11.01.20
19:16
Отново няма кой да ме измери. Ще видим другата седмижа за мерки също и мой снимки. Сега качвам само това което показва машинката “boditrax”. Та уж има напредък.
За да не цапам в темата, го пиша тук:
Я пробвай следната формула и кажи близо ли е до резултатите ти.
64 - (20 х ръста делено на килограмите ти). Т.е., ако си висок например 180 см. и тежиш 80 кг.
64 - (20х180 : 80)= 19 % подкожни мазнини.
Формулата дава отклонения, ако например си с голяма мускулатура, но за по- обикновени хора и трениращи е много точна.
11.01.20
19:20
Т.е. изкарва те 2 % разлика от твоето мерене. Ти пак ди добре, аз съм 32 % 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 11.01.20 19:20.
11.01.20
19:32
Т.е. изкарва те 2 % разлика от твоето мерене. Ти пак ди добре, аз съм 32 % 😎
И аз съм бил около 30%. Тогава бях хванал великденските пости и се поизчистих 😄
Е как успявате да чистите с постно ядене бе хора? Аз мога да изям 2 тави ориз и още да ми се яде. Или 2 тенджери пържени картофи. Или цяла тава фасул... Хляба изобщо няма да го коментирам...
11.01.20
19:55
Мен въглехидратите ме наяждат. Пробвал съм НВД цял ден съм гладен.....
@баси... Еми явно различни хора, различни организми. Коя кръвна група си? Имам един приятел, който и той твърди че на въглехидрати се чувства супер, а на месо - не и имаше теория че е свързано с кръвната група.
11.01.20
20:04
Е как успявате да чистите с постно ядене бе хора?
Е, Димо, нали и ти си от застъпниците, че водещо е дефицита. И да не ядеш месо и млечни, ако си в дефицит-отслабваш/чистиш и т.н. То и аз съм съгласен с това, но рекомпозицията след свалянето ще е друга, в зависимост от макросите, които си приемал....а и дали си дИгал силово.
А за хранене според кръвната група съм коментирал. Един от аргументите е, например различната киселинност, алкалност, възможност поради това за разграждане и усвояване на определена храна и т.н.
Мнението беше редактирано от Деян на 11.01.20 20:07.
11.01.20
20:05
Аз без две филии хляб моа да омаам половин прасе и пак няма да съм сит.
11.01.20
20:10
Сигурно 100 пъти го казах по разни теми, дневници и др., ама си мълчат. Т.е. пълната пикня, че протеинът видиш ли те карал да се чувстваш сит за дълго време. Кой го измисли това и го поддържа, не е ясно. При положение, че е 100 % невярно. Аз и 1 кг. месо да изям, на момента уж нахранен, но само след час два, стърженето от глад започва. То, не да не мога да изтърпя, ама ми се яде.
Мнението беше редактирано от Деян на 12.01.20 10:17.
Сигурно 100 пъти го казах по разни теми, дневници и др., ама си мълчат. Т.е. пълната пикня, че протеинът видиш ли те карал да се чувстваш сит. Кой го измисли това и го поддържа, не е ясно. При положение, че е 100 % невярно. Аз и 1 кг. месо да изям, коремът да се пръска, стърженето продължава.
Чак пък 100% да е невярно... Аз ако изям 1 килограм месо, следващите 6-8 часа не усещам глад.
@Bart, аз и цял хляб да изям, си оставям гладен, ако няма нещо месо/мляко/яйца с него.
Е как успявате да чистите с постно ядене бе хора?
Е, Димо, нали и ти си от застъпниците, че водещо е дефицита.
Така де, дефицита е нещото, което те кара да отслабваш. А много пъти съм чувал както и сега от Миро: “По постите отслабнах” Т.е. без да броиш нищо, просто щото си ял постно и си отслабнал. А за мен да се наям с постно на корем е хиляди и хиляди калории.
Васе, аз от години ям без хляб когато не съм го ударил през просото. Специално аз си се наяждам като пич без троха хляб. Обачееее... ако почна да ям хляб и става страшно - постоянно съм гладен и ми се яде.
п.с. И аз съм като Metsan.
Мнението беше редактирано от Димо на 11.01.20 20:22.
При положение, че е 100 % невярно. Аз и 1 кг. месо да изям, на момента уж нахранен, но само след час два, стърженето от глад започва. То, не да не мога да изтърпя, ама ми се яде.
100% вярно за теб. Или просто не си опитвал да си промениш навиците. Да, навик. Ти си свикнал да муаш по 1 ляп на ден и тялото ти си го иска.
Мале, добре че от години не съм изпитвал глад. Че ако изпитвах и физиологичен глад сигурно щях да съм 200 кила. Помня в казармата съм бил гладен, физиологично гладен, дето сякаш имаш черна дупка в корема и иска да погълне всичко и пищи за храна. Обикновено само от навик или от лакомия ми се яде, изцяло на психична основа. Щото обичам да ям. Обичам храната. Както алкохолиците обичат алкохола - те не пият щото са жадни. Или както пристрастените към секса обичат да си го слагат - на тях не им се обажда биологията да се размножават, просто обичат да се @бат 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 11.01.20 20:31.
Я си кажете кръвните групи - въглехидратоядците и месоядните. Аз съм питал гуглето и според на’уката няма такова нещо, ама ние да си направим едно емпирично преброяване.
За да не цапам в темата, го пиша тук:
Я пробвай следната формула и кажи близо ли е до резултатите ти.
64 - (20 х ръста делено на килограмите ти). Т.е., ако си висок например 180 см. и тежиш 80 кг.
64 - (20х180 : 80)= 19 % подкожни мазнини.
Формулата дава отклонения, ако например си с голяма мускулатура, но за по- обикновени хора и трениращи е много точна.Батко Ви преди 32г. на разкопки в Никополис ад Иструм като студент 😄 На 57,5кг. според формулата трябва да съм бил на около 4% 😜 Ама надали...
Към момента формулата ми дава 21%,нещо по-реалистично 🙂Мнението беше редактирано от Дидо на 11.01.20 20:59.
@Bart, аз и цял хляб да изям, си оставям гладен, ако няма нещо месо/мляко/яйца с него.
Единия ми баджанак е от северозапада и той ако няма месо на масата - изобщо не сяда. Пие само ракия и не вечеря. Ама няколко вида месо - та луканчица, та някво друго мезенце, та пържолка, нещо в тиган... Вика: “Я да не съм добитък, они треви и фураж ядат” 😄
11.01.20
20:50
Психологията е физиология. Навикът и нуждата са свързани със неврони, “възпитани” по определен начин и нива на невротрснсмитери.
11.01.20
20:50
Хубава формула, да беше и вярна 😀 В момента сигирно съм към 18-20% мазнини.
То т,ва за трибойци не се прилага 😀
ПС....и за интервалисти 😂
Мнението беше редактирано от Деян на 11.01.20 20:51.
11.01.20
20:56
Аз с въглехидрат се наяждам, с месо не и съм В+.
11.01.20
20:57
Добре ще го кажа така. Сега преди коледа хванах постите с по 2 дни в седмицата риба и то само вечер. Без да тренирам пиивах си и по чаша вино или по 1-2 бири и свалих около 2кг. Хляб си хапвах бая и то домашен пълнозърнест понеже се сетих, че преди година купих една хлебопекарна и така седеше в шкафа. С домашно кьопоолу много вървеше хляба. А сега за кръвната група. Еми не си я знам.... Тази година мисля да си направя “кръвен тест за хранителна непоносимост” та ще попитам там дали може да ми кажат коя кръвна група съм. Ако не могат ще пусна други изследвания.
интервалисти 😂
😂😂😂
Аз съм А+.
Хляб/тестени, самички, не могат да ме наядат, но месо/яйца/млечни, без тестени, ме наяждат превъзходно.
Аз съм А- без месо,не се чувствам сита,ако ям само въглехидрат ми се доспива и след час- два пак съм гладна
Мнението беше редактирано от Jivi на 11.01.20 21:39.
Хубава формула, да беше и вярна 😀 В момента сигирно съм към 18-20% мазнини.
То т,ва за трибойци не се прилага 😀
ПС....и за интервалисти 😂
Е то би трябвало да има разлика във формулата за жени и мъже, нормално. Ако бях мъж 60кг щях на вид да съм като умрял от глад 😀😂
11.01.20
21:47
......
Все си задавам въпросът, нали уж тялото подсказва. То уж усеща кое е ок и кое не. Защо тогава “подсказва”, че ти се яде пица, пържени картофи, хамбургери, ракия, уиски и т.н., и ги консумираш с наслада......ама наслада ти казвам, а и аз лично след такава консумация спя като бебе-някои хора не могат да легнат и сън не ги лови след преяждане, а на мен така ми е най-гот, преял и препил, та даже и по корем спя-медец. Говоря сериозно. Не би ли следвало тялото да създаде усещане за отвращение към подобни храни, след като го тровят и убиват. Сещам се как едно време имахме една малко пресолена сланина, която доста хора биха я подложили на ракията. Обаче я хвърлихме до кофите, защото бе зима и кучинята виеха от глад. И въпреки това, не я пипнаха-даже и присъствах на гледката дето само помирисаха и фъснаха бърже, бърже.
Ок, горепосочените храни не са “естествени”, а са “измислица” и шитня, ама защо тялото толкова ги харесва, а не ги отхвърля. Защо не изпитваш глад към само месо, млечни, пълнозърнести, зеленчуци и др. такива, като същевременно да ти се повръща от пакетирани храни, пици, пържено, панирано, бяло брашно, захар и сол.
Де.ба 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 11.01.20 21:52.
11.01.20
21:54
За мен има един отговор на твоите въпроси, дори и толкова дифузни.
ЗАХАР.
Един ден един фен на макдонълдс след като много го ядохме за тъпотиите, които яде ми каза, че ако му направя същия дип от сирена ще спре.
Опитвах го, мъчих го и не става да му еб@ майката.
На лично ниво го взех и се заех много усърдно, опитвах, гласих и не става.
Докато не ми светна крушката.
... ЗАХАР.
Една щипка и заспа, едно към едно.
Осем души го опитаха, никой нямаШе идея кой, кой е.
Има и други съедининия, които присъстват в пакетажа, които стимулират щастието
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.01.20 21:56.
11.01.20
22:09
Демек, Барт, Господ ни създава изкушения, дето знаем, че са вредни, но да ни изпита можем ли да удържим. И ние не удържаме, като накрая има: пукни лакомо копеле....и с право 😎
11.01.20
22:10
Има една книга-”Речен свят”.
Много отговори има там на твоите въпроси.
......
Все си задавам въпросът, нали уж тялото подсказва. То уж усеща кое е ок и кое не. Защо тогава “подсказва”, че ти се яде пица, пържени картофи, хамбургери, ракия, уиски и т.н., и ги консумираш с наслада......ама наслада ти казвам, а и аз лично след такава консумация спя като бебе-някои хора не могат да легнат и сън не ги лови след преяждане, а на мен така ми е най-гот, преял и препил, та даже и по корем спя-медец. Говоря сериозно. Не би ли следвало тялото да създаде усещане за отвращение към подобни храни, след като го тровят и убиват. Сещам се как едно време имахме една малко пресолена сланина, която доста хора биха я подложили на ракията. Обаче я хвърлихме до кофите, защото бе зима и кучинята виеха от глад. И въпреки това, не я пипнаха-даже и присъствах на гледката дето само помирисаха и фъснаха бърже, бърже.
Ок, горепосочените храни не са “естествени”, а са “измислица” и шитня, ама защо тялото толкова ги харесва, а не ги отхвърля. Защо не изпитваш глад към само месо, млечни, пълнозърнести, зеленчуци и др. такива, като същевременно да ти се повръща от пакетирани храни, пици, пържено, панирано, бяло брашно, захар и сол.Де.ба 😎
Подсказва, защото са пълни с комбинация от въглехидрат и мазнини, което еволюционно е било в помощ, но в днешното общество с лесно достъпна храна не е. Също така високо съдържание на сол. Допълнително в някои от джънковете слагат и други неща, които да правят дадената храна по-palatable (сиреч да се изяжда лесно и да не те наяжда), като например мононатриев глутамат
Мнението беше редактирано от Ivan на 11.01.20 22:36.
Всъщност,ако храната през целия ден е балансирана откъм М/Б/В
в един момент джънка вече няма същия вкус-усещат се кофти нещата в него. Както например в някой “шоколад”-това е най-лесно за сравнение.
в един момент джънка вече няма същия вкус-усещат се кофти нещата в него. Както например в някой “шоколад”-това е най-лесно за сравнение.
В това отношение макронутриентите и съотношението им са второстепенни. В диетологията от известно време се говори за “висококалорийно недохранване”, което всъщност е в основата на желанието за още ядене след консуманция на висококалорична храна с ниска хранителна стойност (т. е. с недостиг на някои или повечето микронутриенти). Чак след това идват макронутриентите в “картинката”.
в един момент джънка вече няма същия вкус-усещат се кофти нещата в него. Както например в някой “шоколад”-това е най-лесно за сравнение.В това отношение макронутриентите и съотношението им са второстепенни. В диетологията от известно време се говори за “висококалорийно недохранване”, което всъщност е в основата на желанието за още ядене след консуманция на висококалорична храна с ниска хранителна стойност (т. е. с недостиг на някои или повечето микронутриенти). Чак след това идват макронутриентите в “картинката”.
Съгласна 🙂
11.01.20
22:57
Ами при мен явно не е така. Например за закуска - кисело мляко с овесени ядки, капучино; за обяд бонфиле с шопска салата или зелена+някакъв въглен като картофи на фурна да кажем; вечер месо на скара отново със салата и да кажем малко някакъв здравословен въглен, ама след това с кеф може да си хапна сладолед, шоколад, локум, баклава и подобни. И ми се иска, не го правя насила.
Явно съм изключение.
Мнението беше редактирано от Деян на 11.01.20 22:59.
Аз пък за пореден път след яко “джънк” цял месец, преди седмица стигнах до там, че ми се до рева като извадиха за вечеря в работата пържени картофи, таратор и кренвирши с кашкавал. Таратор ям само, ако съм си го направила сама, другите две не ги ям изобщо и не ме изкушават. При мен джънка е разни тестени вкусотии и яко сладко. Пица например не ми се дояжда. След подобни периоди ми е лесно да изключа големи групи храни, тъй като по-рядко изпитвам глад, а и нищо не ме изкушава тъй като съм прекалила качествено и дори може да ми се догади. Но моето е брутално и крайно. “Онези” с хранителните разстройства са доста назад 😀
Аз пък винаги практикувам ,ако се олея единия ден, другия не ям нищо...и не пия...даже,едва ли не.
Аз пък винаги практикувам ,ако се олея единия ден, другия не ям нищо...и не пия...даже,едва ли не.
Стомахът ти не хареса това 🙂
12.01.20
00:11
Нервак, в коло теми да ти кажа, че ми свърши виното и съм много тъжен......?
12.01.20
10:25
За жени формулата е друга, извинявам се, че много изпилени ви изкара 😀
Тотално съм объркал всичко. Ето ги формулите:
Мъже: 64 - (20 х височина / обиколка на талията) = RFM
Жени: 76 - (20 x височина / обиколка на талията) = RFM
Но понеже моята талия и тегло са близки, та затова съм се подвел, че се дели на теглото.
Ами който цитира наизуст, така е.
Но както казах, формулата може да даде сериозни отклонения при отявлено мускулести хора. Но за дебелаци и слабаци /като мен/, както и хора с нормално телосложение /т.е. без голяма мм/, пък макар и трениращи е доста вярна.
Ти си свикнал да муаш по 1 ляп на ден и тялото ти си го иска.
Хляб реално не ям от години, какво остава пък да прекалявам с него. Ако хапна някоя филия някакъв бял или ръчен, е изключение, но когато ям, обикновено е вариант на Вита на едно от храненията, обикновено вечер и то макс 2 филийки, т.е. около 60 гр. Глад не чувствам, когато ям картофи, боб, ориз, леща. Само на млечни, яйца, салати и месо, бързо огладнявам след това.
А съм дебел, защото ям десерти и пия алкохол. Даже първото е водещото, тъй като съм спирал сладкото, продължавайки да си пийвам и отслабвам. Но от днес гладен не гладен, “жаден” не “жаден”, съм пас. Че ей го къде е финала на чалънджа 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 12.01.20 10:55.
За жени формулата е друга, извинявам се, че много изпилени ви изкара 😀
Тотално съм объркал всичко. Ето ги формулите:
Мъже: 64 - (20 х височина / обиколка на талията) = RFM
Жени: 76 - (20 x височина / обиколка на талията) = RFM
А,тъй по може 😄 Явно съм бил на около 13% на младини 😎
За сметка на това,за настоящия момент ме изчислява на близо 31% 😄
Мнението беше редактирано от Дидо на 12.01.20 12:06.
Хмм, гледай ти, доста точна е тази формула. Изкарва ме 30% БФ, а с калипера се изкарах 31.3%
Ще видя как работи за предишни мои измервания.
Едно уточнение - височината е в СМ.