Част втора ...

Прескочи до:

18.02.21
19:19

Днес час и половина планинско. Добре, че преди време си взех гумени бутуши. Макар и неудобни за ходене, са много удобни в такъв тип време. А и много лесно се измиват след употреба.

Мислих след планината да направя и няколко вида изометрия на халките, но имам някакво леко бодене в левия бицепс. Предполага, че е от миналия ден , когато пробвах едни набирания и го натоварих неестетвено. Реших да оставя халките за утре.

Храната:

1. Кисело мляко и мюсли, няколко сладки, оризовка с шоколад, банан.
2. Два бургера, малко пържени картофи, три оризовки с шоколад.

Вчера на сандвичи. Днес на бургери:

Мнението беше редактирано от I`M на 18.02.21 19:20.

19.02.21
19:10

Тренировка на халките :

1. Изометрия кофички - 10с,10с,10с,10с.
2. Кофички - 6,4,6
3. Лицеви опори - 8,6,8
4. Изометрия лицеви опори - 15с.,15с,15с,
5. Хоризонтални набирания с крака на пода - 8,8,8
6. Изометрия на нормалните набирания - 15с.,15с.,15с.

Всичко 19 минути. Засичам време не поради някакви спортни цели, а за да се ориентирам горе - долу кое колко време ми отнема и да знам когато имам малко време на разположение за трениране какъв приблизителен  обем мога да включа в една двадесет минутна тренировка. На набиранията изометрията беше в мъртвата точка преди “заключването” горе. Доста зор ми даде и едвам задържах до 15 секунди.
Направих и 5 километра ходене в планината. Имаше доста неприятна мъгла и до последно се чудих дали да не пропусна и да направя 10-15 минути стълби, но в крайна избрах планината и не съжалявам. Както обикновено ходенето бе  с бързо темпо и без почивки.

Храната:

1. Две порции пържено пиле с ориз, половин помело.
2. Доста сериозен омлет с доста сериозна плънка от шунка, кашкавал и сирене, филия хляб, един банан намазан с течен шоколад; чай с мед и лимон.

Пърженото пиле с ориза беше много вкусно. Даже първоначално бях казал на майка ми да ми сложи много малко и като го опитах изядох още една порция. Омлетът също бе доволно вкусен, само дето жената се оплака, че съм искал омлет с много яйца и не е могла да му направи формата както трябва. Успокоих  я, че нямам намерение да го гледам дълго.
Общо взето е това:

Мнението беше редактирано от I`M на 19.02.21 19:10.

20.02.21
16:35

Днес сутринта като се събудих и погледнах през прозореца - времето едно мъгливо , неприветливо и сякаш шепнеше - стой си вкъщи на топло. Втори пореден ден в, който не ми се излизаше в планината, а това рядко се случва. Като се замислих обаче, че е събота и  че ще обядвам и вечерям повечко, реших че не е зле да се разходя в планината и да изхабя едно 1300-1400к. Въпреки мързела се мотивирах и направих брутално за мен темпо. Като тръгнах да слизам  надолу от лицето ми  буквално се стичаше вода все едно дъжд ме вали. Исках при изкачването през най-стръмния участатък да поддържам средна  скорост не по малка от 5км/час, но достигнах едва до 4.86 км./час . След като се наобядвах и направих една лека разходка, колкото да помогна на стомаха с храносмилането, направих и малко тичане по стълбите. 10х58 стълби слизане + 10х58 стълби качване - за общо малко над 8 минути. Все още съм в слаба форма, защото след седмата врътка въздухът свърши и ме заболя далака. Съответно това доведе и до намаляне на темпото.

Иначе като писах, че се опитвам на халките  да правя хоризонтални набирания  с краката във въздуха - упражнението на английски е front lever row , като самото упражнение има доста различни вариации и в нета има много клипове . Естествено аз съм много далече от най-трудната форма и пълната амплитуда на движението. Едно, че нямам необходимата сила, друго и че все още съм тежък за такъв тип уражнения.

