Част втора ...

Прескочи до:

08.10.20
19:42

Днес сутринта само леко раздвижване. Даже не беше и раздвижване . Просто ” леко”, квото и да беше . Хубаво бях с дъждобран, но трябваше  да си сложа  и гумените ботуши. Туристическите обувки хубаво са водоустойчиви, но като са се скъсали - кел файда. Краката ми станаха вир вода. Между другото са на около 4 месеца и първоначално заклеймих марката, ама като си направих сметката - за 4 месеца съм им навъртял над 1000 км. планинско. И то все по криви камънаци и трънливи храсталаци, а и аз не знам как стъпвам, но принципно по-бързо износвам  маратонките от нормалното. Та не знам в крайна сметка  дали да не си поръчам отново същите . От сцеплението и от водоустойчивостта останах супер доволен. От една стана ми се струва , че четири месеца е наистина малко като време за да се скъсат и то на три места. От друга страна пък мисля, че над 1000 км. ходене и тичане само по планината и предимно по едни кози пътеки, може би не е толкова зле. Та ще видя тези дни какво ще си взема. Така или иначе не съм пробвал още гумените ботуши.

Аз не съм много по рибата(може би  като изключим пъстървата ) . Даже хич, но баща ми много ми хвалеше филе от акула. Та взехме , че направихме днес. Еми не съм по рибата и сега ще ям мюсли с кисело мляко отново. Общо взето е това

Мнението беше редактирано от I`M на 08.10.20 19:46.

09.10.20
19:35

Сутринта направих няколко петички лег на 92 кила + към 500 метра  ходене с 20 кила на ръце + 1276 стълби ( 11х58 слизане + 11х58 качване). Стълбите ми отнеха 6:58 минути.  Можеше и още да изстискам, но нали съм мързел и след 7-8 серия понамалих темпото.Следобед няколко километра ходене. С този дъжд до късния следобед се получи един мързелив ден . Общо взето заради дъжда направих лега и стълбите. Ако беше хубаво времето определено щях да съм в планината .

Храната:

1. Сладолед ( 4 банана, към 80 грама протеин, бисквити , ванилова захар и шоколадов топинг).
2. Кофичка кисело мляко с мюсли и пакет бисквити с вкус на кафе.
3. Пица с три филии хляб, руло с мармалад и чай с мед и лимон.

С чая за 5-6 дни почти съм изял един голям буркан мед.  Яде ми се нещо сладко и може би ще хапна малко банани и ябълки с мед  след малко. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 09.10.20 19:36.

10.10.20
17:50

Днес нищо съществено за отбелязване. Денят започна с изсипване по стълбите. Много аматьорски стъпих накриво и доста тежко паднах и то защото се опитвах да предпазя телефона , който ми беше в ръката.
Храната - тенджера зеленчукова супа, хляб с масло, чай с мед,  шоколадови бисквити.


Една снимка на гърба. Определено вече мускул почти няма. Талията изглежда по-добре от преди, но иска още доста сваляне.

Мнението беше редактирано от I`M на 10.10.20 17:51.

10.10.20
20:41

казано от I`M на 10.10.20, 17:50:

Една снимка на гърба. Определено вече мускул почти няма. Талията изглежда по-добре от преди, но иска още доста сваляне.

Приличаш на третокласничка, определено...

12.10.20
17:35

Вчера доста работа и нямах време за обикаляне. Днес сутринта обаче се разписах.

Храната вчера:

1. Гофрети с течен шоколад и сладко от ягоди( редувах ги - една с шоколад, една с ягоди, една с шоколад, една с ягоди  и т.н.), руска салата, грис на кремче, хляб с масло и чай с мед и лимон - всичко домашно приготвено от жената.
2. Едно кюфте, три питки със сирене, две патчета торта.

Килата отново 94 и проблемът не е толкова в храната, а в липсата на активност. Иначе успях да си шибна и коляното в един дънер, та и леко накуцвам в момента. Общо взето е това.

14.10.20
19:36

Днес успях да направя едно изкачване до върха. Една тяга и един лег.

