Обядът - една мазна супа топчета с филия ляп... Чудих се що е толкова лоеста, майка ми вика, че така ми се струвало, чудих се що е толкова лоеста още три пъти, накрая си призна, че всичко е запържила, добавила още олио даже, че и каймата си пуснала... Нямат научаване. :)))
Майка ми е същата. Без да преувеличавам, на тях на месец едва им стигат 2-3 ЛИТРА ОЛИО. Двама души. Знам, защото един доволен клиент ми беше дал една каса от тяхното производство олио и им бях занесъл 2 бутилки. След 3 седмици ми каза че им е свършило и аз им занесох останалите бутилки. Ние изкарахме с 2 бутилки 2 години за 5 човека домакинство.
Аз винаги съм се разправял с нея защо готви толкова мазно и тя все ми спори че само си въобразявам - точно като твоята майка. Но веднъж се изпусна и троснато ми вика: “Че то ако не сложиш мазно не става вкусно. И баба ти така казваше” ...
21.04.20
20:00
Такова е явно.
Баба ми никой не може да я бие, де, там нещата бяха екстремни, но някак и чувствително по-вкусни. 😃 Или аз тогава по друг начин съм го гледала.
Сега жулим вкъщи сланина, шаренко месо, тахани и тъй натам, но като видя да ми плуват два пръста олио отгоре на манджата и ... гаг-гаг.
Сяяя... след всички тия претенции и изказване на човек (или полубог), който се храни едва ли не с питки Лембас само 😁, да ви кажа, че вечерях с козунак и нутела. 😃
Лягам си и ще си почета. Зарибих се с на Весито четивото, няма да ми е излишно, а и доста разнообразяващо ще ми дойде.
Така и не си купих един киндъл, дагуе.
22.04.20
11:28
22/04/2020
Днес - чистене, готвене малко, четене.
Няма да тренирам, но си насвалих една голяма купчина книги и видеоматериали на Цацулин, и ще се зарибя да си измъкна това-онова за утре. Търсих, търсих и къде намерих? Из руските т0P3н7и. Лудница са.
Храната:
- 90г терин с конско и коняк (имаше някъв сет в Лидл, та взех да ги пробвам, малко приличат на кучешка консерва, хаха, много изискано), 3 оризовки
- козунак с малко шоколад или с малко сладолед
- агнИ със зелена салата и авокадо, оризовки
Пак съм като настъпана, ама не, че нещо ми има на настроението, ми физически. Имам обяснение - че се дзверих снощи до 1:00 в телефона. Довечера гася в 8:00 и хващам хартиена книжка, баси дисплеите.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.20 11:28.
23.04.20
11:45
23/04/2020
Същата джапанка съм, ама си давам газ днес.
Едно кафе, задачите до към 10:30, кученца, тренировка, бърза баня и пак задачи.
Над 10к крачки ще са за деня.
Храната - кафе с мляко, оризовки, зелена салата, варени яйца, агне, картофи, 2-3л вода и чай.
Магнезий, б комплекс, родиола, крил, сладки сънища.
Тренировката:
5 мин загряване
2 кръга:
Суингове - 10 руски, по 10 с една ръка @12кг
10х едностранен сюткейс дедлифт (ляво,дясно), стъпила на дървен палет @16кг
10х обръщане от вис @12кг, турбо бързи
5х на всяка страна - едностранен клек с ракната пудовка (рак клек?) @12кг
Раменна преса @12кг - в първия кръг по 8 на страна, във втория - по 7
10 минути разтягане
——————————————————
С гледането на клиповете на чичко Павел, обръщането рязко се промени. Отдавна е трябвало да забия нос в тия неща. Бих искала една компетишънка осмичка, щото ми тежат моите за движенията, които бих искала да зауча.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.04.20 11:46.
С гледането на клиповете на чичко Павел, обръщането рязко се промени.
Я сподели някое. :)
23.04.20
16:15
Тук гледах, от 18:30 започва обръщането. В общи линии, все неща, които знам, защото са ми обяснявани, но фокусът ми е бил типичен за мен.
Не знам защо съм мятала като ахмак досега, може би е трябвало по-строго да ми го обяснят. И наполовина голи. 😁😁😁
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.04.20 16:16.
