От Дебеланко до Здравеняк:Back To The Future

06.12.19
22:04

Здравейте,
Аз съм Светлин Лефтеров.
33г 176см 113кг в момента.
На 08.10.2020 реших,че ще променя не само визията а и себеси.Преди бях спортист в младежките си години на 19г бях също толкова висок 176см и 72кг тренирах Хандбал.След това драматочно спрях спорта,но яденето остана.Втора драматична промяна бе това,че килограмите хвръкнаха в небесата.И така си спортувах по нещо не за дълго промяна нямаше върхови постижения в килограмите ми са 125кг съм бил най-много.Не ми е тежало на работа или ежедневие никога не съм се чувствал зле от това че съм пълен.Стимулите за тази промяна са няколко:
1.Имам дете на което трябва да бъда модел.Нестава само с приказки не яж това не яж онова вербалната стимулация е слаб активатор.трябва всеки ден то да вижда своя модел да му харесва това което вижда и тн тн тн
2.С напредване възрастта проблемите неминуемо ще се проявят 33 не е 23 от 33нагоре вече трудна работа процесите ала бала знаем кво става
3.Чиста суета липсват ми плочките.
Та по темата-Имам операция на лявото коляно скъсани кръстни връзки минискуси всичко беше паприкаш.И затова лявото ми бедро е по слабо развито от дясното.Успешна операция златни му ръце на др.Загоров терапията-ортопедията Варна.
Сила винаги съм имал никога не съм я премерял колко точно но винаги съм бил силен.
На 10.10.2019 аз си зададох цел да сваля теглото си на 80кг и срок до 01.11.2020 като на 10.10.2019 бях 121кг.На своя страна привлякох информационните технологии(демек чета в нета и ютубата).А да кажа на кораб съм там работя.Започнах кръгово с базови лекичко първите 4 дни да раздвижа кръвта.Фитнеса на кораба е постен дъмбели,пътечка,колело, свободна щанга с тежести смит машина мисля че се казва където един лост върви вертикално в едни жлебове и има пинове на които се законтря(поправете ме ако греша моля!) лежанка към тази машина тва е,лост за набиране и за кофички.Започнах да ям чисто.В ютубата гледам клипове,чета съвети тук и в други сайтове.Женами ми препоръча този сайт и идеята за дневник отначало не я приех,но четох доста работи за храната кое как се случва в тялото вещества обмен.В ютубата попаднах на един канал и по-точно на човекът Борис Мадолев голям респект към него 110кг-72кг мисля е сега,та се свързах с него каза ми за майфитнеспал за калориите макросите калколатор.Минах на дефицит.Запознах се с думата РЕКОМПОЗИЦИЯ.Бях много впечатлен и поисках това за себе си.И си правя базовите клек,тяга,лежанка,раменна првса прав.Всеки ден четях четях четях.Стиганах до Уендлер 5-3-1 БББ (боринг бът биг).На 11.11.2019 започнах тази програма,10 дена преди това започнах да си търся максовете отначало се обърках трейнинг макс реален макс но после проумях идеята.
Максове
Клек Заден-130кг
Лежанка-85кг
Тяга-140кг
Преса Военна-73кг
Взех си Анимал Кът пия го сутрин час преди тренировка и креатин веднага след тренировка.Ефекта от Къта е че се потя здраво,но и аз тренирам по облечен с цел.От креатина немисля че виждам ефект.
Изтеглих си приложението за 5-3-1.
Днес 06.12.2019 денят на създаването на дневника аз завърших пъряият цикъл от 3седмици+1делоуд като имам и нови максове.програмата сама ми ги смята.
Заден клек -138кг
Лежанка - 100кг
Тяга-140кг
Военна Преса-77кг

Тренирам ги така:
Понеделник-Клек
Вторник-Лежанка
Сряда-почивка
Четвъртък-Тяга
Петък-Военна Преса
И днес 113кг трупно свинско.
Това е засега.Моля коментирайте давайте мнения съвети упреци псувни квото и да е.
Продължаваме до пълна победа.

Темата беше редактирана от Svetlin Lefterov на 06.12.19 22:19.

