Част втора ...

Прескочи до:

25.05.20
17:11

Днес пропуснах планинското , че имам много мазоли на краката и не е най-подходящия момент за катерене по камънаците. Отделно вчера за първи път на велото минах два часа въртене и има боли на места , които няма да споменавам изрично.
Затова и днес  направих само половин час слизане/качване на стълбището. Взех, че и поскачах на височина. Скачах в серии - скачам, стъпвам на повърхността, слизам и скачам отново. По 7-8 скока в около 10 серии. Като за първи път бива, особено като се вземе предвид факта, че не се пребих.
Сега ще подхвана ластиците за няколко кръга без почивка и вечерта отново на велото. Идните дни имам доста ангажименти и ако успея да ставам към 5 ще мога да вмъквам и по едно планинско и тяга/лег , иначе ще трябва да си остана само на велото и ластиците.

Теглото заби и обмислям да пробвам нещо различно от фастовете.Може би нещо нещо най-обикновено , от рода на  закуска, обяд и вечеря. Пък да видим. Като почитател на интервалното гладуване и практикуващ го от години ще ми е малко странно да закусвам, дори и трудно , но когато нещо не се получава трябва да се пробва друго и обратното.
Иначе чийзкейка ми е един от (многото) любими десерти:

Мнението беше редактирано от I`M на 25.05.20 17:12.

27.05.20
17:30

Миналия ден не знам какво съм правил с ластиците, но имам най-болезната мускулна треска на трапеца и на мускулите около него,. Преди чак толкова силно изразена и болезнена мускулна треска не мисля, че съм изпитвал. С пръст да барна и боли. Глезенът започна да се обажда и той отново. Тъкмо бе минал.
Иначе и днес студено  в планината - на 1600 метра беше 4 градуса. Чак се изненадах . Добре, че все пак си сложих риза с дълъг ръкав.
В понеделник неволно си изкарах целия ден без да ям, че се успах и после не остана време. Днес вече закусвах и обядвах, но някакси ми е тежко на корема цял ден и не ми харесва. Сега смятам да ходя да направя един лег и една тяга.

Поредният як клип. Не знам колко пъти го гледах и чак си тананикъм мелодията.

Мнението беше редактирано от I`M на 27.05.20 17:32.

28.05.20
14:27

Сутринта си бях направил алармата за 5:45ч. за да се кача до върха преди работа. Легнах в един  и мислих, че няма да успея да се събудя, но станах сам още в 5:28 . Като видях ръмежа и силния вятър , обаче се върнах в леглото. Вечерта, ако не завали ще се поразходя. Ако не завали може би ще врътна и 40-50 набирания. Вчера на лега вкъщи  направих тройка на 112 кг., което означава, че във фитнеса може би ще мога да бутна 140 и сега на момента, без да съм ходил два месеца. Така или иначе скоро нямам намерение да ходя на фитнеса да пробвам, но по спомен в такова съотношение се движеха тежестите.

Напоследък съм постоянно уморен. Заспивам много късно. Спя супер накъсано - уж все симптоми на нисък тестостерон, та може да взема да си направя едни изледвания в тази посока.
Иначе не знам как се получава, но по-лесно правя 7-8 бройки лицеви с 50 кила на гърба , отколкото  15 със собствено тегло. Вчера отново направих вечерта  почти час и половина  на велото. Не съм го ползвал така активно от години. Взе да поскърцва и да шуми по-агресивно. Да видим до кога ще издържи.

Сутринта реших да си правя палачинки. Понеже някои от продуктите  ги нямах, а други нямах в нужните количества и смесих няколко рецепти в едно. Добавих и две -три неща от мен и стана супер нехумогенна смес. Като взех да хвърлям в купата на миксера  - яйца, овес, банани, какао,  мляко и т.н. и заприлича на всичко друго , освен на смес за палачинки. И за първи път ползвам миксер. Първо не можах да го пусна. После не можах да разкача стойката, за да извадя купата. Звънях няколко пъти на жената за указания.Поне е айляк де- пуснах да се бърка и  докато си наглася тигана и котлоните и сместа беше станала вече относително хумогенна. Иначе  палачинките  станаха много вкусни.

