16.01.20
17:24
Да пишем тук, че наспамихме дневника на човека 😄 ....
Как става тоз номер ся, в стероидите ли е ключът от палатката?
Има хора които не са дебели и вдигат доста кг в 8 реп рейджа и далеч нямат този атлетичен инстаграм вид - защо?
Какво трябва да направи един средностатистически 130кг шишко за да постигне желаната физика, наистина ли само със силови резултати и нисък процент подкожни мазнини се постига такава физика или аз и много хора като мен се самозалъгваме...
edit:
Ако съм разбрал правилно значи ето как става номера:
1во - сваляме до 10% подкожни мазнини(пм).
2ро - започваме да тренираме базовите упражнения за сила при изпълнение на около 8-10 повторения, докато не стигнем съответните силови резултати ( https://www.bb-team.org/articles/4150_silovi-proporcii-za-otdelnite-grupi ) + ключови упражнения (рамена, корем, ръце)
3то - ако сме на 10% пм и вдигаме целевите си кг и не сме доволни от визията си - зоб (всичко си има цена - сами да си правим сметката, цената за определена визия ако е да си прецакаме организма в дългосрочен план...едва ли си струва).
Темата беше редактирана от zdrav4an на 17.01.20 12:57.
16.01.20
17:58
Тоест от мъж, искаш да станеш гей? Е ще стане, маса народ тук са специалисти и ще ти помагат.
казано от zdrav4an на 16.01.20, 17:24:
8 реп рейджа
Какво значи това на български?...дейба и английския.
Първо спадни до 15% мазнини, бутни 140 лежанка, 180 пълен клек, дръпни 220 тяга, набери се 20 пъти стриктно на лост, избутай чисто 90 кила военна преса, и ако не си доволен от външния си вид, ще ти измислим някой цикъл 😄
казано от Петко К на 16.01.20, 19:44:
Първо спадни до 15% мазнини, бутни 140 лежанка, 180 пълен клек, дръпни 220 тяга, набери се 20 пъти стриктно на лост, избутай чисто 90 кила военна преса, и ако не си доволен от външния си вид, ще ти измислим някой цикъл 😄
к. обаче има и хора като Александър Кръстев къде ги дигат тези кг и не изглеждат така - защо... затова бях коментирал в дневника му че “си мислех, че хората които могат да вдигат токова килограми изглеждат доста по атлетични....” (и ма погнаха, въобразявайки си, че му се присмивам) щот именно към подобни силови резултати се целя (не ся- след време) и като видях, че има хора, които не са някфи дебели и вдигат мнн повече в подобен рейндж и не изглеждат както си представях, че трябва да изглеждат хора с такива силови качества..са замислих.....ама то вие от де ш знаете 😄
Мнението беше редактирано от zdrav4an на 17.01.20 13:00.
казано от nervak на 16.01.20, 19:12:
8 реп рейджа
и аз нз 😂😂
Мнението беше редактирано от zdrav4an на 16.01.20 20:47.
16.01.20
20:57
Нещо като 8 тежки, брутални и т.н. повторения. Аз тъй го схващам.
казано от zdrav4an на 16.01.20, 20:45:
8 реп рейджа
и аз нз 😂😂
Кат не знаеш ,защо го ползваш?
казано от zdrav4an на 16.01.20, 20:32:
к. обаче има и хора като Александър Кръстев къде ги дигат тези кг и не изглеждат така - защо... затова бях коментирал в дневника му че “си мислех, че хората които могат да вдигат токова килограми изглеждат доста по атлетични....” (и ма погнаха, въобразявайки си, че му се присмивам) щот именно към подобни силови резултати се целя (не яс - след време) и като видях, че има хора, които не са някфи дебели и вдигат мнн повече в подобен рейндж и не изглеждат както си представях, че трябва да изглеждат хора с такива силови качества..са замислих.....ама то вие от де ш знаете 😄
Пропусна ли това за 15% мазнини? При този % трябва да имаш видимо очертана преса, но без дълбок релеф. А ако искаш малко по-хард, може да се пробваш да свалиш до 10 или 12%, при което трябва да имаш вече сериозно очертана преса, фибри по раменете и да ти изпъкват вените на бицепса.
А Сашо си е дебел (без да го обиждам, ама си е така 😄)
И аз съм дебел в момента, затова и двамата не изглеждаме като фитнес модели. Ако обаче се вгледаш в снимката на аватара ми - това също съм аз, с едни 10-12 кила по-лек. Ако този вид не те устройва, и искаш нещо повече, ще се наложи и да зобнеш малко.
И ако си мислиш, че тия фитнес модели изглеждат така постоянно 😄
Има си сума ти тънкости, за да се подготвят за фотосесия или състезание - строга диета, обезводняване (и като цяло игра с водния баланс), осветление при снимане, мазане с със специални бои и масла, за да лъщят 😄, плюс определени препарати, които им придават тоя напомпан и релефен вид. И естествено, малко фотошоп за финал 😄
П.П. В допълнение - има някои мускулни групи, които може да се развият (или преразвият), за да придобиеш определен вид. Като например раменете, горните гърди, ръцете. Много от тези модели имат обемни рамене и ръце, но гърба и краката примерно са им посредствени. Но това, комбинирано с дълбок релеф, им придава вида, по който всички залитате.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.01.20 21:23.
казано от nervak на 16.01.20, 21:00:
казано от zdrav4an на 16.01.20, 20:45:
8 реп рейджа
и аз нз 😂😂
Кат не знаеш ,защо го ползваш?
оффф....
реп = повторение
рейндж = диапазон
3х8,7,7 е в 8 реп рейнджа
5х4,4,3,2,3 е в 4 реп рейнджа
“n” серии х ~”у” повторения = “у” реп рейндж
ಠ_ಠ
казано от Деян на 16.01.20, 20:57:
Нещо като 8 тежки, брутални и т.н. повторения. Аз тъй го схващам.
така по ми харесва 😄
казано от Петко К на 16.01.20, 21:17:
казано от zdrav4an на 16.01.20, 20:32:
к. обаче има и хора като Александър Кръстев къде ги дигат тези кг и не изглеждат така - защо... затова бях коментирал в дневника му че “си мислех, че хората които могат да вдигат токова килограми изглеждат доста по атлетични....” (и ма погнаха, въобразявайки си, че му се присмивам) щот именно към подобни силови резултати се целя (не яс - след време) и като видях, че има хора, които не са някфи дебели и вдигат мнн повече в подобен рейндж и не изглеждат както си представях, че трябва да изглеждат хора с такива силови качества..са замислих.....ама то вие от де ш знаете 😄
Пропусна ли това за 15% мазнини? При този % трябва да имаш видимо очертана преса, но без дълбок релеф. А ако искаш малко по-хард, може да се пробваш да свалиш до 10 или 12%, при което трябва да имаш вече сериозно очертана преса, фибри по раменете и да ти изпъкват вените на бицепса.
А Сашо си е дебел (без да го обиждам, ама си е така 😄)
И аз съм дебел в момента, затова и двамата не изглеждаме като фитнес модели. Ако обаче се вгледаш в снимката на аватара ми - това също съм аз, с едни 10-12 кила по-лек. Ако този вид не те устройва, и искаш нещо повече, ще се наложи и да зобнеш малко.
И ако си мислиш, че тия фитнес модели изглеждат така постоянно 😄
Има си сума ти тънкости, за да се подготвят за фотосесия или състезание - строга диета, обезводняване (и като цяло игра с водния баланс), осветление при снимане, мазане с със специални бои и масла, за да лъщят 😄, плюс определени препарати, които им придават тоя напомпан и релефен вид. И естествено, малко фотошоп за финал 😄
П.П. В допълнение - има някои мускулни групи, които може да се развият (или преразвият), за да придобиеш определен вид. Като например раменете, горните гърди, ръцете. Много от тези модели имат обемни рамене и ръце, но гърба и краката примерно са им посредствени. Но това, комбинирано с дълбок релеф, им придава вида, по който всички залитате.
Евала Петко, благодаря ти много, отговори ми напълно изчерпателно, доста неща ми изясни (даже и таква за които не бях се замислял ама след време сиг щях)😄 Точно към нещо подобно на снимката на аватара ти се стремя 🙂 Супер, значи съм на прав път 😄
казано от zdrav4an на 16.01.20, 21:24:
Е що в 8 реп рейнджа,а не 7…нещо ми бяга математиката.
Изобщо не схващам, какво искаш да кажеш...8повт в диапазона...ма кой диапазон?
Аз виждам три серии със съответните повторения-какво казва 8 незамнасисикаквоси???Какво показва?-отношение някакво,трудност...що за шибан англ. израз?
Мнението беше редактирано от nervak на 16.01.20 22:28.
Диапазон значи от-до. Ако се каже само в диапазона 8 повторения, но без долна граница, значи че и 1 повторение е в същия диапазон 😄
казано от nervak на 16.01.20, 22:27:
казано от zdrav4an на 16.01.20, 21:24:
Е що в 8 реп рейнджа,а не 7…нещо ми бяга математиката.
Изобщо не схващам, какво искаш да кажеш...8повт в диапазона...ма кой диапазон?
Аз виждам три серии със съответните повторения-какво казва 8 незамнасисикаквоси???Какво показва?-отношение някакво,трудност...що за шибан англ. израз?
добре “около 8 повторения” в повечето случай интуитивно са разбира кво са има в предвид, ся щом ви дразнят такива чуждици - няма да ги ползвам.. на мен основният източник на инфо. са ми англог.ютубъри и като 10 човека от тях кажат нещо от сорта “if you wanna become muscular you must become stronger in the 8-10 rep range doing compound movements” тва с 8 реп рейджа и базовите ми са забива в съзнанието. А тва, че нищо не разбирам и не мога да обяснявам кат хората е друг въпрос.
п.с Ако са питате що не гледам неща от бг тубата - ем щот са бахти бавнярите, е оня ден си пуснах няккъв къде уж трябвало да обяснява за възстановяването и суперкомпенсацията.....от 10 мин клип, тоя 8 минути готви и са лигави там пред камерата....и в края на краищата пак нищо не каза...