21.02.21
14:57

Вчера изядох много повече от предвиденото, ама много.
Майка ми на обяд бе направила един от любимите ми сладкиши. Жената за вечеря друг и аз ядох .... Днес обаче си дадох доста повече зор от напоследък и увеличих значително разстоянието на ходенето в планината. При изкачването на последните  1.5-2 км. от маршрута приятно се изненадах от наличието на бял пухкав сняг. Едно, че радост за очите. Друго,че и по трудно стана изкачването, респективно и повече се увеличи енергоразходът. Ходенето отново с добро темпо и без почивки. По разни интернет калкулатори излиза, че съм изразходил около 1500кк., но предполагам , че съм изразходил  малко повече.
Мислих да тренирам и с халките, но планината ме изцеди много и се отказах. Така или иначе вече правих два пъти тази седмица. Целта на тренировката с халките при мен е да поддържам някакъв мускулен тонус в горната част, което предполагам, че може да стане дори и със занимания един път седмично. За момента все още ми се интересни и се опитвам да успея да направя някои движения и  тренирам по -често с тях.
Чудя се дали днес да направя по-дълъг фаст или утре. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.02.21 14:59.

22.02.21
18:07

Тренировка на халките :

1.Набирания - 5,5,5,5,5
2. Кофички - 5,5,5,5,5
3. Хоризонтално набирания с крака на земята - 8,8,8,6,6
4. Лицеви опори под наклон - 5,5,5,5,5
5. Упраженение за рамо , което не знам как се превежда - 5,5,5,5,5

Движение - 22 хиляди крачки. Щеше ми се да направя 30 000 хиляди, но не успях.

Храната вчера :

1. Два омлета с шунка, кашкавал и сирене, две филии хляб.
2. Сладолед , кисело мляко с мюсли, малко пуканки.

Храната днес:

1. Сандвич с масло и шунка, половин литър прясно мляко, черен шоколад и един банан
2. По план - Пилешки гърди със зеленчуци запържени в масло в тиган ( в момента са на котлона) , хляб , кисело мляко с мюсли.

Вчера смятах да не ям, ама ядох и го оставих гладуването за днес. И днес обаче ядох. При мен се получава малко объркан кръг. Стремя се да се движа възможно най-много. Колкото повече се движа обаче, толкова повече огладнявам и имам нужда от калории. Лишото е , че не се движа толкова  много, а ям много.

Мнението беше редактирано от I`M на 22.02.21 18:09.

22.02.21
18:19

казано от I`M на 22.02.21, 18:07:

...смятах да не ям, ама ядох...

И аз така, почти целия ми съзнателен живот :D

22.02.21
18:59

казано от Splash на 22.02.21, 18:19:

казано от I`M на 22.02.21, 18:07:

...смятах да не ям, ама ядох...

И аз така, почти целия ми съзнателен живот :D

При мен глагола е ПИЯ...

22.02.21
19:38

казано от nervak на 22.02.21, 18:59:

При мен глагола е ПИЯ...

Дам, това също... Виж какъв “фитнес” форум сме :D От днес на пиле, броколи и ориз.

Мнението беше редактирано от Splash на 22.02.21 20:00.

23.02.21
20:25

Храната :

Две много мазни и много вкусни гювечета, почти един хляб, помело. около 10 оризовки намазани с крема сирене, една вафла.

Какъв беше този апетит днес, не знам. Едвам се спрях . И определено не е добра идея да опитвам хляба веднага след като го извадя от хлебопекарната. Така го опитах, че свърши.

Определено повечето ходене предишните дни ми се отрази днес. Тежаха ми краката при разходката в планината и темпото беше значително по-бавно , независимо от по-лекия маршрут, който избрах.

Паднах до 100 килограма. Свалил съм за месец и половина около три кила.  Принципно свалям доста повече, но в случая го отдавам на факта, че върнах повечето от изгубената мускулна маса и практически затова загубата нa тегло е толкова малко.  формата е потресаваща в момента, но се надявам да сваля още десет кила и ако сваля да съм в по-добра форма.

Мнението беше редактирано от I`M на 23.02.21 20:31.

24.02.21
19:48

Днес  - изометрия - кофички и набиране на халките. Отделно няколко опита за превъртане с краката нагоре и някой и друг опит за заучване на някои движения, които намирам за интересни.

Храната:

1. Сладолед ( банани, горски плодове, суроватка и ванилова захар) половин пакет оризовки, сандвич с масло и шунка.
2. Две порции нахут със свинско на фурна, четири филии хляб, една купичка сладолед, две купички сладолед, три купички сладолед ....

Нещо много огладнях по обяд , че и обядвах. Харесвам доста протеиновия сладолед , който си правя и който е значително по-ниско калоричен от нормалния. За вечеря , обаче бях купил на децата една кутия и аз уж само да опитам... Определено има разлика във вкуса. За първи път си купувам литър пастьоризирани яйца/белтъци. Не бих казал, че изпитвам някаква специфична нужда да ги включа в режима или нещо подобно. Просто ми интересно да  пробвам, че не съм.

Опитах се да компенсирам малко за непредвидения обяд:

Мнението беше редактирано от I`M на 24.02.21 20:10.

25.02.21
19:36

Храната:

1. Нахут на фурна, филия хляб, два сандвича с масло и шунка, три шоколадови бишкоти.
2. Три големи сандвича с лаваш, купичка сладолед с две лъжици течен шоколад.

Движението се свежда до мижавите 20 000 крачки. Нямах време за повече иначе мислих да ги направя към тридесет днес. Хубавото е, че по-голямата част от тях са по чукарите. Днес обиколих малко повече околните върхове. Времето беше страхотно. Нямаше грам вятър, а слънцето приятно стопляше в хладната сутрин. От известно време насам ми се ще да подхвана камъните, но все мокро и лъзгаво и не е здравословно да се пробвам да тренирам , та пропусках. Днес обаче си направих тяга и нещо средно между зерчер и преден клек .

Мнението беше редактирано от I`M на 25.02.21 19:40.

26.02.21
19:49

Храната:

1. Два омлета, три принцеси с кашкавал и сирене, голяма купа таратор, една вафла дето не си струваше калориите.

Движение - 28 хиляди крачки.
Уморих се неочаквано много днес. Като се прибирах след планината и едвам качих стълбите до нас, ама все още съм със слаба физическа подготовка . След време би следало да не се изморявам чак толкова от малко повече ходене. Отделно не очаквах и че клекът от вчера толкова ще ме удари в бедрата днес. То верно не съм правил месеци, но мислих, че с ходенето поне някакъв мускулен тонус поддържам в краката. 
Не можах и да спя добре тази нощ. Преди лягане ми се припи нещо различно от вода и реших да пийна малко студено мляко. Ама то  малко, малко и изпих към 1.5 литра почти на екс. При мен обаче приемът на повече прясно мляко има някакъв диуретичен ефект, та ставах два пъти през ноща по тази причина, а аз събудя ли се и после трудно заспивам. Утре и другиден трябва да свърша малко работа, но заввиси и от времето. Общо взето е това.

27.02.21
15:34

Днес - Малко под 10 км планинско. Лицеви и два вида набирания на халки. Около 30 минути обръщане ( градинско, не щангиско). За днес определено приключих с физическата активност.

Храната:

1. Фасул със свинско в гювеч, три филии хляб, няколко бисквити .
2. По план - тава пица и крем карамел.

Събудих се доста изморен. Хем вчера заспах към 11 , а днес станах около девет, което при мен се случва много рядко. Много умора в краката и видях зор първите 2-3 километра катерене, но после се поотпусна мускулатурата и относително свежо се движих. Тръгнах да тичам по камънаците , но лявото коляно и десният глезен бързо ми напомниха, че съм още много тежък за този вид дейност.
Утре смятаме да поработим по двора и да засеем някое и друго дръвче. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 27.02.21 17:24.

28.02.21
19:03

Храната:

1. Телешки стекове, сърмички, няколко филии хляб, бутилка розе, сладолед с шоколодови пурички и бисквити.
2. Пет  купички крем карамел.
3. Гофрети ( в момента ги прави жената) с шоколад и банани. Ще изям колкото ми се ядат.

Нещо ме е налегнал мързелът . Общо взето е това.

01.03.21
20:27

Храната:

1. Шест понички с шоколад, литър прясно мляко.
2. Пет принцеси с кашкавал, около литър лимонада.

Нещо тези дни не ми се тренира и не ми се пази режим. Затова и нито тренирам, нито пазя режим.

04.03.21
18:46

Храната:

Вторник :

1. Пилешко филе с къри и сметана, шест филии хляб.
2. Мляко с мюсли, 6 обикновени вафли с необикновен вкус, пакет пуканки и пакет оризовки.

Сряда:

1. Свинско с картофи на фурна, три филии хляб, един кроасан, три вафли.
2. Йогурт с горски плодове, малко баница, няколко медени питки и слепени сладки, пакет

Днес:

Два сандвича (обичайните с лаваш), сладки и кисело мляко с мюсли.
Преди лягане - чай с мед и лимон.

Мислих да намаля малко калориите, но видимо качвам маса в гърдите , а там или много трудно качвам или хич, та ще изчакам още седмица -две с намалянето на калориите.
Движа се доволно. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 04.03.21 18:50.

05.03.21
17:21

Храната:

1. Филия хляб с пилешко и скирела.
2. По план - пица с блат от лаваш и някъв сладкиш, който ще забърка жената.

От снимката на хляба в на Сашо дневника реших да опитам как е станал нашият и изядох “една” филия от на Иван .  За първи път пробвам скирела. Видя ми се доста малко калории за сирене. На вкус  ми заприлича на моцарелата, а лично на мен тя не ми е от любимите сирена. Калории обаче наистина са малко. От вчера останаха две питки лаваш, та реших днес да ги пробвам като блат за пица , пък дали ще стане пица е друг въпрос.

Походих малко повече( все пак доста хляб изядох следобед) и даже направих няколко серии тяга с камъни. Поизгорих отново 1200-1300 кк. , та бива. Иначе времето беше страхотно. Харесах си един див маршрут ( даже няма очертана) към едно от дерета и ако се задържи сухо времето тези дни мисля да го пробвам. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 05.03.21 17:25.

06.03.21
17:07

Храната:

Пиле и ориз пържени в масло, две филии хляб, ябълков пай.

За вечеря все още не знам какво точно ми се яде. Учудващо не е пица.
Днес излязох  в планината, но силният вятър скъси значително разходката ми. Вчера пролетно .Днес ми беше направо студено.

Гърбът много мазен и той все още:

Мнението беше редактирано от I`M на 06.03.21 17:09.

07.03.21
17:55

Днес малко раздвижване на халките ( кофички, лицеви, набирания и прочие) и общо взето нищо друго за отбелязване.

10.03.21
18:36

Храната:

Понеделник:

Пица със сирена и домати, шоколадов пудинг.

Вторник:

Около 200 милилитра белтъци и две цели яйца със сирене и кашкавал, две филии хляб, сладолед с половин пакет оризовки.

Днес :

1. Мюсли с кисело мляко, две филии с кашкавал на фурна.
2. Около 200 милиритра белтъци и две цели яйца с кашкавал и сирене, филия хляб,три палачински с банан и течен шоколад.

Движа се в планината. Тренирам с халките. Взех да вкаравам и клек и тяга с камъни  - засега по един път седмично.

11.03.21
19:30

Храната:

1. Кисело мляко с мюсли, две принцеси с кашкавал, две палачинки с белтъчен крем и банан.
2. Малка тенджерка с каша със сирене, две филии хляб, палачинка обилно залята със сироп от Агаве.

12.03.21
21:08

Днес - няколко вида изометрия на халките.

Храната:

1.  Две принцеси с кашкавал, сладолед със сироп от агаве.
2. Две пици със сирена и домати, кисело мляко с мюсли.

Час ходене в планината.
Прибрах се преди малко, че имаше да свърша някои неща. Изморих се, че и кръстът ме заболя. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.03.21 21:29.

13.03.21
18:03

Храната:

1. Два сандвича със сирене , кашкавал и марула.
2. Баница с яйца и сирене,  крем карамел.

Мнението беше редактирано от I`M на 13.03.21 18:03.

15.03.21
20:13

Храната:

Зеленчуци с тофу запържени с кокосова мазнина на тиган, две филии хляб. Кремче от тофу с какао.

Днес не ми остана време за планината . Заваля и не можах да повися и на халките. Евентуално утре.

16.03.21
20:29

Храната:

Две порции червена леща, три филии хляб, салата от марула, краставици и домат, сладолед( банани, горски плодове, мюсли, протеин на оризова основа, кокосово мляко) обилно залят със сироп от агаве.

Имах някакви надежди , че оризовият протеин ще ми хареса , но уви и той не е по вкуса ми. Поне ми е по-”вкусен” от соевия. Изхабих почти цялото шишенце със сироп от агаве  в “овкусяване” на сладоледа .

Вятърът днес беше направо брутален, та даже ми беше зор по града да ходя пеша. За планината  направо се отказах. Определено днес не бе работа да се катеря по скалите в този вятър. Повисях обаче на халките и то повече от обикновено Понамокрих се малко от дъжда, но нищо фрапантно. Не описвам вече  тренировките, защото честно казано и не ги слядя. Не спазвам някаква определена последователност или схема. За моите цели е достатъчно да правя каквото и да е раздвижване и ще поддържам мускулен тонус. Общо взето е това.

17.03.21
18:59

Храната:

1. Червена леща, две филии хляб, пудинг от тофу и какао, банан.
2. Спаначени кюфтета , две филии хляб, банан, чипс от ориз и лимец.

Движение - един час на велоергометъра вкъщи.

Предполагам, че след две-три седмици малките зелени кюфтенца ще ми омръзнат, но засега ми харесват доста.

18.03.21
11:19

казано от I`M на 17.03.21, 18:59:

Движение - един час на велоергометъра вкъщи.


Звучи адски досадно. :)

18.03.21
14:53

казано от Boby_ на 18.03.21, 11:19:

казано от I`M на 17.03.21, 18:59:

Движение - един час на велоергометъра вкъщи.


Звучи адски досадно. :)

И е . Дори и пред телевизора с любим сериал  , но така ще е тези дни .

18.03.21
19:41

Храната:

1. 4-5 от снощните спаначени кюфтета, филия с лютеница, банан.
2. Веган пица, веган сладолед, филия с лютеница.

След малко ще се качвам на колелото пред телевизора и ще гледам да избутам един час.

Пицата се оказа по - вкусна , отоколкото очаквах. Сладоледът изглеждаше добре, но на вкус се оказа малко по-различен от на вид  .

Мнението беше редактирано от I`M на 18.03.21 19:43.

19.03.21
20:15

Храната:

1. Сладолед( горски плодове, оризов протеин, бадемово мляко, шоколадов сироп на растителна основа)
2. Две купички с кремче от тофу.
3. Три сандвича със зеленчуци, кремче от тофу.

Така и не се наядох днес.
На сместа за кремчето от тофу трябва да пробвам да й  сложа и кокосови стърготини. Мисля, че ще са добра добавка.

За разнообразие направих малко тяга и преден клек с ластиците. Сега мисля да се качвам на колелото и да гледам нещо по телевизията.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.03.21 20:17.

20.03.21
19:12

Храната:

1. Пица, соев йогурт с горски плодове.
2. Кюфтета от киноа, две филии хляб, кекс.

Движение - лежане по вкъщи.

Мнението беше редактирано от I`M на 20.03.21 19:13.

21.03.21
19:54

Храната днес:

1. Кюфтета от киноа, две филии хляб.
2. Две огромни порции нахут  с домати и лук, пет филии хляб, пориця пържени картофи.
3. Нещо като палачинки обилно заляти със сироп от агаве.

Сутрин рано на гладно  като се погледна в огледалото  странично -  коремът вече  виси с една идея по - малко. Или казано по-друг начин - има напредък в това отношение. При гърба дори и при опит за позинг ( колкото и да е неуспешен при мен) липсва формата на “кофа”. Формата на варел обаче я докарвам.  Приемам го за напълно нормално.Все още съм на много висок процент мазнини. Предполагам, че ако падна до около 20 процента ще изглежда относително добре. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.03.21 20:20.

29.03.21
13:57

През изминалата седмица имах лек напредък във свалянето на килограми и успях да падна малко под 100 кг. Визуално във формата разлика няма спрямо миналата седмица

Мнението беше редактирано от I`M на 29.03.21 13:59.

05.04.21
15:04

Првз изминалата седмица нямам някаква съществена разлика във свалянето на килограми, като продължавам да се въртя около 100 кг.  Визуално се вижда леко изчистване в гърба . Коремът сутрин на гладно стой прибран. В интерес на истината нямам спомен при това тегло, коремът да ми е бил толкова прибран. Че формата е зле- зле е , но отчитам лек прогрес и през изминалата седмица.

Мнението беше редактирано от I`M на 05.04.21 15:08.

06.04.21
16:15

Вече ти личат и визуално свалените килограми!

08.04.21
15:10

Тези дни започнах да включвам и тичания на къси разстояние( отделно от “спринтовете” по баирите). Говоря за най-аматьорско тичане за удоволствие. Нямам някаква конкретна цел . Нито засичам време. Нито се опитвам да придобия някаква техника. Просто засега ми е кеф да тичам така . Отделно обстоятелството, че след като направя 7-8 врътки едвам ходя после, ми действа напомнящо колко зле съм в това отношение и ме мотивира да тичам по-често.

12.04.21
15:33

И през изминалата седмица не съм мръднал на тегло и си стоя около 100 килограма, макар и като, че ли съм изчистил още малко от мазнините. Иначе в момента съм на кофички и набирания на халки - един път седмично и нещо като тяга -един път седмично. Обмислям да спра тренировките за 2-3 седмици, като оставя само кардиото и мисля, че по този начин ще тръгне теглото надолу. Тоест известно време без тренировки извън кардиото.

Иначе с дрехи не изглеждам чак толкова мазен и отпуснат , колкото съм в действителност.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.04.21 15:35.

19.04.21
11:17

През изминалата седмица успях да сваля 2 килограма от личното тегло. Ще се опитам тази и следващата седмица да свлаля 3-4 килограма(общо), тьй като след това ще подновявам приема на животински продукти и предполагам, че ще върна някой и друг килограм .

Визуално нямам някаква разлика във формата след свалянето на 2 кила. Като се погледна в огледалото виждам същия закръглен и отпуснат мъж на средна възраст- така както беше и преди две седмици.

01.05.21
16:53

Скоро не съм попълвал дневника, но то няма и  нищо съществено за отбелязване. Свалих още малко килограми. Днес отново осъзнах колко ми  е слаба физическата подготовка. Принципно правя много кратки маршрути в планианта  по час , някой път и по два часа . Днес реших да походя малко повече за да видя колко ще се изкача , за какво време и колко уморен ще се чувствам . Тръгнах пеша от около триста надморска . Изкачих се до около 480 и слезнах от другия край на билото отново до около 320 надморска . От 320 подхванах друг планински маршрут и  се качих до около 1100 ( тук ходенето бе само изкачване) за малко под два часа считано от първата крачка пеша. След което слезнах от 1100 до 320 и  от 320 се качих до около 480( това ми бе едно от най-жалките изкачвания - направих 7 или 8 почивки от по 30-40 секунди) и отново слезнах до 300( началната и практически крайната точка)  , като накрая  едвам се движих и ми идваше да легна на някакъв плосък камък за поне 5-10 минути. Общо време за всичко - почти 4 часа и тридесет минути. Надморската е по джи-пи ес и табели, но не знам до колко е точна. Като цяло ще се опитам да падна до 4 часа за този маршрут, но с тази слаба физическа подготовка едва ли ще се случи скоро, ако изобщо се случи. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 01.05.21 17:01.

03.05.21
00:37

но с тази слаба физическа подготовка едва ли ще се случи скоро, ако изобщо се случи

[
Важното е да вървиш напред и да надграждаш себе си.

Мнението беше редактирано от чичо Сам на 03.05.21 00:38.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1