Тренировки и режим на хранене - съвети.

Здравейте,

На 27 години съм тренирам 6 пъти седмично в добра физическа форма съм висок съм 181 и тежа 76 кг.

Целта ми е да се изчистя максимално като загубата на мусколна маса е минимална.

Приемам грубо 2300 калории дневно като консумирам около140г.  протеин 250 - 270г въглехидрати и 70г мазнини.
В калориен дефицит съм с около 350 калории дневно.

За закуска ям 3-4 варени яйца филийка ръжен хляб и 30г сирене, 20г 30г пилешко филе.

За обяд ям главно пилешко и телешко 150 - 180г  плюс 100 150г варен бял ориз. За плодове ям по 1 ябълка или банан.

За вечеря ям пилешко или телешко, като следя да съм в нормата от 150г  протеин за деня. Плюс нарязана краставица и 100 150 г картофи или бял ориз, задушени. Като вечерята ми не е по късно от 18 30.

Тренирам
Гърди /бицепс
Гръб/ трицепс
Рамо/крака
Почивка
И отново повтарям кръга.
В края на всяка тренировка правя корем около 10 мин интензивно. Тренирам със средни тежести за възможностите ми. Мисля да добавя  2 пъти седмично кардио (скачане на въже или бягане).

Моля за съвети, така че да оптимизирам режима си и постигна максимални резултати.

Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Виктор Димитров на 26.12.19 17:04.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

26.12.19
15:15

Покажи твои снимки на текущото ти състояние и качи 2-3 снимки каква форма целиш.

Деян

26.12.19
16:18

Принципно при такова разделение на групити и честота на трениране със само ден почивка, е по-добре гърди с трицепс, гръб с бицепс и рамо с крака.  Защото през първия ден си товарил трицепса покрай гърдите и бицепса самостоятелно, а още на следващия правиш гръб, където участва и бицепса, като пък удряш трицепса самостоятелно.....а на третия също участва при рамото, ако правиш раменни преси.
Но зависи и как и колко тренираш.

казано от Димо на 26.12.19, 15:15:

Покажи твои снимки на текущото ти състояние и качи 2-3 снимки каква форма целиш.

Живея и работя на кораб, няма къде да се снимам. Целта ми е да стоя максимално изчистен и атлетичен.

26.12.19
19:37

Мъж с твоето съотношение ръст към тегло (и толкова нисък % мазнини), няма нужда да чисти. На твое място щях да се концентрирам да кача максимално количество мускулна маса и сила.

казано от Петко К на 26.12.19, 19:37:

Мъж с твоето съотношение ръст към тегло (и толкова нисък % мазнини), няма нужда да чисти. На твое място щях да се концентрирам да кача максимално количество мускулна маса и сила.

Нямам възможност за  много по тежки тренировко, също така , чисто физически се чувствам добре в подобна форма. За това реших да се насоча към максимално нисък процент мазнини. Но определено занапред  ще обмисля варианта да съм по - едър.
Благодаря.

На тоя ръст според мен си даже малко Кг камо ли още да чистиш.Ако аз бях тоя ръст щях да се целя да кача поне едно 10кг и после да изчистя ненужното....От снимката се вижда, че нямаш голям % мазнини, а липсва мускулна маса...поне според мен...

27.12.19
11:00

Добре си си. Можеш наистина да почнеш да тренираш с малко по-сериозни килограми и  прогресия, за да ти се виждат повече мускулите под сравнително ниския процент мазнини който и в момента си го имаш, но по-изчистен от това - натурално и без зверски глад едва ли ще станеш. Аз затова поисках да качиш няколко снимки как си се представяш, защото обикновено хората гледат професионални назобани модели снимани в състезателен/снимачен период и си мислят че могат да изглеждат като тях ежедневно. А то не става така, дори и с изключителни усилия и воля.

казано от Димо на 27.12.19, 11:00:

Добре си си. Можеш наистина да почнеш да тренираш с малко по-сериозни килограми и  прогресия, за да ти се виждат повече мускулите под сравнително ниския процент мазнини който и в момента си го имаш, но по-изчистен от това - натурално и без зверски глад едва ли ще станеш. Аз затова поисках да качиш няколко снимки как си се представяш, защото обикновено хората гледат професионални назобани модели снимани в състезателен/снимачен период и си мислят че могат да изглеждат като тях ежедневно. А то не става така, дори и с изключителни усилия и воля.

Благодаря за коментара, да бъда честен с последното съм доста съгласен. В момента главно тренирам за тонус. На кораба клати е опасно да тренирам с сериозни килограми.
Благодаря.

29.12.19
22:32

казано от Виктор Димитров на 26.12.19, 10:35:

Здравейте,

На 27 години съм тренирам 6 пъти седмично в добра физическа форма съм висок съм 181 и тежа 76 кг.

Целта ми е да се изчистя максимално като загубата на мускулна маса е минимална.

.

Като гледам на снимката как ти се очертават плочките по корема, едва ли имаш много за чистене. Наистина си в добра физическа форма. Не е лошо да имаш още мускулна маса, но как то си писал, на кораба такива са възможностите за тренировки. Пак си доста атлетичен, въпреки че килограмите ти са малко в сравнение с ръста ти. Най-добри за чистене са аеробните упражнения: бягане, каране на колело и велоергометър, бягащи пътеки, според условията.

29.12.19
22:38

Най-добри упражнения няма, ако не си в дефицит.
Та, дефицит и тогава упражнения.

Друг е въпросът защо искаш да чистиш повече от това, понеже по-ниският % подк. мазнини не е много добър от здравна гледна точка, освен ако не мислиш да се състезаваш.

Мнението беше редактирано от ULTRA на 29.12.19 22:40.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1