Част втора ...

Прескочи до:

31.07.20
12:52

Имам чувството, че вчера мекиците и пърленките не съм ги ял, а направо съм ги лепил на корема. Идеята уж е плосък в корема и издут в гърдите, а при мен се получава обратното - плосък в гърдите и издут в корема . 

31.07.20
12:55

На клипа изглеждаш по-втален, сравнено със снимките. Не виждам подут корем и плоски гърди, ок си отсЕкъде.

31.07.20
13:07

казано от Dydo на 31.07.20, 12:55:

На клипа изглеждаш по-втален, сравнено със снимките. Не виждам подут корем и плоски гърди, ок си отсЕкъде.

Аз съм на съвсем друго мнение. Даже виждам наченки на ” бирено ” коремче в долната част( пък бира не пия). Докато не оправя храната и не смъкна още 6-7 кила ще съм си пухкав . Поне това зависи от мен . В гърдите ми е слаб генът и там няма какво толкова  да направя. Уж напоследък не се интересувам толкова от визуалната форма, ама като се загледам в огледалото понякога и направо ми става лошо - за толкова години трениране и едно голямо нищо .

31.07.20
13:34

Е щом ти не се харесваш и виждаш влошени състояния във визуалне план, върху които да се работи, най-важното е на теб да ти е ок и да действаш в посоката :-) Мненията на другите няма да те топлят, ако когато се погледнеш в огледалото не ти иде да се усмихнеш. Все пак обаче има разминавания между собствения поглед и този на останалите. Ето например казваш, че гърдите ти били слабо място, ама аз като те гледам по снимките мога да кажа, че не само не са слаби, а даже са ти от водещите групи. Но това е мое мнение, не е обвързващо.
Иначе зз пък съм обратното на теб - не виждам нещо в огледалото, което кой знае колко да ме разочарова, но пък в очите на другите сигурно съм си шишо бакшишо и се нуждая от много работа. Твоят вариант обаче е по-добрият, т.е. ти да не се харесваш и да искаш още, макар за останалите да си изглеждаш много добре.

31.07.20
15:53

Ок си и тренировките са ти интересни.
Аз пък имам чувството,че още като дъвча сякаш се помпя с помпа.

02.08.20
15:20

Вчера три часа планинско (около 13 км.). Днес 4 часа планинско(около 17 км.). Вчера тяга, гребане, обръщане и раменна преса с камък. Днес пробвах да похвърлям малко през глава. Отначало започнах с много леки камъни за да зауча малко техниката, че не е работа да си изпляскам 30-40 кила камък на челото. Направих и клип и ако се сетя по късно ще го кача.
През делничните дни правя между 4 и 5 километра планинско на ден. През уикенда между 25-30 км. планинско. Или казано към 50 километра(малко повече, но закръглям на 50) на седмица , тоест около 200км на месец. Смятам само планинското ходене. Градското не го броя, защото не го усещам като натоварване. Тьй като 200 км. месечно ходене в планината са малко , ми се иска да стигна поне 250 км. сборно. И както се очертава август  да не е е толкова натоварен , та ще се опитам да покача на 250 км. ходенето в планината. Направих един триатлон на италианската кухня тези дни, но няма да описвам храната днес , че и без това стана доста дълъг постът.

Днес малко в “по -дивото” се забих:

Мнението беше редактирано от I`M на 02.08.20 15:50.

03.08.20
23:22

След писането на няколко имейла, които не ми се щеше и да пиша, стигнах и до дневника.
Днес увеличих малко ходенето и направих около 6 -6.5 километра. Доста жега беше, но успях да поддържам добро темпо и се качвах и спусках направо по козите пътеки с облите камънаци.
Да взема да осветля малко и положението с храната тези дни.
Петък - литър и половина домашен сладолед, пакетче оризовки, две порции пилешко бонфиле с къри и сметана, спагети със сметана, две кила диня, два сладоледа на клечка , един в кофичка, половинка вино
Събота - литър и половина домашен сладолед, лазаня, един пъпеш, седем принцеси с кашкавал, руло със смокинов пълнеж, някоя и друга бисквита, три сладоледа на клечка.
Неделя - калцоне, купа агнешко в бульон, два сладоледа в кофичка; литър и половина домашен сладолед; калцоне, бульон с агнешко, 2 сладоледа на клечка и два в кофичка, пакет оризовки ,  малко кекс и чаша вино. Калцонета бяха едни от по 600-700 грама,
Днес - 1.5 литра домашен сладолед и пакетче оризовки; три порции мусака, таратор,чаша вино и няколко шоколадови бисквити.

Утре имам доста ангажименти, та може вмъкна ходенето отново по тъмно.

Мнението беше редактирано от I`M на 03.08.20 23:32.

04.08.20
21:40

Днес около час и половина ходене в планината. Набарах един мега голям камък, който буквално не можах да отлепя и милиметър. Ще се мъча тези дни с него. Беше един от многото дни напоследък , през които ме мързи да се катеря и на няколко пъти мислено се отказвах, но в крайна сметка довърших маршрута.
Храната -  литър и половина домашен сладолед, половин пакет оризовки; три наденички на фурна, салата от авокадо с чери домати, две филии хляб, диня, сладолед на клечка, няколко шоколадови бисквити,три големи купи сутляж, млечен шейк.
Чери доматите вече са от градинката и имат съвсем различен вкус от купените. Аз не обичам много по принцип чери домати, предпочитам хубав обикновен червен домат.
Вчера неприятни новини, днес хубави -изобщо тези дни смесените чувства са в изобилие. Имам разни притеснения по нещо, което трябва да стане скоро, но докато не стане ще съм малко или много притеснен. Общо взето е това.

Изключително силна и “тежка” песен от R.A. , който има няколко подобни. За мен е един от най-добрите рап изпълнители на нашето време.

05.08.20
19:36

Днес катерене примесено с малко тичане по чукарите. Доста работа имах и тъкмо като се каних да излизам изкочиха  някои  неща , та писах и час мейли. Ако гневното удряне по клавишите на клавиатурата гореше поне малко калории, щях да съм манекен до сега.

Понеже тези дни определено съм на вълна R.A. the Rugget Man, линквам още едно парче. Няма модели по бански в него, но пък се отличава със специални ефекти :)

Мнението беше редактирано от I`M на 05.08.20 19:38.

06.08.20
20:34

Днес походих доста. Доста зор видях, защото излезнах към три и жегата ме изтощи още преди да съм стигнал до същинското катерене.
Вчера жената тръгна да прави едни пилешки шницели, но в крайна сметка направи кюфтета. Харесаха ми много.
Храната днес - 1.5 литра домашен сладолед, половин пакет оризовки; две принцеси с кашкавал , три яйца със сирене, две кила диня, сладолед на клечка и сладолед в кофичка, половин пакет оризовки с шипков мармалад, няколко сладки и едно бърбънче. Отдавна не бях пил бърбън и отворих булеита, който лично аз много харесвам от бърбъните.
Днес се теглих, като отново съм в долната граница на 94 и чак се учудих, защото доста хапвам тези дни.

Мнението беше редактирано от I`M на 06.08.20 20:35.

07.08.20
14:06

Днес се отвори времеви прозорец от 11 до 13 часа, който използвах за катерене и тренировка.

Днешната “тренировъчна площадка”. Камъкът(най-вдясно) ми дойде доста тежък за раменна преса. Направих две измъчени петици и една тройка. На тройката ми се замая яко главата, което не се беслучвало скоро.Иначе голям кеф е на въздух да се тренира.

08.08.20
14:36

Храната вчера - 1.5 литра домашен сладолед и половин пакет оризовки; четири телешки  бургера, четири сладоледа, половин бутилка вино, половин пакет оризовки , няколко сладки с кокос и литър прясно мляко

Отново се олях с храната. То и за това днес корема толкова ми се изду, че чак ме беше срама да се разкарвам без тениска. Пренареждах малко гумите и докато вдигах/носих една гума с джанта и нещо си разтегнах предмишницата и сега сериозно ме боли. Иначе от вчера имам яка мускулна треска на рамената. Явно доста съм ги натоварил с по-тежкия камък.
Днес при едини опит за спринт се спънах в камък и се изсипах лицево като чувал с картофи. Разминах се само с малко накърнено самочуствие и натъртени длани

Мнението беше редактирано от I`M на 08.08.20 14:36.

09.08.20
14:21

Храната вчера - малка тава пица обилно намазана с домашна майонеза, две кофички кисело мляко под формата на айрян, 1.5 литра домашен сладолед. От любопитство теглих пицата - малко на 1.3 кг. излезна, а мислих че ще е по-малко. Явно ми дойде доста като количеството всичката описана храна на едно хранене, защото имах ясно усетима тежест в стомаха след като приключих.
Предмишницата днес е по-зле. Изпитвам болка при всяко съгване и разгъване на пръстите на ръката. Явно идните няколко дни трябва да се опитам да я натоварвам възможно най-малко.
Днес минах малко под 12 километра планинско за малко над два часа. Честно казано това сигурно ми е най-доброто време за този маршрут и дори не мисля, че скоро ще успея да го повторя.

Не знам от ъгъла на снимане ли, но на клипа наклонът изглежда доста по -малък , отколкото е в действителност. Даже си мислих, че ще се наложи да се катеря пълзейки и като цяло беше изключително трудно да се задържа изправен, въпреки че не си личи като гледам. И един клип на формата след плюскането тези дни. То май аз дни без плюскане нямам напоследък, та да се снимам с плосък корем. Направо си е ирония да се опитвам да стягам мускули в тази пухкава  форма , ама това е положението :)

10.08.20
14:37

Днес успях да направя едно планинско между 12 и 14 часа. Общо взето излезнах в най-голямата жега, но нямам време да се лигавя и да се съобразявам с метеорологични условия. Като за седмичен ден походих доста. Краката яко ми се вдървиха и бедрата запариха доста . За капак на места дъждът бе повел доста ситни камънчета по пътеките и беше много хлъзгаво , особено на слизане. Като почти бях стигнал до вкъщи и вече предусещах как студеният душ се разлива по мен и забелязах, че найлоновото етикече на бутилкта с вода се е отлепило и е паднало някъде по пътя. Тръгнах да се връщам ( с голяма доза недоволство) да го търся . За късмет го намерих на 20 метра по-нагоре.
Пробвах да вдигна един камък, ама предмишницата ме сряза яко и се отказах.

Храната вчера:
Свинско обвито в кашкавал и запечено в йена глас със сос от топено сирене, филиия хляб и кило диня със сирене; паста със сметана и пилешки гърди,милинки и няколко сладки с кокос; литър и половина домашен сладолед; пуканки и филия с кашкавал и градински домат.

Мнението беше редактирано от I`M на 10.08.20 14:44.

11.08.20
14:23

Днес - ходене в жегата. Доста по-бавно темпо от обикновено , но повечко километри. Нищо друго за отбелязване.

Един от най-добрите приятели на пешеходеца. Напоследък никъде не ходя без него(тях).Даже и когато излизам с колата.

Мнението беше редактирано от I`M на 11.08.20 14:23.

14.08.20
13:36

Последните дни нямам много време. Нищо интересно. Увеличих още малко храната и доста кардиото. Може би правя около 1500 калории енергоразход само от планината. Свалям тези дни по около половин кило на ден. Общо взето е това.

93 кила:

Мнението беше редактирано от I`M на 14.08.20 13:43.

15.08.20
11:33

26:57 мин. Най-накрая успях да падна под 30 минути . Друг е въпросът, че щях да пукна. Времето се получи с тичане на някои от баирите и без никакво спиране. Даже и за взимане на въздух . По едно време имах чувството, че с  всяка една крачка ми се лепи по една мистрия бързосъхнещ цимент на краката. В същоъо време и  болката в далака  стана отвратителна , а липсата на въздух  също изобщо не ми помогна. В главата ми се въртеше една единствена мисъл  - “да спра само за секунда да си взема въздух и продължавам”, но не знам как изкарах без да спирам. Спрях чак на върха за една минута, което в интерес на истината ми бе единственото спиране за почивка за днешните 12 километра планинско. Като се спрях даже водата не ми достави удовоствие, защото гърлото толкова ми бе пресъхнало,че чак ме заболя като пих вода. Общо взето почти съм достигнал нивото на нормалната издържливост за човек на моята възраст. Още малко и ще влезна в границата на нормалното.
Сега малко излежаване, студена вана и следобед още един тур в планината. Вечерта - пица, диня , сладолед и сладкиши, тоест обичайното.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.08.20 11:34.

16.08.20
13:03

Днес дъждът малко ме възпрепятства и не можах да обикалям колкото ми се искаше. От билото нагоре пътеките са изключително каменисти , като камъните бяха много хлъзгави от дъжда и на места ми беше трудно да ходя без да се изсипя с всичките си кила . Успях и да потичам малко, но общо взето като се качих на върха реших да не рискувам да ходя по  тесните и хлъзгави кози пътеки , та се прибрах след само 6 км. ходене.

Напоследък поради повечето количество храна през уикенда , като се тегля понеделник съм с кило-кило и половина по-тежък от теглото в петък. Предполагам, че утре ще съм около 94.5 кила и целта ще е до събота да падна на около 92 кила, за да може вече следващия понеделник да съм около 93 и после да се мъча да падам на 91 и така нататък.

За разнообразие и една снимка дето не съм без тениска

Мнението беше редактирано от I`M на 16.08.20 13:11.

16.08.20
20:40

Тениската е култова ;)
Поздравления за формата.

17.08.20
21:05

Днес реших да не ям и да направя един поне 40 -сет часов фаст, че скоро не съм правил. Очаквах зверски пристъпи на глад, но учудващо до момента положението е доста поносимо. Иначе походи и потичах. Въпреки, че смъкнах доста кила явно още съм доста тежък за тичане, защото няколко поредни дни тичане по баирите и отново взе да ме боли много глезенът.
Хиляда неща имам на главата. Днес почнах нещо, след това реших , че има да правя друго по наложително и подхванах него. Накрая ми изкочи друга доста по-важна работа и подхванах нея, като в крайна сметка нищо не свърших, а само започнах няколко неща едновременно.
Сега смятам до края на вечерта да завърша поне едно от нещата, които подхванах.

18.08.20
19:09

Днес се скъсах от тичане и ходене . Прибрах се и си направих един сладолед от боровинки, след което излезнах за още един час ходене. Глезенът даде тотална фира и не можах да бягам , защото адски ме болеше. Утре ща не ща , ще направя само 3-4 километра планинско, без да се напъвам много , много. Със сладоледът прекъснах фаста на около 44 -45 часа. Сега не съм и гладен и не знам дали ще ям още. С увеличаването на кардиото ми пада апетита.
Иначе денят -каръшки. Нищо не става от първия път и все някви проблеми.

Иначе сладоледът ми дойде екстра.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.08.20 19:10.

19.08.20
19:52

Днес само четири километра планинско. Едно, че ме боли глезенът, друго че и нямах време.  Отбелязвам и малко повече храна от плануваното.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.08.20 19:53.

20.08.20
18:45

Днес - тичане и ходене в планината. Поизморих се доста. Направих и около 30 набирания. Нищо друго за отбелязване от към физическа активност.
До преди малко бях убеден, че и днес ще изкарам без храна, но изведнъж взех да огладнявам зверски и не знам дали  крехката ми воля няма да се предаде и да направя една стабилна вечеря. Общо взето е това.

Сега си отварям тубата  - Време за слушане на класики:

С

Мнението беше редактирано от I`M на 20.08.20 18:46.

21.08.20
15:32

Вчера не издържах на поривите на глад и хапнах два сандвича, пет кила диня и доста сирене,  7-8 паланчинки. Волята отново стигна само до хладилника.
Днес се разкарах с малкия и макар да се движех по-бавно повървяхме около 40-на минути и нито е спирал , нито е искал да го взема и да го нося. Даже се движеше по-бързо от повечето хора дето срещам. Между другото преди около 2 месеца го водих на сливодолското падало( което за мен е много лек и айляк маршрут и ) и се качи до горе почти сам. Носих го само на най-стръмното преди водопада( и на по -тесните пътеки , въпреки че не искаше)  и след него. Като за дете на две и половина се представи много добре.

Вчера обмислях да сложа лед на глезена. Днес вече трябва да сложа лед на глезените. И десния почна да боли. Разглобих се с това бягане, но няма как.

Нещо срещам необичайно гледки за тези летни дни. “Полета” от жълти листа по средата( по-скоро към края всъщност) на лятото. Изглеждат стари, но ме съмнява да са от миналата година и да ги забелязвам чак сега , при положение, че почти всеки ден минавам от този маршрут. Палачинките са смес от масло, банани, овес, яйца, к.мляко, боровинки , шоколадова протеинова пудра и още 2-3 дребни добавки. Лично на мен много ми харесват на вкус.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.08.20 15:37.

22.08.20
15:14

Днес дълга разходка в планината. Обяд и веднага една по-кратка разходка в планината. При мен ходенето след хранене дава положителни резултати в рекомпозицята на тялото.
Храната вчера -  четири питки на грил тиган, с телешки бургери, домати, сирене , масло и кашкавал, два литра домашен сладолед. чаша вино и две праскови. Не е много храната, но като за човек като мен, който трудно сваля и лесно трупа мазнини не е подходяща като количество.
Изключително трудно ми е вече спазването на режима. С намаляването на теглото пада и границата на калории за поддържане и практически трябва да гладувам доста сериозно за да продължа със свалянето на килограми. От друга страна тялото взе да “отказва” на засилената физическа активност , на която го подлагам. Все нови и нови болежки се появяват, а не ги оставям да отминат.

Иначе изпълних плана за тази седмица. Паднах до 92 кг.(92.2, ако трябва да съм точен). Формата ми все още е супер зле, но може би пък най-добрата в която съм бил от години. Между другото на снимката съм след тичане в планината - потен и изхвърлил повечето вода , тоест снимах се в малко” по-благоприятни условия ” . Иначе съм с една идея по-воден. Откровено не знам дали ще мога да сваля още, въпреки че имам нужда и ми се ще да се видя в що-годе добра форма. И снимка на най-малката от четирите питки, които изядох вчера.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.08.20 15:14.

23.08.20
19:03

Днес нищо интересно за отбелязване. Ходихме до Черни връх, като се качихме през “Стената”. Маршрутът се оказа доста по-лек , отколкото очаквах .  Иначе е изключително приятен за ходене и гледката отгоре е много красива. Ако избирам маршрут само за мен обаче - не бих повторил, но за  разходка с приятели и/или семейството е екстра. Иначе прекарахме много добре и направихме хубав мухабет, което е най-важното в случая. Хареса ми и че почти не видях боклуци по пътя и планината се пази чиста.
Нещо много ме цепи главата, иначе се каня да вечерям една голяма тава пица и два литра домашен сладолед.

24.09.20
19:56

Горе долу от около месец не съм писал, като почти от толкова време спрях да ползвам ластиците и тренировките с камъни. Останах само на планинското, много рядко правя и по някое набиране. Идеята ми е да се възстановят малко жили/стави и да сваля още малко мускулна маса. Бях си планувал за август да достигна 250 километра ходене в планината , а минах триста. Този месец нямам много време и сигурно ще завърша на около 240-50 километра. Тези дни поради липсата на време не правя дълга разходка, а  включих в сутрешното планинско и спринтове по нагорнищата в комбинация с един-два кроса от по 600-700 метра по каменист терен с лек до умерен наклон. Вечерта гледам да правя по 6-7 километра с поне няколко бягания на къси отсечки със сериозна денивилация. Ама денят взе да става къс и трябва да си взема челник, че ще се пребия някъде.Уикенда нямам много време и правя само около 20 километра ходене за целия уикенд.
Мускулна маса почти не съм загубил . Мислих да подхващам  отново ластиците, но може би ще изчакам още някоя седмица за да сваля още малко. Иначе се въртя  около 92-94 килограма като дневно съм на около 5000кк.  Физически се чувствам страхотно. Кипя от енергия и такава издържливост не съм имал от години. Само глезените се обаждат от време на време от бягането по камънаците, но предполагам, че като сваля още малко  и това ще отшуми.

За протокола и формата на 94-92 кг.

Мнението беше редактирано от I`M на 24.09.20 20:58.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1