07.12.19
18:58

Я виж кой бил тук! Стискам палци, братле! Няма да е лесно, но ти натискай.

Успех!

Деян

07.12.19
19:23

Поздравления. Какви асистиращи правиш към основните движения. Или в 5х10 на основното движение за деня с тежестта от първата работна серия.

Мнението беше редактирано от Деян на 07.12.19 19:34.

07.12.19
19:52

казано от Vic на 07.12.19, 18:58:

Успех!

Мерси Вик

07.12.19
20:03

казано от Деян на 07.12.19, 19:23:

Поздравления. Какви асистиращи правиш към основните движения. Или в 5х10 на основното движение за деня с тежестта от първата работна серия.

Допълнителните упражнения са точно така 5х10 с колограмите на първата работна серия.След това примерно с клека правя напади 3х15 с 15кг във всяка ръка и наблягам на левия крак с български клек със собствено тегло.Когато правя лежанка след 5х10 правя наклонена лежанка на 30градуса с дъмбели набирания отскоро вече правя 3 последователни.и правя негативни набирания 3х12-8-6 с едно въже с ръкохватки като TRX и си качвам краката на лежанката и пускам до долу.тягата я комбинирам пак напади гребане с щанга и всеки ден правя колкото мога чисти набирания.военна преса кофички.Мога да правя 5 кофички и правя поне 6 серии докато не ми откажат трицепсите.Кардио неправя засега.Обмислям да го включа но май много ще ми дойде.

Деян

07.12.19
20:15

Ясно. А защо точно варианта BBB, там Джим изрично казва за яко ядене, тъй като идеята е основно размер и сила. Но може би ако иде реч за по-хилави момчета. За такива като нас, дето са с много съхранена енергия може да работи успешно :-) То и тук май има разлика от 5SL, където там първата серия е последна, т.е. тежестта при 5х10 е първата работна серия. Докато при скучно но голямо, съветва първите тренировки да са 50% от тренировъчния макс /който е 90% от реалния/, после 60% и накрая 70%. Но важното е да има допълнителна работа на 5х10, това е същината и там е важното да изкараш сериите, та дори да е с по-леко.
Ами ще следим прогреса :-)

07.12.19
20:21

Няма да е лесно, но ти натискай.

Успех!

Ами и трудно не е. 🙂 Трябва само правилен подход и малко дисциплина. 🙂

Успех и от мен!

07.12.19
20:35

След като коляното ти има предистория, а си решил да натискаш, може би едни хубави наколенки, да речем за трибой ще са ти от полза.
Виждам, че правиш и “българския клек”, а от него, когато се повишат тежестите, рано или късно се реве. Няма да се учудя, ако вдигаш крака прекалено високо, примерно от пейка, както 99% от трениращите, а не от да речем 2-3 диска един върху друг. Успех!

Успех!

Определено ще е предизвикателство, но има силна подкрепа 🙂 Браво!

07.12.19
21:56

казано от Brown Bomber на 07.12.19, 20:35:

След като коляното ти има предистория, а си решил да натискаш, може би едни хубави наколенки, да речем за трибой ще са ти от полза.
Виждам, че правиш и “българския клек”, а от него, когато се повишат тежестите, рано или късно се реве. Няма да се учудя, ако вдигаш крака прекалено високо, примерно от пейка, както 99% от трениращите, а не от да речем 2-3 диска един върху друг. Успех!

Какво съвпадение точно четях твоят днеяник за наколенките stoic и SBD.С коляното нямам проблем вече проблема е ,че левият ми крак изостава иначе коляното го чувствм супер стабилно без слабост.Наистина сум се ориентирал към стабилни наколенки.

09.12.19
11:44

Понеделник-Клек вторият цикъл на 5/3/1 започна днес.
Загрявка-заден клек
1х5х50кг
1х5х60кг
1х3х76кг защото ненога 75 нямам такива дискчета.

Основна Серия-Заден Клек
1х5х80кг
1х5х96кг
1х5+1х106кг тука се напънах защото уайндлър казва всичкия ‘+’ на последната работна серия става мускулна маса.Там е растежа,така казва човека ще видим.