:) Не го бях виждал досега Цацулин. Той бил голяма скарида. Представях си го доста по-масивен.
23.04.20
21:37
Карбохидрате, моля те, по никакъв повод не влизай в контакт с мен. Не ми е приятно.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.04.20 21:40.
:) Не го бях виждал досега Цацулин. Той бил голяма скарида. Представях си го доста по-масивен.
Още от корицата на видеото, без да прочета каквото и да било, знаех че това е блят. Стилистиката безпогрешно лъха на соц. И малко “Тройной”
Скоро бях попаднал на интервюто му при Джо Роган. Общо взето, звучи доста разумно за определени неща и изключително дебилно за други. Като цяло, мисля че не е окей като източник на информация.
Мнението беше редактирано от Splash на 23.04.20 22:10.
23.04.20
22:05
Още от корицата на видеото, без да прочета каквото и да било, знаех че това е блят. Стилистиката безпогрешно лъха на соц. И малко “Тройной”
БляТ или БляД. Всъщност в превод това си е доста обидна дума-копеле, боклук и т.н.
Не знам от какъв етнос е, дали руснак, но е от Беларус.....та може и да не е бляд. Иначе много млад, бре е започнал да обучава тоя и оня, та в САЩ, та преди това руските части.
Изгледах до колкото можах видеото и поне според това, което показва, се разбира. Щото от говора нещата са нула. Много пък неща са ми по-трудни с правилно изпълнение. С тая права китка например така ме боли ръката от допира на пудовката, когато ми е на гърдите, че не е истина.
24.04.20
00:49
Женски род-лошо.
Аз лично, и рода и значението знам, както и кога се използва в руския като възклицание - наслушал съм се на руски, украински, беларуски, литовски и латвийски блядове в Англия :D И хахлъй и пацанъй и кокоти и курви и кви ли не още други славяни.
24.04.20
08:06
Скоро бях попаднал на интервюто му при Джо Роган. Общо взето, звучи доста разумно за определени неща и изключително дебилно за други. Като цяло, мисля че не е окей като източник на информация.
Не мога да кажа все още категорично какво мисля, но съм доволна от постигнатото с обръщането.
От друга страна, виждат се големи глупости в някои видеоклипове, технически, което е странно. Но пък и от това съм доволна, защото бележа прогрес в избягването на логически грешки от типа: той е авторитет, значи говори само истини.
Ениуей, интересно ми е, ще го изчопля и минавам на следващия.
А сега отивам да си прайкам интервала. 👹
От поста ти е видно,че не знаеш.
А може ти да не знаеш че “бляд” е пренебрежително нарицателно за руснак в българския и “един бляд” може да се ползва като нарицателно за руснак в мъжки род, както “един маляка”, “една майна” и т.н. и може да е в мъжки род.
виждат се големи глупости в някои видеоклипове, технически, което е странно.
Типичната смес - трябва да има и гръмки тъпотии за да привлича вниманието, иначе ще е поредния, който повтаря азбучни истини.
А сега отивам да си прайкам интервала. 👹
И аз така, допивам кафето и се почват ... мъките :)
А може ти да не знаеш че “бляд” е пренебрежително нарицателно за руснак в българския и “един бляд” може да се ползва като нарицателно за руснак в мъжки род, както “един маляка”, “една майна” и т.н. и може да е в мъжки род.
Точно...знам за тая простотия,което потвърждава казаното от мен рода и значението...щот не се казва “един майна” нали?
24.04.20
09:53
Този диалог е по-подходящ за темата за коронавируса май. :)
Този диалог е по-подходящ за Лаф моабет-а, защото и от Короната ще бъде премахнат.
24.04.20
10:31
Този диалог е по-подходящ за Лаф моабет-а, защото и от Короната ще бъде премахнат.
О, да не сте почнали изцяло да премахвате несъобразените с темата мнения от там? Затова ли втори ден не я виждам активна Короната? :Д
Нямам против моабетите, ама да няма напрежение. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.04.20 10:32.