Мнението беше редактирано от I`M на 28.05.20 14:30.

28.05.20
16:32

Не са ли леко прегорели палачинките?

28.05.20
16:53

.

Мнението беше редактирано от Splash на 28.05.20 16:58.

28.05.20
18:13

казано от Boby_ на 28.05.20, 16:32:

Не са ли леко прегорели палачинките?

Не , само така изглеждат. На вкус и на аромат нямаха и наченка на прегорялост.
Предполагам, че цветът е такъв заради какаото или някоя от другите съставки дето набухах .
Иначе и формата не е на палачинки, ама за пишман готвач като мен са екстра. Пък и ползвах обикновени овесени ядки, а не овесено брашно. Иначе са и засищащи - изядох 3 или 4 за закуската и се нахраних добре.

29.05.20
19:42

Нещо  е много странно времето тези дни. Сменя се буквално през минути. Успях вчера и днес (през промеждутъците между бури , дъжд и пек ) да направя малко спринтове в планината и набирания. Влажността е доста голяма и като напече слънцето - спринтовете ми взеха всичкия въздух и всичката сила в краката. Вчера вечерта отново над час на велото .  С оглед на звуците, които се чуваха от колелото и от дробовете ми , мислих че или уредът или аз ще се предадем . Учудващо  и “двамата” издържахме малко над час без някой да се повреди сериозно. Е,  колелото поне остана право след края на това така оспорвано спортно състезание между човека и машината, а аз се свлякох на земята, веднага след като приключих. Така, че  победителят във вчерашния сблъсък е ясен. .Днес направих и 9-10 бързи тройки тяга.

Взех си някакви наденички с бекон и кашкавал, които се оказаха много вкусни. Добавих към тях  пържени картофи, авокадо,барбекю сос и свежо сирене и завих всичко в лаваш. С изстудено пепси ми бяха екстра. Утре ако не вали ще направя 9-10 км. планинско. Ако вали ще се боря отново с колелото. В момента в главата ми се въртят различни варианти на пици.

Мнението беше редактирано от I`M на 29.05.20 19:47.

30.05.20
14:46

Днес не можах да направя плануваните 9-10 км ходене.  Метеорологическо време позволяваше (е имаше вятър , но пък не валеше), но астрономическото време се оказа недостатъчно. Направих малко под 6 км ходене, но за сметка на по-кратката дистанция увеличих натоварването. Минах по една пътека, която на всеки 20-30 метра има по някоя скала за катерене/слизане. Изкачих се, слезнах, изкачих се и отново слезнах. Бедрата и дробовете гръмнаха. Забелязвам, че спринтовете ми взимат много от силата в бедрата и много повече ме изтощават, въпреки че ги правя едва по 10 минути . Вчера след спринтовете едвам направих 40 минути вело, като паренето в бедрата започна още на 5-та минута. Днес направих и 7-8 серии по 3-4 набирания, с кратки почивки.

Пробвахме( говоря в множествено число, но аз нямам никакво участие в приготвянето)  вече да направим уелингтън с месо. Със свинско каре, гъбена паста и още куп продукти и подправки . Стана уникално вкусно . Изненадах се чак. Всъщност аз на ресторант не съм опитвал такъв тип храна, така че нямам представа какъв точно трябва да е вкусът, но на мен ми беше много вкусен домашно приготвен. В допълнение със сладкиша от бишкоти, козунак и крем карамел обяда ми беше повече от задоволителен. Имам доста работа да свърша, а ми се щеше да следобед да се помъча с още едни спринтове , но май няма да стигна до тях.

Мнението беше редактирано от I`M на 30.05.20 17:08.

30.05.20
16:20

казано от I`M на 30.05.20, 14:46:

Всъщност аз на ресторант не съм опитвал такъв тип храна, така че нямам представа какъв точно трябва да е вкусът, но на мен ми беше много вкусен домашно приготвен...

Много добре изглежда на снимка, трябва да пробвам да сготвя и аз тези дни. Ял съм само веднъж на ресторант, телешки Уелингтън и беше феноменален. Тогава си мислех да пробвам да го приготвя, но съм забравил а и тук нямам достъп до съставките, основно до месото. За това ми стана интересно как ще е със свинско.

Мнението беше редактирано от Splash на 30.05.20 16:28.

30.05.20
16:55

казано от Splash на 30.05.20, 16:20:

казано от I`M на 30.05.20, 14:46:

Всъщност аз на ресторант не съм опитвал такъв тип храна, така че нямам представа какъв точно трябва да е вкусът, но на мен ми беше много вкусен домашно приготвен...

Много добре изглежда на снимка, трябва да пробвам да сготвя и аз тези дни. Ял съм само веднъж на ресторант, телешки Уелингтън и беше феноменален. Тогава си мислех да пробвам да го приготвя, но съм забравил а и тук нямам достъп до съставките, основно до месото. За това ми стана интересно как ще е със свинско.

Свинското каре( ти си знаеш де) е малко по-сухо месо, но за моя вкус стана екста. Аз не обичам разните аланглета  и полусурови истории. Харесвам хубаво изпечено месо, ако ще и да е малко по-сухо, но в случая не беше сухо. В интерес на истината и самата гъбена паста, която обвиваше месото(в нея имаше и още някакъв вид филе и подправки)придадаваше един  “по-мек” вкус на карето. Принципно при приготвянето на някакво по-екзотично за нашите ширини ястие си нагаждаме по -наш вкус и добавяме подправки/продукти които си харесваме ние, респективно премахваме тези, които не харесваме, но ги има приемерно  в рецептата. Пък квото стане.  Иначе вкъщи не сме много по телешкото, като изключим бургерите. В крайна сметка всичко е въпрос на вкус.

Мнението беше редактирано от I`M на 30.05.20 16:58.

31.05.20
13:32

Днес час и нещо планиско. Малко полулег, лицеви с тежест и военна преса. На полулега пробвам тези дни 7х7х7 , като с 52 кила едвам завършвам седмото и то на чист инат.  Мисля да  пригодя нещо подобно  и за другите движения. Примерно 3х3х3 за тягата и т.н. Вчера не правих спринтове и вечерта велото беше значително по -леко. Врътнах час и тридесет преди лягане.
Днес уж щях само да опитам от на майка домашната питка, а изядох половин тава. Най-обикновена домашно месена питка с масло, сирене и сладко тесто, а ми се услади супер много. Как изядох толкова много не знам. Като пусна втората да се пече във фурната, се изнизнизах да правя набирания в дъжда. Врътнах около 20 . По 3-4 на серия , че тръбата хлъзгаше от валенето.

За 6-те дни откак почнах да закусвам, обядвам и вечерям съм качил малко над 2 кила. В момента съм 99. Ще изчакам още седмица-две да видя как вървят килата, че има вероятност да е някакъв адаптационен период и евентуално може би ще се върна към фастовете. Така или иначе в момента се храня доста обилно и не се стремя целенасочено към сваляне вече. Опитвам се да съм колкото мога повече активен. Като кондиция съм доволен и се чувствам добре.
Като визия в момента предполагам, че за повечето във форума, формата ми е достижима за 3-4 седмици без тренировки и режим.:

01.06.20
16:46

Като пиша за спринтове, имам предвид, че правя тичания като на клипа по-долу. Издържам около 10 минути без да прекъсвам и да спирам, тоест тичам нагоре, слизам, тичам, слизам ...и така за около 10 минути. Около 5-та минута обаче темпото рязко пада и нагоре и надолу. И тук идеята е слизането да играе ролята на почивки, но след първите  4-5 тичания , слизанията ги уещам като всичко друго, но не и като почивка. Сега като гледам клипа и разстоянието ми се вижда значително по-кратко и изкачването не толкова стръмно, отколкото като го тичам. Като “спринтирам” по това трасе усещането ми  е съвсем друго , отколкото на видеото. Явно ми се струва по-дълго и по-тежко , отколкото е .

03.06.20
14:45

Тези дни времето е малко кът, но се стремя къде рано сутрин, къде по-късно вечер, да извършвам някаква физическа активност. Желанието ми е да стигна до четири часа дневно спортни занимания, но на моменти едва докарвам три часа. В повечето случаи не ми достигат сили за повече, в някои и време. Вчера след вечеря реших да направя една лека разходка за по-добро храносмилане, но явно аз на леки разходки не съм свикнал. Кото се юрнах с едно “потно” темпо и за малко да си изиспя “храносмилането” върху един хубаво цъфнал храст.
Иначе първоначалната еуфория от ластиците затихна и тренирам с тях значително по-малко. Използвам ги и правя доста натоварващи тренировки с тях, но в много по-малък седмичен обем. Общо взето  седмично правя по 2-3 тренировки с ластици, 2-3 с тежести, 2-3 със собствено тегло и всичко друго е кардио .Там обаче задобрявм. Първаночално при планинското пулса ми удряше над 180, сега рядко минавам 150, а и средният пулс падна значително.

Барбекю набирания :)

04.06.20
12:41

Вчера лег и полулег пирамидално нагоре и надолу. Планинско с добро темпо и разстояние. Час и половина вело. Малко спринтове . Днес няколко серии набирания докато си брах череши. Много харесвам нашата череша, хем не е много сладка, хем не е кисела. Над час тичане по детето с топката. Следобед ще направя няколко кръга ластици и вечерта планинско и вело. По груби сметки в момента дневно приемам около 4000-4500кк.

Сутринта ме чакаше такава закуска:

Мнението беше редактирано от I`M на 04.06.20 12:43.

04.06.20
12:41

дублиран пост.

Мнението беше редактирано от I`M на 04.06.20 12:42.

05.06.20
19:58

Прибрах се преди малко и  не ми остана време за никакъв вид тренировки. Ако не ме домързи ще направя поне едно вело по-късно вечерта. Вчера реших преди да се прибера от планинското да направя и едни спринтове. Едвам изкарах 5 минути. Едно,че бая се покатерих преди спринтовете. Друго, че бях с туристическите обувки. Разлкиката с баскетболните кецове(въпреки, че и те не са леки) се оказа огромна. Минах през    да си взема някакви евтини  памучни къси панталони за планината( въпреки, че не е препоръчително да се носят къси панталони за планината, но нося от време на време) и за игра с децата. Ударих късмет и взех някакви супер удобни памучни панталони на някаква повече от изгодна промоция . Даже си взех два чифта.

Мнението беше редактирано от I`M на 05.06.20 19:58.

06.06.20
17:26

Сутринта направих 7х7х7 на полулега с 52 кг., като след четвъртата серия видях яко зор. Пробвах 3х3х3 на тягата, но много ми изтръпват предмишниците , защото докато я оставя и взема отново щангат  и то трите секунди изтекли, та си държах щангта и в почивката. Доста зор видях на 110, защото дълбемите висят, съответно първо те се допират в земята, после дисковете , а нагоре обратно и ми доста по-зор от нормалната тяга. След тренировка направих и 5 часа планинско и в момента съм доволно уморен. Имах  възможността да пробвам водоустойчивостта на туристическите обувки, като походих по разни поточета и краката ми си останаха напълно сухи. Доволен съм.
Вчера се разминах само с час и малко вело и днес общо взето компенсирах, но ще се опитам и вечерта да направя отново час ,  въпреки , че имам съмнения дали ще успея, тъй като още от сега усещам яка умора в бедрата. Трябва и да поработя , но предполагам, че ще го оставя за след полунощ. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 06.06.20 17:28.

07.06.20
11:37

Напоследък не следя храната целенасочено, но вчера се отпуснах повече , отколкото трябваше. Отворих си една бутилка охладено вино с идеята да изпия една чаша, но то така ми се услади, че си изпих бутилката. Покрай виното изядох над десет бройки от някакви мини кроасани, над литър сладолед, не знам колко бонбони с какао и кокос(жената ги е направила страхотни), 4 принцеси с кашкавал, литър прясно мляко и някакви кексчета. Ама то вината си я изцяло моя. Реших да вечерям аспержи с масло и кашкавал, което (след цял ден засилена активност)  за мен не е подходящо ядене. Трябваше да си хвърля две вратни на скарата, които с половин хляб и буркан лютеница щяха да ми са напълно достатъчни и да не се стиха до изяждането на куп излишна храна.
Сутринта тръгнах в планината, но на 5 -та минута взе да ми се гади и да ме боли главата. Реших да стигна до най-близката точка от маршрута и да се връщам.Същевременно увеличих и темпото. Като стигнах до нея, си казах айде така и така стигнах до тук, а другата “спирка ” е на две крачки , поне да докарам до нея. Описаното се повтори още няколко пъти и си направих стабилно кардио.

Мнението беше редактирано от I`M на 07.06.20 11:38.

08.06.20
20:27

Днес имах доста ангажименти и не остана време за нищо. Следобед направих към 70-80 набирания докато играех с децата в двора. Мислих да отскоча до планината , но от двора се преместихме на улицата и така почти до 8. Не мога прибера децата вкъщи. Не, че не тичах по тях, но е несравнмо като натоварване с катеренето по чукарите. Днес ще го ударя на цял ден фаст, че вчера открихме сезона на терасата , а докато се люлям на люлката , гледам стара планина и се радвам на хладния полъх на вечерника - много ми върви яденето . Отново  питки, вина, пържоли, домашни сладкиши, абе кеф. Та днес малко рестарт на системата.С

Мнението беше редактирано от I`M на 08.06.20 20:29.

09.06.20
19:23

Днес полулег в пирамида нагоре и надолу. Гребане 5х5х5 и преден клек 4х4х4( сигурно ако ги бях направил наведнъж всичките 12 повторения, щеше да ми е в пъти по- лесно). Днес бурята  и дъждът, който все още не е спрял напълно, провалиха играта с децата навън, но и ходенето в планината. Затова пък потичах по стълбището и вечерта ще седна на велото.
Утре ще ми много натоварен ден и сигурно отново няма да имам време за нищо, освен велото късно вечерта.И то не само утре. Идните дни имам доста ангажименти, та определено няма да мога да отделя толкова време за кардио, колкото ми се иска.
Днес прекъснах фаста на 44-45 часа фаст с голяма кутия сладолед. Нещо не ми се получава планът  със закуска, обяд и вечеря. Често забравям да закусвам и ям чак късния следобед, а в слуаите, в които все пак закусвам така ми се разпалва апетитът през деня, че ям огромни количества храна. И само ден -два да намаля активноста и килата хвърчат нагоре. При около три часа дневно засилена активност мога да си позволя доста храна без да ми се отразява толкова много на теглото.  Общо взето е това.

10.06.20
16:11

Днес времето не позволя друго освен тренировка вкъщи.  Най-вероятно като вчера ще съм с тичане по стълбището и на велото вечерта. Може би ще направя и едни кръгове с ластиците.
Изминалите дни , като обикалям в планината и срещам паднали дървета от най- различна големина и вид, взе да ми хрумва една идея, която почти съм убеден , че не е добра. Почти съм убеден и че ще я изпълня. Та мисля да пробвам да прекарам около някое от по -дебелите паднали дънери за ръкохватки две въжета ( може и най-обикновен синап) и да пробвам тяга. 
Казаха ми, че някакви мераклии са си играли да пренасят материали( до колкото разбрах километри навътре в планината) и са направили спортна площадка баш сред природата. Като се поуправи времето ще се опитам да я намеря.
Вчера куцуз ден от битови истори. Първо се повредиха/изгоряха някои незначителни и евтини, но искащи подмяна неща, се развали и на синът мотора( да се има предвид детска триколка с батерия). Сега ако не намеря гаранцията ще трябва му вземам нов, че си го харесва.

Мнението беше редактирано от I`M на 10.06.20 16:16.

12.06.20
19:55

Днес - лег в пирамида до 110 с много кратки почивки и дроп серии без почивки. Тяга 3х3х3 и няколко двойки през 7-8 секунди с  висящите тежести. Кеф ми е така тягата. Първо се отлепят дисковете и после дъмбелите. Все едно някой слага на лоста допълнителна тежест по средата на движението. Доволно се изморих. Веднага след това бегом в планината. Не беше много разумно, защото тениската ми беше вир вода от тяга , а духаше доста силен и хладен вятър. В крайна сметка ходих по-енергично та да се загрея повечко. Някакси хич не ми е комфортно да тренирам вечерта, но няма как да тренирам сутринта  в момента. Утре дано да не вали, че съм си наумил да потърся активно площадката в планината , за която ми казаха.

Казах  на жената  - направи ми нещо дето не съм ял скоро и дето харесвам. И тя ми сготвила пилешки гърди със сос от сирена. Страхотно беше яденето(беше, защото го изядох). Напоследък салатата ми е все една и съща, но не ми омръзва. Даже точно обратното.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.06.20 19:56.

13.06.20
14:44

Днес направих  планинско с доста сериозно темпо.Малко над 9 километра за час и петдесет минути по доста тегав терен. Забих се в някаква пътека дето, явно никой не е минавал от месеци.  Доста трудно проходима, но пък докато прескачах паднали дънери, газих в храсталаци със съскащи змии се забавлявах. Където можах разчистих падналите храсти и дръвета. За обяд хапнах доста. Майка за трета поредна седмица прави питка, на която за трета поредна седмица не мога да устоя. Баща ми пък е станал майстор на марината за свинските вратни(основно усещам горчицата и меда, но слага и някви подправки). Та питка, три вратни пържолки, охладено бяло вино, два вида тортичка и се грабнах за втори тур в планината. Понеже по-късно сяхме от всичко и чак сега са готови марулите и лука, което не е лошо защото днес си хапнах много хубава салата от марула и лук. Краставиците, доматите и тиквичките ще станат и те по-късно.

Мнението беше редактирано от I`M на 13.06.20 14:46.

Dydo

13.06.20
15:03

Нищо не каза за “лежанката” и “щангата”-случайно ли попадна на тях или ги мъкна на гръб, тичайки 9 те километра 😀

13.06.20
15:37

казано от Deyanchik на 13.06.20, 15:03:

Нищо не каза за “лежанката” и “щангата”-случайно ли попадна на тях или ги мъкна на гръб, тичайки 9 те километра 😀

Всъщност ми обясняваха за някаква спортна площадка навътре в планината и днес я потърсих , че ми беше интересно да я видя. Така се умотах, че не можах да я намеря по обясненията дето ми дадоха. Отказах се и хванах да вървя по някви други пътеки и в крайна сметка попадна на нея. Имаше и успоредка , но не очаквах да видя лежанка и то толкова олд скул , че сигурно е купувана  от фитнес в Бедрок . Евала на меркалията/мераклиите дето са си играли да мъкнат и да сглобяват толкова на високо.

14.06.20
14:58

Днес малко над 11 километра ходене. Хубава разходка стана. Покатерих се на относително високо. Като се прибрах направих и 25 набирания(5х5 и нямах сили за повече). 
Вишнята е узряла напълно, та майка ми направила сок , от който изпих към литър почти на екс. Много ме цепи главата от снощи и мисля, да ударя един аналгин и да се опитам да дремна малко.

Продължавам с фото поредицата “Един дебел чичко се търкаля в планината”

Мнението беше редактирано от I`M на 14.06.20 15:00.

16.06.20
15:55

Вчера имах много натоварен  и напрегнат ден и за пръв път от доста дни нямах никаква физическа активност, дори и вело.  Даже заспах едва към 10:30. То задрямах още преди десет, но ми беше жега и ставах да си пускам климатика, след което съм заспал.
Следобед смятам да направя лег/полулег и може би тяга или гребане. Ако няма светкавици, ще направя и едно планинско. Дъждът вече не ме спира, само да не гърми. Идните дни отново имам доста ангажименти, та не знам как ще съм с времето за трениране. За тренировка с тежести все ще намеря 20 минути, а и да не намеря не е толкова фатално. Болката ми е, че няма мога да отскоча до планината.
Иначе си харесах едни панталони за планината и учудващо се вмъкнах в размер “М”. Стягат ме малко, но е поносимо. Тениските обаче все още са XL/XXl ( по англ и американски размери), като купувам от тук са с повече хиксове или пък ме стягат xl. Поне на ръкавите вече ми са по-свободни и ръцете са видимо по-малки от преди. Сигурно от ученическите години не съм носил Л-ки.  Па знае ли се след години мога и да не съм толкова дебел.

17.06.20
18:19

Вчера 7-8 серии полулег. Мислих след полулега да направя тяга, но в крайна сметка прегърнах една двайска и направих три бързи десятки зерчер. След това се покатерих малко, направих 8 минути спринтове и продължих с катеренето. След 5 минута на спринтовете ме заболя отдясно под ребрата(далакът май беше там) и едвам изкарах до 8-та минута. След последния “спринт” нагоре вместо да се върна продължих с ходене да се изкачвам. Явно съм имал вид на умиране, че по едно време над главата ми взе да кръжи ято гарги(гарги , лешояди все тая) . След  още десет минути ме поутпусна, но бях доста потен и мокър от дъжда , който валеше , а и в  комбинация със студения вятър ме отказаха. Днес много натоварене ден. Успях да вмъкна едно кратко планинско, което ако не бяха гръмотевиците можеше и да е по дълго. Утре мисля да направя една тяга ако остане време. За месец , а може и по-малко издумках 2 кила протеин под формата на сладолед.

Мнението беше редактирано от I`M на 17.06.20 18:20.

18.06.20
18:45

Сутринта малко набирания и около час и половина ходене по асфалт. По обед - лег, тяга и брадфорд преса. Късен следобед - час планинско и малко спринтове. Влажността на въздуха беше убийствена, направо имах чувството, че тичам в парна баня.Като заваля дъжда се зарадвах защото ме охлади, но взе да го обръща на градушка и се прибрах. Общо взето днес се случи добре. Хем успях да си свърша работата, хем физическата активност беше задоволителна.  Въпреки , че качих някой килограм забелязвам , че коремът ми се е прибрал и гърдите и реъцете са по-оформени от преди месец, когато бях с 3-4 кила по-лек. То при мен дали от ген или от факта, че не тренирам корема, дори и да сваля повече коремът просто стой по-плосък и прибран, без да изпъква някаква мускулатура. Предполагам,че ако съм по-нисък процент мазнини ще са по-видими, но няма да изпъкващи коремните мускули.

Всеки ден си правя по над литър и половина сладолед и си го ям с кеф. Днес се получи много добре. Улучих консистенцията и даже не можеше да се изсипе от шейкъра.в

Мнението беше редактирано от I`M на 18.06.20 18:48.

18.06.20
19:51

Като почна великото висене вкъщи се зарибих да си правя бърканица от извара, сметана, какао, шоколад и мед, и с лекота унищожавах по 1-2 кг 😂😂

18.06.20
20:38

Аз уж го правя нискокалоричен - няколко вида замразени плодове, кокосови стърготини , 2-3 лъжици протеинова пудра , мюсли и към 300 мл. прясно мляко. Някой път се отпускам и хвърлям и допълнително какао и примерно шоколадови бисквити, йогурт  или някакъв десерт от типа на киткат( но тогава вече не е толкова нискокалоричен ) . В повечето случаи изяждам над литър , а калориите са под 500 . Не е вкусно колкото ” истинския” сладолед , но е доста близко до него и на мен ми харесва. Не знам от къде ми хрумна да сипвам и мюсли, но пък ми харесаха като допълнение. Практически може и по- ниско калоричен да се прави, но пък ще е ептен постен.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.06.20 20:39.

19.06.20
13:34

Днес малко над 30 набирания. Един час планинско. Вчера се изсипа яко дъжд, а днес от сутринта пък пече силно слънце и като тръгнах по обяд влажността бе по-висока и от вчера. Аз пък на пук увеличих темпото. За финал и потичах. Повдигах малко и по-тежки камъни. Вечерта ако не ме мързи може да разтегна малко и ластиците, че май от началото на миналата седмица не съм ги барал. Когато съм с по-висока физическа активност определено ми е много по-трудно с омад режима. Миналия ден направих само една вечеря и вчера още от обяд бях яко гладен и прекъснах фаста в ранния следобед и направих три хранения в четири - пет часов прозорец.

19.06.20
13:50

казано от I`M на 18.06.20, 20:38:

Аз уж го правя нискокалоричен - няколко вида .

И аз така....с бирата)))))))))))))))

19.06.20
14:44

казано от nervak на 19.06.20, 13:50:

казано от I`M на 18.06.20, 20:38:

Аз уж го правя нискокалоричен - няколко вида .

И аз така....с бирата)))))))))))))))

Кой, квото му е на сърце :)

20.06.20
14:19

Днес доста ходене. Качих се от едната страна на планината и започнах да ходя по “гърбиците” на върховете и слезнах от другата страна на планината. На високото изгубих джи пи ес сигнала и не знам колко точно съм вървял( а и е без особено значение), но предполагам около 10 -сет километра. Повдигах доста камъни. И по-тежки , и по-леки. И потичах малко. Като цяло екстра ми идва този тип натоварване. Явно тялото ми  взе да привиква вече към повечето активност и възстановяването вече взе да е по-добро. Последните дни не съм има мускулни и явна умора, а до преди две-три седмици имах зверски мускулни и супер много липса на енергия.

Клип на един от опитите да си “импланитрам” камък на челото и клип на чукарите докато вървях по върховете:

21.06.20
13:44

Сутринта 7-8 серии полулег ( с дъмбели и щанга), странично разтваряне с дъмбели. 10-11 километра ходене. Този път малко по-бавно от обикновено, че бях с жената и спирахме на няколко пъти да почиваме, а като съм сам не се спирам . Все пак да я похваля въпреки, че вървях с по-бавна крачка се справи доста добре. Отново доста камъни повдигах( обръщане, преса, клек, и подобно) . Може и да направих 2-3 тона. Вчера вечерта си хапнах пица и си пийнах охладено вино. Пица не бях ял от може би 2-3 седмици, което е доста необичайно за мен. После ще кача клип на опит за зерчер с лек камък.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.06.20 13:53.

22.06.20
15:46

Клип на едно 3х3х3 клек с камък, който излезна доста по-лек от очакваното. С оглед на вида и  неравността на “настилката”, липсата на концентрация и неудобната за хващане и задържане тежест, формата на изпълнение не е то най-правилните, но все пак ставва въпрос по-скоро за  забавление, отколкото за целенасочена тренировка.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.06.20 15:48.

23.06.20
20:06

Вчера тренировка с ластици и едно стегнато планинско с бързо темпо. Днесняколко серии полулег и час в планината. Леки тренировъчни заигравания и в планината.Включвам все повече елементи на тичане по по-сериозните изкачвания. Не знам от какво се намокрих повече  - от дъжда или от потта.  Един от поредните изнервени дни. Общо взето нищо необичайно и интересно.

Ограничих малко калориите и се стремя по-скромно да я карам с количествата:

23.06.20
21:14

Имаше една книга на Беър Грилс за спорт в природата. Ако я намериш може да почерпиш много идеи за упражнения и тренировки в  дивото.

23.06.20
22:37

казано от чичо Сам на 23.06.20, 21:14:

Имаше една книга на Беър Грилс за спорт в природата. Ако я намериш може да почерпиш много идеи за упражнения и тренировки в  дивото.

Конкретно за Беар Грилс не съм се сещал, но в тубата има много клипове и идеи в тази насока, а и моята глава ги ражда доста( като спринтове с на детето хвърчилото завързано за гърба(като най-вероятно просто ще повредя хвърчилото и ще трябва да купувам ново) и др. подобни).  За сега най ми е кеф да си обръщам и клякам с камъни. Принципно бързо се запалвам по някакъв нов тип натоварване /упражнения( както беше и с ластиците), но после и бързо ми омръзват и се връщам към добрите стари и изпитани с годините тренировки във фитнеса. Засега, обаче спортът в природата ме зарежда супер положително и ми е кеф да го практикувам, поне до толкова, доколкото моето може да се нарече спорт.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1