Маняшка работа

Прескочи до:
Ivan_

10.03.22
06:39

казано от Боян на 09.03.22, 09:09:

казано от Ivan_ на 09.03.22, 08:41:

казано от Боян на 09.03.22, 08:30:

казано от Ivan_ на 09.03.22, 08:19:

казано от Боян на 09.03.22, 08:15:

А защо ще зобиш, спортна кариера ли годниш или постигаш лични цели?

Всъщност, дължи ли обяснение към когото и да е?

Аз го питах него, а не тебе, защото е възпитан човек е и говори открито.

Имам сензитивност, когато някой се държи като дърта свекърва.

Интересно е как най-силните хора във форума са най-спокойните и големи пичове.
Не мога да те разбера къв ти е проблемът, че като решиш да си правиш поредния дневник влизаш и почваш да сипваш по всички ей така за спорта.

С много нежни-феминин-обидчиви душици сте някои. Какво сипване, какви глупости - зададох съвсем логичен въпрос, след поредното размахване на пръста “защо ще взимаш АС” - не ми се прави, че съвсем благо си питал, щото момчето било възпитано, много добре се вижда какво и как си написал.

Мнението беше редактирано от Ivan_ на 10.03.22 06:55.

10.03.22
08:03

казано от Нежния на 10.03.22, 00:38:

Motorhead, аз тренирам от 11 години, с прекъсвания поради травми от по 1-4 месеца. Усещам, че за последните 2 години почти не съм прогресирал силово на нищо, явно при всеки е различно това достигане на генетичния потенциал. Не вярвам много в схемите по проценти и повторения, просто напъвам на куче и спазвам някои базови принципи.

На схемите с фиксирани проценти и повторения и аз не съм фен, но от опит ще ти кажа, че грешката ти е в просто напъването на куче. И аз съм го правил същото и не ме е довело до нищо добро. Освен, че може да хванеш някоя контузия, обикновено вместо да заякваш, започваш да връщаш назад в даден момент. Имаш нужда от планирани (а понякога и непланирани) разтоварвания, за да дадеш на тялото достатъчно време да се възстанови. Вярвам, че за 11 години тренировки си изградил усет и със сигурност го знаеш, но явно не ти се иска да го приложиш.

Гюле, всичко което си написал е вярно, с изключение на частта с 10те % повишаване на макса при специализация. Това може да варира изключително много на база индивидуални особености, кое движение върви на трениращия и кое не, и най-вече умение да се хваща и използва максимално пик. Тези 10% може и да се подминат, а може и въобще да не ги стигнеш.

10.03.22
08:30

казано от Нежния на 09.03.22, 12:14:

Уаааау, готина дискусия, евала :D. Само така

Тягата я дърпам с фитили над 150, държал съм 180 надхват на тягаджийски лост, сега държа 170 ключ на скапания лост, който се върти.

-Ще зобя, защото гоня медал от Европейско по бразилско жиу житсу на сини колани(умишлено стоя такъв още и не искам да ме повишават, защото тъпата практика в България е да се дават бързо колани за снимки във фейсбук). Гоня и медал от ADDC European Trials. Тези неща ще се случат до 2-3 години.
-Ще зобя, защото спортът е всичко за мен и ме е изградил най-много(въпреки травмите), искам да достигна максималното с минималната вреда върху тялото(вреда ще има и вече има, приел съм го).
-Ще зобя, защото съм си достигнал генетичния потенциал.
-Ще зобя, защото имам нужда от по-добро възстановяване, което не ми стига с добра храна и сън
-Ще зобя, защото съм маняк и няма как да не се докосна до това(признавам си го). Това ми е най-големият страх, че после има вероятност трудно да спра или изобщо да не спирам.

Баш половината форум си зобеше, не ме карайте да ги изброявам по имена :D. Половината трениращи по залите също зобят, нищо, че не им личи.

Изглеждам масивен и съм масивен за натурален(пак наблягам ЗА НАТУРАЛЕН), но съм далеч от добра визия или да изглеждам и бъда як. Затова и постиженията са ми такива, особено толкова смешни на клек и тяга.

