Част втора ...

Прескочи до:

05.09.23
14:57

Днес по обед:

1. Лег - загряващи и 5х100,110,120,130кг.
2. Гребане с Т лост - 8х60,80,90кг.

Набързо, без излишни мотания. Скоро 130 кг. не съм ги усещал толкова леки. Загряващите на лега напоследък ги прява 10-15 х лоста +20+20+20 без почивки , като изключим слагането на по една десятка от всяка страна на всяка загряваща серия.
Тренирам общо взето редовно напоследък( по моите стандарти) . Замених едната тренировка с тежести с халки, защото като цяло ми харесва да тренирам с халките и добре ми се отразяват принципно тренировките с халките.
Все по-рядко се сещам да си попълвам тренировките в дневника, а и като цяло все по-рядко влизам във форума.

Мнението беше редактирано от I`M на 05.09.23 14:58.

14.09.23
18:47

Поради липса на време тренироквите спаднаха до две седмично - една с тежести и една на халки. Теглото се връти около 105-6 кг.  Висят ми яко сланините и визуално е зле положението (то няма как на моята скромна височина и при това тегло да е другояче), но пък физически се чувствам добре. Нямам проблеми при натоварвания, не се задъхвам ( или по-скоро се задъхвам в нормални граници)по стълби и прочие. Храната изобщо не я следя, определено съм увеличил доста приема на сладко.

Иначе по планината си ходя и от към движение съм добре.

Мнението беше редактирано от I`M на 14.09.23 18:48.

15.09.23
17:38

Днес е за отбелязване, че успях да стигна до фитнеса. По план щях да ходя в сряда. След това отпадна за вчера, но и вчера не успях. Раздвижих се набързо и добре се получи. И ходенето не е малко, та бива днес. Взех последните дни да се връщам към 23-24 часовите фастове, които принципно ми се отразяват по- добре от 16 - часовите.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.09.23 18:03.

19.09.23
13:25

Днес:

1. Лег - загряващи и 6х80,100,3х120,1х140,150+6 х120кг.
2. Обръщане от вис - 6х20,40,60,1х80,90кг.
3. Набирания с неутрален хват - 5,5,5

Общо взето днес само се раздвижих за тонус и не си давах много зор.

26.09.23
13:04

Отново направих една седмица на без тренироки. Днес уморен, неуморен отидох сутринта до фитнеса и направих една тренировка.

Скоро не съм пускал клипчета, та ето едно как се мъча на 140 кг. лег . На всичкото отгоре не  се наместих хубаво ли, приплъзнах ли се нещо на една страна, ама щангата леко ми бягаше надясно и криво вдигане се получи, но пък като натоварване ми беше добре.

Мнението беше редактирано от I`M на 26.09.23 13:09.

26.09.23
16:42

На видеото сякаш изобщо не натискаш с краката.

26.09.23
18:36

казано от Brown Bomber на 26.09.23, 16:42:

На видеото сякаш изобщо не натискаш с краката.

Не, не натискам. Може би само на последното повторение. Още от как съм почнал да правя лежанка си я вдигам без да натискам с краката и така си свикнах. Някой път като видя много зор и с крака натискам и от пейката се отлепям, но основно само леко стъпвам с краката на пода за няква опора, за да не се клатушкам по лежанката.

Мнението беше редактирано от I`M на 26.09.23 18:44.

29.09.23
18:11

Днес на втория опит успях да стигна до фитнеса. Не бях правил военна преса от доста време и реших днес да почна с нея. Планувах да стигна до 95, но още на 80 видях зор, а 90 ми си натежаха повече, отколкото очаквах и 95 не видях смисъл да ги мъча.

80 кг.

90 кг.

03.10.23
19:12

Днес тренирах, но хем не ме мързеше, хем от няколко дни ме боли ляв лакът и предмишница и дясно рамо. Затова и  не се напъвах много - направих четири петици с 120кг. на лега и пет единици със 100 кг. на преден клек и общо взето с това се изчерпва тренировката. На клека първите две единици ми бяха бая зорни, последните значително по-леки.

05.10.23
17:17

Днес :

1.  Полулег - загряващи и 5х80,100,110, 3 х120 кг.
2. Обръщане от земя - 3х40,60,70, 1 х80,90кг.
3 . Набиране подхват - 5,5,5,5

Нещо последните 2-3 тренировки не вървят. Едни мудни и изморителни.

16.10.23
18:51

Отново ми се събраха десет дни без тренировка. Днес обичайното - лег, гребане  и преден клек. За изминалите 30 дни не знам дали съм тренирал повече от 5-6 пъти. За сметка на това яденето е стабилно( меко казано) и продължавам да пълнея. Добре, че е кучето , та имам малко движение по планината. Общо взето е това.

18.10.23
19:08

Успях да тренирам днес, че и втори път за седмицата. Добре се получи. Скоро не ми се беше случвало при тягата да успея да направя няколко единици в надхват с 150 кг.  Обикновено след първата единица на 150 и хвата изпуска.
110 кила съм -  отново. Увеличавам ходенето и намалявам храната. Ще ми се преди декември да успея да сваля до около 100, че не сваля ли и познавайки се - тази зима може и 120 да ударя.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.10.23 19:28.

19.10.23
17:15

Четвърти пореден ден на над 20 хил крачки. Общо взето това ми е целта откъм ходене - да правя около 20 хиляди крачки дневно. Да, не са много са, но за чичак като мен пак е нещо. Четвърти ден съм и с намален прием на калории и днес вече усещам глад и имам пориви да претършувам шкафа със сладкото.

Храната вчера:

400 грама скир с мед, две круши и една ябълка, 500 грама зеленчуци на тиган, омлет, един домат, три филии хляб, три филии хляб с мармалад.

Едно хранене. Опитвам се да въртя един ден с едно хранен и един ден с две( едно малко и едно основно). Бях си отделил малко мармалад преди да го затворим в буркани, ама много бързо свърши. И домати много хубави, ама приключиха и те.

20.10.23
16:47

Днес правя трета тренировка с тежести за тази седмица, което последно време си е за отбелязване. Уморен се чувствах, даже 45-ците на лега много ми тежаха и едвам направих 10-ка. Набиранията и те зор, ама там имам поне някво оправдание- боли ме предмишницата.

Храната вчера:

1. Скир с мед и стафиди, филия хляб с кашкавал и сирене.
2. Гювече с кайма, три филии хляб, две ябълки, две круши, половин помело, каша от овес и протеин.

23.10.23
18:41

Днес ходих да тренирам. Предния клек този път го пропуснах. Сутринта ходих в планината, преди фитнеса отново направих час и половина ходене в планината и се натрупа умора в краката.

Теглото е 109.7 кг., тоест не съм мръднал спрямо миналата седмица. Явно ще трябва да намаля още храненето, че физическата активност трудно бих я увеличил в момента.

Клип на последната серия с 45-ците. Така като гледам, ще е добре с една идея по - бавно да е движението в негативната му част.

25.10.23
18:58

Днес :

1. Полулег - загряващи и 5х100,110 + 3х100+5х80кг.
2. Тяга - 8х70,3х110, 1х130,150,160кг.
3. Преден клек - 3х70,3х90,1х,100,100,100кг.

На клека както обикновено първата единица на 100 ми беше много тежка, което ме отказа да слагам повече. Послеващите две единици значително по-леки.

Храната вчера:

1. Три яйца, две филии хляб,две принцеси с кашкавал и сирене, кисело мляко с овес и стафиди, две филии хляб с течен шоколад.

Едно хранене.

Последните дни се движа по около 15 км на ден. Около 10км в планината и около 5 в градска среда. Сутринта правя една по - дълга разходка по по-лек маршрут, а следобед правя по-кратка разходка, но по по-труден маршрут. Обмислям да слагам жилетката за следобедния маршрут.  Каго цяло се чувствам изморен и гладен.

С верния другар.

Мнението беше редактирано от I`M на 25.10.23 23:18.

26.10.23
17:06

Храната вчера:

1. Каша от овес и протеин, филия хляб с кашкавал,
2. Пържени яйца, две принцеси с кашкавал, две филии с течен шоколад.

Днес малко по-малко ходене от изминалите дни, че малко ми се беше разпокъсан деня времево.
По план трябва да ми е ден с едно хранене, но бая глад ме гони и не знам дали ще мина само с едно хранене.

Иначе обичам прясно изпържени яйца и принцеси обичам, ама нещо количествата не ми допадат напоследък:

Мнението беше редактирано от I`M на 26.10.23 17:07.

27.10.23
15:15

Храната вчера:

Скир с мед и стафиди, една пица, три ябълки и три круши, филия с течен шоколад.

Едно хранене. Въпреки глада изкарах вчера на едно хранене.

15.11.23
13:29

Спрях тренировките с тежести, че нещо много взе да ме боли левият лакът( то май досега само той не ме беше болял). Отделно и трудно ми стана да намирам време точно за фитнеса. Минах на тренировки само с ластици  и халки. За късмет миналата седмица докато тренирах гърди и скъсах синия ластик и сега трябва поръчам друг. За последните около три седмици съм свалил около 6 кила или средно по 2 кила на седмица. Движението е добре. Рядко падам под 20 000 крачки на ден.  Общо взето ако мога до края на годината да падна до 100 кила лично тегло - ще е супер.

Мнението беше редактирано от I`M на 15.11.23 13:30.

28.11.23
17:10

Тези дни не съм съм тренирал и с ластиците и с халките( с едно изключение), че лакътя продължава да ме боли, а и нямам време. То все има кога да отделя 15-20 минути, ама докато стигна до тези 15-20 минути и ми се е отщяло.
От една страна ям доста, от друга пък в повечето дни още преди да е станало 9 сутринта и вече съм направил първите 5-6 км ходене за деня.

Хем студено тези дни , а като се прибера от сутрешната разходка и тениската е пак е вир вода. Кучето голям помагач в чистенето на сняг. Като го пусна сутринта и до няколко минути е направил 5-6 пътеки. Даже по едно време го вързах за малко, че на няколко пъти щеше да ме събори докато чистих сняг.

Мнението беше редактирано от I`M на 28.11.23 17:17.

01.12.23
18:24

Ходенето днес по-малко , че нямах време.

Напоследък се храня много еднообразно. Редувам пици, спагети, талиатели и с малки изключения, все едни тестени изделия. Гледам уж да ги ограничавам, ама нещо не се получава.

Миналия ден.
1. Около 10 спаначени кюфтета с млечно-майонезен сос, половин хляб, три филии с течен шокалад, помело, 5 сухи пасти, две ябълки
Вчера:
1. Две големи порции спагети с кайма, които залях със сос от 6-7 супени лъжици майонеза и кетчуп, четири филии с течен шоколад, литър прясно мляко, едно помело и две круши.

Днес ще съм на пица с десерт няколко филии течен шоколад и плодове.

Времето около обед ми бе идеално за тренировка навън.

Мнението беше редактирано от I`M на 01.12.23 18:29.

04.12.23
19:26

Малко повече се отпуснах с храната миналата седмица и в резултат спрях да свалям килограми. Тази седмца ще се опитам да вкарам нещата в релси отново. Днес мислих да направя една тренировка с халките, но се замотах с разни работи и я оставих за утре сутринта. Предишните дни ми бяха приятни и топли, дори на моменти обикалях само по тениска, но днес въпреки, че температурите не са много ниски, ми е едно хладно цял ден, та слагах и яке, като излизах навън.

Мнението беше редактирано от I`M на 04.12.23 19:27.

05.12.23
18:43

Днес не тренирах сутринта, както планувах. Все пак стигнах до тренировката с халките, макар и по-късно от плануваното. Кофички, набирания и лицеви - в реда, в който са описани.  С кратки почивки.

Храната вчера:

1. Протеинова извара, три пържени яйца, два парени кренвирша, три филии хляб, 5 круши, слънчоглед.

Бабата ми набра една торба круши от нейната на двора. Не знам какъв сорт са точно -Тя им казва зимни круши, но ги харесвам много.

Днес ми се струва, че ходих повече от обикновено, а като погледнах часовника когато се прибирах и показваше малко на 20 хил крачки.

07.12.23
16:29

Днес лицеви със синковеца на гърба и лека разгрявка с ластиците.
Вчера цял ден изкарах извън града и в пътуване с кола, та движението беше почти никво. Днес отново нямах много време, но успях да вмъкна близо час ходене в планината сутринта.

Храната миналия ден:

1. Пиле с ориз, 5 пърленки с масло, 5 круши, протеинова извара, слънчоглед.

Храната вчера:

1. Пържен шаран, 5 пърленки, един кроасан.
2. Пет круши, слънчоглед.

11.12.23
12:44

Миналия ден тренировка с халките. Кофички и хинду лицеви. Днес обаче отново ме боли лакътя и то чак към предмишницата се разпострира болката.

Храната в границите на нармалното или поне в моите очи.

Слънчевите зимни дни ми са особено приятни за утринни раздвижвания.

11.12.23
14:06

В това време, голяма красота и кеф на слънце, даже и кучето се радва :) .. Питал съм те и преди, но забравих, коя местност е това ?

11.12.23
17:29

казано от kaloyan на 11.12.23, 14:06:

В това време, голяма красота и кеф на слънце, даже и кучето се радва :) .. Питал съм те и преди, но забравих, коя местност е това ?

В Родопите.

18.12.23
10:47

Тези дни не ми остава много време и ходенето е малко. Рядко ми се случва да е станало обяд и аз да съм направил едва 1000 крачки. Вчера успях да се разходя малко повече.
Тренирането е еднотипно - кофички, лицеви и набирания на халки или раздвижване с ластиците, което общо взето ми е достатъчно на този етап. От тази седмица започвам лека-полека да запразнявам, та движението ще се върне към нормалното за мен. Може да вкюча и една тренировка с камъни.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.12.23 13:27.

19.12.23
15:47

Сутринта направих една хубава разходка в планината, може би около 7 км.  Отначало не беше толкова приятна , че духаше един студен и неприятен вятър, но като стигнах до горската част , на завет и беше вече приятно за ходене.
По обед - 7 или 8 тройки набирания на лост и 9-10 серии лицеви ( някой със сина на гърба)с ръкохватки и различно положение на ръцете при някои от сериите. Наскоро пробвах (без ръкохватки) лицеви и с двете деца на гърба и едвам направих три повторения, пък децата не са толкова тежки - двамата заедно са малко под 70 кг.

Храната вчера:

1. Три варени яйца, по някой резън сирене и кашкавал, два парени кренвирша, филия хляб, едно помело, кисело мляко с овес и стафиди.

Едно хранене. Мислих вчера да пропусна храненто и да направя един 36 часа фаст, което до към 18 вечерта ми се струваше добра и осъществима идея. След това зверски огладнях и изобщо не ми се струваше добра, а още по-малко и осъществима идея.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.12.23 15:50.

20.12.23
14:12

Днес отново няколко километра ходене. 7-8 тройки набиране подхват.

Храната вчера:

1. 500 грама скир със сладко от малини.
2. Порция талиатели с пилешко, едно помело, две купички грис, две филии хляб със салам, един кроасан.

02.01.24
23:14

Последните десет дни направих една хубава почивка. Ядене на корем, през ден тренировки на халки ( различни вариации на лицеви, набирания и кофички) . Разходки в снега, игра с децата ,  включително и дърпане на шейна в снега.  Общо взето хубава почивка.
По план и днес щях да почивам, но се наложи да слезна да свърша една работа на едни приятели. Следобед мислих да се разходя с кучето за по дълго, но ми излезна друга работа и общо взето днес си останах само с разходката сутринта. Не остана и време да отидем с децата да се попързалят  с шейната  и днес, че утре вече са на училище и градина. Не че не се пързаляха достатъчно напоследък, но все още се радват на снега.

Мнението беше редактирано от I`M на 02.01.24 23:37.

23.01.24
20:51

Принципно началото на годината си поставям някакви фитнес цели свързани най-вече със сваляне на килограми. Тази година целите ми са насочени към промени в храненето. Иска ми се да включа повече зеленчуци и плодове в менюто, да изключа определени храни и основно да не преяждам толкова често. То не, че храненето не е свързано с отслабването, но в случая няма да се стремя да съм непременно в дефицит, а да променя хранителните си навици.
Иначе си тренирам основно на халки и на лостове в момента. Някой път всеки ден, някой път през ден, някой път през 4-5 дни - както дойде.  Крачките са малко последните седмици, че къде липса на време, къде времето не е подходящо. Днес успях рано сутринта да направя една хубава разходка в снега с кучето.

24.01.24
18:48

Днес след известно чудене ходих до фитнеса. Горе-долу от края на октомври не съм ходил. Основно исках да видя как ще е лакътят. По време на тренировка и след нея - лека болка. Ще видя утре-другиден как ще е.

Иначе това беше днес:

1. Полулег  с дъмбели - загряващи и 5,5,5 х40 кг.
2. Лег с дъмбели - 5,5,5 х45 кг.
3. Гребане с лост - 8х50,60,80,6х80кг.
4. Набиране с неутрален хват - 3,3,3,3
5. Зерчер - 4х50,3х60,80 кг.

И 40-те и 45-ците ми тежаха. На зерчера 80 кила имах чувството, че ще ми скъсат ръцете.

Днес сутринта отново хубава разходка в снега. Следобед обаче пропуснах.

Не съм очакавал, ама напоследък като в края на деня погледна часовника и видя, че съм успял  да направя толкова крачки и направо се радвам.

Мнението беше редактирано от I`M на 24.01.24 18:52.

25.01.24
15:34

Храната вчера:

1. Скир с овесени ядки и стафиди.
2. Четири татарски кюфтета, четири филии хляб, салата от домати, краставици и чушка, 4-5 малки вафлички, половин помело, две ябълки.

Сутринта се теглих - 108 килограма. Като цяло за след празниците е добре. Очаквах да съм над 110, колкото обикновено тежа по това време на година през последните години.
Днес движението като вчера, само дето разходката сутринта не бе в снега, а в калта. Мислих и следобед да излезна в планината, но едно, че духа много неприятно, друго и че не съм в настроение. Напоследък четвъртъците взеха да ми стават по - “любими” и от понеделниците.

26.01.24
11:11

Храната вчера:

1. Скир,овес, стафиди и сладко от боровинки, филия с крема сирене и гауда.
2. Пилешко филе в сладко-кисел сос, три филии хляб, домати, краставици, чушка и сирене, помело, един банан.

30.01.24
13:32

Храната вчера :

1. Гювече с луканка, сирене, кашкавал и яйце, три филии хляб, кисело мляко със стафиди, един банан.
2. Овесена каша с протеин.

Луканката я оставих бая време да съхне и вчера едвам я нарязах за гювечето. Мислих да мина с едно хранене, но към 9 много ми се прияде нещо сладко и си направих една овесена каша с протеин. Като цяло през седмицата взех да нагаждам храната спрямо това, което искам . Уикенда по трудно се случват нещата,но и там се опитвам да намаля количеството храна.

В петък по обед мислих да направя една тренировка с халките на двора, но духаше такъв вятър, че се отказах. Оставих за събота сутринта. Събота сутринта валеше силно сняг и оставих за следобед. Следобед отново силен вятър, но все пак окачих халките. Направих обаче само 4-5 серии кофички и отново се отказах, че ми стана много студено от вятъра, а и се бях поизпотил, че преди това походих малко и с кучето. Днес сутринта направих няколко серии набирания, а вечерта смятам да направя малко лицеви на дъската с детето на гърба. Може и до фитнеса да стигна тея дни. Ходенето продължава да се върти около 15 хиляди крачки на ден. Все още не съм започнал да ходя и следобед ( с много редки изключения)в планината . Само по час - час и половина сутрин

Мнението беше редактирано от I`M на 30.01.24 15:43.

31.01.24
15:31

Храната вчера :

1. Около 700 мл. Прясно мляко с две лъжици протеин, един банан.
2.  Скир с конфитюр от малини.
3. Кайма на фурна, три земела.
4. Овесена каша с протеин, кисело мляко със стафиди,банан.

Вчера омесих половинка кайма с три триъгълника топено сирене и 100-150 грама бяло сирене. Разстелих я в тава , намазах отгоре със смес от доматен сок и кетчуп, нарязах кисели краставички, настъргах кашкавал и сложих да се пече във фурната. Стана учудващо вкусно, че и синът яде с апетит. Уж щях да ям повече зеленчуци, а доматите и краставиците ще се развалят в хладилника накрая, само защото ме мързи да си направя салата. Днес ако не ме домързи мисля да си направя едни задушени зеленчуци. Ако ме домързи - кисело мляко и овесена каша.

Вечерта направих лицевите на дъска. Добре ги усетих като натоварване.

Мнението беше редактирано от I`M на 31.01.24 15:31.

01.02.24
14:59

Храната вчера :

1. Кисело мляко със стафиди.
2. Салата от домати, краставици, зехтин и сирене, 4 земела , 700 мл. Прясно мляко с три лъжици протеин, банан
3. Парче ябълков пай.

И днес като миналия ден - направих 4-5 серии набирания, а вечерта ще правя лицеви опори. Направо може да се каже, че тренирам двуразово :)

Мнението беше редактирано от I`M на 01.02.24 15:17.

02.02.24
16:32

Храната вчера :

1. Протеинов йогурт, прясно мляко с протеин.
2. Пилешки бутчета в барбекю сос на фурна, три филии хляб, салата от домати, краставици и сирене, половин помело.
3. Протеинов йогурт, един банан

Днес  - набирания сутринта и преди малко лицеви опори. Бях се засилил към фитнеса, но в крайна сметка само минах покрай него.

Мнението беше редактирано от I`M на 02.02.24 16:33.

04.02.24
18:28

Храната вчера :

1. Пържола и ориз със соев сос, две филии хляб, един кроасан
2. Пица, кисело мляко със стафиди, чипс и сос от майонеза и кетчуп.

Днес няколко серии кофички.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1