Храната вчера:
1. две пици, извара с плодове.
2. Котлетна пържола с марина от горчица и мед, три филии хляб.
3. 50 грама тиквено семе, едно уиски и един шоколад.
Движението - айляк разходки без да си давам много зор, да не кажа хич.
Тренировката :
1. Лег - 20х20, 10х60, 2,2х 140, 4х130, 6х120,3х120кг.
2. Някви скрипци.
3. Преден клек - 6х40, 3х60,80,90кг.
Първата серия лег на 140 не беше двойка с пълна амплитуда. Не съм слагал тези килограми от години ( а и бях сам )та се поколебах да пусна до -долу от притеснение да не взема да се затисна. Пуснах почти до долу , но не докоснах гърдите. На втората серия първото повторение докоснах гърдите леко, на второта май не. На последната серия на 120 обаче при третото повторение получих спазъм ли, крампа ли в лявата гърда , мускулът направи нещо като вълна, придружен с оста болка. Та едвам вдигнах щангата. От там се отказах да правя полулег. Пробвах вертикален скрипец, но и при него имаше болка при движението нагоре. На предния клек също имаше болка от самото положение на ръката. Сега дори и при леки завъртания на лявата ръка ме реже гърдата. Надявам се, че е някакво разтежение и ще отмине за два-три дни. Мисля си ,че ако бях скъсал нещо щеше да боли много по - силно.
Храната вчера:
1. две пици, кисело мляко с овес и стафиди.
Едно хранене. По отношение на храната напоследък ще споделя един разговор с жена ми от вчера:
Тя: Какво искаш да ти сготвя , Мило.
Аз : Пица.
Тя : Не ти ли омръзна тази пица вече.
Аз : Направи ми две...
Вчера към десет и поволина вечерта ми се приспа и с кеф около 11 заспах. Да ама се събудих в 3:11 сутринта и хич не ми беше кеф. Въртях се .въртях се и не можах да заспя. Побутнах жената и я питам иска ли да си говорим за нещата от живота, тя само ми изръмжа предупредително като мечка гризли оттегляща се в зимен сън. Отказах се да водя разгови с нея. Викам си ще ида да гледам малко рибката как плува в аквариума и може да ми се приспи. Отидох в другата стая седнах пред аквариума и гледам рибата спи. Айде отново в леглото. Въртях се до към 5и 30 и малко след това съм заспал, само за да се събудя в 6:36ч. и вече грабнах телефона да чета нещо поне.
Мнението беше редактирано от I`M на 06.03.23 16:21.
06.03.23
21:37
Ако си скъсал мускул би трябвало да посинее, дано е само разтежение. Като не си бутал тежка лежанка от толкова дълго време е глупаво да скачаш от 60 на 140кг
Да, няма как да скочиш директно от 60 на 140. Ако си караш в пирамида с ниски бройки, до към 120, преди да сложиш 140, риска е минимален, ще знаеш на какво ниво си в момента и освен това ще имаш повече сила, от колкото ако директно сложиш 140.
П.П. Едва ли е скъсване, но пак може да те мъчи с месеци. Случвало ми се е в лявата гърда,
и съм тренирал с болка с месеци. Глупаво, ама.....
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.03.23 22:29.
Преди да сложа 140 , мислих, че съм загрял добре и се чувствах добре загрял. И при двете серии на 140 и при четворката на 130 и при 6- та на 120 никви проблеми и чак последната серия на 120 се случи, което ме изненада, защото беше последната серия. Отделно и 140 и 130 ги усетих приятно като натоварване , тежки, но не болезнени и криви.
Може би, даже най- вероятно наистина трябваше да направя още една - две вработващи серии преди да скоча на 140, което и правя обикновено, ама нейсе този път друго ми дойде на главата. За съжаление на лежанката доста често се увличам.
Засега няма посиняло, но болката хич не е слаба, но си мисля, че при скъсано ще ме боли доста повече.
Сега се надявам утре- другиден да не ми хрумне да пробвам лег да видя дали ме боли много, защото доколкото се познавам ще ми мине през главата като отида във фитнеса следващия път .
Храната вчера:
1. Две пици, буркан кисело мляко с шепа овес и стафиди, 100 грама тиквено семе.
Едно хранене. Днес отново от сутринта съм гладен, та най-вероятно ранния следобед ще направя първо хранене, а малко по-късно и основното. Тъкмо си взех и протеина , който бях поръчал, та ще има и курабийки. Между другото идеално ми идват курабийките за десерт. И като калории и като вкус. Чудих се дали да не си взема и някакви добавки за по-добро възстановяване, но в крайна сметка се отказах защото най-вероятно няма да ги пия. Магнезивият цитрат вече няколко месеца стой в шкафа, а не знам дали съм изпил и 7-8 дози от него.
