Тенис лакът

28.11.19
18:18

Има ли хора с тенис лакът и ако да ще опишат ли положението си или ако е имало хора с тенис лакът да дадат малко опит и да ми помогнат да се излекувам. Ако ще някои ще пишат “отиди на лекар’’ ходил съм на всичко възможно. Българските компетентни лекари са 1 на милион искам човек с реален опит,който знае какво да приложа за да се възстановя пълноценно . Благодаря предварително!

Barberian

29.11.19
13:10

Здравей, минах през това. Моето заключение също е, че лекарите ( поне моите с които се срещнах) не помагат 🙂 Виж някой физиотерапевт или треньор, който е чел на правилните места по- може да ти помогне.
Лично моето заключение БЕЗ ДА ПРЕТЕНДИРАМ, че е правилно е, че епикондилит се лекува с правилни упражнения и разтягане (you tube), а не с почивка, обездвижване, мазила, инжекции и др. както всички доктори ми предписаха.
Другото важно е да откриеш кое го е причинило. В повечето случаи се причинява от повтарящи се движения в ежедневието/работата, а фитнеса само отключва проблема, но може и да имаш кофти техника на някое упражнение.

Мнението беше редактирано от Barberian на 29.11.19 15:53.

30.11.19
23:14

Благодаря ти за отговора като за начало и за това че се стараеш да ми помогнеш! Исках да те попитам за колко време се излекува и кога почувства,че си готов да тренираш ?

Barberian

01.12.19
10:55

казано от Emil Tomov на 30.11.19, 23:14:

Благодаря ти за отговора като за начало и за това че се стараеш да ми помогнеш! Исках да те попитам за колко време се излекува и кога почувства,че си готов да тренираш ?

За около 3 месеца, но аз не съм спирал да тренирам 🙂 + в работата си използвам ръцете по цял ден и лактите ми са сгънати през по голямата част на деня, което всъщност е проблема. Известно време бях изключил ръцете от тренировката си и правих клекове, но видях, че не помага. Естествено, не напъвах.  Носих специална превръзка, която е за епикондилит. Тя се слага точно на конкретно място под лакътя и едно силиконче притиска конкретното място. На мен лично ми помогна.
Имай предвид, че в работата си разговарям с поне 100 човека на седмица. Докато борих проблема се запознах с хора, които имат епикондилит от 15- 20 години, а никога не са влизали във фитнес. Понеже не тренират и ги лекуват с почивка и лекарства проблема временно утихва и те не вземат мерки. След това пак се появява и пак лекарства и почивка 🙂 Идеята на упражненията е да се заздрави предмишницата и всички мускули в зоната.
Успех.

Мнението беше редактирано от Barberian на 01.12.19 10:56.

01.12.19
12:19

Не, че му правя реклама, но за тенис лакът, дори да е станал хроничен, може да пробваш шокуейв терапия.

12.12.19
22:33

Който може да ми помогне да пише

17.12.19
18:35

Хора,болката отново се появи започнах с леки тежести и точно с това разбрах,чe изобщо не се е възстановил тенис лакътя. Някой с опит да пише...

Deviant

18.12.19
03:08

В моя случай след 2г умопомрачителни болки които се възобновяваха дори при вдигане на бутилка или ходене/клякане и т.н. тъй като при мен всички стави са засегнати. Реших .. “абе я стига мене ли..” без да се псува 😄 да тренирам или работя с тежести, та с много треперене пробата(успешна), представляваше - на ставата фастум гел със стреч за да е активен през целия ден, над стреча яко затягане с ластичен бинт, на втората седмица вече свалих и бинтовете и си бях добре(сравнително) болката още си я има до известна степен като константа, но си работя спокойно с нормални тежести без да се засилва.

Barberian

18.12.19
08:37

казано от Emil Tomov на 17.12.19, 18:35:

Хора,болката отново се появи започнах с леки тежести и точно с това разбрах,чe изобщо не се е възстановил тенис лакътя. Някой с опит да пише...

Написах ти как преборих това. Написах ти, че трява да заздравиш мускулатурата там. Написах ти, че ютуб е пълен с упражнения за tennis elbow. Написах ти, че 3 месеца съм го борил.
Ти явно си почивал една седмица, и си грабнал щангите. Ами успех. Ако не приемаш съвети от хората, които са го преборили кой е човекът с опит за теб, който търсиш? Професор по медицина ли? Тренировките с по- леко не работят върху проблема тенис лакът. За този проблем има специфични упражнения.
Всички съвети които съм ти дал не съм ги измислил аз. Чел съм, питал, съм, тествал съм и тн.
Виж каква превръзка носи човека на клипа. Аз бях със същата. Виж упражненията. Има и много други упражнения, но тук обясняват целия проблем.

Мнението беше редактирано от Barberian на 19.12.19 08:09.

18.12.19
10:43

казано от Deviant на 18.12.19, 03:08:

.............на ставата фастум гел със стреч за да е активен през целия ден, над стреча яко затягане с ластичен бинт, ........

малко личен опит по въпроса - това е дегенеративно заболяване, което се причинява от лоша биомеханика и слабости по кинетичната верига, вкл. намалена мобилност на околните стави (рамо-китка). Една от най-тривиалните причини е слабият хват. Тендинитопатията се отключва на пристъпи, не е нещо което се излекува веднъж-завинаги. Противовъзпалителните само облекчават част от симптоматиката. Трябва да тренираш умно, да подсилиш слабите места и да не подлагаш околните стави на излишен стрес (например набирания в много повторения).

Deviant

18.12.19
11:43

казано от Solomon Kane на 18.12.19, 10:43:

Противовъзпалителните само облекчават част от симптоматиката. Трябва да тренираш умно, да подсилиш слабите места и да не подлагаш околните стави на излишен стрес (например набирания в много повторения).

Идеята беше да се заглуши болката и максимално да се обездвижат ставите при напрежение, за да могат да заякнат мускулите и сухожилията и да започне регенерацията.

18.12.19
12:12

казано от Deviant на 18.12.19, 11:43:

казано от Solomon Kane на 18.12.19, 10:43:

Противовъзпалителните само облекчават част от симптоматиката. Трябва да тренираш умно, да подсилиш слабите места и да не подлагаш околните стави на излишен стрес (например набирания в много повторения).

Идеята беше да се заглуши болката и максимално да се обездвижат ставите при напрежение, за да могат да заякнат мускулите и сухожилията и да започне регенерацията.

Хубаво щеше да е ако ставаше така 🙂 Противовъзпалителните всъщност блокират нормалните механизми на тялото за възстановяване. За регенерация знам случай, които са получили добри резултати от плазмена и пролотерапия, има още две-три неща, които помагат. Но човек трябва да си знае силните и слабите страни, да се стреми да работи по дисбалансите...

Deviant

18.12.19
14:13

казано от Solomon Kane на 18.12.19, 12:12:

Хубаво щеше да е ако ставаше така 🙂

При мен така стана, човека искаше съвет от личен опит и му казах при мен какво е дало ефект, та така.

Мнението беше редактирано от Deviant на 18.12.19 14:37.

22.12.19
10:49

Не съм грабнал щангите за седмица,правя упражнения от месец,два , но просто реших да пробвам да видя дали ще получа същата болка и отново щом се напомпа мускула и се вкара кръв в цялата ръка ме заболя лакътя.

22.12.19
10:53

А исках да питам по-колко време г/д да стоя с налакътника или да не го свалям изобщо?Значи доколкото разбрах трябва да се правят само и единствено упражнения за тенис лакът без никакви упражнения ,които са с цел покачване на ММ като бицепсово сгъване,разгъване за странично рамо и тн.

Мнението беше редактирано от Emil Tomov на 22.12.19 10:55.

Barberian

25.12.19
10:37

Според мен трябва да направиш следното:
1. Отиваш на доктор да ти потвърди, че това е епикондилит. Чак тогава търсиш правилното лечение.
2. Избираш си упражнения за епикондилит, които можеш да правиш и ги правиш редовно.
3. Консултираш се с добър треньор относно правилно изпълнение на упражненията, тренировките ти, натоварването, възстановяването и тн.
Дано това бицепсово сгъване което правиш да е част от адекватна тренировъчна програма 🙂
Както ти написа и Соломон това в повечето случаи не се лекува напълно и изобщо не е за подценяване. Трява адекватно лечение и подход.
Най- малкото поне си направи дневник тук. Има достатъчно хора с опит, които могат да си кажат мнението относно тренировките ти.
Почти винаги се налага да се коригират техники на изпълнение на упражнения. Чел съм например, че набираме с нормален хват е най- лошото, което човек с епикондилит може да прави.
Относно превръзката аз я носех когато извършвах движение с ръцете основно на работа. Когато лакътя не се сгъва и натоварва я махах.
Не подценявай проблема. Успех

Мнението беше редактирано от Barberian на 25.12.19 21:28.

11.01.20
06:04

Да имам същия проблем получих г във фитнес зала  претоварих сериозно ръката. Но мисля че откри решение  . Инжекция за възбуждане на организма да възпроизвежда много повече колаген. Ще ви пиша точно каква е  и се поставя много на точно място  върху сухожилие то  тово е проблем.на връзките  затова трудно минава

20.01.20
21:43

Еми пичове май ще трябва да се примиря с това че няма повече да стъпя в зала през живота си и така :@ Никакви подобрения напълно изгубих всякаква надежда за възстановяване. Който се е възстановил от това е най-големият късметлия на света !

20.01.20
21:52

намери си добър спортен рахбилитатор/кинезитерапевт и човек който да ти покаже кое как се прави и кога.

10.02.20
19:35

Аз имам в начална фаза голф лакът. Поддържам с масажи, които си правя аз, и добро загряване. Пиши в youtube и ще видиш какво му е “лечението” или по-точно облекчението. С тия упражнения, не ме боли, рядко да ме придърпа. Задължително яко разгрявка и лед след трениране.

24.03.20
10:03

Здравейте,

Аз съм се сдобил с тенис и голф лакът едновременно и съм се захванал със самолечение - всичко, което беше предложено по-гора като масажи, замръзяване и разтягане правя, но открих и един много симпатичен метод - с voodoo band… само дето не знам как да го намеря в БГ. Ако някой знае - моля да сподели. А ето го и метода:

https://www.youtube.com/watch?v=0iVBqKD8RzQ

Поздрави!

24.03.20
10:05

Флос лента се казва май в България...

20.08.20
18:28

Моят скромен опит да споделя, след основен ремонт на банята и пренасянето над половин  тон неща през етажите, които включваха мазилка от къртенето, плочки, лепила и куп други неща продължих да си блъскам в залата все едно съм на 20 години и лакътя изгърмя. Като типичен Бай Ганьо си казах, че болката ще отшуми - сложих си самолечение с  лед, пиех невробекс, диклак, витамин Д,  магнезий и продължих да си блъскам с болката, докато една прекрасна сутрин се събудих с леко изтръпнала ръка и засилваща се болка  при най-елементарно движение.  Дори при миене на ръце или отваря не врата с лявата  ръка  си усещах лакътя. Набиране или бицепсово сгъване - забрави, все едно ток ми минаваше.  Отидох на доктор, оттам на друг специалист  и диагнозата -  медиален епикондилит.  Нещата, които изписа за лечение са:  Diprophos инжекции /глюкокортикостероидно мускулно в гъзО, 1 път на 5 дни, макс 3 ампули/, Костарокс, Bevit Forte, Magnerot,Пиаскледин и Tendival за мазане.  Цена  - около 100 лв всичко излезе.

Докторът дръпна една реч за стави, сухожилия и нерви и каза, че при всеки е строго индивидуално, но възстановяването е  най-малко месец, до 3 при някои. През това време никакво  тежко натоварване на ръката, само редовно, умерено раздвижване с малка 1 кг гиричка - флексии с китката, някакви усукващи упражнения  с ластик  ми показа. И те така

25.08.20
11:12

Болката при мен намалява лека по лека. Това което виждам след 1 година и 5 месеца тенис лакът е че трябва да правиш progressive overload. И с времето ти минава. Примерно днес правя упражнението с 0,4 утре с 0,5 и така. Така болката намалява значително и чувством сухожилието по здраво. Блазя им на хората с здрави лакти.

16.09.20
16:56

казано от Ice Mountain на 20.08.20, 18:28:

Моят скромен опит да споделя, след основен ремонт на банята и пренасянето над половин  тон неща през етажите, които включваха мазилка от къртенето, плочки, лепила и куп други неща продължих да си блъскам в залата все едно съм на 20 години и лакътя изгърмя. Като типичен Бай Ганьо си казах, че болката ще отшуми - сложих си самолечение с  лед, пиех невробекс, диклак, витамин Д,  магнезий и продължих да си блъскам с болката, докато една прекрасна сутрин се събудих с леко изтръпнала ръка и засилваща се болка  при най-елементарно движение.  Дори при миене на ръце или отваря не врата с лявата  ръка  си усещах лакътя. Набиране или бицепсово сгъване - забрави, все едно ток ми минаваше.  Отидох на доктор, оттам на друг специалист  и диагнозата -  медиален епикондилит.  Нещата, които изписа за лечение са:  Diprophos инжекции /глюкокортикостероидно мускулно в гъзО, 1 път на 5 дни, макс 3 ампули/, Костарокс, Bevit Forte, Magnerot,Пиаскледин и Tendival за мазане.  Цена  - около 100 лв всичко излезе.

Докторът дръпна една реч за стави, сухожилия и нерви и каза, че при всеки е строго индивидуално, но възстановяването е  най-малко месец, до 3 при някои. През това време никакво  тежко натоварване на ръката, само редовно, умерено раздвижване с малка 1 кг гиричка - флексии с китката, някакви усукващи упражнения  с ластик  ми показа. И те така

Има ли прогрес?

20.09.20
20:09

Има да, болката при ежедневно движение я няма.
Оток обаче още имам и то не там където беше болката, а на сгъвката. Хрущенето на предмишницата при усукване още го има, но той ми каза, че това пукене минава  изключително бавно. Скоро ще ходя пак на контролен преглед, да видим кое да пия, щото само един курс направих и не съм пил дори витамин Ц след като свърших лекарставата.
Ебало си е майката с тая контузия, освен крака нищо друго не смея да правя.

01.10.20
22:28

казано от Ice Mountain на 20.09.20, 20:09:

Има да, болката при ежедневно движение я няма.
Оток обаче още имам и то не там където беше болката, а на сгъвката. Хрущенето на предмишницата при усукване още го има, но той ми каза, че това пукене минава  изключително бавно. Скоро ще ходя пак на контролен преглед, да видим кое да пия, щото само един курс направих и не съм пил дори витамин Ц след като свърших лекарставата.
Ебало си е майката с тая контузия, освен крака нищо друго не смея да правя.


Аз започнах просто да тренирам с болката ,слагам бинтове и тренирам. Просто съм инат и не мога повече без тренировки.

10.03.21
11:50

Хората,които още боледуват от тенис лакът или са се възстановили дайте някаква информация.Аз си тренирам,но болката я има още на моменти и е дразнещо.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1