Храната

В понеделник:

Около килограм бухчтички с две кофички кисело мляко със сол.

Вторник :

Четрири яйца със сирене, кашкавал и масло, домати и половин хляб, две ябълки , чай с мед и лимон.

Днес :

Ориз с пилешко, кисело мляко и няколко филии хляб, един шоколад, литър прясно мляко.

Кантарът днес показа 95 кила - плача.

Снимка на 95. При мен разликата визуално при тегло от 94-95 кг. и тегло от 91-92 килограма е голяма. Нямам намерение да намалям хранта засега , а вече нямам толкова възможност и да ходя, та за съжаление килата ще вървят нагоре идните месеци.

15.10.20
18:49

Днес сутринта успях отново да вмъкна едно бързо изкачване до върха. И общо взето това му беше , че имах много работа. Сега се прибрах и не съм стигнал до ядене още, но жената прави телешки бургери.


Понеже започна сезонът на промоции на уиски , та гледам има интересни предложения на уиските , които не съм пробвал досега. Ако някой има впечатление  от сингълите на “Crabbie” , “Tomatin”, ” Aerstone”“, “Auchetosane” ( нямам намерение да опитвам от всичките) да каже как са . Ясно е , че вкусът  е индивидуален, но все пак. Чудя се дали да пробвам нещо ново или да си залагам на нещо от това дето съм изпробвал и си харесвам - Джура, Талискър, Гленфидих, Гленливет. Между другото струва ми се, че са се увеличили цените спрямо миналата година. То аз като пия по има - няма 2-3 бутилки уиски на година и все купувам по това време на годината  и взех да забравям за колко съм ги купувал миналата година.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.10.20 19:33.

16.10.20
17:57

Днес рано сутринта отново успях да направя едно изкачване на върха. Трети пореден ден  и отново взе да ми се връща прилива на енергия през деня. Ако се случи да не мога да излезна сутринта няколко поредни дни и послед съм супер изморен през целия ден. Просто излизането рано сутринта в планината ме зарежда с енергия.
Иначе срещнах и супер дружелюбна лисица. Първоначално, като ме видя и избяга  . След малко се показа отново и като се спрях на място да я погледам и дойде до мен. Даже вървеше с мен известно време. Учуди ме, че изглеждаше доста чиста. Лисиците не се славят като най-големите чистници. Както обикновено не си носих телефона и не я снимах.

Следобед полулег и набиране. Много ме удря дясното рамо на полулег. После пробвах да вдихна 10 кг. дъмбел с дясната ръка над главата и не успях. Мисля, че знам и от къде дойде травмата, но скоро няма как да го оставя да почива.
Преди малко жената тъкмо извади мусаката от фурната и ще я подхващам ( мусаката) с прясно изпечения хляб. Докато приключа  най-вероятно ще е готов и крем карамелът, че вече от спалнята усещам аромата на карамелизираната захар.
Утре ще сеем малко дръвчета, та ще покопам. Общо взето е това.

17.10.20
18:50

Преди час се прибрах и сега чакам пицата със сметана да стане и да сядам с тавата пред телевизора. Къртенето с един тридесет килограмов перфоратор  ме измори много  повече отколкото очаквах. Иначе походих, че даже и понавъртях някой и друг километър.

На жената крем карамелът почти винаги й се получава много вкусен. Вчера след мусаката бях с нагласата да изям 2-3 купички, ама толкова ми се услади, че изядох 11. Днес пък мъфени пълнени с шоколад са правили с щерката. Та и от тях изядох няколко бройки докато чакам пицата. Общо взето е това.

17.10.20
21:31

Аuchentoshan 12 .

17.10.20
21:44

.

Мнението беше редактирано от I`M на 17.10.20 22:00.

18.10.20
18:39

Днес отново нищо интрересно. Храната в промишлени количества. Болката в дясното рамо не само, че не намаля, а се и усилва.
Утре сутринта смятам да направя едно изкачване до върха и малко тяга с камъни.

18.10.20
18:39

За триене.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.10.20 18:40.