Продължаваме (БББ-боринг бът биг)заден клек
4х10х70кг
1х12х70кг-тука пак се напънах на последната серия защото усещах че имам запас.

Спомагателни упражнения:
Набирания-8х2хсобствено тегло толкова 2 мога пъряото беше 3 ама не чак.
Напади-5х10х20кг във всяка ръка.

Обща продължителност на заниманието 75мин.1доза анимъл кът преди тренировка с кафенце.1доза креатин след тренировка с ябълка.

Яденето не го поствам защото съм на кораба и общо взето каквото направят,но най-често ям месо без свинско.Винаги има Птиче(пуйка,пиле,патица) телешко агнешко или риба.Когато няма какво да си избера има такива дни съм им казал на готвачите винаги да има 10варени яйца.Примерно снощи за вечеря ядох 2варени яйца 50-60гр котидж и салата + пушена сьомга около 40гр.

Това е от мен за днес 09.12.2019
Утре е лежанката да видим че там съм най-слаб
🙂

09.12.19
12:17

казано от Brown Bomber на 07.12.19, 20:35:

Виждам, че правиш и “българския клек”, а от него, когато се повишат тежестите, рано или късно се реве.

Няма такова нещо. Пък и там колко да се повишат тия тежести...

09.12.19
16:09

Трябва да потърся статията, за да не цитирам грешно, но кондиционен треньор по американски футбол, твърди че опитът му със стотици атлети изпълняващи български клек сочи, че с повишаване на тежестта всички неизбежно се оплакват от болки в коленете.

09.12.19
16:26

Потърси я, да видим кой е тоя, който прави нещо не както трябва 😄
Стигал до 130 кг с щанга, болки не съм имал. Давал съм го на много хора, те също не са имали проблеми, макар при тях тежестите да са били максимум до 50 кг.

09.12.19
16:33

Е ти правиш чувал с голи ръце и други тренировъчни щ извращения без да се оплакваш, така че не си подходящ пример.
Аз не бих подценявал тези добичета във футбола, особено в защита, а и не само, големи, силни и много назобани.

Те тия от американския футбол обикновено са яки на копелета, обаче са толкова криви, че получавам контузии, само като ги гледам 😄 Особено като вземат да обръщат 😄 Така че те не са особено меродавни дали едно упражнение само по себе си е опасно или не.
Българския клек не е по-опасен и травматичен за коленете от обикновения клек, стига да се прави с добра техника и разумно.

09.12.19
16:56

казано от Alexander Krastev на 09.12.19, 16:35:

Българския клек не е по-опасен и травматичен за коленете от обикновения клек, стига да се прави с добра техника и разумно.

Абе крие някои рискове, като всяко унилатерално движение, но това не го прави автоматично опасен.

09.12.19
16:59

Подкрепям Боби. Все пак си на един крак за разлика от нормалния клек.

09.12.19
17:53

Тази статия за българския клек също е добра, мисля че CarnalK я беше пуснал преди време във форума.

10.12.19
11:36

казано от Brown Bomber на 09.12.19, 16:33:

Е ти правиш чувал с голи ръце и други тренировъчни щ извращения без да се оплакваш, така че не си подходящ пример.

Чувал с голи ръце е нещо съвсем нормално за Киокушина, не знам защо мислиш, че е извращение. Всъщност нищо, което да може да се квалифицира като такова не правя, напротив - стремя се да тренирам максимално пестеливо и свежо.

казано от Brown Bomber на 09.12.19, 16:33:

Аз не бих подценявал тези добичета във футбола, особено в защита, а и не само, големи, силни и много назобани.

Да, такива са, но в същото време са далеч от технични. Ама дай да видим пак автора де...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.12.19 11:46.

10.12.19
11:52

Вторник-10.12.2019-Лежанка
В началоъо малко колело карах.След това има едно колеленце с две дръжки отстрани и заставам на колене и го бутам напред колкото мога после се връщам пак в позиция.Супер е популярно незнам как се казва.

Загрявка-Лежанка:
1х5х36кг
1х5х46кг
1х3х56кг

Основна Серия-Лежанка:
1х5х70кг
1х5х80кг
1х5+2х85кг-тука дадох всичко от себе си,последното повторение бая крещене и ритане с краката падна но все пак успях.

Продължаваме(БББ-боринг бът биг):Лежанка

4х10х60кг
1х11х60кг-тука вече стана много зор 9-10-11то повторение крещене здраво,изчервих се кат лимон.

Допълнителни Упражнения:

Повдигане на дъмбел от лежанка 30градуса
5х15х20кг във всяка ръка

Флайс:
5х15х15кг във всяка ръка

Много добре я почувствах тренировката дадох наистина всичко,защото лежанката ми е слаба.И затова в деня за лежанка само упражнения за гърдите правя наблягам.Но много сум доволен след флайса усещах много добро разстягане между рамото и вътрешната част на гърдите,определено приятнл чувство.

Общо 63-65мин

1час преди тренировка 1доза анимал кът.1доза креатин след тренировка.Снощи си сварих бабини зъби днес на обяд започвам да пия по 5 лъжици отвара от бабините зъби,да видим ще има ли ефект.

PS-Имам въпрос за фестинга.Аз  гладувам 13-14 часа в денонощието със съня включен рязбира се.Не го правя умишлено просто такава ми е вахтата.Искам да пробвам да не ям 24 часа веднъж в седмицата.Примерно събота и неделя не тренирам.И от петък в полунощ 00.00 да не ям до събота в полунощ 00.00. Какво мнение или съвет или упрек бихте дали.Подходящ ли е този похват.
Лек ден на всички утре сряда почивам четвъртък 12.12.2019 продължавам с ТЯГА 🙂

Браво, че си надъхан, това е страхотно!
За фАстинга - ако това, което правиш в момента работи, то на този етап не е нужно да правиш фастове.  Знаеш мнението ми е за прекомерната калориина рестрикция и свалянето на килограми бързо. Категорично против. Особено, когато килограмите са повече.
Предвид колко килограма си сега, твоят калориен прием със сигурност не трябва да пада под 2100 /ден, а калкулирано на седмична база, в която присъства 1 фаст, то вероятно ще падне.
Другото, което можеш да направиш и което всъщност е много популярно - да пробваш 16/8 фаст, като в този 8 часов диапазон можеш да ядеш.
Но пак казвам, ако това, което правиш работи и имаш свалени килограми, то продължи така. Ако влезеш в застой, тогава ще е по-удачно да промениш нещо.

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 10.12.19 12:10.

10.12.19
18:29

казано от James Hinks на 10.12.19, 11:36:

Чувал с голи ръце е нещо съвсем нормално за Киокушина, не знам защо мислиш, че е извращение.

Да няма разлика при пълненето на чувалите в Киокушин?

Някои стари, слегнали се, тежки чували се втвърдяват като бетон и почти не се поклащат, като го удряш. Не ползвам уредни ръкавици, а бойни, заради по-голямото омекотяване, а без бинт не мога да си представя как работиш. Едва ли костите стават по-яки, може да си увредиш стави, сухожилия или нервни окончания. Сутрин се будех с изтръпнали ръце в продължение на половин година след като спрях да тренирам, а сега когато преуморя ръцете, пръстите ми започват да се свиват неконтролируемо и болезнено сами и това увреждане се задълбочава с времето, и ме притеснява.

казано от James Hinks на 10.12.19, 11:36:

Ама дай да видим пак автора де...

Не го намирам.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 10.12.19 23:11.

11.12.19
11:31

казано от Brown Bomber на 10.12.19, 18:29:

Да няма разлика при пълненето на чувалите в Киокушин?

Е каква разлика да има? С какъвто пълнеж дойде чувала, а те обикновено идват с гумени стърготини, с това се пълни.

казано от Brown Bomber на 10.12.19, 18:29:

Някои стари, слегнали се, тежки чували се втвърдяват като бетон и почти не се поклащат, като го удряш. Не ползвам уредни ръкавици, а бойни, заради по-голямото омекотяване, а без бинт не мога да си представя как работиш. Едва ли костите стават по-яки, може да си увредиш стави, сухожилия или нервни окончания.

Ударната повърхност се закалява, при правилна постановка на ръката няма какво да увредиш, а колкото до костите под нея - натрупва се съединителна тъкан, тя поема. Предполагам си виждал на някой с 10-ина години Киокушин юмруците какво представляват?

11.12.19
12:11

Има огромно значение какъв размер е чувала, с какъв размер стърготини е пълен, колко години бой е ял, защото нов чувал няма нищо общо със стар и слегнал. Явно, че нямам твоя опит, но съм бил много чували и има такива, които не бих и помислил да ударя с всичка сила с гола ръка. Не знам как е в каратето, ама в бокса има удари, тип руско кроше и други, при които, ако нямаш бинт и ръкавица си готов, разбирай контузен. Никой профи боксьор, който тренира всеки ден, не би си позволил подобна лудост, да тренира с гола ръка, да не говорим, че върху бинта навиват лейкопласт или памуци и лейкопласт и прочие.

Като дете прочетох автобиография на Чък Норис 🙂 и там описва как приятелят му Брус Лий тренира ръцете си удряйки дървото пред къщата си с голи ръце, но не съм чувал за подобно нещо в реалния спорт, дори легендите са ползвали ударни ръкавици, а са били много по-корави мъже от сегашните.

12.12.19
11:50

12.12.2019-днес Четвъртък-ТЯГА
Загрявка:
колело,пътечка и клек с изпънати напред ръце.
Тяга:
1х5х50кг
1х5х66кг
1х3х76кг.

Основна Тренировка Тяга:
1х5х80кг
1х5х96кг
1х5+2х106кг
Продължавам с БББ(боринг бът биг):

4х10х70кг
1х10+2х70кг направо се изцедих пръстите на ръцете ми изтръпнаха от стискане-правя тягата с надхват на двете ръце.
След това вървях на пътечката назад.Доста добре усетих разтежение на задната част на бедрото към седалището(гъза)

Допълнителни Упражнения:

Набирания надхват широчина на раменете-8х2хсобствено тегло

Гребане с Щанга:
5х15х40кг

Обща продължителност на цялата тренировка 65-70мин.

1час преди тренировка кафе+анимал кът.веднага след тренировка 1 доза креатин.

Доволен съм от тренировката.Вчера цял ден усещах,че краката ми са все още стегнати от клековете в понеделник и бях скептичен за днешната тяга,но днес сутринта всичко беше тип-топ.Гърдите ми вчера и днес супер напрегнати разтягам във всеки удобен момент.Ще видим утре на военната преса как ще се првдатавя.
🙂

Мнението беше редактирано от Svetlin Lefterov на 12.12.19 11:53.

13.12.19
11:59

13.12.2019-Петък-Военна Преса
Загрявка:
Пътечка,стречинг,военна преса с 10кг дъм ели във всяка ръка 1х15
Военна Чреса с щанга пред врат:
1х5х40кг
1х5х46кг
1х5х50кг

Основна серия Военна Преса:
1х5х56кг
1х5х60кг
1х5х66кг
Днес подцених щангата по програма трябваше да е 46кг-50кг-56кг,но аз реших че тези тежести са малки и добавих по 10кг на всяка серия на 1х5х60кг осъзнах грешката си.Но вече нямаше накъде.Затова продължих на последната серия беше много тежко.Чак краката ми потреперваха,но успях с много мъка и викане да ги вдигна.Нямам стойка за пресата и всъщност щангата я взимам от земята обръщам я на гърди и така започвам с пресата.

Продължавам с БББ(боринг бът биг) тъй като се изчислява килограмите автоматично според основната серия никак не беше боринг.
4х10х40кг
1х12х40кг тука вече всичко от рамената до предмишниците на ръцете гореше направо беше пожар.

Спомагателни упражнения:
Австралийски набирания или обратно гребане с краката върху пейка-3х10
Това беше повече нямах сили направо се разбих
Време за тренировка 60мин
1доза Анимал Кът +кафе 40мин преди тренировка и 1доза креатин монохидрат след тренировка.
Събота и неделя почивка,в неделя мисля да направя поне 6-7 серии по 5кофички,който трябваше да правя днес,но се чувствам уморен и цялото тяло ми е стегнато и всичко ми опъва.Днес и утре ще наблегна на стречинга малко клекове по 20-30 на ден по 10сутрин обед и преди лягане малко лицеви упори 15,5сутрин-обед-вечер.Нещо такова

🙂

14.12.19
20:30

14.12.2019
Фреестайл тренировка на лостове:
Кофички-приятно се изненадох че вече мога да правя 10 кофички,преди седмица можех само 5.
Кофички:
1х10
1х8
1х7
1х6
1х6
Клякане с изпънати напред ръце:
5х30
И това за 15мин.кофички с клякане в суперсерия хахахах 🙂
Не е лесно когато температурата на околната среда е 38градуса и влажност 95%.

16.12.19
11:58

16.12.2019 Понеделник-Клек-Втора седмица от 5/3/1 втория цикъл

Загрявка:Пътечка,2х20 клека с изпънати напред ръце,колело
Клек загрявка:
1х5х50кг
1х5х60кг
1х3х76кг

Основна Серия Клек:
1х3х86кг
1х3х100кг
1х3+2х110кг

Продължавам с БББ(боринг бът биг)Клек:
4х10х66кг
1х12х66кг

Допълнителни Упражнения:
Напади-3х20х15кг дъмбели във всяка ръка
Добра тренировка неможах да направя страхотна тренировка.Снищи не спах достатъчно само 5 часа спах и нещо не бях на 100%,но изпълних  все пак ваичко заложено по схемата(с това се успокоявам).
Обща тренировка 60мин.
40мин преди тренировка 1доза анимал кътс+кафе,1доза креатин след тренировка.Ами тва е за днес.Утре лежанката ще имам и работа на кораба, утре шип то шип операции.Не знам как ще ги съчетая.Ще поживеем па ще видим. 🙂

16.12.19
12:04

Ааааа забравих най-важното.Да са пофала,че вече съм 112кг.Вървя по план -1кило(сланина надявам се) надолу на седмица.Ха дано да успея да запазя това темпо.Голямо изпитания ще бъде , защото след 23ти оставаме само 6 човека на кораба,и аз ще бъда готвача.Е тогава празници 3то,5то как ще устискам диетата незнам.Предполагам ,че ще се изпорти малко диетата,че отсега се набират поръчките за баници,баклави,мекички,коледни погачи и имаме рлжденник там ще бъде торта,чийзкейк лудница.Дано да съумя да остане калорииният прием в някакви граници.

Мнението беше редактирано от Svetlin Lefterov на 16.12.19 12:05.

18.12.19
19:04

Днес 18.12.2019 Лежанка

Загрявка-Пътечка,15лицеви упори,колело
Загрявка лежанка:
1х5х36кг
1х5х46кг
1х3х56кг

Основна Серия Лежанка:
1х3х76кг
1х3х86кг
1х3+3х90кг

Продължавам БББ лежанка:
4х10х50кг
1х14х50кг

Допълнителни упражнения:

Повдигане на дъмбели от лежанка 30градуса:
5х15х20кг във всяка ръка

Флайс с дъмбело:
5х15х15кг във всяка ръка

Това беше за днес 60мин общо.
Утре продължавам с тяга

19.12.19
11:50

19.12.2019 Тяга
Загрявка:пътечка,напади без тежест,клекове

Загрявка Тяга:
1х5х50кг
1х5х66кг
1х5х76кг

Основна Тренировка Тяга
1х3х90кг
1х3х100кг
1х3+1х120кг

Продължаваме БББ(боринг бът биг)Тяга:
4х10х66кг
1х14х66кг-тука до отказ

Допълнителни упражнения:

Гребане с щанга:
5х15х50кг
Общо 60мин.1доза анимал кът преди тренировка,1доза креатин след тренировка.
Доволен съм страхотна тренировка се получи.
Утре почивка.Продължаваме събота Военна Преса.
🙂

Мнението беше редактирано от Svetlin Lefterov на 19.12.19 11:51.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1