28.12.19
10:55
Нещо не ми е креативно тая сутрин и крадвам от миналата година интрото с малка доработка 😄
ЧНГ, АSL, ВНЛ, етц, нова година е, пак равносметки, пак планове за по-добро аз.
Навън е сиво и е 5 градуса, но всъщност моренцето и знойните плажове са зад ъгъла. Който като мен е натрупал на неправилните места излишни килограми от последното море и иска да си намери съмишленици, подкрепа и компания да се отърве от мазнинките за да е секси на плажа за догодина е добре дошъл да се присъедини. Жени, мъже, атакчопъри, който иска да отслабва, който иска да бълква и да се нацепва - важното е да искаме бийчбодито с което ще се харесваме на плажа. Имаме 6 месеца до началото на сезона, хем е много, хем като миг ще излетят, така че най-добре да се захващаме о’време.
Всеки е свободен да качи снимки на начална форма и да поства ъпдейти на седмица или две или колкото сметне за уместно. Състезателен елемент няма да има, но на всички които са редовни в предизвикателството обещавам пуул парти и студени напитки за моя сметка (да се изфукаме с бийчбодитата 😄 )
Ще помоля тук само регистрации - начални снимки, мерки, теглилки и планове и после периодичните отчети, а приказките ще са в другата коментарна тема.
Успех на всички и “мечка срам, мен не срам” (мен конкретно малко ме е срам, ама к’во да направя)
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимЕто ме и мен откъде започвам тази година:
28-12-2019
Целта ми е да сваля 16 кг в следващите 6 месеца. Както винаги съм действал в такива ситуации, всеки ден ще броя калории, ще вдигам щанги и ще правя кардио. Имам Маратон Пловдив да бягам някъде в началото на май, така че и това ще ми е допълнителен стимул да се отърва от мазнините.
Положението е много зле в момента, но съм умерен оптимист.
28.12.19
13:22
Записвам се. Понеже ми е трудно да си водя дневника а тук на седмица един път ще споделям резултати ще ми е по удобно 🙂 снимки и мерки ще кача на 1ви януари тъкмо да видите какво прасенце съм станал покрай празниците 😄 айде до скоро и весело посрещане на новата година 🙂
28.12.19
14:54
И аз се записвам защото ми трябва нещо, което да ме държи далеко от бирата.
Аз съм си малко безочливо копелв и на плажа много не ми дреме, но мотивацията ми е друга.
Трябва ми от февруари да сменя малко стила.
Тъй като социялно-професионалната ми позиция малко ще се промени смятам, че съм твърде кежуъл за нея.
Та моята цел е да се чувствам добре в костюм.
Кантар в света мине съществува и ще мисля къде да се измеря, а ще добавя снимки тук скоро.
Към днешна дата имам десет дни без нито една бира( има две три, но на фона на 12-13 дневно си е нула).
Истински странното е, че не ми липсва.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.12.19 15:15.
И аз се записвам! Не е толкова за бийчбодито, щото едва ли ще мръдна много нанякъде от 63 кила, които съм в момента, ами щото яко съм занемарила качеството на храната и готвенето вкъщи. Успявам да поддържам кила на пилешки хапки и картофена салата и понякога по седмица забравям какво е зеленчук, еле пък свеж. Излизам от контузия и имам няколко планирани състезания за догодина и искам генерално да се взема в ръце. Ще се снимам следващата а седмица, че сега си е коледно 😀🐽
Димо,за кви шкембета ми говориш,като вадиш талия 112 на 104кг.,а аз 104 на 81кг. ??? 😂
Ядосах са много и влизам в играта и аз 💪
Вярно,на кила се въртя две-три години около 78-81,но пропорциите стават все по-ужасни с възрастта,а и здравословни проблеми започнаха да ме плашат.
казано от Bart Simpson на 28.12.19, 14:54:
И аз се записвам защото ми трябва нещо, което да ме държи далеко от бирата.
Туй също ми е голям мотив,като за мен ще добавя “далеко и от рИкията” 👎👎👎
Към момента:
Години-53
Височина-172см.
Тегло- 81кг.
Гръден кош-максимално вдишване без стягане на гърба-110см.
Врат-41см.
Предмишници-дясна 30,лява 29см.
Рамене-124см.
Бицепс-десен 35,5 ляв-34,5см.
Талия-104см.
Ханш-99см.
Бедро-дясно 57 ляво-56см.
Прасец-38см.
Цели за следващите 6 месеца:
На 82-3кг. бих бил добре,но стегнат и с мускулна маса,която нещо липсва в момента.Затова мисля да опитам да покача 6-7кг. до март-април,а после да мисля за някакво чистене.
Проблем ще ми се яви предполагам набавянето на калории,изчислил съм ги на около 2600 за начало,но да видим ще мога ли да ги набавям.