19.10.20
10:14

Внимавай с този полулег и си пази рамото, като се пооправи прави малко , направи малко обем и работа за ротаторите, става и ластици ... Не може ли да го  земениш този полулег  ?

19.10.20
11:36

казано от kaloyan на 19.10.20, 10:14:

Внимавай с този полулег и си пази рамото, като се пооправи прави малко , направи малко обем и работа за ротаторите, става и ластици ... Не може ли да го  земениш този полулег  ?

Мога да го заменя с нещо полулега, но не искам( и без това го правя доста рядко напоследък). В момента проблемът с рамото идва от другаде(дори не е свързано с тренировките) и няма как да го оставя да се възстанови и да отпочине по-качествено в близкия месец. Най-вероятно от ъгъла движение при полулега усещам по-силно болката , ама все още се търпи.

19.10.20
19:04

Днес разходка сутринта. Направих и тяга. Движението малко- само 15 000 крачки. Обаче явно уикенда хвърлих доста енергия и въпреки обилното хранене не съмси  възстановил енергийните запаси. Много рядко огладнявам в понеделник от толкова рано, че и ям на всичкото огтгоре. Първо хранене за деня -малко след 12. Правих си сандвичи с пишешки хапки и майонеза. Плюс останалата половина от ябълковия сладкиш с масленото тесто.


Една снимка от събота сутрин:

20.10.20
09:35

Сутринта излезнах за едно изкачване на върха, но вятърът беше толкова брутален, че се отказах. Оставих го за следобед ходенето - стига да не изникне нещо непредвидено. Така и така бях излезнах от вкъщи и слезнах в избата и направих един полулег и лег. Пробвах  нещо като негативни повторения. Много бавно пусках щангата( сант по сант) . Леко задържане долу и колкото мога по-експлозивно бутане нагоре. Общо взето добре се получи.

Храната вчера:

1. Сандвичи с пилешки хапки, картофени кюфтета, домат, кашкавал и майонеза; ябълков пай.
2. Паста със сметана и пилешко, четири принцеси с кайма и лютеница, 5-6 слепени медени питки, чай с мед и лимон , филия с масло.
3. Кисело мляко с мюсли, две ябълки и една круша.

Тези дни енергоразходът е добре и като се гледам в огледалото килограмите тръгнаха надолу. Трябва да взема да се изтегля . Нито качвам, нито свалям целенасочено. Стремя се движението да е колкото се може повече, като ям каквото ми се яде. Правя леко ограничение в храната, когато мога , но е минимално.
Между другото съм изолирал почти изцяло използването на колата. Винаги когато мога ходя пеша. За някои хора е странно да ходиш пеша, като имаш кола. За мен едно , че ми харесва. Друго, че е един от много добър начин за увеличаване на енергоразхода без да се налага да отделяш допълнително време. Просто става част от ежедневието.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.10.20 09:44.

22.10.20
18:20

Днес и вчера движение е добре. Направих и две тренировки с камъни, та съм доволен.

Храната вчера:

1. Следолед, сандич с кюфтета.
2. Гювече, няколко филии хляб, 4-5 сухи пасти.
3. Чай с мед и лимон, филия с масло, две ябълки.
4. Кисело мляко с мюсли, един шоколад, литър прясно мляко.

Тези дни следобед е много приятно в планината и искрено се радвам на топлите слънчеви лъчи.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.10.20 18:21.

23.10.20
11:09

казано от I`M на 20.10.20, 09:35:

За мен едно , че ми харесва. Друго, че е един от много добър начин за увеличаване на енергоразхода без да се налага да отделяш допълнително време. Просто става част от ежедневието.

Когато колата ти гори 20/100 бензин градско, ходенето помага и за други неща. :D

23.10.20
18:51

За съжаление днес нямах време за планината. Успях само да врътна около 30 набирания .

Храната:

1. Пакет оризовки с около 200 грама сирене , кисело мляко с мюсли, две сухи пасти и шоколад с карамел.
2. Пиле с къри и сметана,няколко филии хляб, два кроасана с шоколад.
3. Чай с мед и лимон, хляб с масло, печени ябълки.