Днес все още имам болка в гърдата, но значително по-слаба от вчера.
Тренировка :
1. Тяга надхват- 6х60кг., 3х100, 3х120, 1х140, 1х150,1х140,140,140,140 кг.
Тяга правих, към лега гледах, но разумът надделя. 150кг. на тягата ми бяха леки, на крака, на кръст , на гръб, ама са максимума на хвата ми. Ако искам да дърпам повече, трябва да е с фитили.
Храната вчера:
1. Протеинов бар, протеиново брауни, буркан кисело мляко с овес и стафиди.
2. Телешки бургер, пица, протеинови курабийки, 50 грама тиквено семе.
За курабийките този път използвахме протеин с вкус лимонов чийзкейк. Малко по -бледи станаха на цвят, но вкусът им ми хареса, малко по-различен от шоколадовите.
Иначе това курабийките като количество са толкова:
Мнението беше редактирано от I`M на 08.03.23 17:39.
Храната вчера:
1. Протеинов бар, протеиново брауни, половин литър прясно мляко.
2. Свинска пържола, две филии хляб, четири парчета торта.
3. Овес с кисело мляко и стафиди, пълзнозърнест кроасан със сирене, шоколад, тиквено семе.
Вчера много калории приех. Общо взето един ден пропуснах пицата и положението излезе извън контрол. Днес малко повече ходене и по-тежки маршрути спрямо последните седмици и по-малко храна за да изравня резултата от вчерашното прекаляване с калориите.
Гърдата почти мина, но реших лег да не правя лег до края на седмицата. Утре може да скоча за едно обръщане или клек.
Иначе парчетата торта не бяха уж много големи, но пък изядох четири.
Храната вчера :
1. Протеинов бар, протеиново брауни, две чаши прясно мляко.
2. Една пица, пълнозърнест кроасан със сирене и луканка, протеинови сладки.
Днес щях да ходя до фитнеса, но като не мога да правя лег и ми избяга мотивацията. Хубаво и че не отидох, че докато измъкна джибрите от избата бая зор видях. И кръста го отнесе. Сигурно утре ще ме боли.
Спрях седмичното теглене, тьй като като видя, че съм свалил повече от очакваното и следващите два-три дни се отпускам повече с храната. Хубава разходка днес. Ухаен въздух, пеещи птички и тичащи сърнички. Утре поне ще излизам рано сутринта, та няма да се чудя какво да правя като се събудя в 5 .
Храната вчера:
1. Протеинов бар, протеинов брауни, две чаши прясно мляко.
2. Три яйца с луканка, сирене и кашкавал на фурна, две филии хляб, авокадо с домат, протеинови сладки.
3. Филия с лютеница и луканка, протеиново брауни.
Последните 3-4 дни ме гони доста глад и ям малко повече, отколкото ми се иска.
Не ми се бе случвало скоро толкова изморен да се чувствам като излезнах в планината. Ако не беше кучето сигурно щях да се върна след първите 200-300 метра. Направих една хубава и изтощителна обиколка и мислих, като се прибера да дремана следобед, че трети или четвъртие ден подред ставам в 5 сутрина. Ама въпреки умората не ми се спеше и се разминах със следобедната дрямка
Мнението беше редактирано от I`M на 11.03.23 17:52.
Тренировката :
1. Лег - 8х40,3х60,80,2х100,1х110кг.
2. Мечка - 6х50,75,85,75,50кг.
3.. Лег с една ръка и един дъмбел. 6х22,40,45кг.
4. Обръщане от вис + преден клек + военна преса 3,3,3 +3,3,3+3,3,3 х 40,60,70кг.
Мислих, че гърдата ми е минала, но още от 40 кила взе да ме боли и то силно. Реших да си продължа по план с лега, като да си търпя болката, ама на 110 имах чувството, че направо ще скъсам муслул и се отказах. Направих малко лег с дъмбел само с дясната ръка - и аз не знам защо. Ще трябва и тази седмица да не натоварвам гърдите, а за съжаление най-вероятно и другата.
Храната вчера:
1. Пица, кисело мляко с овес и стафиди.
2. Яйца на фура, три филии хляб, авокадо с домат, протеинови сладки.
Нещо не съм в кондиция тези дни. Отделно и много неща имам на главата.
