Част втора ...

Прескочи до:

08.10.20
19:42

Днес сутринта само леко раздвижване. Даже не беше и раздвижване . Просто ” леко”, квото и да беше . Хубаво бях с дъждобран, но трябваше  да си сложа  и гумените ботуши. Туристическите обувки хубаво са водоустойчиви, но като са се скъсали - кел файда. Краката ми станаха вир вода. Между другото са на около 4 месеца и първоначално заклеймих марката, ама като си направих сметката - за 4 месеца съм им навъртял над 1000 км. планинско. И то все по криви камънаци и трънливи храсталаци, а и аз не знам как стъпвам, но принципно по-бързо износвам  маратонките от нормалното. Та не знам в крайна сметка  дали да не си поръчам отново същите . От сцеплението и от водоустойчивостта останах супер доволен. От една стана ми се струва , че четири месеца е наистина малко като време за да се скъсат и то на три места. От друга страна пък мисля, че над 1000 км. ходене и тичане само по планината и предимно по едни кози пътеки, може би не е толкова зле. Та ще видя тези дни какво ще си взема. Така или иначе не съм пробвал още гумените ботуши.

Аз не съм много по рибата(може би  като изключим пъстървата ) . Даже хич, но баща ми много ми хвалеше филе от акула. Та взехме , че направихме днес. Еми не съм по рибата и сега ще ям мюсли с кисело мляко отново. Общо взето е това

Мнението беше редактирано от I`M на 08.10.20 19:46.

09.10.20
19:35

Сутринта направих няколко петички лег на 92 кила + към 500 метра  ходене с 20 кила на ръце + 1276 стълби ( 11х58 слизане + 11х58 качване). Стълбите ми отнеха 6:58 минути.  Можеше и още да изстискам, но нали съм мързел и след 7-8 серия понамалих темпото.Следобед няколко километра ходене. С този дъжд до късния следобед се получи един мързелив ден . Общо взето заради дъжда направих лега и стълбите. Ако беше хубаво времето определено щях да съм в планината .

Храната:

1. Сладолед ( 4 банана, към 80 грама протеин, бисквити , ванилова захар и шоколадов топинг).
2. Кофичка кисело мляко с мюсли и пакет бисквити с вкус на кафе.
3. Пица с три филии хляб, руло с мармалад и чай с мед и лимон.

С чая за 5-6 дни почти съм изял един голям буркан мед.  Яде ми се нещо сладко и може би ще хапна малко банани и ябълки с мед  след малко. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 09.10.20 19:36.

10.10.20
17:50

Днес нищо съществено за отбелязване. Денят започна с изсипване по стълбите. Много аматьорски стъпих накриво и доста тежко паднах и то защото се опитвах да предпазя телефона , който ми беше в ръката.
Храната - тенджера зеленчукова супа, хляб с масло, чай с мед,  шоколадови бисквити.


Една снимка на гърба. Определено вече мускул почти няма. Талията изглежда по-добре от преди, но иска още доста сваляне.

Мнението беше редактирано от I`M на 10.10.20 17:51.

10.10.20
20:41

казано от I`M на 10.10.20, 17:50:

Една снимка на гърба. Определено вече мускул почти няма. Талията изглежда по-добре от преди, но иска още доста сваляне.

Приличаш на третокласничка, определено...

12.10.20
17:35

Вчера доста работа и нямах време за обикаляне. Днес сутринта обаче се разписах.

Храната вчера:

1. Гофрети с течен шоколад и сладко от ягоди( редувах ги - една с шоколад, една с ягоди, една с шоколад, една с ягоди  и т.н.), руска салата, грис на кремче, хляб с масло и чай с мед и лимон - всичко домашно приготвено от жената.
2. Едно кюфте, три питки със сирене, две патчета торта.

Килата отново 94 и проблемът не е толкова в храната, а в липсата на активност. Иначе успях да си шибна и коляното в един дънер, та и леко накуцвам в момента. Общо взето е това.

14.10.20
19:36

Днес успях да направя едно изкачване до върха. Една тяга и един лег.

Храната

В понеделник:

Около килограм бухчтички с две кофички кисело мляко със сол.

Вторник :

Четрири яйца със сирене, кашкавал и масло, домати и половин хляб, две ябълки , чай с мед и лимон.

Днес :

Ориз с пилешко, кисело мляко и няколко филии хляб, един шоколад, литър прясно мляко.

Кантарът днес показа 95 кила - плача.

Снимка на 95. При мен разликата визуално при тегло от 94-95 кг. и тегло от 91-92 килограма е голяма. Нямам намерение да намалям хранта засега , а вече нямам толкова възможност и да ходя, та за съжаление килата ще вървят нагоре идните месеци.

15.10.20
18:49

Днес сутринта успях отново да вмъкна едно бързо изкачване до върха. И общо взето това му беше , че имах много работа. Сега се прибрах и не съм стигнал до ядене още, но жената прави телешки бургери.


Понеже започна сезонът на промоции на уиски , та гледам има интересни предложения на уиските , които не съм пробвал досега. Ако някой има впечатление  от сингълите на “Crabbie” , “Tomatin”, ” Aerstone”“, “Auchetosane” ( нямам намерение да опитвам от всичките) да каже как са . Ясно е , че вкусът  е индивидуален, но все пак. Чудя се дали да пробвам нещо ново или да си залагам на нещо от това дето съм изпробвал и си харесвам - Джура, Талискър, Гленфидих, Гленливет. Между другото струва ми се, че са се увеличили цените спрямо миналата година. То аз като пия по има - няма 2-3 бутилки уиски на година и все купувам по това време на годината  и взех да забравям за колко съм ги купувал миналата година.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.10.20 19:33.

16.10.20
17:57

Днес рано сутринта отново успях да направя едно изкачване на върха. Трети пореден ден  и отново взе да ми се връща прилива на енергия през деня. Ако се случи да не мога да излезна сутринта няколко поредни дни и послед съм супер изморен през целия ден. Просто излизането рано сутринта в планината ме зарежда с енергия.
Иначе срещнах и супер дружелюбна лисица. Първоначално, като ме видя и избяга  . След малко се показа отново и като се спрях на място да я погледам и дойде до мен. Даже вървеше с мен известно време. Учуди ме, че изглеждаше доста чиста. Лисиците не се славят като най-големите чистници. Както обикновено не си носих телефона и не я снимах.

Следобед полулег и набиране. Много ме удря дясното рамо на полулег. После пробвах да вдихна 10 кг. дъмбел с дясната ръка над главата и не успях. Мисля, че знам и от къде дойде травмата, но скоро няма как да го оставя да почива.
Преди малко жената тъкмо извади мусаката от фурната и ще я подхващам ( мусаката) с прясно изпечения хляб. Докато приключа  най-вероятно ще е готов и крем карамелът, че вече от спалнята усещам аромата на карамелизираната захар.
Утре ще сеем малко дръвчета, та ще покопам. Общо взето е това.

17.10.20
18:50

Преди час се прибрах и сега чакам пицата със сметана да стане и да сядам с тавата пред телевизора. Къртенето с един тридесет килограмов перфоратор  ме измори много  повече отколкото очаквах. Иначе походих, че даже и понавъртях някой и друг километър.

На жената крем карамелът почти винаги й се получава много вкусен. Вчера след мусаката бях с нагласата да изям 2-3 купички, ама толкова ми се услади, че изядох 11. Днес пък мъфени пълнени с шоколад са правили с щерката. Та и от тях изядох няколко бройки докато чакам пицата. Общо взето е това.

17.10.20
21:31

Аuchentoshan 12 .

17.10.20
21:44

.

Мнението беше редактирано от I`M на 17.10.20 22:00.

18.10.20
18:39

Днес отново нищо интрересно. Храната в промишлени количества. Болката в дясното рамо не само, че не намаля, а се и усилва.
Утре сутринта смятам да направя едно изкачване до върха и малко тяга с камъни.

18.10.20
18:39

За триене.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.10.20 18:40.

19.10.20
10:14

Внимавай с този полулег и си пази рамото, като се пооправи прави малко , направи малко обем и работа за ротаторите, става и ластици ... Не може ли да го  земениш този полулег  ?

19.10.20
11:36

казано от kaloyan на 19.10.20, 10:14:

Внимавай с този полулег и си пази рамото, като се пооправи прави малко , направи малко обем и работа за ротаторите, става и ластици ... Не може ли да го  земениш този полулег  ?

Мога да го заменя с нещо полулега, но не искам( и без това го правя доста рядко напоследък). В момента проблемът с рамото идва от другаде(дори не е свързано с тренировките) и няма как да го оставя да се възстанови и да отпочине по-качествено в близкия месец. Най-вероятно от ъгъла движение при полулега усещам по-силно болката , ама все още се търпи.

19.10.20
19:04

Днес разходка сутринта. Направих и тяга. Движението малко- само 15 000 крачки. Обаче явно уикенда хвърлих доста енергия и въпреки обилното хранене не съмси  възстановил енергийните запаси. Много рядко огладнявам в понеделник от толкова рано, че и ям на всичкото огтгоре. Първо хранене за деня -малко след 12. Правих си сандвичи с пишешки хапки и майонеза. Плюс останалата половина от ябълковия сладкиш с масленото тесто.


Една снимка от събота сутрин:

20.10.20
09:35

Сутринта излезнах за едно изкачване на върха, но вятърът беше толкова брутален, че се отказах. Оставих го за следобед ходенето - стига да не изникне нещо непредвидено. Така и така бях излезнах от вкъщи и слезнах в избата и направих един полулег и лег. Пробвах  нещо като негативни повторения. Много бавно пусках щангата( сант по сант) . Леко задържане долу и колкото мога по-експлозивно бутане нагоре. Общо взето добре се получи.

Храната вчера:

1. Сандвичи с пилешки хапки, картофени кюфтета, домат, кашкавал и майонеза; ябълков пай.
2. Паста със сметана и пилешко, четири принцеси с кайма и лютеница, 5-6 слепени медени питки, чай с мед и лимон , филия с масло.
3. Кисело мляко с мюсли, две ябълки и една круша.

Тези дни енергоразходът е добре и като се гледам в огледалото килограмите тръгнаха надолу. Трябва да взема да се изтегля . Нито качвам, нито свалям целенасочено. Стремя се движението да е колкото се може повече, като ям каквото ми се яде. Правя леко ограничение в храната, когато мога , но е минимално.
Между другото съм изолирал почти изцяло използването на колата. Винаги когато мога ходя пеша. За някои хора е странно да ходиш пеша, като имаш кола. За мен едно , че ми харесва. Друго, че е един от много добър начин за увеличаване на енергоразхода без да се налага да отделяш допълнително време. Просто става част от ежедневието.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.10.20 09:44.

22.10.20
18:20

Днес и вчера движение е добре. Направих и две тренировки с камъни, та съм доволен.

Храната вчера:

1. Следолед, сандич с кюфтета.
2. Гювече, няколко филии хляб, 4-5 сухи пасти.
3. Чай с мед и лимон, филия с масло, две ябълки.
4. Кисело мляко с мюсли, един шоколад, литър прясно мляко.

Тези дни следобед е много приятно в планината и искрено се радвам на топлите слънчеви лъчи.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.10.20 18:21.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1