Motorhead, ти си много як, ако си натурален(което ти си знаеш и не е моя работа), евала. И да не си натурален, пак си як.

400 кила ключ за мъже и 220 кила ключ за жена са си баш натурално постижими...мдаммммммм :).  Без коментар тука

Стигам до извода, че в ББ-тийм през годините са присъствали най-силните атлети, които са живяли някога и са натурални. Аз от години съм сред хора състезали, с постижения в спортовете борба, бжж, трибой, културизъм, които всички зобят и им знам постиженията, циклите. Знам и как са изглеждали и колко са вдигали преди това и през различните периоди. Еми, разликата е огромна, но явно тука натуралните са най-яките. Евала, само така.

Малко съм докачлив на тема наивничевство и вкарах лека ирония, сори.

Зоби щом спорта го позволява :-) ... то тогава спорт ли е ;-)

10.03.22
09:19

казано от MotoRRhead на 10.03.22, 08:03:

Гюле, всичко което си написал е вярно, с изключение на частта с 10те % повишаване на макса при специализация. Това може да варира изключително много на база индивидуални особености, кое движение върви на трениращия и кое не, и най-вече умение да се хваща и използва максимално пик. Тези 10% може и да се подминат, а може и въобще да не ги стигнеш.

Не сме счетоводители,поне аз,за да кажа точно с колко %
Тренираш от 10-15 г. ,ЛТ стои същото и през последните две години си стигнал до 200кг. клек, който тренираш редовно. Започваш да кажем Смолов и колко ще качиш на края макса ? Ако успееш с 10 % ще си късметлия или не си съгласен?
Колкото и да ти върви дадено движение рано или късно стигаш до някакво плато. Затова казах, че с колкото повече стаж, толкова по- малко и бавно увеличаване на максовете.

10.03.22
09:32

Къде тренираш граплинга?
С Кристиян Попов борил ли си се?

10.03.22
09:55

казано от Гюлето на 10.03.22, 09:19:

казано от MotoRRhead на 10.03.22, 08:03:

Не сме счетоводители,поне аз,за да кажа точно с колко %
Тренираш от 10-15 г. ,ЛТ стои същото и през последните две години си стигнал до 200кг. клек, който тренираш редовно. Започваш да кажем Смолов и колко ще качиш на края макса ? Ако успееш с 10 % ще си късметлия или не си съгласен?
Колкото и да ти върви дадено движение рано или късно стигаш до някакво плато. Затова казах, че с колкото повече стаж, толкова по- малко и бавно увеличаване на максовете.

Счетоводител не съм и аз.
Пак ти казвам, не съм съгласен с този фиксиран %, slavko от форума преди доста години ако не се лъжа точно със Смолов беше качил клека от 165 на 220. За съжаление отдавна не пише, за да потвърди. Аз лично нямам практика със Смолов, такъв обем обикновено не ми носи и използвам съвсем друга методика, когато тренирам конкретно за повишаване на макс.
Виждам обаче, че ти си си решил нещо, а аз нямам намерение да влизам в обяснителен режим. Поздрави и хубав ден.

10.03.22
10:04

Преди години, Джеймс мисля, че беше писал, че е възможно да се извадят едни 20-30кг от смолов (по спомени). Лазар пак беше качил доста на клека от смолов.
Човек като се замисли е напълно очакван ефекта - много тясна специализация, с много рязко повишаване на обема на едно движение достига до един моментен пик, който не би бил достижим, ако се дава еднакъв фокус на няколко движения. Не случайно (по спомени) смолов се препоръчва само клек, без други движения. Друг е въпроса, че след този пик, много трудно се задържа това върхово постижение.
Take it with a grain of salt, това са наблюдения, не съм правил смолов.

10.03.22
10:35

Бат Сашо, не съм съгласен тука. Тези силови постиженията при натурално трениращ до 100 кила, просто няма как да станат. Трибоят може да го измъчи(ако е зверския генетик), но другите неща, успоредно с него, абсурд.

Марто, нямах предвид силовите цели, които си си сложил, а тези в граплинга. Те съвсем спокойно могат да станат и без никакъв зоб, стига да ти върви борбата. Яко преборвания, много и все по-силни и добри партньори, правилно СФП и толкова. Даже според мен на теб ОФП ти е излишна, достатъчно силен си и дори да станеш още по-силен(а ти ще станеш така или иначе) това няма да ти подпомогне другите качества, които решават изхода на схватката.
Техника и СФП - това ти трябва само, както и разумен план, защото състезател се готви по план и този план има периоди. Същото нещо го бях писал на Слави преди години, но той си изтри дневника вече, та надали ще го намериш, но исках да му кажа, че няма смисъл от много силови когато гониш състезателни цели в конкретен спорт, защото идва момента, в който изместваш фокуса вместо от техника подпомогната от сила, към сила подпомогната от техника, а така не става...Наказваш масовите състезатели, но истински техничните те наказват теб. Там е мястото да върнеш газта малко и да подходиш по по-различен начин към нужните физически качества.

Кайл Шнайдер прави напад с 200 кила, бута 170 лег от мъртва точка, кляка 220 от мъртва точка, дърпа 300 частична тяга, бута 50-ките дъмбели единица за рамо(бая слаб е тука, сцепвам го :D)...и е олимпийски шампион по свободна борба до 97кг. Назобен яко, разбира се, топ спортист АМЕРИКАНЕЦ, USADA работи за него...Който иска да го провери, snyderman45 в Инстаграм. Садулаев не са му качвали клипове с щанги, но едва ли опъва само ластици и пудовки.

Те тези показатели не са нещо невероятно и на чисто. Но не те го правят добър борец. Навремето, някъде на твоите години съм бил, като студент се борех в института. В началото бяхме само 3-ма, единия много як грък, 110 кг, като мечка силен, другия беше един от моя курс, 70 кг, крив и жилав. Познай кой от двамата можеше да ме пребори и с кой ми беше най-трудно да си партнирам...И при това не сме били съвсем начинаещи, но в 4-те години, в които се борехме положението си остана едно и също.

Та, според мен, комбинирани правилно и то специално за хватов спорт като борба, бжж, граплинг, джудо, може само да са в плюс. За ударните вече е малко по-различно.

Може, не казвам, че не може. Но ключовата дума е “правилно”, а аз не виждам правилното комбиниране при теб. Яко щанга, много сила, но без тренировки за други качества. Тоест ти правиш нещо обратно на това, което правеше Ванката Манолов(знам, че си ходил при него) преди години и така и не дойде да му обясня и покажа какво и как му трябва. Същото правеха и Боби и Васко от Туистед - много СФП, без да имат база от ОФП и все искаха нещата да станат бързо, а те няма как да станат така. И двете грешки - техните и твоята водят до един и същи краен резултат, нищо, че са съвсем различни на пръв поглед.

казано от Ivan на 10.03.22, 10:04:

Преди години, Джеймс мисля, че беше писал, че е възможно да се извадят едни 20-30кг от смолов (по спомени). Лазар пак беше качил доста на клека от смолов.

Зависи колко ти върви, даже и повече може да се извади при определени условия. но това повече няма да е нещо над 20-30%, в зависимост от началните условия.

Човек като се замисли е напълно очакван ефекта - много тясна специализация, с много рязко повишаване на обема на едно движение достига до един моментен пик, който не би бил достижим, ако се дава еднакъв фокус на няколко движения.

Абсолютно вярно!

Не случайно (по спомени) смолов се препоръчва само клек, без други движения.

Той е схема само и единствено за клек. На никое друго движения няма да му понесе такова сътношение на обем, честоат и интензивност.

Друг е въпроса, че след този пик, много трудно се задържа това върхово постижение.

Да, отново абсолютно вярно.

10.03.22
10:44

казано от MotoRRhead на 10.03.22, 09:55:

Счетоводител не съм и аз.
Пак ти казвам, не съм съгласен с този фиксиран %, slavko от форума преди доста години ако не се лъжа точно със Смолов беше качил клека от 165 на 220. За съжаление отдавна не пише, за да потвърди. Аз лично нямам практика със Смолов, такъв обем обикновено не ми носи и използвам съвсем друга методика, когато тренирам конкретно за повишаване на макс.
Виждам обаче, че ти си си решил нещо, а аз нямам намерение да влизам в обяснителен режим. Поздрави и хубав ден.

1.Четеш избирателно.
Казах : с до 10 % при еди какви си условия.
Като вероятността да е отгоре е много по-малка , отколкото да е отдолу.
2. Смолов го дадох само за пример, вариантите са не един и два 🙂
3. Когато Славко направи Смолов,гъза и краката му пораснаха двойно и качи не малко ЛТ. Лично аз си мисля (почти съм сигурен), че беше взел нещо,но както и да е.
4. Не съм си наумил нищо и не те карам да влизаш в обяснителен режим 🙂
Изхождам от личният си опит и наблюдения през тези 25 год. стаж.
Не казвам, че съм прав,но реалността е такава.

Поздрави 🙂

Мнението беше редактирано от Гюлето на 10.03.22 11:09.

казано от Гюлето на 09.03.22, 22:48:

Колкото до това кой зоби или не,е лесно за разбиране, освен чисто визуално има и друго.

Аз ги познавам така: ако има описани ракии и вина в дневника, значи е чист.

Интересна дискусия се е получила. Напомня на активните времена на форума.

10.03.22
13:43

казано от Сгазен Помияр на 10.03.22, 13:24:

Аз ги познавам така: ако има описани ракии и вина в дневника, значи е чист. .

Амииии не е баш така)))

Нервак, et tu, brute ? :D

10.03.22
15:01

Дони, тренирал съм с Кристиан Попов, познаваме се и сме в добри отношения. Тренирах и се състезавах за Zenith, сега последно съм към GF Team. Тренъор ми е Константин Мавродиев, той е допринесъл най-много за моето развитие техническо и като състезател в бжж и граплинг, за мен най-добрият тренъор в БГ в тези спортове в момента..

Христо, не знам този коментар дали е бъзик или е сериозен. Във всички състезателни спортове се зоби, най-много в леката атлетика и в колоезденето. И в шаха също. Закривай всички спортове и това е :)

Slavko едно време зобеше, не знам защо го коментирате :D. Смолов, молов, тъпотии. Не знам кой вярва, че клекът натурално, при сериозно трениращ от години човек, може да скочи от 165 на 220 кила :D. Натегане на куче и зобене, заякваш непременно обаче или се контузваш, това е.

Бат Сашо, 2018-та лятото като бачках в Пловдив, тренирах при Ванката Манолов, уважавам го като човек и тренъор. Съгласен съм с теб, че повечето състезатели в тези спортове правят много СФП и им липсва сила(ОФП). Затова, като ги сгъна на състезание, редовното е “Брат, прекалено си силен”. Просто не могат да противодействат. Колкото и да си натрениран и техничен, ако се сблъскваш с наистина доста по-голяма сила, придружена с доста по-малка от твоята техника, пак е много трудно, просто не можеш да я приложиш тази техника, за да завършиш движенията(суйпове, пасвания на гарда, събирания, събмишъни, излизания от позиция при едно просто затискане). Не може да се притиводейства лесно на огромна сила, това всеки, който се е борил, го знае. На високо ниво всеки е техничен, побеждава по-натренираният силово(който е по-як и може да вдига повече темпо, както и да издържа на това темпо повече време). Аз не искам да се обяснявам как играя, който ме е гледал, знае за темпото и движението ми. Не ги комбинирам правилно, защото не се боря последните месеци, поради причини, които съм изброил.

За рикиите и вината нищо не мога да кажа, защото съм девственик.

10.03.22
15:06

казано от Alexander Krastev на 10.03.22, 14:35:

Нервак, et tu, brute ? :D

Verba volant, scripta manent

казано от Нежния на 10.03.22, 15:01:

Не знам кой вярва, че клекът натурално, при сериозно трениращ от години човек, може да скочи от 165 на 220 кила :D. Натегане на куче и зобене, заякваш непременно обаче или се контузваш, това е.

Съвсем не е вярно това. Като спрях да играя аматьорски баскетбол и за 1 година точно това стана. Качих и 10 кила сланина де, ама затова не говорим :D

10.03.22
15:41

Svetoslav, аз съм роден 96-та година и нямам представа от личен опит какво е било, но съдейки по атлетите ни и постиженията по това време 80-90-те години, мисля, че е било обратното. Особено щангистите на Абаджиев са били само на изворна вода и марули.

Мартине, аз бях състезател по кик-бокс от 1988 до 1998г и по джудо докато бях в армията за няколко години. И с кик-бокс съм се занимавал и като треньор до 2007. За  щангисти не мога да коментирам. В джудото има стимуланти. В кик-бокса също има и знам доста хора, които са взимали, но реално само двама от взимащите бяха наистина много класни състезатели. Останалите - язък им за зоба. Може да им е помогнал за някой махленски бой, но не и на ринга.
За твоя спорт, стимулантите биха могли да помогнат за по-добро възстановяване. Не мисля, че имаш нужда от стероиди за повече сила. Ти реално нямаш нужда от повече сила от тази, която вече имаш. Както ти каза Сашо, трябва ти СФП и много техника. Това е пътя към медалите, плюс много постоянство и полагане на усилие в тренировките. От мен успех по пътя, по който си поел!

10.03.22
16:00

Не може да се притиводейства лесно на огромна сила, това всеки, който се е борил, го знае.

Така е, но...Но-то е, че като се одървиш като тинейджърска пишка в следствие на падането на рН-то в мускулните клетки най-късно на втората минута няма много файда, че си зверски силен. Трябва да имаш издръжливост, пък пак си бъди силен, те тези неща си се допълват идеално. Но само тежка щанга и дъмбели - трудно, сообено в чисто силови протоколи.

На високо ниво всеки е техничен, побеждава по-натренираният силово(който е по-як и може да вдига повече темпо, както и да издържа на това темпо повече време).

Това, на което казваш ти темпо и време да издържа на него, всъщност е чиста силова издръжливост. Тя е водещата, а не дали се набираш със 100 кг, имаш 350 тяга и 150 раменна преса.

Не ги комбинирам правилно, защото не се боря последните месеци, поради причини, които съм изброил.

То значи точно сега е момента да не правиш такива силови, а да правиш яко издръжливост. После като почнеш да се бориш, ще видиш само полза и ще ти върви много по-добре борбата.

Твоя работа си е дали ще ме послушаш или не, но натам където искаш да отидеш води друг път, не този, който смяташ да хванеш ти.
Като минеш някой път през Пловдив се обади, ще ти кажа някои неща ако имаш желание...Спецификата на граплинга като ОФП и СФП ми е ясна от-до.

10.03.22
16:17

казано от Alexander Krastev на 10.03.22, 15:13:

Съвсем не е вярно това. Като спрях да играя аматьорски баскетбол и за 1 година точно това стана. Качих и 10 кила сланина де, ама затова не говорим :D

Сашо,не внимаваш в час 😀
Говорим за хора, които тренират с тежести и то години наред.
В твоя случай дет се казва си бил начинаещ в залата и тежестите, макар и да си правил подскочи с щанга като допълнение към баскетбола. Затова е нормално този голям скок в силата ти.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 10.03.22 16:22.

10.03.22
17:55

Не случайно те попитах за Кристиян, защото той не е по щангите.
Сашо ти е дал изчерпателен отговор,иначе да не е лошо да си як по принцип.
Преди няколко години гледах
Садулаев на турнира Дан Колов.
Победи всичките си съперници с технически туш.
Даже не се изпоти или задъха,уникален атлет.
Поздрави и да печелиш медали..

11.03.22
00:36

Svetoslav, благодаря. Съгласен съм вече, главната цел на АС е възстановяването, от което идва всичко друго.

Дони, благодаря. Крис никога не е залагал на физическите показатели, ние сме си го говорили много пъти. На последната Нага го уби един дагестанец(17-0) май беше, поради факта, че Крис просто издъхна и не можеше да гони краката. Каза ми “Нямаше как да поддържам това темпо, беше доста натрениран”. Когато запазената марка хийлхуук не върши работа, заедно с другия арсенал от ключове, идва ред на грубата сила, темпото и мачкането. Ти мисля, че беше джудист(може и да се лъжа, поне от много стари спомени в дневника ти), и знаеш какво е някой да е силово много як и натрениран, да те блокира и раздърпва постоянно, да е постоянно в теб и напред. Отвратително.

Бат Сашо, ако ти се занимава, дай някакви предложения или насоки за тренировки за силова и скоростна издръжливост, като същевременно силата се запазва? Ако визираш кръговете, които въртях като малък, просто са убийствени. Искат много добро възстановяване и да си нагърмян, за натурални не мисля, че са оптимални. Много хора изгърмяха с тези кръгове, например бат Ончо(който ми е приятел), аз също.

Днеска рекорд:

Раменна преса от мъртва точка, от брадата  3x6x105кг.(ще я снимам скоро). Досега бях правил само 5-ца на 105, а днеска три 6-ци и то с проблемен ротатор(болки в подмишницата и лопатката). После опит за полулег, но пак ме резна неконтузената цица още на 110 кила, които не ги усещам в ръцете. Правих 20-ки на 100 кила равен лег от смит машина, с dead pause долу на регулаторите. Гърдите ще ги натискам по-силово само с дъмбели, но ще гледам да не падам под 6 повторения, яко ме е страх с щанга да натискам там. Няма смисъл просто, ще вземе да стане беля, особено рисково става, когато влезна в цикъл. И без това рамената и трицепсите са силовите двигатели в бутащите движения, тъпите цици са само за козметичен ефект, затова ще ги помпя и това е.
Другото не е интересно.

Мнението беше редактирано от Нежния на 11.03.22 00:38.

11.03.22
08:18

Дони, тренирал съм с Кристиан Попов, познаваме се и сме в добри отношения. Тренирах и се състезавах за Zenith, сега последно съм към GF Team. Тренъор ми е Константин Мавродиев, той е допринесъл най-много за моето развитие техническо и като състезател в бжж и граплинг, за мен най-добрият тренъор в БГ в тези спортове в момента..

Христо, не знам този коментар дали е бъзик или е сериозен. Във всички състезателни спортове се зоби, най-много в леката атлетика и в колоезденето. И в шаха също. Закривай всички спортове и това е :)

Slavko едно време зобеше, не знам защо го коментирате :D. Смолов, молов, тъпотии. Не знам кой вярва, че клекът натурално, при сериозно трениращ от години човек, може да скочи от 165 на 220 кила :D. Натегане на куче и зобене, заякваш непременно обаче или се контузваш, това е.

Бат Сашо, 2018-та лятото като бачках в Пловдив, тренирах при Ванката Манолов, уважавам го като човек и тренъор. Съгласен съм с теб, че повечето състезатели в тези спортове правят много СФП и им липсва сила(ОФП). Затова, като ги сгъна на състезание, редовното е “Брат, прекалено си силен”. Просто не могат да противодействат. Колкото и да си натрениран и техничен, ако се сблъскваш с наистина доста по-голяма сила, придружена с доста по-малка от твоята техника, пак е много трудно, просто не можеш да я приложиш тази техника, за да завършиш движенията(суйпове, пасвания на гарда, събирания, събмишъни, излизания от позиция при едно просто затискане). Не може да се притиводейства лесно на огромна сила, това всеки, който се е борил, го знае. На високо ниво всеки е техничен, побеждава по-натренираният силово(който е по-як и може да вдига повече темпо, както и да издържа на това темпо повече време). Аз не искам да се обяснявам как играя, който ме е гледал, знае за темпото и движението ми. Не ги комбинирам правилно, защото не се боря последните месеци, поради причини, които съм изброил.

За рикиите и вината нищо не мога да кажа, защото съм девственик.

Интересна дискусия .
Да знам че се зоби ! За съжаление че го казвам защото съм противник на това но е факт и е масово явление ! И от личен опит в контактен спорт виждам как вдига силата и то много но за издръжливостта не съм много сигурен ;-) . Виждаш мненията и можеш да направиш извод кое  е по важно за теб в конкретния спорт. 
Все пак това е въпрос на личен избор !
Много млади хора четат форума ... . За да получиш трябва да дадеш .... много от себе си.
И все пак ако аз се кача на стълбицата №1 назобен няма да се чувствам изобщо победител  а това е по важно за мен . Все пак здравето се измерва с психика и физика.
Успех !

Продължавам да не разбирам...

Стиснали сме си ръцете, че някои дискусии ще останат извън форума.

...и въпреки това ги правите.

После, разбира се, екипът е скапан и преувеличава.

11.03.22
11:18

Нещо да съм казал за препарати, дози и така нататък?

11.03.22
12:36

Ти написа че спорта е най-важното нещо в живота ти. Ако си на 18 години това е ок, докъм 30. Обаче има един проблем и то е че ако се случат контузии по-сериозни, просто оставаш без алтернатива. Затова може би е хубаво човек да не е концентриран само върху едно нещо, а да има и резервни варианти. При мен са се случвали най-големите контузии и несполуки, когато съм се концентрирал само върху едно нещо, дори и при работа така е било. Някои хора пък успяват точно с тази устременост, но пък губят друго. Успех с целите !

11.03.22
13:03

казано от Кольо Пияндето на 11.03.22, 08:43:

Продължавам да не разбирам...

После, разбира се, екипът е скапан и преувеличава.

И ние така....не разбираме с какво сме нарушили правилата на сайта ?
Глагола зоби/м/ш  ли е проблема,защото се използва в животновъдството десетки години преди да се появи ББ-Тийм ?

Станали сте по католици и от Папата.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 11.03.22 13:20.

казано от Нежния на 11.03.22, 11:18:

Нещо да съм казал за препарати, дози и така нататък?

Смяташ, че са неуместни само имената на забранените препарати и тяхната дозировка? Честно казано ‘и така нататък’ често е повече от достатъчно.

казано от Гюлето на 11.03.22, 13:03:

Станали сте по католици и от Папата.

Винаги сме били.
Това, че редовно си затваряме очите, си е наша грижа...

BB-Team е медия и екип, които еднозначно целят здравословен начин на живот. Според нашето разбиране понятието ‘здравословен начин на живот’ е несъвместимо в един контекст с материята, която дискутирате в случая. По-кратко не мога да го дефинирам.

12.03.22
11:32

Така е,прав си.
Поздравления към екипа за адекватната и бърза намеса 👏👏

...а ние благодарим за разбирането и съдействието.

Ivan_

12.03.22
13:21

казано от Кольо Пияндето на 11.03.22, 22:16:

Според нашето разбиране понятието ‘здравословен начин на живот’ е несъвместимо в един контекст с материята, която дискутирате в случая. По-кратко не мога да го дефинирам.

Това с несъвместимостта, принципно, не е еднозначно така.

Даже, все повече ще започне да се говори в България за това (май вече започна, нямам фейсбук и т.н от почти година и не следя) и нищо чудно да хванете тренда.

Мнението беше редактирано от Ivan_ на 12.03.22 13:24.

12.03.22
13:41

казано от Ivan_ на 12.03.22, 13:21:

казано от Кольо Пияндето на 11.03.22, 22:16:

Според нашето разбиране понятието ‘здравословен начин на живот’ е несъвместимо в един контекст с материята, която дискутирате в случая. По-кратко не мога да го дефинирам.

Това с несъвместимостта, принципно, не е еднозначно така.

Даже, все повече ще започне да се говори в България за това (май вече започна, нямам фейсбук и т.н от почти година и не следя) и нищо чудно да хванете тренда.

Няма какво да се говори, те нещата са ясни. Просто такива са времената, в социалните медии се показват някакви “”треньори” които обясняват как се случват нещата, даже планове ти дават, обикновено са голи до кръста. Идеята тук е просто да се печели от гледания и тн .. а пък ако може да се докачи допълнително пак е добре. Такива са вече много. Така върви и индустрията с добавките и схемите ...  :) . Но всички са чисти, въпреки че тренировките които показват са смешни.

П.С - извинявма се на автора, няма да му цапам повече дневника.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.03.22 13:46.

Ivan_

12.03.22
13:52

казано от kaloyan на 12.03.22, 13:41:

Няма какво да се говори, те нещата са ясни.

Грам не ме разбра какво имах предвид, но както и да е, все тая

14.03.22
11:39

казано от Нежния на 11.03.22, 00:36:

Бат Сашо, ако ти се занимава, дай някакви предложения или насоки за тренировки за силова и скоростна издръжливост, като същевременно силата се запазва? Ако визираш кръговете, които въртях като малък, просто са убийствени. Искат много добро възстановяване и да си нагърмян, за натурални не мисля, че са оптимални. Много хора изгърмяха с тези кръгове, например бат Ончо(който ми е приятел), аз също.

Тях визирах за начало. Другите неща са малко по-сложи за описване и искат добра адаптация към тренировките с висока плътност.
Няма да изгърмиш, не се притеснявай, всичко е до правилна посторйка. Могат и да са убийствени, могат и да не са - както ги сглобиш, така ще действат.
Ончика е изгърмявал един единствен път, щом ти е приятел ще знеш кога е било...Но точно тогава не беше при мен и се върна изгърмял, та се наложи да го оправям аз - като за начало го пратих да си почива две седмици, в които само да яде и да спи...
Ако искаш - ще ти нахвърлям насоки за кръговете. Като ги позавъртиш месец - два, ще тги кажа с какво можеш да продължиш и как да го направиш.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.03.22 11:40.

16.03.22
23:39

Бат Сашо, дай някакви примерни кръгове или насоки, да видим. Аз ги помня кръговете, които въртях преди, но просто вече няма и зала, където да ги правя. Най-много да въртя по 2-3 упражнения, иначе няма уреди и щанги, всичко е заето.

Къде тренираш? Май съм те виждал във Фантастикото в Скай сити, ако си в района, Академика фитнеса има много стойки, лостове и тежести и става за кръгови тренировки ( стига и аз да не съм там, че все пак толкоз тежести няма :D )

17.03.22
12:23

Хахахаха, там ходих да ям, докато още бях на университет(факултетът ми беше отзад, зад Скай Сити). Иначе съм по Студентски, тренирам в най-мощната зала- Лъки джим. Прегледах я тази Академика и ми се струва много козметична, с този паркет и тези уреди, пътечки. Честно казано не съм за такива зали аз, но благодаря за предложението.

Аз също бях с такива впечатления първоначално, но мога да ти кажа, че това всъщност е една от най-яките зали за силови тренировки :)
Точно щото хем има много стойки, лостове и тежести, хем почти няма сериозно трениращи и никога не ми се е налагало да чакам или да съобразявам тренировктата си с някой друг, даже и в час пик.

p.s. толкоз за паркета :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.03.22 12:28.

17.03.22
12:35

Въййййй, направо падна в мазето :D. Явно има и гумирана част, защото гледам на други клипове клякаш на паркетО. Дъмбелчетата до 50кг. ли са само? Мултиспорт?

Мисля, че работят с мултиспорт.

Дъмбелите са само до 40 кг :( но пък има пудовки от 16 до 32 кг мисля чифтове.

20.03.22
22:51

Вчера:

Раменна с щанга от стойки 5x100 5x110 рекорд  4x110   4x110
Скрипец, гребане с дъмбели и набирания
Лежанка с дъмбели, бавно и концентрирано  30x35   26x40   18x45 16x45

Еми 110 за 5-ца не ги бях бутал от стойки. Другото не е интересно. Бутащите в другите равнини, освен над главата, ще ги държа високи бройки.

22.03.22
00:46

Днеска:

Клек със safety bar   5x140 5x150 3x160 3x160
Тяга  6x180 рекорд  4x190   3x190
Високо изтегляне, ръце и врат

Клекът със safety bar го правя за втори път и удря много предната верига. Мисля да клякам само с него известно време, тъкмо не ме болят рамената. На тягата не бях дърпал 6-ца на 180, скоро ще мъча 7-ца и тва е интересното, другото ташакус.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1