Ти за колко време и по колко пъти си правил пас въобще от щанга, та за 1, 2 и дори 3 седмици да е проблем. Остави нещата да отшумят, че това може да те извади от силовите тренировки за месеци. Няма да падне силата или мУскуло :-)
Мнението беше редактирано от Dydo на 13.03.23 22:01.
казано от DydoFit@ на 13.03.23, 22:01:
Ти за колко време и по колко пъти си правил пас въобще от щанга, та за 1, 2 и дори 3 седмици да е проблем. Остави нещата да отшумят, че това може да те извади от силовите тренировки за месеци. Няма да падне силата или мУскуло :-)
Като не мога да правя лег - хич не ми се ходи към фитнеса. Като не мога да правя лег - ми се прави лег 20 пъти повече от обикновено. Спирал съм тренировки с месеци и години - ама от мързел и по собствено желание .
Иначе то няма и кво да пада толкова - ни мускул имам, ни сила :)
Хайде ся, стига скромности:-) Очевидно това движение ти се отдава, а и си си бая силен, имайки предвид кг. които можеш да вдигнеш без да го тренираш целенасочено и по схема ,а и след паузи.
И си як, и си имаш и мускул. Но както много от хората, които са яки и с мускули, има и мазнинка :-)
14.03.23
14:28
Със сигурност имаш много сила от лег и ако натиснеш там за нула време ще бутнеш 170-180кг.
14.03.23
14:31
Или ще се контузи...Което е доста по-лесно да стане за “нула време”.
казано от James Hinks на 14.03.23, 14:31:
То натам отива, няма как тази болка да я бори с продължаване на същото движение и по този начин. Той вече се е контузил, въпроса е че продължава.
14.03.23
14:38
казано от James Hinks на 14.03.23, 14:31:
Добре казано!
170 кг. ми се виждат невъзможни за мен. В най-добрата си форма съм бутал двойка на 160 кг. На 170 имах чувството, че гръдния кош ще се отвори отвътре навън. Всъщност мисля, че два или три пъти съм бутал двойка на 160, ама 170 така и не успях да ги вдигна. 150 сигурно и в момента (ако не ме болеше така гърдата) ще ги вдигна, но от тях нагоре ми е много трудно вече, да не кажа че ми са баш максимума в момента, а най-вероятно и занапред.
Храната вчера:
1. Протеинов бар , две чаши прясно мляко.
2. Две пици, половин буркан кисело мляко, кофичка скир , овес и стафиди.
Наближавам вече стоте килограма лично тегло. Със свалянето под 100 сигурно ще се забавя , защото по принцип тук вече удрям първото плато и ми трябва повече време да го преодолея.
Снимка от тази сутрин на гладно:
Тренировката днес:
1. Лег - 15х20кг. 6х40,60,80,100кг.
2. Полулег с дъмбели с успоредни длани - 12х22,22,22кг.
3. Мечка - 8 х60,70,80,80кг.
4. Зерчер - 3х60,70,80кг.
Не съм тренирал от около петнадесет дни , но днес отново неприятна и относително силна болка в гърдата при лежанката. За мое щастие се усеща само като болка, а не като че все едно ще скъсам мускула, като последния път. За всеки случай обаче тренирах с много леки тежести.
Последните две седмици имах много ангажименти, отделно почулих няква бактериална или гъбична ( не разбрах точно) инфекция на на ухото,та изобщо не ми беше до тренировки. Първите дни даже свалих и килограми, че почти не ядох покрай болките в ухото, че чак челюстта ме болеше. Последните няколко дни се отпуснах повече с храната и качих може би малко повече от предвиденото, но нищо притеснително.
Мнението беше редактирано от I`M на 27.03.23 16:08.
Ако искаш прави си движенията но увеличи обема и намали тежестите, докато не го усетиш добре. Като цяло си точно на ръба на това да се оправи, но важното е да не го претоварваш. Ти най-добре ще си го усетиш, но все пак.
П.С - имам предвид наистина много леки тежести, понеже всеки разбира различно. 20 повторения при което да не усещаш дискомфорт. Може да има леки дърпания .
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.03.23 19:01.
казано от kaloyan на 27.03.23, 18:59:
Ако искаш прави си движенията но увеличи обема и намали тежестите, докато не го усетиш добре. Като цяло си точно на ръба на това да се оправи, но важното е да не го претоварваш. Ти най-добре ще си го усетиш, но все пак.
П.С - имам предвид наистина много леки тежести, понеже всеки разбира различно. 20 повторения при което да не усещаш дискомфорт. Може да има леки дърпания .
Дискомфорт и лека болка усещам дори и при повторенията само с лоста. Смятам да си продължа в нисък обем от по 3-6 повторения в 3-4 серии и тежест по усет, но мисля да не минавам 90-100кг лег засега. Принципно тренирам три пъти гърди в седмицата, но ще ги разредя и тренировките за момента . Днес пробвах кофички и като , че ли положението е доста по- добре от лега, та може и да заменя лега . Кофтито е че в момента няма колан за тежести в залата и се мъча да задържам дъмбел с краката и ми е малко неудобно по този начин. Определено имам намерение малко по - разумно да подходя този път.
Аз това ти го казвам понеже така работят рехабилитаторите, и аз съм го пробвал и работи, ама трябва време и почти никакви тежести. Големия обем е просто да има движение и активация. А не да се вдига наистина ... Ами пробвай си го на усет така както си го намислил, тъкмо ще видим как е. То при травмите колкото повече хората пишат толкова по-добре, защото служи и на другите които изпадат в такива ситуации.
Храната вчера:
1. Прясно мляко с банан и протеин.
2. Две пици обилно намазани с майонеза, айрян, 7-8 бисквити( от големите, двойно слепени)
Напоследък взех да слагам и доста майонеза на пиците, но с оглед на движението което правя, не мисля, че ще ми попречи на свалянето на килограми. Общо взето режимът с пици си върви супер.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.03.23 14:56.
Тренировката днес
1. Военна преса - 12х20кг.,5х40,3х60,70, 1х80кг., 0х85+6х60кг.+8х40 кг.
2. Набиране - 3СТ, 1х20+2 СТ,5,5,5СТ
3. Мечка подхват - 6х50,60,70,80,90кг.
4. правих още нещо, но в момента не се сещам какво беше
На 85 при воената аха да я избутам, аха да си я плесна на челото . В крайна сметка неможах да се преборя с тази смешна тежест. На набиранията пробвха с дъмбел в краката, но след първото повторение щях да го изпусна и го оставих и продължих само със собствено тегло. Аз пиша мечка, но практически правя гребане с Т образен лост със заварена напречно ръкохватка/лост и накрая захват с болт за метална поставка . Едно време на мечка казвахме да слагахме лоста в ъгъла и го подпирахме с дъмбели и го хващахме със скръстени пръсти близо до горния ограничител. Иначе 90 ми натежаха много.
Храната вчера:
1. Протеинов бар с литър прясно мляко.
2. Две пици , три оризови и два мюсли бара.
Кучето се радва на сутрешното слънце:
Мнението беше редактирано от I`M на 29.03.23 21:33.
В първия момент като видях снимката (защото тя първа ми се наби в очите) си казах, че като си се разхождал в гората си видял вълк и си го снимал.....и започнах да чета. А то кучето ти :-)
Всъщност сигурен ли си, че е куче:-))))
казано от DydoFit@ на 29.03.23, 21:28:
В първия момент като видях снимката (защото тя първа ми се наби в очите) си казах, че като си се разхождал в гората си видял вълк и си го снимал.....и започнах да чета. А то кучето ти :-)
Едва ли е чисто, има някаква смеска, я от вълк я от чакал.
Кучето си е куче, че даже и порода си има :)
казано от I`M на 29.03.23, 22:35:
Всъщност сигурен ли си, че е куче:-))))Кучето си е куче, че даже и порода си има :)
Аха. И каква е породата ? Вълк или чакал ? :)
Ти и при Боби се беше изказал по породите-личи си ,че се интересуваш...от породи.
казано от nervak на 29.03.23, 23:36:
Ти и при Боби се беше изказал по породите-личи си ,че се интересуваш...от породи.
НЕ разбирам, сега се шегувам, ама спирам че само спам правя. А пък някои сериозни кучкари се обиждат на тема порода :)
Храната вчера:
1. Протеинов бар, половин литър прясно мляко.
2. Две пици, литър айрян, 5 мюсли бара.
3. Кисело мляко с овес и стафифи.
Вчера ядох повече отколкото ми се искаше и то още на второто хранене. Трето изобщо не трябваше да правя, но към десет огладнях зверски. В тази връзка и днес направих 30-минути повече ходене сутринта. Иначе теглото в момента е 101 кг.
Тренировката днес:
1. Полулег - 20х20, 12х40., 6х60,80,80,80кг.
2. Набирания - 5,5,5,5,5
3. Гребане - 6х40,60,80,60кг.
