат в училище 😄
Мнението беше редактирано от Дидо на 05.01.20 23:15.
06.01.2020
Отпочнахме училище,за радост питомците бяха кротки първия ден,още са под впечатленията от празниците 😄
Имам лека мускулна треска на пищялите от вчерашното ходене,голям смях...но нормално след две седмици бездействие.
Движение за деня:
6:30-7:00
Кафе и хаотична физзарядка от разни упражнения,разтягания и т.н.Имам си една стаичка с хубав изглед и е приятно да раздвижиш,гледайки как се събужда деня.Би трябвало да го превърна в ежедневие.
Между разните движения включих 8х12 повдигане на сгънати крака от края на легло,добре е като за начало.
Планирах и ходене след работа,но снега в гората макар и изринат и хубаво утъпкан не е за летните ми маратонки.Съответно поръчах си едни обувки за зимен трекинг,да видим ще ми паснат ли,че с моите капризи... 😄
Храната-около 1900ккал. Б-106 ; М-82 ; В-184
Мнението беше редактирано от Дидо на 07.01.20 19:38.
07.01.2020
Сън-23:00-06:00
Движение:
Сутринта след ставане-30мин.гимнастика.Между упражненията-повдигане на сгънати крака от лег-8х15
След обед-4км. бързо ходене при -3°.Доста свежо,но с летни маратонки не си е работа дори при утъпкан сняг.Общ километраж за деня-8км.
Храна:2000ккал. Б-100 ; М-109 ; В-153
Добавки:
Omega 3 fish oil-2гр.
NOW - Silymarin-2капс.
Магнезиев цитрат-200мг.
08.01.2020
Ставане-06:15
Движение:
06:30-07:00
30мин.гимнастика.Между упражненията-повдигане на краката от лег-8х15.
Днес пропускам ходенето в гората,чувствам се изморен,бях на работа до четири след обед,а после по маршрута ми е около -10° и не се реших.Утре чакам обувките за сняг да пристигнат и да ги тествам скоро.
Храна:Б-108 М-100 В-150 -1962ккал
Добавки:
Omega 3 fish oil-4гр.
NOW - Silymarin-2капс.
Saw Palmetto-1драже
Магнезий бисглицинат-400мг.
09.01.2020
Сутрешно раздвижване-6:30-7:00:
Обичайните импровизирани упражнения плюс 8х15 повдигане на краката от лег.
Четвъртък ми е много напрегнат на работа,и днес не бе изключение.Приятна изненада бе,че ми пристигнаха обувките от Декатлон-а,куриерчето така вече ме знае,че ми ги носи директно в работата без да ме търси на адреса 😄
Разбира се,пробвах ги веднага с едни 2-3км. и съм доволен за начало,топли са и държат много стабилно на утъпкан сняг.
Храна:Б-93 М-72 В-157 -1678ккал
Все повече ме безпокоят краката,още преди обед прасците натежават като олово и неприятно болят,особено левия.Тъпа болка и към бъбреците,особено сутрин,през деня отшумява.Явно е наближило време да се ходи по доктори,ама пусти страх 😨
Добавки:
NOW - Silymarin-2капс.
Saw Palmetto-2 дражета
Магнезият и омегите ги пропуснах днес.
Два дни не съм писал,но нещата вървят както започнах седмицата,гимнастика сутрин,след обед ходене.В петък пропуснах разходката,малко да дам почивка на краката.Вчера 4км.,днес сутринта-3.
Мисля от утре да включа и малко тежести като леко разредя ходенето.
Добавки дневно:
NOW - Silymarin-2капс.
Saw Palmetto-2 дражета
Мнението беше редактирано от Дидо на 12.01.20 12:20.
13.01.2020
Ставане-06:15
25мин. гимнастика ,8х15-повдигане на краката от лег.
Мислех да пропусна ходенето днес,но нещо ми бе нервен ден,та раздвижих леко 3км.Часовникът ми дава общо 7 за деня.
Храната:Б-105. М-100. В-195. Ккал-2100
Добавки дневно:
NOW - Silymarin-2капс.
Омега 3-2гр.
Течен магнезий-600мг.
Мнението беше редактирано от Дидо на 17.01.20 22:03.
14.01.2020
Сън-6ч. Ставане-06:15
Гимнастика 30мин. ,8х15-повдигане на краката от лег.
Движение за деня около 8км.(4 бързо) Болките и стягането в прасците се случва все по-рано,5-6 часа след като съм станал от сън вече осезаемо ги усещам.Напоследък след ходенето лежа десетина минути с повдигнати крака,има някакъв ефект.
Храна: Б-94. М-109. В-134. Ккал-1900
Добавки :
NOW - Silymarin-2капс.
Омега Fish oil-3гр.
Течен магнезий-600мг.
16.01.2020
Вчера и днес нямаше раздвижване,дадох си малко почивка на краката,че проблемите с прасците ме тормозят.Все пак имам по 5-6км.ходене и двата дни,но повечето е бавно и не го смятам.И сутрешната гимнастика пропуснах,чувствам се изморен.Утре обаче ще стана по-рано и мисля да си я направя.
Храната почти си я догаждам до планираната,нито съм гладен,нито преяждам.
Добавки :
NOW - Saw Palmetto-2 дражета
Омега Fish oil-4гр.
Течен магнезий-800мг.
17.01.2020
Снощи си правих сметки за раздвижване днес,но явно без кръчмаря.Тъкмо да си лягам към 11 и...машинката излезе от ритъм 😠Тупа лупа цяла нощ,че чак към 7 сутринта се поукроти.
След първия случай лятото се бях успокоил,че няма вече ама ей го на,пак.Док вдигна малко дозата на лекарството и препоръча да не движа много-много из студа тия дни.
Тъпо ми е,но няма как,трябва да внимавам много вече.
Храната:Б-88. М-76. В-151. Ккал-1647
Добавки :
Омега Fish oil-2гр.
Течен магнезий-600мг.
17.01.20
22:56
казано от old_man на 17.01.20, 22:23:
17.01.2020
Снощи си правих сметки за раздвижване днес,но явно без кръчмаря.Тъкмо да си лягам към 11 и...машинката излезе от ритъм 😠Тупа лупа цяла нощ,че чак към 7 сутринта се поукроти.
След първия случай лятото се бях успокоил,че няма вече ама ей го на,пак.Док вдигна малко дозата на лекарството и препоръча да не движа много-много из студа тия дни.
Тъпо ми е,но няма как,трябва да внимавам много вече.
Храната:Б-88. М-76. В-151. Ккал-1647
Добавки :
Омега Fish oil-2гр.
Течен магнезий-600мг.
как си докарваш мазнините до 80 , че понякога и до 100 ? питам за себе си. на ядки ли наблягаш , или гледаш към храни богато ем на протеин, ем на мазнини ?
Мнението беше редактирано от стилиянски на 17.01.20 22:57.
17.01.20
23:08
Въобще не е толкова трудно. Отдолу под храната си пише колко от 100 те грама са консумирани.
Мнението беше редактирано от Деян на 17.01.20 23:09.
17.01.20
23:31
казано от Деян на 17.01.20, 23:08:
Въобще не е толкова трудно. Отдолу под храната си пише колко от 100 те грама са консумирани.
охо , аз па с тефтер ходя навсякъде..
как се казва приложението?
20.01.2020
И днес почти без движение,само около 3км.,предимно в работата.Нещо се сепнах с това сърце,и макар че четвърти ден няма рецидиви,все още не смея да предприема по-сериозно раздвижване.Не искам да се филмирам прекалено,но определено все повече се замислям напоследък.Все пак не е оферта да се обездвижвам за дълго 🙂
Отбелязвам контрол над въглените днес,например само 150гр. хляб 😄 Тегля си разни храни и се смея колко съм невеж,кое колко тежи 😄
Храна и добавки
Мнението беше редактирано от Дидо на 20.01.20 21:09.
27.01.2020
Последните три дни възобнових по-активно ходенето,като днес съм навъртял 8км.,от които 3,5 с добро темпо.От десетина дни забелязвам леко подобрение в подбедриците откъм болка и дискомфорт,което е добре.Опитвам се да се разбера от какво се получават тези колебания-ту болки и стегнатост в продължение на дни и седмици,ту някакво облекчаване.
Храна
Вчера и днес нямам особен апетит,съответно на по-малко калории съм.Днес само 100гр. въглени,а не изпитвам глад 😏
Добавки:
Добавки :
Омега Fish oil-2гр.
Нещо стомаха ми се бунтува няколко дни,за което заподозрях течния магнезий,днес не съм го пил,да видим.
Мнението беше редактирано от Дидо на 27.01.20 20:31.
29.01.2020
Времето е благосклонно за моите разходки,днес близо 7км.,от които 3 с по-бързо темпо.
Идните дни го дават да е още по-топло,което ме радва.
В последните десетина дни краката не ми създават сериозни проблеми,въпреки че доста часове изкарвам на крак.
Доста по-добре се чувствам след близо три седмици без бира,но има да се направят още корекции в тази посока 🙂
Намалих въглените още,защото не мърдам на кила,гледам да хапвам на подходящи интервали,за да не чувствам вълчи глад.Открих изварата и мисля да я включа по-често в менюто.
Чувствам се готов да започна вече и с леки тежести,като внимавам за ❤ ,че.... 🙂
Добавки:
Омега Fish oil-4гр.
Saw Palmetto 160мг.-1 драже
Течен магнезий-700мг.
Мнението беше редактирано от Дидо на 29.01.20 21:23.
Вчера и днес цепих дърва.На младини блъсках като луд,сега цепя 2-3 часа и капвам 😄 Няма лошо малко да се предпазвам все пак 🙂
Храната я докарвам около 1600-1700 калории,сутринта се теглих-79,3кг.
Въпреки че съм съвсем малко по-лек отпреди месец,изглеждам някак грозно заслабнал,а корема почти не е мръднал.Явно е,че с половинчати мерки като малко намаляване на хляба и бирата, няма да се получи.От утре почвам едни стари запаси от протеин,ще включа и креатин за малко пауър,и не на последно място,почвам да дигам 😎
Дойде ми съобщение от али-то,че калиперчето ми вече е в бг,така че тия дни ще ходя да го взема от пощата.Първо обаче,требе да си закупя защитно облекло и дезифектант,че с тоя вирус...😄
Добавки-няма днес
Чаках 3 месеца за отговор,но накрая ми писна,така че да си кажа...Старият ми дневник бе архивиран(поне според писмото от Тихомир Велев), но не го намирам в архива...Писах поне две писма на формата за контакт с bb-team,но никой не ме отразява за съжаление....
02.02.20
21:42
Ами аз почти май не съм ползвал форма за контакт. Направо драскам на кякой от модовете на лично. Явно по твоя начин не виждат, защото не им е само форума на дневен ред, а си имат и други по-основни и важни задачи. А като е на лично и им светне писмото, реагират почти веднага така да се каже или доста бързо.
казано от Деян на 02.02.20, 21:42:
Ами аз почти май не съм ползвал форма за контакт. Направо драскам на кякой от модовете на лично. Явно по твоя начин не виждат, защото не им е само форума на дневен ред, а си имат и други по-основни и важни задачи. А като е на лично и им светне писмото, реагират почти веднага така да се каже или доста бързо.
Адаш,това което пишеш е несериозно.Какво значи,че форума не им е на дневен ред?Като си се хванал на хорото и печелиш пари от това,трябва да си на линия нонстоп,или греша?
Амиии много хора, администриращи сайтове, почти никога не са на линия и рядко връщат мейли. Аз също писах преди време на Тихомир с идеята да ми архивират дневника за да си направя прайвит дневник, но все още нямам отговор. Половин година по-късно. В краен случай пиши на някой модератор, да ескалира, ако няма правата да направи каквото ти е необходимо.
казано от old_man на 02.02.20, 22:05:
казано от Деян на 02.02.20, 21:42:
Адаш,това което пишеш е несериозно.Какво значи,че форума не им е на дневен ред?Като си се хванал на хорото и печелиш пари от това,трябва да си на линия нонстоп,или греша?
Грешиш.
казано от old_man на 02.02.20, 22:05:
Не знам за другите, но аз не печеля нищо от това 😄
03.02.20
12:11
казано от old_man на 02.02.20, 21:19:
Чаках 3 месеца за отговор,но накрая ми писна,така че да си кажа...Старият ми дневник бе архивиран(поне според писмото от Тихомир Велев), но не го намирам в архива...Писах поне две писма на формата за контакт с bb-team,но никой не ме отразява за съжаление....
Съжалявам, Дидо, но последните имейли, които сме получили от теб, са празни, поне според системата ни. Такива получаваме от време на време, когато човек върне празен имейл или препрати стария по погрешка, затова и не сме му обърнали внимание.
Не намираш дневника си в публичния архив, тъй като за да се създаде нов, старият трябва да се архивира в скрит архив. За съжаление не можеш да имаш достъп до двата едновременно.
Ако мога да помогна с нещо и все още имаш нужда от съдействие, моля да ми пишеш тук на лично съобщение и ще видя какво можем да направим.
казано от БПН на 02.02.20, 22:18:
Амиии много хора, администриращи сайтове, почти никога не са на линия и рядко връщат мейли. Аз също писах преди време на Тихомир с идеята да ми архивират дневника за да си направя прайвит дневник, но все още нямам отговор. Половин година по-късно. В краен случай пиши на някой модератор, да ескалира, ако няма правата да направи каквото ти е необходимо.
Съжалявам и тук, но нямаме получени имейли или друг тип съобщения от теб. Имаме един имейл от 2017 г., но по друг въпрос свързан с акаунта, без връзка с дневника.
В личните си съобщения не намирам също такова от теб.
Отговаряме на 99% (да не кажа направо 100%) от имейлите и запитванията. Понякога има забавяне, но ако не получите отговор в рамките на седмица, значи има някакъв проблем по трасето. В такъв случай, повторете запитването или по същия канал, или опитайте по друг.
03.02.20
12:27
казано от Тихомир Велев на 03.02.20, 12:11:
Не намираш дневника си в публичния архив, тъй като за да се създаде нов, старият трябва да се архивира в скрит архив. За съжаление не можеш да имаш достъп до двата едновременно.
Хм, това нещо не го разбрах. Как тогава моите, а и сигурно на други хора, старите дневници си стоят в архива. Да, не може да се пише в тях, но си се четат. И едновременно с това имам нов дневник. Може би защото съм го пуснал като тема в раздела мъжки дневници, а не съм кликнал върху самата опция за дневник, която ти дава форума.
Иначе и на мен са трили дневник, без да се вижда дори в архива, но по мое желание естествено.
казано от Тихомир Велев на 03.02.20, 12:11:
казано от old_man на 02.02.20, 21:19:
Съжалявам, Дидо, но последните имейли, които сме получили от теб, са празни, поне според системата ни. Такива получаваме от време на време, когато човек върне празен имейл или препрати стария по погрешка, затова и не сме му обърнали внимание.
В такъв случай се извинявам,макар че е много странно как така са празни писмата,може би някакъв бъг,както и да е.Мен идеята ми беше да хвърлям понякога поглед в стария за някои тренировки,храна и т.н.,но жалко,щом не може...
03.02.20
15:32
Преместихме го в публичния архив, Дидо. Сега не би трябвало да има проблем.
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/38989
03.02.20
15:35
казано от Деян на 03.02.20, 12:27:
Хм, това нещо не го разбрах.
Форумът има раздели (включително Архив), които са невидими за потребителите.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.02.20 15:35.
03.02.20
15:47
Здравейте, и домакина да ме извинява, но дали може и аз да помоля за първия ми дневник, който излезе от обществения архив, голямо любопитство ме гризе с онея казанчета.... 😂..... И кабели и чудеса.
Ако е възможно, не настоявам.
Благодаря сърдечно.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече