11.11.19
17:38
Здравейте, драги мотивиращи хора!
Започвам този дневник, тъй като водя битка с наднорменото тегло. Повече ми харесва да мисля, че това е битка за здраве. Дневниците са чудесен вариант за споделяне на опит и допълнителна мотивация, затова - ето ме и мен.
Миналата година тежах 96 кг. Не можех да карам колело, но се научих и с малко повече физическа активност стигнах до 89 кг. Но това е минимален резултат за доста дълъг период от време, а сега искам да постигна по-сериозни цели, свързани както с мерките на тялото ми, така и с навиците ми на хранене и активност.
Цели:
1. До 01.04.2020 г. да тежа максимум 75 килограма.
- Това значи да свалям по около 3-4 килограма на месец, което считам, че е разумно. А след като достигна тези килограми, ще си поставя нова цел.
2. Когато се храня, да правя само това - без сериали и т.н.
3. Да изключа напълно от храненето си газираните и негазираните напитки с високо съдържание на захар, всякакви пакетирани високовъглехидратни храни и в много редки случаи да си позволявам тестени храни (пица, баница, сандвич и т.н.).
4. Да внедря спорта в ежедневието си. Да ходя до работа пеша или с колело, сутрин след събуждане да се разтягам, в почивните дни - планина или други активности.
5. (това може да ви се стори малко странно) Да медитирам по минимум 15 минути на ден. Медитацията освен, че е вид фокусиране, ни помага да поддържаме фокуса си и в други сфери на живота. Убедена съм че ще ми помогне да задържа концентрацията си спрямо целите и също ми помогне да подобря самоконтрола.
Мерки към днешна дата:
Години - 28
Килограми - 89
Ръст - 165
Гръдна обиколка - 93
Талия - 92
Ханш - 113
Бедро - 62
Мишница - 33
Как смятам да постигна целите си:
- Докато времето още позволява - каране на колело навън. Стане ли много студено, ще вляза в зала. Също упражнения вкъщи - клекове, с гирички и т.н., плюс - много ходене. Работата ми в момента е свързана с лека физическа активност, което е добре.
- Хранене при калориен дефицит. Ще започна само с броене на калории, без пресмятане на белтъци, въглехидрати, мазнини. Използвах разни калкулатори за калории и като ориентир ще се стремя да поддържам дневен прием на калории около 1300 до 1400.
Днес:
Тази вечер ще си организирам прощална вечеря с бялото брашно. А също така ще почистя кухнята и хладилника, като освен самото почистване сменям и всички недобри за мен храни с по-полезни продукти.
Добре, започвам....😁
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
12.11.19
15:20
Ден 1ви
Хранене
Закуска
Овесени ядки 30 гр., 112 ккал
Кисело мляко 4 0 гр., 104 ккал
Скир 100 гр., 62 ккал
Банан 50 гр., 45 ккал
Чиа 10 гр., 52 ккал
Стафиди 10 гр., 29 ккал
Общо: 350 гр., 404 ккал
(Закуската е жестока. Много е вкусна и е много засищаща. Закусвах около 06:30 и огладнях около 14:00)
Обяд
Задушено пилешко филе 200гр., 380 ккал
Сварена киноа 130 гр., 160 ккал
Общо: 330 гр., 540 ккал
Вечеря
Ябълки 100 гр., 52 ккал
Кисело мляко 40 гр., 69 ккал
Общо: 200 гр., 121 ккал
Общо калории за деня: 1065
Движение:
3-4 км с колелото
Медитация