Днес успях да стигна и до фитнеса. Предишните дни все нещо изникваше и не можах да тренирам. Иначе и днес набързо. На полулега ме болеше гърдата, но поносимо. Осемдесет ми бяха леки, но заради гърдата не сложих повече. Очаквах да е минала вече болката, но явно ще трябва да почакам още. Гребане с лост правя много , ама много рядко. Днес обаче като, че ли ми беше добре като натоварване.
Храната вчера:
1. Две пици, кекс, айрян.
Храната миналия ден:
1. Меча лапа , малка тенджарка с таратор, три филии хляб, една тавичка домашни курабийки с парчета шоколад.
2. Два телешки бургера с пържени картофи, сирене, кашкавал, гауда , к.краставици, кетчуп и майонеза и лаваш, около 20 целувки с шоколад,
Храната в петък.
1. Протеинов бар, литър прясно мляко.
2. Две пици, половин козунак намазан с течен шоколад.
Храната в четвъртък - същата като в петък, без козунака.
Мнението беше редактирано от I`M на 03.04.23 16:05.
Храната вчера:
1. Протеинов бар, половин литър прясно мляко.
2. Пица, канелони, пакет слепени бисквити -175 грама.
Последните седмица -две не съм правил протеинови бисквити с овес, което отчитам като грешка. Едно, че не са толкова калорични, друго че ме засищат и ми харесват на вкус. Вчера си взех уж само една бисквита и с тази моя неописуема любов за сладко изядох целия пакет, а даже не ми и хареса толкова.
Днес крив и изнервен ден.
Тренировката днес:
1. Лег с дъмбели -12х12,16,18кг., 6х40,40,45кг.
2. Преден клек - 6х40,3х60,80кг., 1х90,100кг.
3. Гребане с Т лост- 6х60,70,80,90кг.
4. Набиране с успредни длани - 5,5,5
Определено при лега с дъмбели болката е по-слаба. 45-те са най-тежките дъмбели в залата, а като, че ли взеха да ми идват не толкова тежки вече. На предния клек 100-те ми тежаха доста, но може би имах аванс за още малко. За миг се замислих да сложа 110, но в крайна смека ги оставих за друг път. Иначе тренировката доста бърза и стегната. Помещението със свободните тежести е може би около 30 квадрата и обикновено между сериите му правя между 20-30 обиколки. Днес може би 14-15 обиколки между всяка серия. След фитнеса излезнах с кучето на разходка и определено усетих, че съм клякал малко преди разходката. Доста вдървени ги чувствах краката.
Храната вчера:
1. Протеинов бар, мюсли бар, фъстъчен бар, половин литър прясно мляко.
2.Пица, бургер с кашкавал, гауда, майонеза, домат, к. краставица, кечуп и бургер питка, литър айрян, протеинови курабийки.
Мнението беше редактирано от I`M на 05.04.23 16:45.
Храната вчера:
1. Кюфте с филия хляб, две лъжици протин с около 700 мл. прясно мляко.
2. Талиатели със сметана и пилешко филе, две почнички, четири козуначени кифли, половин козунак с мармалад.
Много често изпускам положението с храната тези, а движението е малко. Живот и здраве другата седмица смятам да увелича движението.
Тренировката:
Двусет от :
1. Полулег с дъмбели - няколко загряващи и две 6 с 40-те.
2. Набирания - 5 или 6 тройки.
Двусет:
1. Кофички - няколко серии по 6-8 повторения
2. Гребане с Т лост - няколко 6-ци с 65 или 75 кила.
Днес едно бързо раздвижване. Веднага след фитнеса час ходене в планината.
Храната вчера:
1. Две пици, литър айрян, половин козунак с мармалад, две понички.
Едно хранене.
Храната вчера:
1. Две пици, литър айрян, 4 понички.
Едно хранене.
Днес половината ден вече го изкарах в движение/активност. Сутринта изленах с кучето в планината. После се хванах да ударя една прахосмукачка на колата, една метла на гаража, пренаредих малко някои неща, още една разходка в планината и то стана обед . Нещо ми се приспа, а планувах да поработя следобед. Май ще дремна и ще работя вечерта. Вечерта ако не ме домързи може да направя и още една разходка в планината.
Храната вчера:
Има дни,които се отпускам малко повече с храната. Има дни, в които прекалявам. Има и дни, в които надминавам себе си. Вчера беше ден, в който надминах дните, в които надминавам себе си с храната.
Останаха ми да довърша някои дребни неща от вчера и след това излизам да се разтъпча малко в планината.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече