Хранителен режим при ниска кръвна захар

15.01.20
16:22

Здравейте, приятели.
Имам проблем със свалянето на килограми, защото не мога да улуча идеалния хранителен режим. Преди години се занимавах активно с фитнес, но след 2 раждания мислите ми се насочиха съвсем в друга посока. Децата обаче пораснаха и аз все още не мога да си възвърна килограмите. Опитвам се да намаля въглехидратите в менюто си, но получавам световъртеж и треперене, защото кръвната ми захар след ражданията стои в доста ниски нива. Гледам да замествам с повече плодове, но не достигам до необхдимата ситост и посягам към сладки, тестени изделия. Понякога ям и от стрес, защото работата ми е доста стресираща. Когато се опитам да намаля калорийния баланс се получава същото и в края на деня , за да спра болките в главата и световъртежа ям какви ли не вредни храни, за да заситя глада. Успявам да сваля до няколко килограма, но след известно време възвъщам килограмите си и така с години. Не мога да тренирам активно, защото тежестта на тялото ми  вече е доста голяма и се страхувам да натоваря активно ставите си, защото не са свикнали с такава тежест и се боя от контузии, защото усещам, че ставите поддават при опити за тичане, а и при по активно натоварване отново получавам световъртеж и главоболие. Опитвам се да ходя активно, но само ходене не помага, трябва да натоваря по- интензивно тялото, за да започне да гори по- активно калории и да топи мазнини. За да стане по- ясно съм на 37г. 170см висока и към момента теглото ми е 117кг. За моята височина трябва поне 40-50кг да сваля, което си е доста сериозна цифра. Преди ражданията бях 60кг. ,по време на първата бременност качих 60кг и заковах на тези килограми и е голяма мъка от тогава.
Чувствам, че съм в някаква здравка черупка, от която не мога да се измъкна каквото и да правя.
Всякакви идеи и съвети ще са ми от полза.
Благодаря предварително!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1