Тенис лакът

28.11.19
18:18

Има ли хора с тенис лакът и ако да ще опишат ли положението си или ако е имало хора с тенис лакът да дадат малко опит и да ми помогнат да се излекувам. Ако ще някои ще пишат “отиди на лекар’’ ходил съм на всичко възможно. Българските компетентни лекари са 1 на милион искам човек с реален опит,който знае какво да приложа за да се възстановя пълноценно . Благодаря предварително!

29.11.19
13:10

Здравей, минах през това. Моето заключение също е, че лекарите ( поне моите с които се срещнах) не помагат 🙂 Виж някой физиотерапевт или треньор, който е чел на правилните места по- може да ти помогне.
Лично моето заключение БЕЗ ДА ПРЕТЕНДИРАМ, че е правилно е, че епикондилит се лекува с правилни упражнения и разтягане (you tube), а не с почивка, обездвижване, мазила, инжекции и др. както всички доктори ми предписаха.
Другото важно е да откриеш кое го е причинило. В повечето случаи се причинява от повтарящи се движения в ежедневието/работата, а фитнеса само отключва проблема, но може и да имаш кофти техника на някое упражнение.

Мнението беше редактирано от Barberian на 29.11.19 15:53.

30.11.19
23:14

Благодаря ти за отговора като за начало и за това че се стараеш да ми помогнеш! Исках да те попитам за колко време се излекува и кога почувства,че си готов да тренираш ?

01.12.19
10:55

казано от Emil Tomov на 30.11.19, 23:14:

Благодаря ти за отговора като за начало и за това че се стараеш да ми помогнеш! Исках да те попитам за колко време се излекува и кога почувства,че си готов да тренираш ?

За около 3 месеца, но аз не съм спирал да тренирам 🙂 + в работата си използвам ръцете по цял ден и лактите ми са сгънати през по голямата част на деня, което всъщност е проблема. Известно време бях изключил ръцете от тренировката си и правих клекове, но видях, че не помага. Естествено, не напъвах.  Носих специална превръзка, която е за епикондилит. Тя се слага точно на конкретно място под лакътя и едно силиконче притиска конкретното място. На мен лично ми помогна.
Имай предвид, че в работата си разговарям с поне 100 човека на седмица. Докато борих проблема се запознах с хора, които имат епикондилит от 15- 20 години, а никога не са влизали във фитнес. Понеже не тренират и ги лекуват с почивка и лекарства проблема временно утихва и те не вземат мерки. След това пак се появява и пак лекарства и почивка 🙂 Идеята на упражненията е да се заздрави предмишницата и всички мускули в зоната.
Успех.

Мнението беше редактирано от Barberian на 01.12.19 10:56.

01.12.19
12:19

Не, че му правя реклама, но за тенис лакът, дори да е станал хроничен, може да пробваш шокуейв терапия.

12.12.19
22:33

Който може да ми помогне да пише

17.12.19
18:35

Хора,болката отново се появи започнах с леки тежести и точно с това разбрах,чe изобщо не се е възстановил тенис лакътя. Някой с опит да пише...

Deviant

18.12.19
03:08

В моя случай след 2г умопомрачителни болки които се възобновяваха дори при вдигане на бутилка или ходене/клякане и т.н. тъй като при мен всички стави са засегнати. Реших .. “абе я стига мене ли..” без да се псува 😄 да тренирам или работя с тежести, та с много треперене пробата(успешна), представляваше - на ставата фастум гел със стреч за да е активен през целия ден, над стреча яко затягане с ластичен бинт, на втората седмица вече свалих и бинтовете и си бях добре(сравнително) болката още си я има до известна степен като константа, но си работя спокойно с нормални тежести без да се засилва.

18.12.19
08:37

казано от Emil Tomov на 17.12.19, 18:35:

Хора,болката отново се появи започнах с леки тежести и точно с това разбрах,чe изобщо не се е възстановил тенис лакътя. Някой с опит да пише...

Написах ти как преборих това. Написах ти, че трява да заздравиш мускулатурата там. Написах ти, че ютуб е пълен с упражнения за tennis elbow. Написах ти, че 3 месеца съм го борил.
Ти явно си почивал една седмица, и си грабнал щангите. Ами успех. Ако не приемаш съвети от хората, които са го преборили кой е човекът с опит за теб, който търсиш? Професор по медицина ли? Тренировките с по- леко не работят върху проблема тенис лакът. За този проблем има специфични упражнения.
Всички съвети които съм ти дал не съм ги измислил аз. Чел съм, питал, съм, тествал съм и тн.
Виж каква превръзка носи човека на клипа. Аз бях със същата. Виж упражненията. Има и много други упражнения, но тук обясняват целия проблем.

Мнението беше редактирано от Barberian на 19.12.19 08:09.

18.12.19
10:43

казано от Deviant на 18.12.19, 03:08:

.............на ставата фастум гел със стреч за да е активен през целия ден, над стреча яко затягане с ластичен бинт, ........

малко личен опит по въпроса - това е дегенеративно заболяване, което се причинява от лоша биомеханика и слабости по кинетичната верига, вкл. намалена мобилност на околните стави (рамо-китка). Една от най-тривиалните причини е слабият хват. Тендинитопатията се отключва на пристъпи, не е нещо което се излекува веднъж-завинаги. Противовъзпалителните само облекчават част от симптоматиката. Трябва да тренираш умно, да подсилиш слабите места и да не подлагаш околните стави на излишен стрес (например набирания в много повторения).

Deviant

18.12.19
11:43

казано от Solomon Kane на 18.12.19, 10:43:

Противовъзпалителните само облекчават част от симптоматиката. Трябва да тренираш умно, да подсилиш слабите места и да не подлагаш околните стави на излишен стрес (например набирания в много повторения).

Идеята беше да се заглуши болката и максимално да се обездвижат ставите при напрежение, за да могат да заякнат мускулите и сухожилията и да започне регенерацията.

18.12.19
12:12

казано от Deviant на 18.12.19, 11:43:

казано от Solomon Kane на 18.12.19, 10:43:

Противовъзпалителните само облекчават част от симптоматиката. Трябва да тренираш умно, да подсилиш слабите места и да не подлагаш околните стави на излишен стрес (например набирания в много повторения).

Идеята беше да се заглуши болката и максимално да се обездвижат ставите при напрежение, за да могат да заякнат мускулите и сухожилията и да започне регенерацията.

Хубаво щеше да е ако ставаше така 🙂 Противовъзпалителните всъщност блокират нормалните механизми на тялото за възстановяване. За регенерация знам случай, които са получили добри резултати от плазмена и пролотерапия, има още две-три неща, които помагат. Но човек трябва да си знае силните и слабите страни, да се стреми да работи по дисбалансите...

Deviant

18.12.19
14:13

казано от Solomon Kane на 18.12.19, 12:12:

Хубаво щеше да е ако ставаше така 🙂

При мен така стана, човека искаше съвет от личен опит и му казах при мен какво е дало ефект, та така.

Мнението беше редактирано от Deviant на 18.12.19 14:37.

22.12.19
10:49

Не съм грабнал щангите за седмица,правя упражнения от месец,два , но просто реших да пробвам да видя дали ще получа същата болка и отново щом се напомпа мускула и се вкара кръв в цялата ръка ме заболя лакътя.

22.12.19
10:53

А исках да питам по-колко време г/д да стоя с налакътника или да не го свалям изобщо?Значи доколкото разбрах трябва да се правят само и единствено упражнения за тенис лакът без никакви упражнения ,които са с цел покачване на ММ като бицепсово сгъване,разгъване за странично рамо и тн.

Мнението беше редактирано от Emil Tomov на 22.12.19 10:55.

25.12.19
10:37

Според мен трябва да направиш следното:
1. Отиваш на доктор да ти потвърди, че това е епикондилит. Чак тогава търсиш правилното лечение.
2. Избираш си упражнения за епикондилит, които можеш да правиш и ги правиш редовно.
3. Консултираш се с добър треньор относно правилно изпълнение на упражненията, тренировките ти, натоварването, възстановяването и тн.
Дано това бицепсово сгъване което правиш да е част от адекватна тренировъчна програма 🙂
Както ти написа и Соломон това в повечето случаи не се лекува напълно и изобщо не е за подценяване. Трява адекватно лечение и подход.
Най- малкото поне си направи дневник тук. Има достатъчно хора с опит, които могат да си кажат мнението относно тренировките ти.
Почти винаги се налага да се коригират техники на изпълнение на упражнения. Чел съм например, че набираме с нормален хват е най- лошото, което човек с епикондилит може да прави.
Относно превръзката аз я носех когато извършвах движение с ръцете основно на работа. Когато лакътя не се сгъва и натоварва я махах.
Не подценявай проблема. Успех

Мнението беше редактирано от Barberian на 25.12.19 21:28.

11.01.20
06:04

Да имам същия проблем получих г във фитнес зала  претоварих сериозно ръката. Но мисля че откри решение  . Инжекция за възбуждане на организма да възпроизвежда много повече колаген. Ще ви пиша точно каква е  и се поставя много на точно място  върху сухожилие то  тово е проблем.на връзките  затова трудно минава

20.01.20
21:43

Еми пичове май ще трябва да се примиря с това че няма повече да стъпя в зала през живота си и така :@ Никакви подобрения напълно изгубих всякаква надежда за възстановяване. Който се е възстановил от това е най-големият късметлия на света !

20.01.20
21:52

намери си добър спортен рахбилитатор/кинезитерапевт и човек който да ти покаже кое как се прави и кога.

10.02.20
19:35

Аз имам в начална фаза голф лакът. Поддържам с масажи, които си правя аз, и добро загряване. Пиши в youtube и ще видиш какво му е “лечението” или по-точно облекчението. С тия упражнения, не ме боли, рядко да ме придърпа. Задължително яко разгрявка и лед след трениране.

24.03.20
10:03

Здравейте,

Аз съм се сдобил с тенис и голф лакът едновременно и съм се захванал със самолечение - всичко, което беше предложено по-гора като масажи, замръзяване и разтягане правя, но открих и един много симпатичен метод - с voodoo band… само дето не знам как да го намеря в БГ. Ако някой знае - моля да сподели. А ето го и метода:

https://www.youtube.com/watch?v=0iVBqKD8RzQ

Поздрави!

24.03.20
10:05

Флос лента се казва май в България...

Още утре вече ще се чувстваш по-добре, ако започнеш днес!

Виж услугите ни
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1