Тренировките са ми ясни за началото,почвам вкъщи с упражнения,които смятам,че ще дадат ефект,след месец ще мисля за зала.
Толкова засега,утре ще прикача някоя снимка,че последните ми са от преди три месеца 🙂
Мнението беше редактирано от old_man на 30.12.19 18:17.
Записвам се! Трябва ми стимул да осъществя поредната щуротия, която не ми дава мира от седмица 😁 Първите две седмици от януари ще оправя щетите от последния месец, тоест стартовото тегло на моето голямо предизвикателство ще е към 59кг евентуално, може и да стартирам от сегашната форма за по-лесно. Целта е качване на мускулна маса за 3-4 месеца. Ако някой си мисли, че не съм за тук понеже искам да качвам, ще вметна, че ако постигна целта си, формата ще е достатъчно плажна още през април. Условието е да кача още мускулна маса в бедрата и глутеуса, да закопчавам тренировъчния колан на същата дупка, на която го закопчавам при тегло 56-59кг, да изчистя пресата. Има вероятност цифрата на кантара да остане почти не променена, но рекомпизицията ще си заслужава. Тренировките ще бъдат силови (трибой) до април поне. Тази идея ще ми излезе през носа, но обикновено всяка година я започвам скандално, миналата година свалях тегло с кето, опитвайки се да качвам сила.. получи се. Имам време от две седмици да обмисля как ще се случат нещата, защото ми е трудно все още да се навия психически, че трябва да си готвя често 😄
30.12.19
12:39
Хайде и аз да се включа, колкото за адета, и ако не друго, поне да знам, че участвам в нещо 😎
Ще задам някои мерки, които са от днес и ще са ми водещите при проследяването.
Години: 46
Ръст: 178 см.
Тегло: 109.7 кг.
Врат: 45 см.
Раменна отпуснат:135 см.
Гръдна през зърната: отпуснат-119 см. и вдишал без стягане-122 см.
Мишници: лява-43.5 см., дясна 42 см.
Талия и обиколка през пъпа /еднакви са/: отпуснат с издишан въздух-105 см. и с прибиране на корема-101 см.
Ханш: 112 см.
Бедра: 65 см.
Ще се включа и аз тази година 🙂
Кг : 51 в момента
На мерките не претендирам за изключителна точност,че се меря сама и малко сложно 🙂
Гръдна 80
Бицепс 28
Предмишница 23
Ханш 90
Бедра 53
Прасци 37
Талия 69
Качвам последните снимки,които съм правила/ъпдейт след месец
Цели :
*изчистване като основна/макар,че нямам много профи начини за измерване на прогрес освен шивашки метър 🙂 /
*повече дисциплина с храненето,че понякога залитам
*повече издръжливост
*да затворя поне кратката маратонска дистанция 21км
Мнението беше редактирано от Веси на 31.12.19 17:16.
31.12.19
14:02
Аз... Те ме е.
Мислех си че съм по-добре ама си ги заслужавам 92- те кила.
01.01.20
13:46
За много години. Много много здраве, щастие и успехи на всички. Както казах на 01.01.20 качвам снимки и мерки. Но мерките ще кача събота или неделя, че днес всички от къщата работят и няма кой да мери....
Корем през пъпа:
Отпуснат - 93см.
Стегнат - 88см.
Гърди:
Отпуснати - 101см.
Стегнати - 105см.
Ръце под мишница:
Лява отпусната - 37см.
Лява стегната - 40см.
Дясна отпусната - 36см.
Дясна стегната - 40см.
Бедро: измерих дясното, забравих за лявото 😄
Отпуснато - 61,5см.
Стегнато - 62см.
Мнението беше редактирано от LilSaint05 на 05.01.20 12:17.
07.01.20
21:46
Привет! Записвам се и аз. Пускам няколко моментни снимки, както и табличка с мерките ми в момента. През последните 10 месеца тренировки съм загубил около 32кг. Целта ми е, до откриването на сезона, да сваля още от мазнотиите и да понатрупам малко мускули на тяхно място. Не търся рекорди и силови постижения във фитнеса, а искам да изглеждам по-добре и да се чувства още по-добре. Проблем се очертава оставащата кожа, но ще видим какво ще стане.
Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 07.01.20 21:47.
08.01.20
19:22
До момента, рестрикции в храната, без бира, малко въглехидрати и много движение.
Тр да сваля пуловера ама няма да е преди пролетта, сега едва лище го изтърпя.
Килата са 91.
11.01.20
17:59
Отново няма кой да ме измери. Ще видим другата седмижа за мерки също и мой снимки. Сега качвам само това което показва машинката “boditrax”. Та уж има напредък.
Мнението беше редактирано от LilSaint05 на 11.01.20 17:59.
Малък отчет за първата седмица.Кантарът показва 79,9кг.(-0.6).Приемах горе-долу по около 2000ккал. дневно,без алкохола.Има леко намаление на талията,сантиметър и нещо.Сигурно помогна и това,че няколко дни изкарах без бира 😄
Замерих се с калиперчето-играчка,всичко е относително с подобни джаджи,но все пак за информация 😄
Мнението беше редактирано от old_man на 12.01.20 13:13.
16.01.20
18:49
91 кг
Хранителни рестрикции, без бира(една днес, че щях да дам на късо).
Нищо сериозно като промени, просто не ям шит и тренирам.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.01.20 18:53.
Хайде и аз да се включа тук, че ми трябва малко kick up the a*se да си оправя калориите. Целта е сила тази година, но идеята е и да ре-компна малко.
**Вижда се кой няма никакъв опит със селфитата 🙂
гръдна 94
талия 69
ханш 98
бедро 56.5
бицепс 27.5
прасец 34.5
Дупето трябва да расте а идеално талията и бедрата са мръднат надолу. Гръдната обиколка си я харасвам 🙂
Мнението беше редактирано от Phoebe на 16.01.20 20:10.
16.01.20
20:19
И ние ти харесваме гръдната обиколка 😄 така, че смело напред 🙂
17.01.20
23:20
По тоя уред излиза, че откакто се записах за плажно тяло съм качил 1.6кг мускул и свалил 1.4кг мазнини!!!
Мнението беше редактирано от LilSaint05 на 17.01.20 23:20.
18.01.20
16:08
Сутринта 79.9кг.
Корем през пъпа:
Отпуснат - 89см.
Стегнат - 84,5см.
Гърди:
Отпуснати - 99см.
Стегнати - 103см.
Ръце под мишница:
Лява отпусната - 38см.
Лява стегната - 40см.
Дясна отпусната - 38см.
Дясна стегната - 41см.
Бедра
Дясно:
Отпуснато - 59см.
Стегнато - 58,5см.
Ляво:
Отпуснато - 58,5см.
Стегнато - 58см.
След втората седмица:
Тегло-80,5кг. (както в началото)
Среднодневно 1850ккал от храна.Тази седмица плътно без нито една бира 🙂 Смятам,че ако вдигна калориите на 2200 и резна всякакъв алкохол,нещата ще заспят.
Леко съм намалил хляба,но няма особен ефект на талията,очаквах,че и липсата на бира ще се отрази 😄
Проблемът с ритъма на сърцето обаче ме тревожи,макар че беше само за една нощ,още не смея да раздвижвам по-сериозно,препоръчаха ми да не ходя много-много по студа.
Ще опитам на първо време да продължа сутрешната гимнастика вкъщи,пък дано всичко да е отшумяло.
Мнението беше редактирано от old_man на 19.01.20 18:58.
Отчет за трета седмица:
Минимално движение и то само вчера и днес,общо 7 км. Сърцето се нормализира,та се реших да раздвижа.От утре трябва да стане редовно,че и тежести да включа поетапно.
Тегло сутринта: 79,7кг.(-0.8 от миналата неделя).Обмислям да се тегля всяка сутрин и да взимам средната стойност за седмицата.
Храната бе около 1750ккал. на ден,въглехидратите рядко превишават 170гр. дневно,но чувствам,че са ми много.Талията е 102(-2см. за три седмици). Очаквах,че две седмици без бира ще дадат по-голям ефект,но...явно въглените и твърдия алкохол,макар и понамален,пречат 😡 От утре значи,по-сериозни рестрикции и за двете 🙂
Лека вечер и успешна нова седмица от мен 🙂
27.01.20
15:30
Нямам идея колко кила съм.
Всичко съм орязал, бири, хлябове, неща в опаковки.
Ако не продължавам да топя мазноследваща стъпка оф на млечните.
Ш заприличам на човек май.
Ето къде съм след 1 месец от началото на предизвикателството и точно 3 седмици писане на храната:
28-01-2020
Според сметнатия дефицит трябваше някъде 2.5 кг да съм свалил, аз съм свалил по-скоро 3 и отгоре, защото когато почнах да пиша вече не бях 104 от меренето и тегленето в началото на чалънджа, а по-скоро 105-106 кг. Мерките и те падат - и обиколки и щипане с калипера.
Добре се движа засега, а даже не си давам много зор. Желанието ми е да дам малко повече газ докато мотивацията ми е по-силна. С времето психичната умората от диета и рестрикции се натрупва и според мен не се влияв толкова от това колко строги са рестрикциите, а повече от това колко време е минало. Затова преди да ми е минало, смятам да вкарам по-интензивни тренировки, по-внимателно с храната, по-строги фастове. Времето е супер и даже мога да си включа малко кръгове навън - чукове, скоци, въжета, влачене на гуми, чувал бокс и т.н.
Со фар, со гут, со кротце, со благце и со малко кютек и глад и ще станат работите.
С малко закъснение се включвам и аз , че положението е страшно 😬
Стартово тегло : 58.7кг.
Талия: 65см.
2 пр. под пъпа: 77.5
Бедро: л: 56 д: 55
Прасец: 37см.
Бицепс: 29см.
Мнението беше редактирано от Get Fit на 02.02.20 12:00.
И аз се включвам. Малко допълнителна мотивация няма да навреди...
Мерки (01.02.2020)
Тегло: 108,7кг.
Врат: 41см
Рамена: 127 см.
Гърди: 114 см.
Бицепс Л/Д: 43;43см
Предмишница Л/Д : 33;33,5см
Талия: 97 см.
Ханш: 107 см.
Бедра Л/Д: 70;69,5 см.
Прасци Л/Д: 45; 44 см.
Мнението беше редактирано от Ангел на 01.02.20 16:59.
Нова седмица, нов отчет:
03-02-2020
Според сметнатия дефицит трябваше някъде 3.5 кг да съм свалил, аз съм свалил по-скоро 4 и отгоре, движа се малко напред за тези 4 (май) седмици, което е супер. Мерките едва-едва мърдат, но падат и те.
05.02.20
11:47
Държа си 92 кила.
Време е и млечните да поотпаднат.
Добаеям си цинк и калций към добавките.
Тренировките са си все още по усет....... 🙂, да кажа хаотични.
Тренирам каквото усетя, че може да понесе натоварване.
Нова седмица, нов отчет:
10-02-2020
Свалил съм горе-долу колкото и по дефицит се очакваше от началото на чалънджа. Всъщност тази седмица няма промяна на теглото, пак съм си 101 кила. Всъщност имах и 99.5 кг през седмицата теглене и днес не съм се теглил в обичайното състояние, затова може да е 1-2 кила нагоре или по-скоро надолу реалното тегло. По-важното е че обиколките и кожните гънки падат, което ми показва че се движа в правилната посока.
Имах няколко презареждащи дни, ще пробвам тази седмица по-осезаем дефицит да докарам.
15.02.20
18:56
Доста мина от последния ми пост, но не съм се отказал. Имаше дни с алкохол и малко повече прием на калории но всичко в нормата. Все пак не ме притиска времето. Нямаше кой да ме измери за това пиша само килограмите 79.4 другия път повече.
Един месец след старта
Мнението беше редактирано от Get Fit на 01.03.20 11:32.
Един месец след старта, при мен ситуацията е -1 кг. С тези темпове до 07.2021 ще съм “идеалка”... Няма смисъл да качвам снимки или мерки - всичко си е същото :D
03.03.20
10:16
Тренировките са в дневника, храната е яко протеин, малко въглехидрати.
Около 2/3К калории дневно.
90 кг с вени по бицепсите, последно съм ги виждал на 79.
03.03.20
18:22
Качвам информация, относно минималния прогрес след НГ. Дет се вика.. “Цаца ама риба” :D
Снимките от двете сравнения са от средата на Ноември, началото на Януари и от вчера. Качвам и табличка със замерванията. Загубените килограми след НГ са около 2,5кг, което е по-малко от очакваното. Ще се постарая, Март да е “по-продуктивен”
Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 03.03.20 18:22.
Тук положението май ще стане “Моето карантинно-бийч боди-лято 2020” 😂
Объркаха ни плановете за пилене значи ,пфу
20.03.20
20:50
Може, може.
Гледай утре как ш опъна една лента предпазна около входа, че шразметам пудовката на терасата.
😂
Аз бях на косъм да счупя холната маса (стъкло) докато размятах една от моите вчера 😂 та ще е добре да сложиш лента 🙂
20.03.20
20:58
Мале, аз залитна ли с нея ш олетя яко.
Чак ма полазиха тръпки.
Някъде ш са скрия в шест сутринта.
Тренировките и храненето са малко джаста праста. Има ли прогрес, няма ли - кой знае. Но започнах да си харесвам тялото, линиите и целулита поне - та прогрес от тази гледна точка се намира :) малко ideal vs reality снимки by the worst selfie-taker in history.
23.04.20
15:11
Внезапно вдъхновен от това, че съм изглеждал някога по-добре ме обзе непреодолимо желание да се покажа гол.
Ще има бийч, даже вече си направихме резервация за любимия ни хотел в Синеморец, където се оказа, че една от готвачките в настоящия ми ресторант е била десет години-главен готвач.
А за Гърция през септември ще тр да си вадим здравни паспорти.... 😂
Фиби, добра форма.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.04.20 15:15.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече