Ще има ли разлика в прогреса между 3 или 4 тренировки според вас?

Здравейте,
занимавам се с фитнес от година и половина.До сега постигнах добри резултати с 3 тренировки на седмица (Понеделник Сряда Петък) просто само в тия дни можех да тренирам.В началото свалих около 9кг за 4 месеца после качих около 4-5 после за лятото изчистих около 2 и сега покачих за 2-3 месеца около 4-5кг мисля, че добре се движа равномерно по 500гр на седмица без увеличаване в талията и ханша което ме води на мисълта, че не омазнявам много.Въпроса ми е, че се чудя дали да започна да ходя по 4 пъти вместо по 3 както до сега и това би ли довело до по-добри резултати?Пробвах в началото 3 дневен сплит сега от около 3 месеца съм на горна-долна част като Понеделник и Петък ми е горна а Сряда долна и се чудя дали евентуално, ако направя тренировките четири на брой (Понеделник Сряда Петък и Събота) просто в тези дни мога заради работата, дали ще има видим напредък в сравнение с 3 тренировки.
В момента съм в период на покачване ако това е от значение на 27 съм 69кг и покачвам на 3650кал. Мисля, че режима е ОК. Ще прикача снимка с примерно меню за деня.

Здрасти!

Всичко зависи от самите тренировки, както и от хранене и възстановяване.
Няма как да ти се даде точен отговор, защото не става ясно как точно тренираш.

Ако тренировките са с правилно подбрани движения и протоколи, може да се постигат страхотни неща с 3 тренировки седмично, и обратното - ако тренировките са хаотични, неадекватно подбрани упражнения и тежести, и 5 пъти седмично да тренираш, може да не се доближиш до това, което с 3-те ще направиш.

22.12.19
20:14

Може да тестваш, понеже е строго индивидуално, както вече се спомена.
Лятото правих по 6 тренировки седмично, като въртях бутащи, дърпащи, крака 2 пъти седмично.

Есента можех да посещавам зала 4 пъти и си ги въртях по веднъж за 3 дни, на 4-тия ден правя мускулните групи, на които искам да наблегна повече. В моя случай - гърди и рамене. Като удариш чертата се получава: ден 1 - гърди, рамене, трицепс; ден 2 - гръб и бицепс; ден 3 - крака и корем; ден 4 - гърди, рамене, трицепс. Имам около 3 дни за възстановяване между ден 1 и ден 4.
Респективно, ако се набляга на гърба, той се изтегля като първи ден, изреждат се крака и бутащи, на 4-тия ден си повтаряш гърба.

Плюсът на този сплит е, че мускулите, които натоварваш в даден ден, не взимат чак такава роля в следващия (а в ден за крака - никаква). В твоя случай както имаш и почивка, ще се възстановяваш по-добре.

22.12.19
20:57

Съгласен съм с всичко което са ти написали в отговор. Зависи и работата ти доколко е натоварваща и изморителна. Което с свързано с доброто възстановяване. Просто можеш да пробваш за месец-два и то ще си покаже. Преди да започнеш си направи подробни измервания на теглото и обиколките на тялото. За да можеш после да сравняваш ефекта от новата програма.

Тоест не би имало голямо значение, ако успявам да натоваря цялото тяло с 3 тренировки на седмица...Просто се чудя ще си заслужава ли да мина към 4 не за друго време ще намеря просто най-близкият фитнес ми е на 20км в едната посока и за това.Работата ми е определям като тежко-физическа.Растоварвам стока с палетна количка и някой път има палета по 600-800-1000кг.И за това се чудя заслужава ли си да мина на 4 тренировки или да си остана на 3…И как ви се вижда примерния режим от към макроси от снимката?Добре ли са макросите?

24.12.19
13:47

Трябваше да споменеш за тия 20 км. в посока и палетите още в първия пост.

Ако бях на твое място, в такъв случай, бих ходил три пъти, а като допълнително натоварване бих заложил на ластици (resistance band). При по-голямо желание, можеш да тренираш с тях доста успешно, а и излизат за около 20 лева, ако знаеш къде да ги търсиш (е, с малко чакане да пристигнат, де :/).

Иначе браво за желанието, че дори и да си на 40 км., не ги намираш за оправдание! 🙂

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1