Качване на килограми

23.11.19
02:57

Здравейте! Казвам се Любомир и съм на 17 години. Тежа 71 килограма и съм 184 см. Ектоморф съм... Имам стаж от около 1 година в залата, за което време съм качил само 9 килограма... В крайна сметка стигнах до извода, че проблема е храненето, а не тренировката. Последните две седмици си изчислявам калориите и се целя в 3700, макар че по- често успявам да изям около 3500. Има ефект- 2 от тези 9 кг. съм ги качил последните 2 седмици. Предполагам, че тук значение има, и че пия повече вода откакто почнах да ям по толкова, но все пак е напредък. Въпросът е, че нямам точно определено меню, а и не мога да си направя. Все пак живея още с родителите си. Около 1000 от калориите са от закуски от баничарницата... Просто няма какво да ям друго на училище. Искам да питам дали това евентуално е проблем?  Останалите си набявам от месо, хляб, картофи, яйца, сирене, кашкавал, ядки, банани и тн. Ям и по едно десертче на ден, колкото да има нещо сладко в менюто. В повечето дни докарвам до 100-110 гр. протеин и знам, че е малко, но все пак се чудя също дали за момента би било достатъчно? Тренирам 5 или 6 пъти седмично по този начин:
Първи ден- Гърди и бицепс
Втори ден- Гръб и трицепс
Трети ден- Крака и рамо
После почивка и наново
Също мога да добавя, че вървя много. Просто ми се налага към 13-15 000 крачки на ден, дори и зимата.
До Април месец някъде искам да тежа към 82-84 килограма и бих се радвал да чуя всякакви насоки, които биха ми помогнали да изпълня целта си. Благодаря предварително!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

23.11.19
11:17

Относно храненето - продължавай да ядеш,друг вариант няма !
Изобщо да не ти пука,че ядеш закуски от баничарницата. Ти си в такава възраст,че няма от какво да се притесняваш.Протеина не е малко,не го мисли.

Тренировките- типично билдърската и то 5-6 пъти ?!
Според мен,по-удачно е да правиш цяло тяло или горна/долна част,а може и бутащи/дърпащи.
Също и да ги намалиш на 4 тренировки седмично.Тогава ще качваш по-лесно кила.

Тренировката я чувствам наистина добре, пък и виждам, че ми действа изключително добре и има добър ефект, така че за момента ще продължа по този начин.

24.11.19
12:33

казано от Любомир Илиев на 24.11.19, 04:30:

Тренировката я чувствам наистина добре, пък и виждам, че ми действа изключително добре и има добър ефект, така че за момента ще продължа по този начин.

Продължавай,какво питаш като са ти ясни нещата.
Качвай кила със сгъване за бицепс.

Иван

24.11.19
14:47

Какво сте пощръкляли по тези крачки на ден... Повечето хора, които познавам и си броят крачките, са чъбита масово. Много други променливи има....

24.11.19
16:03

Аз не си броя крачките и пак съм чъби 🙂

24.11.19
21:41

казано от Любомир Илиев на 23.11.19, 02:57:

До Април месец някъде искам да тежа към 82-84 килограма и бих се радвал да чуя всякакви насоки, които биха ми помогнали да изпълня целта си. Благодаря предварително!

Ами зависи и как тренираш, по колко серии,повторения и какви тежести използваш. Можеш да си направиш един тренировъчен дневник в този сайт. И в него да описваш тренировките си.

Мнението беше редактирано от Миро на 24.11.19 21:42.

Ами тренировката ми е от по 3 упражнения на група с по 4 серии по 8 повторения. Наблягам на свободните тежести и избягвам машините.  Тежестите са максималното, което мога. За пример
Лежанка 60 килограма
Мъртва тяга 100 килограма
И клек 80 килограма
Не вдигам кой знае колко много, но напредвам и с тежестите.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1