23.11.19
02:57
Здравейте! Казвам се Любомир и съм на 17 години. Тежа 71 килограма и съм 184 см. Ектоморф съм... Имам стаж от около 1 година в залата, за което време съм качил само 9 килограма... В крайна сметка стигнах до извода, че проблема е храненето, а не тренировката. Последните две седмици си изчислявам калориите и се целя в 3700, макар че по- често успявам да изям около 3500. Има ефект- 2 от тези 9 кг. съм ги качил последните 2 седмици. Предполагам, че тук значение има, и че пия повече вода откакто почнах да ям по толкова, но все пак е напредък. Въпросът е, че нямам точно определено меню, а и не мога да си направя. Все пак живея още с родителите си. Около 1000 от калориите са от закуски от баничарницата... Просто няма какво да ям друго на училище. Искам да питам дали това евентуално е проблем? Останалите си набявам от месо, хляб, картофи, яйца, сирене, кашкавал, ядки, банани и тн. Ям и по едно десертче на ден, колкото да има нещо сладко в менюто. В повечето дни докарвам до 100-110 гр. протеин и знам, че е малко, но все пак се чудя също дали за момента би било достатъчно? Тренирам 5 или 6 пъти седмично по този начин:
Първи ден- Гърди и бицепс
Втори ден- Гръб и трицепс
Трети ден- Крака и рамо
После почивка и наново
Също мога да добавя, че вървя много. Просто ми се налага към 13-15 000 крачки на ден, дори и зимата.
До Април месец някъде искам да тежа към 82-84 килограма и бих се радвал да чуя всякакви насоки, които биха ми помогнали да изпълня целта си. Благодаря предварително!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
HS Labs Creatine Powder
Креатин монохидрат
Още предложения от BB-Shop
Относно храненето - продължавай да ядеш,друг вариант няма !
Изобщо да не ти пука,че ядеш закуски от баничарницата. Ти си в такава възраст,че няма от какво да се притесняваш.Протеина не е малко,не го мисли.
Тренировките- типично билдърската и то 5-6 пъти ?!
Според мен,по-удачно е да правиш цяло тяло или горна/долна част,а може и бутащи/дърпащи.
Също и да ги намалиш на 4 тренировки седмично.Тогава ще качваш по-лесно кила.
24.11.19
04:30
Тренировката я чувствам наистина добре, пък и виждам, че ми действа изключително добре и има добър ефект, така че за момента ще продължа по този начин.
казано от Любомир Илиев на 24.11.19, 04:30:
Тренировката я чувствам наистина добре, пък и виждам, че ми действа изключително добре и има добър ефект, така че за момента ще продължа по този начин.
Продължавай,какво питаш като са ти ясни нещата.
Качвай кила със сгъване за бицепс.
24.11.19
14:47
Какво сте пощръкляли по тези крачки на ден... Повечето хора, които познавам и си броят крачките, са чъбита масово. Много други променливи има....
24.11.19
16:03
Аз не си броя крачките и пак съм чъби 🙂
казано от Любомир Илиев на 23.11.19, 02:57:
До Април месец някъде искам да тежа към 82-84 килограма и бих се радвал да чуя всякакви насоки, които биха ми помогнали да изпълня целта си. Благодаря предварително!
Ами зависи и как тренираш, по колко серии,повторения и какви тежести използваш. Можеш да си направиш един тренировъчен дневник в този сайт. И в него да описваш тренировките си.
Мнението беше редактирано от Миро на 24.11.19 21:42.
26.11.19
21:11
Ами тренировката ми е от по 3 упражнения на група с по 4 серии по 8 повторения. Наблягам на свободните тежести и избягвам машините. Тежестите са максималното, което мога. За пример
Лежанка 60 килограма
Мъртва тяга 100 килограма
И клек 80 килограма
Не вдигам кой знае колко много, но напредвам и с тежестите.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече