MMA - UFC

25.01.20
21:34

Темата започна в моя дневник, но явно е интересна и се разпростря и има потенциал да продължи, затова я местя (малко неандерталски) тук:

казано от Димо на 19.01.20, 12:54:

Някой да коментира Макгрегър-Сероне ?

едит: Еее, свалиха го, и аз се учудих как седи цялото видео така свободно в тубата.

казано от CottageCheese на 19.01.20, 18:09:

На 40 секунди среща няма какво да се коментира.
Кажи ти какво мислиш, като фен на конур

казано от Димо на 19.01.20, 23:21:

Ама че приказки - времетраенето ли е най-важното за една среща според теб?

казано от CottageCheese на 20.01.20, 10:16:

казано от Димо на 19.01.20, 23:21:

Ама че приказки - времетраенето ли е най-важното за една среща според теб?

Не, ама се бях подготвил да гледам поне два рунда, а то се оказа голямо разочарование

казано от Димо на 20.01.20, 20:11:

Дано не си плащал пей-пер-вю, че било скъпичко. Иначе защо сте разочаровани, Макгрегър, колкото и да ми е опротивял напоследък с тея неговите изцепки - да бие стари хора, да се прави на гангстер и т.н. изнесе показно как се смачква противник с всички средства. Започна в първата секунда с убийствен прав, който Каубоя избегна, после в клинча това с рамото беше брилянтно - четох че Емиляненко и още 2-3 навремето го правели, но никой с такъв успех - да му разбие носа и да му бушонира окото за 5 секунди с рамо... То само за това си струваше гледането... После имаше финт с 1-2 и последва убийствения хайкик в брадичката на Сероне и това беше, остана само да го доубие на пода с юмруци, но ми хареса че там не се хвърляше съвсем зверски, знаейки че вече е победил и чакаше съдията да спре мача. Напълно професионална работа от страна на Макгрегър. А че Сероне ще падне беше ясно, поне за мен. Може би е бил голям боец едно време, но от 1-2 години откакто имам платено УФЦ на телевизора и гледам по-редовно, все яде боя горкия. Чак моя малкия дето е на 9 години веднъж минава и мимоходом вика: “Еее, тате т’ва каубоя ли е дето толкова кървеше миналия път? Той успя ли да се оправи че май беше доста зле?” (имаше някакъв мач в който беше като полят с кръв) Обвиняват Уайт че нарочно му е сложил такъв слаб противник на Макгрегър, за да се завърне с победа, щото ако сега беше загубил и евентуално още една загуба и златната кокошка щеше да умре. Може и така да е, Но нека не забравяме че всичко е за пари и че Макгрегър е супер атрактивен и гледан атлет.

казано от CottageCheese на 20.01.20, 20:26:

Ppv съм плащал само веднъж за Хабиб - Конър, а то даже и не беше ппв а Dazn.
Иначе както казах, исках да гледам поне 2 рунда, защото освен Рокси, нищо друго не ме интересуваше в тази карта.
Това с рамото е правено хиляди пъти, не е нещо ново и ме дразни, как се изкарва Конър гениален, че е ударил 2 рамена(за справка Джоунс срещу Рсшад Евънс през 2012 и Рики Симеон срещу Рани Йаха).
Каубоя никога не е бил голям боец, но винаги е бил много активен и обикновено има зрелищни срещи. Тази за която говориш е срещу Тони Фъргюсън, който ще се бие Април срещу Хабиб за титлата до 155 паунда. Серони идва от две поредни загуби за три месеца и синът ти е прав да се чуди дали е здрав, защото Тони му смени физиономията. Всички знаеха, че това е бой за сверяване на часовника, но не мисля, че тук се видя нещо ново от Конър, така както се говори навсякъде.
Мога да говоря още много, но писането не ми се отдава

Пп четох, че Ппв-то е било 85$ за тази слаба карта

казано от doni dimitrov на 20.01.20, 20:41:

Серони е голям боец един от любимите ми.
Бие се с който и когато му кажат.Проблема му е че подхожда биткаджийски и пренебрегва тактиката.
И синът ми дори знае,че Каубоя винаги в първите минути на боя е муден и леко неадекватен,което бе използвано но сто процента от Макгрегър.
Иначе Серони можеше да си вземе мача при друго развитие на боя,което все пак си зависеше от него...

казано от Димо на 20.01.20, 21:40:

Еми сверяване, ОК, ама какво ново да се види от Конър, то нямаше кога да се види наистина. Иначе пак си беше безкомпромисния уличен бияч ирландски циганин. Признай че това с финта с 1-2 беше много добро, и като видя че Серони не внимава и пусна моментално хайкика - отдават му се на мангала тея пинизи - не е само “у’дри и ко’ту ста’ни” при него.
Иначе да - и на мен ми е много симпатичен Каубоя щото се бие мъжката и винаги ми се вижда позитивен, не се въобразява на лошо момче, но колко бой яде, направо жал ми става. И като си помислиш че деца и жена сигурно храни и това му е занаята а напоследък не му върви в работата... И завчера водещия го пита: Как се чувстваш, и Каубоя викаше: “you know, this is what I do, this is what I love.” а окото му едното затворено, и носа му счупен и едва гледа, обаче пак с половин усмивка на устата.

казано от Димо на 20.01.20, 21:47:

Ууу, верно че срещу оня ушатия таласъм Тони Фъргюсън беше това с многото кръв. Направо на салата му беше направил лицето Фъргюсън. И все пак и Каубоя си имаше неговите шансове тогава.

А останалите срещи от вечерта имаше ли яки? Да си го върна да ги изгледам на телевизора, Че аз гледах само в ютуб Конър-Серони.

казано от doni dimitrov на 20.01.20, 22:24:

Серони държи рекорда за
най- много победи и има най -много мачове в УФЦ.
Белфорт колкото и да го биеха накрая,все още никой не му е подобрил рекорда за най-много нокаути.
На мен другите мачове не ми харесаха.
Холи Холм беше се сковала нещо,а Олейник и Грийн се търкаляха като панаирджийски мечки...

казано от Димо на 20.01.20, 23:14:

Гледай ти, не знаех че е чак такъв ветеран Серони. Ама му личи да ти кажа.

казано от CottageCheese на 21.01.20, 04:42:

Димо, удри и квото стане вече няма в мма-а на високо ниво, е и може би  в тежката категория, заради хубавци като Дерек Люис.
Иначе каубоя изобщо не е симпатяга и може да го чуеш в подкаста с Джо Роган какви ги говори. Също не му мисли парите - освен, че взе няколко милиона за 40 секунди, баба му и дядо му му купиха ранчото в което той може да се прави на каубой. Винаги е бил богаташко дето и образа на каубой е сравнително нов.

казано от Димо на 21.01.20, 07:36:

Няма да го мисля тогава. Дейба и позьора 😄

казано от doni dimitrov на 21.01.20, 08:10:

казано от CottageCheese на 21.01.20, 04:42:

Димо, удри и квото стане вече няма в мма-а на високо ниво, е и може би  в тежката категория, заради хубавци като Дерек Люис.
Иначе каубоя изобщо не е симпатяга и може да го чуеш в подкаста с Джо Роган какви ги говори. Също не му мисли парите - освен, че взе няколко милиона за 40 секунди, баба му и дядо му му купиха ранчото в което той може да се прави на каубой. Винаги е бил богаташко дето и образа на каубой е сравнително нов.


Знам ,че тук с бележките които пишем няма как да се разберем.
Серони разглезен.....позьор
С 23 победи в организацията..??
Е дано и нашия Благой да го разгледат така.
И от кога е този нов образ на каубой в УФЦ...от коя година?

Следва продължение... още 2 цели страници...

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

25.01.20
22:59

казано от James Hinks на 21.01.20, 12:05:

Не знам как може да ви се гледа мъжко порно, че и със сценарий... 😄

казано от Димо на 21.01.20, 13:01:

Предполагам кой каквото го влече и от каквото се забавлява и както го приема. Някои гледат мачове, че чак и се карат и се бият с феновете на другите отбори. Други гледат формула 1. Трети гледат космати мъжища как вдигат щанги с изпотени ленти на трикото на цепките на гъзовете, четвърти волейбол, баскетбол, тенис, менис, пенис, чак и билярд гледат... Предполагам че дори и голф има хора, които гледат и ги кефи ( три от петте най-високо платени спортисти в човешката история са голфъри, сигурно все някой ги гледа). Аз лично разпускам най-често с компютърни игри срещу други хора, но и бокс и мма по телевизията в умерени количества ми допадат. Порно също гледам понякога, но предпочитам документални исторически филми, романтични комедии или сериали.

казано от James Hinks на 21.01.20, 13:06:

казано от Димо на 21.01.20, 13:01:

Предполагам кой каквото го влече и от каквото се забавлява и както го приема.

Така е, но за съжаление сегашното ММА едно, че се изроди в някаква тотална липса на чиста и красива техника, второ, че почти всички срещи са ясни и нагласени предварително. Това имах предвид под “мъжко порно”.

казано от Димо на 21.01.20, 13:08:

Еми ето-всеки с вкуса си. Аз не го разбирам, но приемам че някои ги кефи и не му викам бутане на топчета с пръчки. Най-малкото щото съм играл 5-6 години билярд нон-стоп и знам че си иска неговото. Просто не ме кефи да го гледам вече.

казано от Димо на 21.01.20, 13:12:

казано от James Hinks на 21.01.20, 13:06:

казано от Димо на 21.01.20, 13:01:

Предполагам кой каквото го влече и от каквото се забавлява и както го приема.

Така е, но за съжаление сегашното ММА едно, че се изроди в някаква тотална липса на чиста и красива техника, второ, че почти всички срещи са ясни и нагласени предварително. Това имах предвид под “мъжко порно”.

Разбрах те отлично още първия път, но нито аз, нито ти, можем да твърдим със 100% сигурност дали са нагласени или не са нагласени мачовете, още по-малко пък да можем да предвидим всеки път кой ще победи, щото ако може, дай да капитализираме - да разорим някоя букмейкърска къща. Относно чистотата и красотата на спорта мма като такъв, за мен поне е доста ефектно, може за теб щото си се нагледал и знаеш как трябва да стоят нещата да ти стои по-различно. На мен ми се виждат доста ефективни копелета. Може би наистина красотата страда в името на ефективността. Но за мен няма нищо общо например с “кеча” - там е хореография, в мма вярвам че си е спорт и то доста брутален и ефективен.

казано от James Hinks на 21.01.20, 13:20:

Димо, чистата техника винаги е ефективна. Стига да можеш да я прилагаш. Това различава един майстор от един обикновен биткаджия - възможността да приложи чиста техника на всеки.

казано от Димо на 21.01.20, 13:25:

Звучи логично, но тогава ми изниква въпроса защо не прилагат чиста техника ако е толкова по-ефективна.

казано от doni dimitrov на 21.01.20, 14:19:

казано от James Hinks на 21.01.20, 13:06:

казано от Димо на 21.01.20, 13:01:

Предполагам кой каквото го влече и от каквото се забавлява и както го приема.

Така е, но за съжаление сегашното ММА едно, че се изроди в някаква тотална липса на чиста и красива техника, второ, че почти всички срещи са ясни и нагласени предварително. Това имах предвид под “мъжко порно”.

Това изобщо не е вярно.
Не съм останал с впечатление за теб ,че коментираш нещо без да се задълбочаваш.
Но се сещам ,че се беше изказал преди време на Блажка в дневника пренебрежително за Николай Джонов...спаринг играл ли си с него?
Може да питаш Благой дали е мъжко порно УФЦ, или Станислав Недков.
Или Данчо Гаргата,но той май не е в БГ...поздрави

казано от Деян на 21.01.20, 14:37:

казано от Димо на 21.01.20, 13:12:

Може би наистина красотата страда в името на ефективността.

Преди време, имам предвид по времето на Тайсън, без да имам претенциите на боксов разбирач, ми се виждаше хем красиво, хем зрелищно, хем ефективно. Сегашните боксьори, особено в тежка категория, нещо в доста по-различен стил се бият. Едно дебнене, едни такива бавни-няма го онова настървено сбиване и размяна на тупаници като преди. Може би само Тайсън е бил такъв и затова така си мисля, де да знам, но пък и доста мачове на други боксьори съм гледал. Много пъти съм се питал, Тайсън в най-добрата си форма срещу например Кличко, Джошуа и т.н. в най-добрата им форма. Няма как да разберем.

казано от Гюлето на 21.01.20, 14:40:

Един от малкото,не засегнати от нагласени срещи спорт,си остава борбата. Говоря за истински турнира,а не преборване в залата. Затова си гледам основно нея,а ММА определено вече не следя отблизо.

казано от James Hinks на 21.01.20, 14:47:

казано от doni dimitrov на 21.01.20, 14:19:

За съжаление е вярно. Нищо общо в играта на земя и играта в стойка с преди години. Тоест всичко се унифицира и свежда до няколко неща, които явно е лесно да ги усвоят и прилагат. Но това въобще не е достатъчно.
Не знам за кой съм се изказал и защо за да коментирам нещо трябва да играя с някой(принципно не ми пречи да играя с когото и да било), но помня, че бях коментирал клип, който Блага беше сложила и то точно за техника. Каквото съм видял това съм казал.
И няма кой какво да питам, не казвам, че им е било лесно, а казвам, че ММА не е това, което е било. Ти как си го интерпретираш си е твоя работа. А че мачовете масово са нагласени си е факт, да, няма как да знаем как са нагласени докато не свършат, но са такива. И по тоя въпрос има кого да се пита...

казано от Bart Simpson на 21.01.20, 14:59:

Абре, тея от висок ранг не мога да си представя какви гладиатори са, новъв флайса при мен има един шестоъгълник и там всякви муцуни.
Не знам дали ви е познат, но тренира ги Филян, или нешо подобно.
Като нацелят лапите и са страшни трясъци, ако това е човешко лице ще приеме друга форма, сигурен съм.

казано от doni dimitrov на 21.01.20, 15:01:

Всеки спорт се  развива.
И бокса не е същия от времето на Демпси.
Добре де ,кога е било истинско че сега не е.
За играта на земя съм съгласен,режисирано се избягва заради публиката..клинча също,наистина неща важни.
Но играта в стойка, аз лично не съм виждал по изчистена и разнообразна техника в никой боен спорт.

казано от James Hinks на 21.01.20, 15:09:

Е, кажи ми кое е общото с мача на Мирко и Фьодор и сегашните в тежка? Къде е едното като технически умения, къде са тия сега. Да не говорим за сравнения с играта на земя на Белфорд и Арона и сегашната, че там пък въобще нищо общо...

казано от Димо на 21.01.20, 15:19:

И аз си помислих че можем да питаме Благой Иванов дали му казват кога да печели и кога да губи в УФЦ - по нашенски може и да ни каже. 🙂

казано от CottageCheese на 21.01.20, 15:27:

Иха, стана хубава тема 😄 само да седна на компютъра и ще напиша един пост

казано от doni dimitrov на 21.01.20, 15:46:

И на мен ми липсва Прайд,обаче бойците от този турнир не можаха да се реализират в УФЦ.
Заради октагона ли или допинг контрола не знам,но е факт.
И Бен Аскрен беше непобедим в Уан и Белатор, но в УФЦ Масвидал го уби за десет секунди ,а следващия мач Деймиан Мая го удуши като пиле..

казано от James Hinks на 21.01.20, 16:40:

казано от Димо на 21.01.20, 15:19:

И аз си помислих че можем да питаме Благой Иванов дали му казват кога да печели и кога да губи в УФЦ - по нашенски може и да ни каже. 🙂

Има голями игри със залаганията и надали Багата ги знае и участва в тях. Но пък има други хора, които ги виждат и анализират.

казано от Димо на 21.01.20, 13:25:

Звучи логично, но тогава ми изниква въпроса защо не прилагат чиста техника ако е толкова по-ефективна.

Защото тая техника първо трябва да я усвоиш до съвършество. А това съвсем не става за 4-5 години.

казано от Димо на 21.01.20, 17:02:

Ама Багата трябва да му кажат дали да пада или да бие ако са нагласени мачовете му и за някой е ясно дали той или противника му ще победи?
И ясно за техниката, не е на всеки работа, ама ако е толкова приложима защо не я научат настоящите бойци в УФЦ - те са милионери и си печелят парите с бой, няма ли да искат да научат и прилагат съвършената техника? Или пък ако да кажем те са простаци и улични биячи, защо майсторите на бойните изкуства, които са отделили време да научат съвършено правилните техники не отидат в УФЦ да ги разпердушинят тея улични биячи и да станат самите те мултимилионери?

Това, което си мисля аз е че това е квинт-есенцията на най-ефективния и приложим начин на биене в момента и изобщо в историята на бойните спортове. Може би старите биткаджии са били по-красиви или по-технични, но както и Дони каза, времената се менят, техниките еволюират, ефективността отсява кое става и кое вече не става. Нещо като във футбола. Сигурно е много красиво да се гледа Пеле от зенита му, ама всеки съвременен отбор ще смачка всеки седемдесетарски или осемдесетарски отбор, просто защото сега се играе по-модерен и по-рационален футбол. Дали е по-красив боя или футбола сега отколкото преди? Може би да. Дали е по-ефективен сегашния? Със сигурност.

казано от CottageCheese на 21.01.20, 17:08:

И аз си мислих, че ММА е умрял преди няколко години и изобщо нямах желание да го гледам, докато реших да не изгледам една карта с Йоана Уджейчек(или както се пише). От тогава започнах да следя всичко свързано с UFC, Белатор и разни други орагнизаций не следя, а как е ММА-а в България изобщо не знам.

Съгласен съм със Сашо, че много срещи се орагнизират само за пари, но това и вкарва пари обратно и помага на състезателите да се развиват и да стават по-добри. Ако преди 15 години Фьодор и Мирко са се били за 50-60 000$(Pride Final Conflict e от 2005 година), то сега главните срещи взимат по поне 500 000$ шоу мъни + необявени бонуси + ППВ пари, а сумите стигат то 10 милиона и нагоре.
Спорта става все по-популярен и ще привлича все по-добри атлети и не съм съгласен, че нивото е паднало.
Да тежката категория е трагедия ! Примери затова има много и както одеве споменах един от тях е Дерек Люис който губи всяка една среща, докато не нацели една единствена балтия и не нокаутира някой. Люис срещу Нгану беше абсолютен пример за ниско ниво ММА.

Не знам колко добър е бил Витор в партер, аз го знам с нокаутите му. Факт е обаче, че Джоунс, който за мен е боец от новата школа го заключи с кимура.  Джоунс също заключи Рампейдж Джаксън и приспа Мачида. Няма да казвам как стана най-младият шампион в UFC, като смачка Шогун. Това са все боици останали в миналото и идващи от Прайд. Единствено Мачида продължи да се развива и има що годе някаква кариера.
Да, Шогун, Белфорт, Фьодор, Филипович, Котур и всичките пионери на ММА са направили много за спорта, защото ако те не си бяха дали здравето за него, то ние сега нямаше да пишем тук, а ММА щеше да си остане бой в клетка.

UFC са направили доста интересни компилации за последните 10 години и пускам няколко видеа за сравнение. През 2018 и 2019 се вълнувах за някой срещи толкова много колкото и за тези през 2010 и 2011. Общото между тях е, че тези с добра техника, добър план и добра подготовка винаги побеждават. Да, винаги парите ще са водещ фактор, но докато боици като Хабиб, Джоунс, Уанг, Шевченко, Миочич и други, който не ми се изброяват, то ние ще гледаме качествен ММА.

казано от Brown Bomber на 22.01.20, 09:29:

казано от Деян на 21.01.20, 14:37:

казано от Димо на 21.01.20, 13:12:

Може би наистина красотата страда в името на ефективността.

Преди време, имам предвид по времето на Тайсън, без да имам претенциите на боксов разбирач, ми се виждаше хем красиво, хем зрелищно, хем ефективно. Сегашните боксьори, особено в тежка категория, нещо в доста по-различен стил се бият. Едно дебнене, едни такива бавни-няма го онова настървено сбиване и размяна на тупаници като преди. Може би само Тайсън е бил такъв и затова така си мисля, де да знам, но пък и доста мачове на други боксьори съм гледал. Много пъти съм се питал, Тайсън в най-добрата си форма срещу например Кличко, Джошуа и т.н. в най-добрата им форма. Няма как да разберем.

Суит сайънс не значи да се хвърляш като ракета в мелето, а и това се харесва на аудиторията, която не разбира нищо и иска елементарно, и разбираемо зрелище. Има боксьори, които знаят всички трикове от старата и от новата школа, могат да играят напред, могат и назад, знаят кога да рискуват и кога да проявят търпение. От настоящите профита, независимо всичко, което се пише, според мен завършен боксьор е Саул Канело Алварез, и ако не бяха избързали да го срещнат с Флойд, докато беше още зелен и неопитен, може би щеше да има различна статистика.

казано от Rldik Ridik на 22.01.20, 12:28:

казано от Brown Bomber на 22.01.20, 09:29:

казано от Деян на 21.01.20, 14:37:

казано от Димо на 21.01.20, 13:12:

Може би наистина красотата страда в името на ефективността.

Преди време, имам предвид по времето на Тайсън, без да имам претенциите на боксов разбирач, ми се виждаше хем красиво, хем зрелищно, хем ефективно. Сегашните боксьори, особено в тежка категория, нещо в доста по-различен стил се бият. Едно дебнене, едни такива бавни-няма го онова настървено сбиване и размяна на тупаници като преди. Може би само Тайсън е бил такъв и затова така си мисля, де да знам, но пък и доста мачове на други боксьори съм гледал. Много пъти съм се питал, Тайсън в най-добрата си форма срещу например Кличко, Джошуа и т.н. в най-добрата им форма. Няма как да разберем.

Суит сайънс не значи да се хвърляш като ракета в мелето, а и това се харесва на аудиторията, която не разбира нищо и иска елементарно, и разбираемо зрелище. Има боксьори, които знаят всички трикове от старата и от новата школа, могат да играят напред, могат и назад, знаят кога да рискуват и кога да проявят търпение. От настоящите профита, независимо всичко, което се пише, според мен завършен боксьор е Саул Канело Алварез, и ако не бяха избързали да го срещнат с Флойд, докато беше още зелен и неопитен, може би щеше да има различна статистика.

няма ли зрелище, хората просто ще се интересуват от резултата, без да ходят и изобщо гледат....На кого ще му е интересно 15 рунда дебнене и лежерна игра))

казано от Brown Bomber на 22.01.20, 12:48:

Така е, забелязал съм, че любимото на много зрители е, когато бойците влизат в директна размяна и който има по-голям късмет, и по-здрава брадичка остава прав, но това не е бокс, а бой. Иначе 15 рунда не се играе отдавна.

казано от CarnalK на 22.01.20, 15:46:

Е ММА много се промени.
Преди 15 години имаше боеве от типа:
Кикбоксьор с понятие от клинч и защита от ключове vs Бразилец с джу джицу и калпав бокс

Самбист срещу Кик боксьор (Емеляненко срещу Филипович)

Всеки боец си имаше основна дисциплина, което владееше на много високо ниво и си градеше играта около нея. Проблемът е, че да владееш една дисциплина на много високо ниво е времеемко занимание и оставя дупки в други дисциплини.
Сега всеки знае от всичко, но нищо не е на супер високо ниво.

Преди можеше да видиш някои, които успешно се бие в ММА и Кик Бокс, или ММА и ADCC.

Но вече нивото е толкова високо, че имаш тясна специализация: Или си в ММА, или си в K1 (Glory сега), или си в нещо друго.

А и честите ивенти водят до там, че има голямо предлагане. Преди 15 години имаше много по-малко и по-рядко. И винаги имаше някоя легенда в картата. Сега има UFC Fight night, където знам само хората от главния двубой, а останалите са ми неизвестни.

казано от kaloyan на 22.01.20, 15:56:

Истината е че комерсиализацията прецаква много от нещата, но няма как, всеки търси място под слънцето. Сензации и тн.

казано от James Hinks на 22.01.20, 15:56:

казано от Димо на 21.01.20, 17:02:

Ама Багата трябва да му кажат дали да пада или да бие ако са нагласени мачовете му и за някой е ясно дали той или противника му ще победи?
И ясно за техниката, не е на всеки работа, ама ако е толкова приложима защо не я научат настоящите бойци в УФЦ - те са милионери и си печелят парите с бой, няма ли да искат да научат и прилагат съвършената техника?

Ем питай тях, не знам защо към мен е тоя въпрос?
За себе си съм намерил отговора му, ама не ми харесва и за това не гледам ММА.

казано от Димо на 21.01.20, 17:02:

Или пък ако да кажем те са простаци и улични биячи, защо майсторите на бойните изкуства, които са отделили време да научат съвършено правилните техники не отидат в УФЦ да ги разпердушинят тея улични биячи и да станат самите те мултимилионери?

Ето ти ги майсторите, понеже явно и от ММА разбираш колкото от “плочки”...

казано от CottageCheese на 21.01.20, 17:08:

Ице, все едно за Дейна Уайт работиш 😄

казано от Димо на 22.01.20, 16:12:

Майстори, ама както се каза не могат да се реализират, явно само майсторлък не е достатъчен.

Да перефразирам: “Разбирачи много, пари малко.”

казано от James Hinks на 22.01.20, 16:14:

Тия ли не могат да се реализират??? В ММА???
Дай да говорим нещо за ракетомоделизъм, сигурно там ще се реализират успешно 😄

казано от Димо на 22.01.20, 16:19:

казано от James Hinks на 22.01.20, 16:14:

Тия ли не могат да се реализират??? В ММА???
Дай да говорим нещо за ракетомоделизъм, сигурно там ще се реализират успешно 😄

В УФЦ. Според теб е щото са нагласени мачовете, според мен е заради нещо друго. Няма как да знаем. Аз само знам, че който може да се конкурира за пари го прави.

казано от Димо на 22.01.20, 16:23:

А може и да си жертва на т.н. синдром на замръзването на вкуса и затова да не харесваш УФЦ 🙂

казано от James Hinks на 22.01.20, 16:28:

Ти въобще имаш ли идея кои са тия на клиповете? Дай от там да тръгнем, че не знам кога си го “прогледал” толкова това УФЦ, щом не познаваш тия майстори 😄
Жертва съм на критичното си отношение към техниката в БИ, на нищо друго. Не харесвам нито хамали, нито бедни технически състезатели.

казано от Димо на 22.01.20, 16:36:

Някои ги знам, други - не. Само знам че не ги виждам да печелят мачове в УФЦ. А парите са в УФЦ. И си правя някакви логики, че ако някой е добър, то той ще се опитва всячески да се набута в УФЦ за да печели от уменията си. Щом не печелят там, си правя извода че макар и много красиви, не са толкова ефективни. Дали са порно не знам а и не ми пука честно казано, не съм придирчив като някой ценител, на мен ми харесва да гледам ММА и по-специално УФЦ.

казано от James Hinks на 22.01.20, 16:39:

Предлагам да спрем, после да погледнеш хубаво кой кой е в ММА и какво и къде е печелил. Не за друго, ами се излагаш сериозно.

казано от Димо на 22.01.20, 16:43:

Не, аз казвам какво ми харесва да гледам чат-пат, ти казваш че най-успешния мма формат в света бил порно и то режисирано, аз казвам “според теб”. Не виждам къде е проблема. Къде и кой се излага?

казано от James Hinks на 22.01.20, 16:47:

Ми виж си поста с “къде са тия майстори” - ей ги. Не били в УФЦ, аре ве, знаеш ли кои са - не, еми виж и ще разбереш къде са били, какво са били, дали в УФЦ успешния формат или в Прайд неуспешния, кой къде и какво е печелил, изгледай им всички мачове и ако имаш понятие от техника да си говорим пак за сегашното УФЦ и тези... Aмa ти нямаш понятие от техника, не знаеш нищо в ММА, но спориш...Ем, без мен, приятно гледане на Дейна Уайт фейк файт. Аз предпочитам Рио Хироуз 😄

казано от Димо на 22.01.20, 16:54:

Еми ето - всеки с вкуса си. Не разбирам какво се инфектираш. ОК, популярно е УФЦ, ок, едно време са били истинските мъжаги, ОК, нищо не съм казал за тях, изобщо не съм ги сравнявал докато не почна да обясняваш кви са смотани тези съвременните и аз попитах съвсем простично нещо - ако са толкова добри били тези техници, защо не са капитализирали в най-печелившия мма формат? Ето дадоха се примери с Аскрен. Голям е бил мачкал ги е всички, ама не му се получават съвсем нещата в УФЦ. Бил е и олимпийски - супер, респект, нищо не съм казал. На мен ми харесва да гледам УФЦ и се забавлявам. На който защото ги разбира нещата и не му харесват е свободен да им се ядосва колкото си иска.

Нямам нужда да съм гинеколог за да ми харесва секса с жени.

25.01.20
23:03

казано от CottageCheese на 22.01.20, 17:06:

Някой може ли да ни отдели мненията в една отделна тема - ММА-общи приказки?
Аз искам да питам, може ли да има чиста техника в стойка и партер, без човек да се открие за контра атаки? И аз ли не съм се научил да удрвм правилно или много профи боици не могат? Говоря най-вече за въртенето на лактите

казано от CottageCheese на 22.01.20, 17:26:

Само да кажа, че току що прочетох, че Витор е първият боецв ИФС, който нокаутира съперцитите си в три различни категории.

казано от James Hinks на 22.01.20, 17:43:

казано от Димо на 22.01.20, 16:54:

Еми ето - всеки с вкуса си. Не разбирам какво се инфектираш. ОК, популярно е УФЦ, ок, едно време са били истинските мъжаги, ОК, нищо не съм казал за тях, изобщо не съм ги сравнявал докато не почна да обясняваш кви са смотани тези съвременните и аз попитах съвсем простично нещо - ако са толкова добри били тези техници, защо не са капитализирали в най-печелившия мма формат?

Едно време имаше много повече истински технични бойци, истински майстори на БИ. Сега са изключение. Питал простичко нашия...Еми осведоми се де, дадох ти бързи примери, ама да, ти не ги знаеш кои са тия, то UFC е от 2-3 години...

казано от CottageCheese на 22.01.20, 17:06:

Аз искам да питам, може ли да има чиста техника в стойка и партер, без човек да се открие за контра атаки?

Може, стига да я можеш. Техника е съвкупност от физически качества и моторни умения. Не е просто една траектория на изпълнение.

казано от CottageCheese на 22.01.20, 17:06:

И аз ли не съм се научил да удрвм правилно или много профи боици не могат? Говоря най-вече за въртенето на лактите

И двете са така. Тия неща се учат много дълго време, с много практика. Ежедневно, с много повторяемост и корекции, докато го докараш до съвършенство.

казано от CottageCheese на 22.01.20, 18:15:

Тренер, кой според теб е най-твхничният ММА боец? Говорим за съвкупност от партер и стойка

казано от Brown Bomber на 22.01.20, 18:21:

казано от Димо на 22.01.20, 16:54:

Нямам нужда да съм гинеколог за да ми харесва секса с жени.

Ако си гинеколог и сексът с жени все още ти харесва, значи има нещо сбъркано.

Сашо, какво ти е мнението за Анди Хуг, а ко Димо не възразява на цапането на дневника му, но нали ще я отделят в друга тема.

казано от James Hinks на 23.01.20, 11:53:

казано от CottageCheese на 22.01.20, 18:15:

Тренер, кой според теб е най-твхничният ММА боец? Говорим за съвкупност от партер и стойка

Витор и Ранди.

казано от Brown Bomber на 22.01.20, 18:21:

Сашо, какво ти е мнението за Анди Хуг

Анди Хуг е легенда в Киокушин. За съжаление опита там, където не беше за него и се получи каквото никой не е искал да става.

казано от doni dimitrov на 23.01.20, 12:53:

Ок Витор страхотен е наистина,но комплексен и балансиран не мисля.
Ранди да ,не случайно размаза Белфорт навремето с борба и мръсен бокс.
Сега ,в големите  турнири като УФЦ тактиката на водене на боя е от изключителна важност и решаваща.
За това казах спорта се развива.
Дадох пример с Аскрен..
Това навеждане дето го правеше всеки път за да вземе крак ,е било внимателно разучено от Масвидал и той, го приспа с летящото коляно веднага.
Серони загуби също заради липса на тактика,а Витор не случайно си взе за треньор Фарас като му спряха ТРТ.
Друг е въпроса ,че беше късно
Какво Джонс е непобедим ли..?
Просто хладнокръвно следва тактиката разработена за всеки бой.Грег Джаксън е гениален треньор
Джордж Сент Пиер,също бе хладнокръвен тактик.
И мен ме кефи мелето на Рио Херос,но в октагона няма да им се получат нещата.
Иначе да в тежката от прайд насам не съм гледал нещо  свястно...

казано от James Hinks на 23.01.20, 12:59:

Витор е(беше) уникален в ударната техника и уникален на земята. Но обърка някои неща и залезе кофти, иначе можеше да продължи още известно време с доста успехи. Но тези неща станаха ясно постфактум така или иначе.
Ранди му отстъпва технически с малко, но пък направи нещо, което беше смятано за немислимо и наистина е много умен и комбинативен боец.

казано от doni dimitrov на 23.01.20, 13:33:

Преди гледах един семинар на Андерсън Силва.
Попитаха го за прословутото мае гери в брадата на Витор.
Той обясни ,че Витор правел елементарна грешка постоянно,а именно.
При финт за атака свалял леко ръцете готов за размяна и тогава му бодял мае герито.
Мачида го нокаутира по същия начин.
Джонс за малко да падне с армбара,но не позволи на Витор да скъсява дистанция ползвайки крак срещу става и накрая го довърши с Кимура.
Навремето стила на Шогуна друг боец от прайд, пасна идеално да детронира Мачида и стана шампион в УФЦмакар и за кратко.
Силен твърд пресиращ попиля цъкащия на дистанция Мачида....

казано от doni dimitrov на 23.01.20, 13:43:

Ударите правилни и неправилни...
Има една книга на Демпси,който иска да си я намери.
Там обяснява силовата линия на удара ,падащата стъпка,кука тирбушон,кука лопата...все техники дето тук ще ги обявят за грешни....

казано от I`M на 23.01.20, 15:03:

Моят любим боец беше и си остава до момента -Рашад Еванс. Мисля, че технически беше най- добрият борец в категорията си( говоря за полутежката, че той от тежка тръгна и впоследствие и други категории сменя). Естествено говоря от гледна точка единствено на  фен , без никакви специални познания в областта. И той завърши кариерата си с поредица от загуби. След загубата от Мачида не беше същият, въпреки че все още смятам, че е  по-добър от него.

казано от nervak на 23.01.20, 15:56:

казано от doni dimitrov на 23.01.20, 13:43:

Има една книга на Демпси,който иска да си я намери.
Там обяснява силовата линия на удара ,падащата стъпка,кука тирбушон,кука лопата...все техники дето тук ще ги обявят за грешни....

“Дерись как чемпион. Взрывные удары и агрессивная защита “
Дръпнах я сега и от обяд нищо не съм свършил на работа))).

казано от Brown Bomber на 23.01.20, 19:44:

Ударите на Рой Джоунс дж. или Насим Хамед ги няма в учебниците или фигурират като грешни, но изпълнени с достатъчно бързина и сила, идват неудобни на повечето противници, разбира се има и такива, които с простичка и класическа техника ги преодоляват, Барера например размаза “принцът” с игра като по учебник, направо го отказа от бокса, преносно и буквално.

казано от James Hinks на 24.01.20, 16:33:

казано от doni dimitrov на 23.01.20, 13:43:

Ударите правилни и неправилни...
Има една книга на Демпси,който иска да си я намери.

Не че нещо, но той не е бил адския техничар. А с тая книга сега да очакваме наплив от боксьори като я изчетат 😄

казано от doni dimitrov на 24.01.20, 17:01:

казано от James Hinks на 24.01.20, 16:33:

казано от doni dimitrov на 23.01.20, 13:43:

Ударите правилни и неправилни...
Има една книга на Демпси,който иска да си я намери.

Не че нещо, но той не е бил адския техничар. А с тая книга сега да очакваме наплив от боксьори като я изчетат 😄


1918 година дай техничар в тежка...
Хубава е книгата и ако удряш с гола ръка ,техниката описана там е най подходяща според мен.

казано от CottageCheese на 24.01.20, 21:55:

Аз още чакам да ни отделят темата, но явно са заети...
Днес гледах разни самбисти, има много хубав руски канал в YouTube. Сигурно бойното самбо е най-добрата основа за мма

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1