24.04.20
12:22
24/04/2020
Зерчер & обръщане - интервал @20кг
Раменна преса - 4 пъти макс бройки @20кг
Гребане на пейка - 4 пъти макс бройки на всяка страна @12кг
Следобед:
20 минути стречинг, малко суингове за загрявка
————————————
- 4 оризовки, 100г домашен пастет, шепа зелена салата
- печен картоф, 50г агнешка плешка
- 3 ч.л. нутела
- салата от марули, краставица, авокадо, домат, лук, кълнове; две варени яйца
Към 3л течности
25.04.20
10:45
25/04/2020
- кафе с бадемово мляко
- оризовки с домат и сирене, две яйца на очи
- зелена салата с всичките му там екстри, които обикновено слагам, оризовки
- задушени зеленчуци с миди, скариди, раци - е тоя микс
Тренировка:
Тяга @50кг - 10 пъти по 2, през 10 секунди
Суинг @16кг - 10 пъти по 3, през 10 секунди
Лег @25кг - 4 пъти макс бройки
Гребане на пейка @12кг - 4 пъти макс бройки, ляво/дясно
10 минути разтяг
————————————————-
Много приятно - и за окото, и за душата:
—-> https://www.facebook.com/CanonBGofficial/posts/2567724690141733
25.04.20
13:29
Движението май ще се сведе до тренировката само, че има много за работа, но ще си наваксам утре.
За първи път от много време си подреждам чинията с продукти, нарязани като за прасе, обаче много вкусно ми дойде. Явно обядът се промени малко:
- 5 оризовки
- 1 домат
-50г камембер
- 1/2 авокадо
- 4 слайса врат капичола (пълна греда)
- 3 варени яйца
Грухиди-грух.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.04.20 13:29.
26.04.20
13:22
26/04/2020
- кафе с мляко
- 3 яйца в масло с червен пипер и сол, 50г сирене, 1 домат, 1/2 авокадо, 4 оризовки, малко медена горчица - това за обяд
- вечерята - костен бульон, задушени зеленчуци с кускус от лимец
- водичка доста, стандартните добавки
Тренировка:
Загрявка - стави, суингове с 12-ката, 2х10 от вид - вертикала, хоризонтала, една ръка
10 пъти през 10 секунди:
Клек с пудовка от едната страна @12кг х 2 повторения на страна (в първите три подхода бяха по 3, тоест, общо 6 на подход, ама ми дойде тегаво); 2 ляво + 2 дясно = 1 подход
10 пъти през 7-10 секунди:
Двойки суинг с 20-ката
После:
Раменна преса @25кг: 8, 8, 6, 7
Наведи встрани @16кг: 4х10 - ляво/дясно
Разтяг
—————————————————————-
Крачките засега са 6к, но ще отидат на 12-13 до довечера, a сега отивам на къщата, за да броя кривини...
27.04.20
12:05
27/04/2020
Вчера станаха 16к крачки.
Днес без тренировка ще мина, че бая работа има и други задачи. Стартирахме с разправии с майстори - ти му викаш, че е криво, то ти отговаря “Е, к’о толкова...” :D
Греда на навес трябваше да се премести, защото не са запомнили къде трябва да е и, нали, к’во толкова, че ще блокира двете дворни пътеки - можела само настрани да се мръдне, щото били наковани другите (общо три на брой, с по един дълъг пирон), не ставало и напред, но пък (страшно решение) бордюрът на градинката можело да се премести.
Траях си, траях си, па накрая попитах дали сериозно мисли, че ще е къртя и отливам нови бордюри, за да не разкове той три пирона. Оказа се, че и по моя начин става. Както са много готини, така като видят гърба на собственика на фирмата и се почват едни л**на... Хич не ми е комфортно да трябва да правя забележки, на К. още по-малко, ама ся ще ходи да им обяснява как да си смятат ъглите на навесите и да им чертае с молив кое къде трябва да се хване на едната тераса, за да е ползваемата й площ правоъгълна.... :D :D :D
Храна:
- 3 оризовки, 100г домашен пастет
- 2 слаби кафета с бадемово мляко
Това до момента, за следващите кльопания ще са някакви комбинации от спаначени салати, месо, оризовки, евентуално някой плод
Майка ми си купила свински кожички, ама аз да ги правя. Ужасно звучи :Д, но имам детски спомен, че е нещо много вкусно и хрупкаво, когато баба ти го пльосне на котлона. Как да ги направя?
———————-
Благородството и... к’вото и да е това на лилавата постелка. :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.04.20 12:06.
27.04.20
12:10
Майка ми си купила свински кожички, ама аз да ги правя. Ужасно звучи :Д, но имам детски спомен, че е нещо много вкусно и хрупкаво, когато баба ти го пльосне на котлона. Как да ги направя?
На тиган.
Най-добре на живи въглени или на електрическа скаричка стават кожичките. Ужас, потекоха ми лигите.
Ако са пресни и крехки (е от сигурно място), най-хубави са сурови със сол.
Ау ау ау.
Ще припадна и аз само като си помисля, лоша Точка :D
27.04.20
14:32
Ма сме се събрали тука... 😁
Ще ги пекнем на тиганчето, мерси. 🐽
27.04.20
19:10
:)
Иху, гиревиците!
Някой може ли да ми каже каква е разликата между 8кг състезателна пудовка за 80лв и тази от 52? Щот аз не виждам такава.
——> https://bit.ly/3eUZaQS
——> https://bit.ly/2Ybccne
И по-важното - трябва ли ми? Трябват ли ми две такива? От седмица ме сърби. :Д
Обръщане на две едновременно, клек с две, тласкане на две, да си понауча мелничката, че с 12-ката ми е невъзможно, фермерски разходки, а-у.. :Д Плюс това, очарователна е такава роДЗаФка. :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.04.20 19:22.
27.04.20
19:25
За мен разликата е в разположението между дръжката и основната тежест.
С моята е много трудно да легне хубаво на предмишницата при обръщане и поемането и обратно след преса, защото просвета е недостатъчен.
При състезателната е супер удобно и се учи много по-лесно.
27.04.20
19:40
Те и двете са състезателни. Сега се дзверя, кокоря, наистина не виждам да са нещо много различни, а тази даже май е същата като тези, които вече имам.
Остава въпросът - трябват ли ми или просто средствотрошащите ми демони искат да си нарушат карантината? Сърбят ме ръчичките.
27.04.20
19:53
Пълнеж и изработка, аз не мисля, че има друга разлика. Аз моята е взех за 130€,а сега гледам са напускали по 60-80. По форумите четох, че някои не за изляти, а със заварени дръжки. Американците чакат на списък за kettlebell kings, защото били много качествени
Пълнеж и изработка, аз не мисля, че има друга разлика. Аз моята е взех за 130€,а сега гледам са напускали по 60-80. По форумите четох, че някои не за изляти, а със заварени дръжки. Американците чакат на списък за kettlebell kings, защото били много качествени
24-ката която имам, вече 10 години се търкаля къде ли не (вкл. да затиска зелето:)), а е най-лошото възможно качество, чугунена и прочие. Като цяло, не е мръднала без абсолютно никакви грижи за съхранение. Мисълта ми е, има ли нужда точно по отношение на пудовките, да се търси чак в така степен качество на изпълнение ?
24-ката която имам, вече 10 години се търкаля къде ли не (вкл. да затиска зелето:)), а е най-лошото възможно качество, чугунена и прочие. Като цяло, не е мръднала без абсолютно никакви грижи за съхранение. Мисълта ми е, има ли нужда точно по отношение на пудовките, да се търси чак в така степен качество на изпълнение ?
Състезателните с по-малките тежести съм чувал, че ги пълнят с какво ли не. Някои китайски даже с бетон, който после се троши и започва да се клати и дрънка вътре. :)
Някой може ли да ми каже каква е разликата между 8кг състезателна пудовка за 80лв и тази от 52? Щот аз не виждам такава.
——> https://bit.ly/3eUZaQS
——> https://bit.ly/2Ybccne
Аз лично не бих дала за тази 80лв, при условие че за по-малко от 80 ще си вземеш от същия вид като розовата и то 12-ка.
Аз също попаднах на тези състезателните от втория линк, чудех се дали да си взема една по-тежка от моята, но по-скоро ще си направя комплект. Та ми е интересно, ако все пак реша да си взема по-тежка, дали тези стават.
Имат и онлайн сайт, дано да имат наличност на 8ца, че в сайта са налични само 24ка и 32ка.
https://www.bodyquestbox.com/product/1935/