Определено познах , че съм свалил килограми. Отново съм паднал на 93. Щеше ми се за рождения ден да влезна в малко по-добра форма или поне да не съм в толкова лоша, но или трябва мина на сериозна диета или няма да ми се получи.

23.10.20
20:07

Тва мъжете сме големи комплексари...лоша форма имал...?!

23.10.20
20:15

Направо като начало на виц за индианци - “Слабия хват”, “Лошата форма” и “Женския клек” влезли в един бар ... 😂🍺

23.10.20
21:06

казано от nervak на 23.10.20, 20:07:

Тва мъжете сме големи комплексари...лоша форма имал...?!

Докато не махна паласките и не намаля още малко  корема, няма как да съм в добра форма :)

23.10.20
21:20

Искаше да свалиш в ръцете, а според мен си свалил в гърдите.

23.10.20
21:40

казано от Brown Bomber на 23.10.20, 21:20:

Искаше да свалиш в ръцете, а според мен си свалил в гърдите.

А и на ръце съм свалил , просто фронтално не си личи толкова. И на гръб съм свалил и на крака. При близо 20 свалени кила от началото на годината няма как да не свалям навсякъде. Ама колкото повече свалям, толкова повече се харесвам . Ако започна да тренирам малко по- често и тежко и ще взема да качвам отново. Затова и малко лег, някое набиране и тяга от време на време ми е напълно достатъчно на този етап. Още едно десет кила да сваля и ще стигна идеалното за мен  тегло, но пуста лакомия ..

23.10.20
21:42

Ами живота е тежък :) ще свали от гърдите и ръцете и най-много от краката, преди да види корема ба плочка :)

23.10.20
21:51

казано от kaloyan на 23.10.20, 21:42:

Ами живота е тежък :) ще свали от гърдите и ръцете и най-много от краката, преди да види корема ба плочка :)

Чак пък тежък живота заради липсата на едните плочки. Просто прищявки на кризата на средната възраст, още повече като няма пари за спортен автомобил :)

23.10.20
22:22

Много рано си решил да я караш тая криза на средната възраст

Мнението беше редактирано от Иван на 23.10.20 22:22.

23.10.20
22:28

казано от Иван на 23.10.20, 22:22:

Много рано си решил да я караш тая криза на средната възраст


А тъкмо минах пубертета :)

27.10.20
19:23

Доста енергия хвърлих събота и неделя и вчера и днес  видях зор на изкачването по обичайния маршрут. Днес даже и не стигнах до върха. Краката ми тежаха. Може би ще тябва малко повечко да ям тези дни.Мислих днес да направя едно 60-70 набирания, но не остана време. Утре мисля да направя един лег и евентуално малко тяга с камъни.

Храната вчера:

1. Тава и половина картофи на фурна със сирене и кашкавал, около 400 грама свинско каре на фурна, 5 филии хляб, три сухи пасти, половин шоколад.
2. Кисело мляко с мюсли и мед, ябълка, половин шоколад, половин литър прясно мляко.

Храната днес:

1. Тарелка кърначета, 4 принцеси с кашкавал, 5 палачинки с течен шоколад и два банана, една с конфитьор от ягоди, няколко оризовки.
2. Кисело мляко с мюсли и мед, ябълка, оризовки, палачинка с мед.

28.10.20
09:39

Рано сутринта - няколко серии лег и 18 спринта в планината. Днес относително свеж и енергичен се чуваствах. След спринтовете - не чак толкова.
Легът с 92 кила  и бавна и контролирана негативна част. Добре се получи. Спринтовете на обичайното място. Понеже туристическите обувки, които бяха почнали да си заминават се скъсаха изцяло , а тези дето поръчах по интернет не са дошли още- тичах с баскетболните маратонки. Раликата е голяма. Много по-леко ми беше на краката . Към 8-9 спринт вече взех да усещам болката в далака и силна липса на въздух. Краката ми натежаха към 13-14 спринт. Щеше ми се да ги докарам до 20, но не ми стигнаха силите. На връщане лек крос. Иначе  напоследък след лега взех да правя едно упражнение за гърди. Не знам как се казва. Правя го с дъмбели или с камък. Общо взето като бицепсово сгъване, но ръцете се движат нагоре изпънати, без да се свиват. Следобед смятам да направя вече малко набирания и едно изкачване на върха. Днес (макар и облачно) е доста топло. Може би ще вали.

Мнението беше редактирано от I`M на 28.10.20 09:40.

29.10.20
17:16

Сутринта като станах валеше. Сложих дъждобрана, подходящи панталони, ботуши и като излезнах спря да вали. Иначе още на първата нагорна пътека  взеха да ме стягат бедрата, но чак на петата се сетих, че е от спринтовете вчера. Като стана дума за вчера - малко се поувляках с набиранията. Може би направих над 100 , че и в изометрия повисях. Та днес яко ме болят свивките на ръцете и горната част на предмишниците. Иначе мускулната треска на гърба е приятна.

Храната вчера:

1. Кисело мляко с мюсли и мед, комат хляб  с лютеница и наденица, две сухи пасти.
2. Сладолед( 3 банана, 70-80 грама протеин, 150-200 грама горски плодове, мюсли, шоколад, 400 мл. прясно мляко).
3. Руло стефани( почти цяло) картофи, половин хляб, половин шоколад, няколко бонбона.
4. Чай с мед и лимон, две ябълки.

30.10.20
20:19

Днес сутринта се хванах да сменям гумите и не остана време за планината. Следобед направих една лека разходка и разтегнах малко ластиците.

Храната днес е изключтелно фитнес ориентирана:

1. Шесторка кебабчета, два тигана с пържени картоди, половин буца сирене, половин хляб, две ябълки , една дюля, половин шоколад.

Дюлята се улучи учудващо вкусна. Последните дни със захлаждането на времето взех да си сипвам всяка вечер по 30-40 грама уиски. Днес конкертно си припомням вкуса на Highland park 12, което ми е един от любимите хайландци.
Днес щях да взема за сеене още малко дръвчета и дори мислих за нещо по -топлолюбиво и екззотично, но времето взе да застудява и реших, че ще е по-добре да пробвам пролетта.
Утре ме чака ранно ставане, тези дни заспивам доста късно. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 30.10.20 20:53.

31.10.20
17:59

Днес изразходвах доволно енергия. Отделно походих, като на най-стръмните баири носих малкия на ръце. Малко тяга, като почнах с единици на леки камъни до нула на тежък.

Храната :

1. Малко пататник, нахут със свинско в гювече, две филии хляб, две ябълки.
2. Сега чака тавата пица, която ще ям с домашна майонеза и айрян + традиционните напоследък мюасли с кисело мляко.

Много хубав беше пататникът. Предполагам, че е печен на плоча ,защото корите( ако мога да ги нарека така)  имаха вид и вкус като приготвени на плоча.  Всъщност ние му казваме на това “клин” . Пататник казваме на ястието само с картофи, без кори. Както и да се казва обаче, беше много вкусно и много добре приготвено.
Мисля си от утре да намаля малко храната, но не знам дали няма да си остана само с идеята за това.

01.11.20
15:59

Сутринта към 10 километра ходене и тичане в планината + една хубава тренировка с камъни. От няколко недели насам, това е първата относително свободна. Подхванах си по тежкия маршрут  и очаквах да съм бавен и да се изморя рано, тьй като скоро не бях минавал по него.. Обаче пък се получи точно обратното  на първоначалното ми предположение. Изключително високо темпо  на ходене поддържах, а отделно и потичах няколко километра(сборно). Въздух имах , а умора в краката почти липсваше.  Имах леко забавяне в темпото, тьй като срещнах един седемдесет и нещо годишен  дядо и походих малко с неговото темпо, че се заговорихме. На тези години вървеше през най-стръмния път към върха  и то с една бодра крачка . Разправяше, че ходи по балканите от младини и че няма никакви проблеми със здравето и не се налага да пие никакви хпачета на тази възраст. Евала. Та да се върна на моя милост . Освен катеренето и тичането направих и зерчер, гребане и военна с камък. Доста добре се натоварих и с тежести.

Вчера пробвах Ашетосана( само,че взех НАС версията, а не 12 годишния ). Хареса ми доста, още повече за НАС. Има един “мазен”вкус. Принципно предпочитам да си взема стандартна бутилка  10,  12, 15 годишно и прочие,  отколкото НАС уиски, но това определено ми хареса. На Гленивет пък НАС-ът ми харесва повече от някой 12-ки и за мен е един от най-добрите в тази категория(поне от тези дето съм опитвам). Взех да пробвам и  Аерстоун 10 ( най-вече от любопитство породено от добрите отзиви и ревюта , които четох и гледах  за ИлсаБей -мисля, че така се произнася). Общо взето е това.

02.11.20
19:31

Днес общо взето ден без много активност. Потичах малко с децата в гората.  Поиграхме на криеница и гоненица между борчетата. Хем аз се раздвижих, хем те събраха малко чист въздух и слънчице, колкото и срамежливо да беше то днес. Малкият се поизмори доста , та навръщане имам и километър с двадесет шаващи кила в ръцете.

Храната :

1. Спагети с кайма, доматен сос и майонеза.
2. Мюсли с кисело мляко.
3. Пиле с ориз и 5 филии хляб, ябълка, половин шоколад.

В момента -  коняк и чай с мед и лимон.

Тази вечер замених уискито с коняк. После ми се допи  и чай, та доста добре вървят и отделно - приципно коняка го сипвам директно в чая.

11.11.20
16:46

Къде изчезна толкова време?

11.11.20
20:32

казано от Boby_ на 11.11.20, 16:46:

Къде изчезна толкова време?

Тези дни трудно намирам време за каквато и да е активност - камо ли и  за такава , която да си струва да я отбележа, че и в писмен вид.
За сметка на това така се храня,  че все още съм много далеч от изчезване :)

20.11.20
11:08

Днес най -накрая имам малко повече време да запиша 2-3 реда разбъркани мисли.
Та наближавам 100 килограма отново, а като се теглих преди около месец  бях 93. “Славното” напълняване се случи основно последните 17-18 дни, през които поради липса на време и желание нямах почти никаква физическа активност( не съм ходил в планината, не съм вдигал камъни и т.н.), като отделно изпуснах положението с храната. Дневният калорииен излишък отиде на няколко хиляди калории. Днес се опитах да се изкача до върха, но не успях. Запариха ме прасците рано, рано, а впоследствие и въздухът ми срърши.
Определено ударното качване на килограми не ми се отразява добре. Общо взето тези дни ако имам възможност ще походя малко повече, а ако се появи и някаква воля ще намаля и храната. За момента не смятам да предприемам нищо по-сериозно до края на годината. Още повече, че идват и празници. Живот и здраве и ако няма някакви непредвидени обстоятелства, ще подхващам по-сериозно въпроса със свалянето на килогрими след седми януари на 2021г.

За архива - в момента с дрехи изглеждам бая тулуп , но положението не е чак толкова зле. Без тениска съм мазна баница. Нямам обяснение защо, но съм качил и муслулна маса - най-вече в рамената. Как става без да тренирам , наистина нямам идея.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.11.20 11:14.

08.01.21
12:14

Посвършиха празниците и е време да взема да сваля отново натрупаните излишни  килограми. В момента съм малко под 103кг., което сравнено с изминали години по същото време си е направо добре. Общо взето желанието ми е да сваля до около 90 килограма.  Като цяло ще заложа най-вече на много движение - колкото се може повече ходене в планината . Смятам и да потичам повечко, но тичане на кратки разстояния по терени със силна денивелация .Дълги тичания не смятам да правя.  С тежести може би няма да тренирам.Поне засега липсва такова желание. За сметка на това пък ми се тренира много със собствено тегло- набирания, лицеви, кофички и т.н. Та ще наблегна на този тип упражнения. Единственото, което ме притеснява физически е ,че въпреки месеците почивка рамото продължава да ме боли много.

Формата в момента. В интерес на истината в началото на декември месец взех лека -полека да губя мускулна маса и сега съм горе-долу добре в това отношение. Остава просто да сваля тегло.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1